Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kiválasztott aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Narancs az új fekete (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Semprini (2024-02-26 09:25.44) aaaaa
Nem véletlen a 8-as IMDb-átlag, ahogy az sem, hogy ez az egyetlen sorozat, amely mind a vígjáték, mind pedig a dráma kategóriában elnyerte az Emmy-díjat, méghozzá két egymást követő évben.
De azért szögezzük le: ez bizony egyáltalán nem vígjáték, bár igaz, hogy időnként jókat lehet rajta nevetni.

A sorozat rengeteg szereplőt mozgat, több tucatnyi kvázi "főszereplője" van, jobbnál jobb karakterek, melyeket remek színészek keltenek életre, akik többségét korábban soha nem láttam semmi másban, persze azért vannak kivételek. Itt külön kiemelném a pazar szinkront, szinte minden szereplőnek zseniális magyar hangot sikerült találni, akik tökéletesen visszaadják az adott karaktereket.
Nagyon tetszett az a módszer, hogy majdnem minden epizódban látunk különböző flashback-jeleneteket, amelyek az adott rész egy-egy központi szereplőjének börtön előtti életét vázolják fel, így mélyebben megismerhetjük az adott karaktert.
A hét évad közül nekem a középső három, vagyis a 3., a 4. és az 5. tetszett legjobban, a legtöbb poén is ezekben volt, az 5.-ben a bötönlázadás pedig egyszerre pörgős, feszült és izgalmas volt.
A leggyengébbnek a másodikat és a hatodikat éreztem, a másodiknak valahogy kevésbé jött be a sztorija, a hatodikban pedig elbúcsúztunk egy csomó korábbi (kedvelt) karaktertől, a helyükre behozott újak pedig sokkal gyengébbek és kevésbé kedvelhetőek voltak.
Az utolsó évadban aztán sikerült szépen elvarrni a szálakat, bár nem minden szereplő sztorijának a befejezése tetszett egyformán, de a többségüket sikerült elég jól lezárni.
Ennyi szereplőből nehéz a fontosabbakat kiemelni, de természetesen voltak nekem is személyes kedvenceim, például a Samira Wiley által játszott Poussey, vagy Vicky Jeudy mint Janae Watson, a korábbról már ismert Natasha Lyonne Nicky szerepében, és a Suzanne "Crazy Eyes" Warren-ként teljesen őrült alakítást nyújtó Uzo Aduba, akinek a szinkronhangjaként Peller Anna is nagy mértékben hozzájárult a hatáshoz. De sorolhatnám még hosszan, rengeteg jópofa karakter van, mindenki találhat köztük kedvenceket. A sztori pedig nézeti magát, mindig történik valami érdekes, ami miatt várja az ember a következő részt.
A némileg ingadozó színvonal ellenére én egy erős négyest megadok rá, és csak ajánlani tudom, mindenképp érdemes egy próbát tenni vele, persze, nyilván ez sem fog bejönni mindenkinek.
8/10


10. Whoisit (2024-02-14 23:35.57) aaaaa
Csak elkezdtem nézni aztán be is fejeztem. nekem sem jött be.



9. Arpimokus (2023-09-20 12:17.17) aaaaa
Nézhetetlen. Kuka.


8. Gnor (2023-06-23 21:09.47) aaaaa
Helyenként egész nézhető.
Tetszik hogy sok meztelen jelenet is van benne. Lehet látni egy csomó jó mellet, segget, és azt ahogy a leszbik kinyalják egymást. Mondjuk kicsit kamunak tűnik hogy mindenki leszbi lesz bent, még a heterók is. És az aki a valóságban is leszbi az annyira vonzó mint kb mint Torrente...

A BLM es niggerkedés viszont nem kellett volna bele ahogy a transz propaganda sem. Egyáltalán nem zavart az átoperált nagy darab néger a női börtönben sok részen át. Még a családi tragédiáit is át lehetett érezni valamilyen szinten. De aztán a cikkek és a kapcsolódó show műsorok és botrányok miatt rohadtul el kezdett zavarni. Hatalmas problémát és ál-sérelmet gyártottak le abból hogy pl olaszban férfi szinkronhangot kapott. Aztán ment a kikényszerített színpadias megalázkodás a hatalmas bűn miatt.
Ugyanígy a BLM es szarakodás is kellett bele... Nagydarab deviáns undorító és taszító személyiségű néger nők akiknek majdnem minden arcbamászó megnyilvánulása kellemetlen, kiegészült a harcos agresszív leszbi vonallal. Nagyon nem kellett volna bele.

A főszereplő karakterfejlődése is inkább érdektelenségbe és leszbizésbe fulladt.
A családja is egy rakás retardáltból áll. Igazából a filmben nem nagyon van szimpatikus karakter, max egy kettő. Nem is tudom hányadik évadnál járok de abbamaradt a nézése. Majd egyszer folytatom. Talán 5-8 rész lehet hátra. Nem tudom.

Áltagos sorozat amiben váltakozik az érdekes és jó rész az érdektelennel és a kellemetlennel. Ha nincs jobb akkor meg lehet nézni.


7. Városi vadász (2023-03-17 23:52.47) aaaaa
Spoileres lehet.
Hát végigszenvedtem ezt a 7 évadot. Szenvedés volt. Piper elvesztette "főszerepét", már csak a börtönélet minden napját nézhetjük 7 évadon át, ami összességében semmilyen nyomot nem hagy bennünk. Az utolsó rész utolsó 20percében intéztek el mindenkit, de igazság szerint ugyan ott van mindenki ahol addig, majdnem.


6. Convar (2021-07-13 20:14.55) aaaaa - (válasz Convar 5. hozzászólására)
Ja, pedig amúgy a karakterek nagyon jók, külön is remek pl. Taryn Manning Doggett-ként, Selenis Leyva Gloria Mendoz-ként, vagy Nick Sandow Mr. Caputo-ként, tehát a börtön bajszos igazgatójaként. De a legnagyobb arc kétségkívül az Uzo Aduba által valami egészen szenzációsan életre keltett Suzanne 'Crazy Eyes' Warren figurája. Azok a grimaszok, ááááááá..... :)
https://www.youtube.com/watch?v=4scFQOfJFV8
Lehet nem véletlen hogy a színésznő 2x is nyert Emmy-t vele (+ 1x még egy jelölés is), szóval neki, ill. ennek a karakternek akár egy külön spinoff is mehetne.



És ezért is nagyon nagy kár, hogy a 3. évadra a alkotók mégis mennyire nem tudtak mit kezdeni velük :(


5. Convar (2021-07-13 19:34.10) aaaaa
S03E06-nál szkippeltem. Iszonyat ellaposodott ez a 3. évad a jó 1. és a remek 2. évad után. Igazából nem is történik már benne semmi, csak az erőltetett poénkodás megy, lehetetlen karakterek lehetetlen reakciói, meg az erősen scriptszagú nagy dumák. Rájuk untam, meg úgy ált. magára a sorozat hangulatára is, az a nagy igazság.

Márcsak azért is, mert sajnos ez is egy olyan amerikai produkció amiben vmiért a szar rendre kiemelt szerepet kap (igen, arról az igaziról, az anyagcsere végtermékről van szó), poénokban is minden másban is, és ezzel szintén torkig lettem a 3. évad derekára.


4. Bémarcsi (2020-06-29 23:32.54)  
hello, nem tudjátok, ki játssza a börtönben a kopasz rákos nőt?


3. Pinceajtó (2015-08-07 12:38.00) aaaaa
Nagyon kellemes vígjáték-dráma sorozat.16 év felett gyakorlatilag mindenkinek való,nem túl mély,de nem is túl felszínes.Csak ajánlani tudom.



2. Diablo24 (2015-01-21 11:04.02) aaaaa
Egyszerűen imádom, darálom a részeket, van valami különös a hangulatában, az atmoszférájában, ami miatt szeretem nézni, Talán azért, mert ahhoz képest, hogy fegyházban játszódik, csomó narkós és gyilkos között, mégse húz le, sőt még fel is dob.
Annyira emberi az egész! Most kezdtem el nézni a második évadot, az elsőt két nap alatt ledaráltam!


1. Filmmester (2014-08-10 21:05.08) aaaaa
Kellemes meglepetés a Netflix-től. Nem egy House of Cards, de színvonala rendben van. A jelenlegi halál gyenge soroztmezőnyből igen jelentősen kiemelkedik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-02-26 09:2511 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk