Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 07:10
A bűnös
- Paramount Network, 07:10
Csak egy telefon
- Magyar Mozi TV, 07:55
Szerelem a villában
- Max4, 08:10
Végzetes lakáshotel
- Film4, 08:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Fogadóóra
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Trópusi gyilkosságok aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Életjel (1954) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Madaraszatto (2024-01-14 22:00.57)   - (válasz Nyomozo1 5. hozzászólására)
Kedves! Hol lehet megnézni ez a filmet?
Köszönöm!


5. Nyomozo1 (2020-12-15 21:13.33) aaaaa
Most néztem meg ! Nagyon jó ez a régi Magyar film ! Ajánlom a régi Magyar filmek kedvelőinek !



4. Bmano (2015-05-10 20:43.21) aaaaa
Ajánlható magyar "katasztrófafilm". Annak ellenére is hogy van egy politikaimázs propaganda feelingje. Nagy tisztelet készítőknek, színészeknek egyaránt, egész jól helytálltak a nem túl kényelmes helyszín ellenére is, CGi trükk nem segítette munkájukat. Szóval ha most készülsz megnézni a filmet, tedd bátran, remélem nem fogja senki megbánni.


3. Vbacs (2015-05-01 15:10.06) aaaaa
1954. Épp egy éles váltás peremén állott a magyar film és a magyar politika is, a történet mégis a korábbi évek korszellemében fogant.
Annyiban módosulva, hogy a nagyon erősen termelési tematikáról átmódosult egy iparivá, méghozzá egészen egyedi módon ipari katasztrófafilmmé. Nem tudom hány ilyen készült, de szerintem nem sok. Talán a magyar filmgyártás egyetlen katasztrófafilmjéről beszélhetünk (?)

Nem tudom, de a lényeg, hogy szerintem ez a film a saját keretei között is nagyszerű volt. Nem kell elítélni a propagandajellegét ez esetben, mert sikerült úgy alakítani, hogy ez ne zavarjon minket. Igen, összefogás, igen, határtalan megállás nélküli kollektív hősködést akart kifejezni, mikor igyekeztek kihúzni a szerencsétlen bennrekedt bányászokat, de ez a film nem merült ki pusztán a kommunizmus éltetésében. Egy elég igényesen megcsinált elárasztást követően színészeink a fél játékidő alatt magukra vállalták a mocskot, a jéghideg vizet, melyben ázniuk kellett és mindehhez hozzátették nagyszerű játékukat. Volt itt hős szerelmes karakter, friss családapa, bűntudattal teli férj....ma már mondhatnánk, hogy micsoda kliséhalmaz karakterek, de meggyőződésem, hogy ezt még ma sem csinálnák másképp. Látszik Fábri keze nyoma, illetve az inkább korai keze nyoma. Nem ez volt a legprofibb időszaka - meg ugye ekkor még a Rákosi-kor szellemisége is erősen megkötötte kezét - de már jól látszott, hogy mi fog válni belőle a színészekkel való bánásmódon, a kamerakezelés profizmusán, és a világítás tökéletességén (mert szerintem nagyon karakteresen világította meg színészeit, pont tetszett benne, hogy "alig" látszódtak, de ki lehetett őket venni), egyszóval a technikai és a dramaturgiai szekción is egyaránt.

Kifejezetten élvezetes küzdelmet vívtak a színészek egyik csoportja odalent, és a másik csoport odafent. Nagyon szívderítő volt Barsit főszerepben látni, mert szerintem igenis képes volt erre ez az ember és még mindig nagyon fáj, hogy egyedül csak Fábri figyelt fel rá. Másodrangú karakterszínész sorba állítani egy ilyen szimpatikus és karizmatikus színészt szerintem elég nagy pazarlás volt. De nem egy itteni kollégájáról elmondható ugyanez. Solti Bertalan sosem volt szép, de kit izgat, mert tehetséges, Görbe János mondjuk feljebb kúszott, és talán ő volt itt is az egyik legjobb és számomra a legnagyobb meglepetést még Bánhidi Laci bácsi hozta, akinek sikerült meghasítania az ember szívét, egyszerűen briliáns volt. Sinkovits és Darvas itt még a kölök színészek között voltak számontartva és valóban még amatőr módon is játszottak, de nem a negatív értelemben. Látszódott rajtuk a fejlődőképesség, melynek aztán eleget tettek.

Az én maximális pontom most eltekint azoktól a korszakbeli súlyosságoktól, amiért aztán minden filmet meg lehetne dorgálni. Szerintem mindent a maga miliőjében kell élvezni, csak mikor ez már jócskán eltúlzott, akkor érdemes a fejéhez vágni a téglát. Itt remekül elérték, hogy erre ne kelljen külön figyelni. Feszült volt, érdekes, hangulatos, a színészi játék is nagyon vitte számomra a filmet és a realisztikusan bemutatott katasztrófát magát is érdemes elismerni. De persze ott van a kicsit keserűbb, de mégis happy end befejezés, ami a szocreál filmek elmaradhatatlanja. De sebaj, nem rontott rajta.


2. Find (2015-01-18 02:38.10)  
Én ezt korábban Darvas Iván miatt néztem meg. Sajnálattal konstatáltam, hogy nem ő a főszereplő, de azért egész jó film volt nélküle is :))
Sokszor párhuzamba vonják a Simon Menyhért születésével, amit ha jól emlékszem Bacsó Péter rendezett.
Az utóbbi talán nekem annyival jobban tetszett, hogy nem kellett Várkonyi hangján hallgatni a kissé propagandisztikus filmhíradókra emlékeztető narrációt.


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-01-17 17:30.46) aaaaa
Köszönet a retro csatornának ilyen filmek "bemutatásáért." Nagyon szép film, a borzalmak ellenére. Az égi férfi stáblista több, mint Oscar!Germinalnak a végére emlékeztet. Gyerekkorom teherautói, szegényházas "jelmezei", szabadság Ambrus elvtárs!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMadaraszatto, 2024-01-14 22:006 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk