Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Búcsú a földtől aaaaa
Lulu Wilson aaaaa

 

Fórum - Egy szerelem története (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Törölt felhasználó (2015-12-28 19:34.06) aaaaa
Érdekes volt olvasni egy-egy (más oldalakról származó) véleményt pro és kontra a filmről, ebből is látszik, a bölcsek köve felett senki sem rendelkezik. (még akkor sem, ha némelyek hajlamosak elhinni, hogy az az apró kavics a zsebükben felvértezi őket a Mindentudás Egyetemének összes kiadott és kiadatlan okosságával)

Bár ha jobban belegondolok, a kapcsolatok megélésének ugyanaz a vérmérséklet az alapja, mint ami egy-egy kritika létrejöttét is segíti - ismeretekről, tapasztalatokról és reakciókról van szó csupán, ami azt jelenti, hogy aki véleményt nyilvánít valamiről, semmi mást nem tesz, minthogy önmaga látásmódjának dekódolt változatát bocsátja közszemlére. És tökmindegy, hogy egy ilyen véleményezés éppen egy (vagy több) vadidegen kapcsolatát érinti, az "értékelésnél" akkor is csak egy saját ismeretekből táplálkozó szempontgyűjteménnyel találkozik az olvasó.

No de vissza a "kályhához": szerintem bármiféle kapcsolat elég bonyolult ahhoz, hogy szövevényes történetet kerítsenek köré. Mert hiába is állítja az emberek többsége azt, hogy az egyszerűségre törekszik, az ebbéli törekvése általában egyetlen tényezőn szokott elbukni: nevezetesen azon, hogy menet közben elfelejti, hogy olyan társasjátékot játszik, amiben a másiknak is megvannak a maga lépési lehetőségei...
Ezért tartottam kulcsfontosságú mondatnak azt, ami a főhősnő apjának szájából hangzik el, és a lényege valami olyasmi, hogy egy kapcsolatban a legfontosabb a türelem és az elfogadás, főleg akkor, ha nem minden alakul úgy, ahogyan azt az ember elképzelte. Mert elképzelni nagyon sok mindent lehet, csak nem biztos, hogy azt a másik is ugyanúgy gondolja... (és ím, a döglött kutya rendszerint egy ilyen félreértés, meg az abból származó csalódás-halmocska alatt van elásva) És ismét szembejön az igazság: kibeszéletlen gondok és problémák, olyanok, akár a szálka a köröm alatt - zavar is, fáj is, és ha nem távolítják el, egy idő után csúnya galibát okozhat...

Nekem nagyon tetszett ez a lassan haladós, sőt, inkább csak csordogálós történet, így egészében összerakva. És valahogy örülök, hogy először ezt néztem meg, mert a két részre bontott változatának "férfi-szálával" csak félig jutottam - kicsit tömény volt egyszerre a két film, bár olyasmit olvastam, hogy Jessica Chastain csak úgy vállalta el a szerepet, hogy ha mind a két szemszögből (női-férfi) bemutatják a sztorit. (mellesleg Chastain nemcsak szereplője, hanem egyik producere is volt a filmnek) És csak halkan jegyzem meg, hogy nyilvánvalóan azért sokkal többről volt itt szó, mint egy átszenvedett "se veled, se nélküled" história...
(enyhe buborékozású spoiler: szerintem a tragédia körülményeinek "eltitkolása" csak még inkább segített ráfókuszálni a két ember kapcsolati válságára, ugyanis nem magára az eseményre, hanem az arra adott válaszreakciókra épült fel a történet)

Felületes szemlélők, vagy az emberi pszichében zajló "viharok" iránt kíváncsisággal nem bírók - már zokon ne vegyék, de - nem fognak tudni mit kezdeni a filmmel, azoknak viszont, akiknek bejött pl. Linklater "szerelmi trilógiája" már bátrabban merem ajánlani a megtekintését.


3. Sötétszív (2015-11-26 19:40.11) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film. Jessica Chastain megmutatta itt is, hogy milyen jó színésznő, akárcsak férfi kollégája James McAvoy, hogy milyen jó színész. Kíváncsi vagyok, hogy milyen külön a két film, amit itt alattam emlegettek, de szerintem ez így is jó volt. Megérdemli az öt csillagot. Csak a lassúsága miatt türelem kell hozzá.


2. Lasimoci (2015-05-22 00:42.55) aaaaa
Gyanútlanul leültünk barátnőmmel a film elé, hogy akkor végre megkapjuk a Her és a Him filmekben felmerült kérdésekre a válaszokat, megtudjuk talán, hogy mi történt a gyerekükkel, kiderül végre, hogy akkor hogyan is tovább. De nem! Ez csak egy összeollózott verziója a két filmnek. Felesleges. És kiakasztó, hogy elvett több mint egy órát az életemből. Azért csak ennyit, mert nem voltam olyan hülye, hogy végignézzem.


1. HMáté33 (2015-03-15 15:42.18) aaaaa
nagyon szigorú az értékelésem a filmről: ennek a verziónak ugyanis szerintem nem kéne léteznie.

Ned Benson fantasztikus vállalkozásáról írtam a másik fórumban (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her). az elsőfilmes rendező számomra lehengerlő ötlete, hogy egy párfilmen (Him és Her!) keresztül mutassa meg egy párkapcsolat konfliktussal terhelt időszakát úgy, hogy a női és a férfi szemszög különböző percepcióit is látjuk, nagyon megérintett. nem lehet eléggé hangsúlyozni, ennek a kísérletnek az volt a lényege, hogy ugyanazt az eseményt két oldalról lássuk. hogy két külön történetet kapjunk!

ezt a "produceri változatot" viszont Harvey Weinstein erőltette rá a nagyérdeműre, mivel szerinte a két film túl hosszú. így kaptunk egy sima 2 órás filmet egy párkapcsolati krízishelyzetről pont a lényeg nélkül. joggal kérdezi a közönség, aminek nagy része ehhez a verzióhoz jutott hozzá egyébként, hogy mi itt a különleges? hiszen valóban, ilyesmit már láttunk. Chastain nagyon jó, mint mindig, van hangulat, de mi az extra? hát valóban, így semmi.

az amit itt látunk az nyilván többet ér, mint 1*, ne legyen félreértés. a baj az, hogy ez nem az, amit Benson akart, és nagyon nem az, amiért ez a mű készült, amiért szerethető, különleges és egyedi élmény. én azt mondom, aki próbálkozni szeretne ezzel az alkotással, az felejtse el Weinstein-t és ezt az agyonvágott változatot, és nézze meg Benson párfilmjét, az amerikai művészfilmek egy értékes darabját.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2015-12-28 19:344 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk