Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anyám!
- Viasat Film, 23:45
Nincs alku
- Film4, 23:45
Tuti szajré
- Film Café, 00:55
A fogoly
- RTL Három, 01:00
Az oltalmazó
- Filmbox Premium, 01:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Extralarge - A Nap ura - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Sivatagi sorozatgyilkos - Vélemények
Snooker

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Extralarge - A Nap ura aaaaa
Shirley Temple aaaaa

 

Fórum - Az ismeretlen Drakula - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
92. Nyolcadik utas (2022-02-10 13:39.02) aaaaa
A hangulata miatt kap egy közepest.
Egyébként mese habbal.
Annyi hülyeséget tartalmaz, hogy elmondhatatlan. De legalább megtudtam, hogy a Hamzsabégi utat Hamza Bégről nevezték el.
Még hogy a török nem foglalta el Európát? 150 évig ki volt itt? Hmm?
Arról meg ne is beszéljünk, egy törököt sem láttam. De még janicsárt se!
Igaz, Drakulának Charles Dance kinézete volt. És tényleg. A papnak meg Gary Oldmanes. És nem!
Meg hát, egy fanatasy filmnek miért is kellene valóságalapúnak lennie? Így is annyira műveltek az amerikaiak!
Szpaszíba!


91. Halember (2019-10-07 10:30.56)  
Jó szar.



90. Emylio (2019-10-07 05:27.19) aaaaa
Furmányos történet, de egyszeri nézésre alkalmas.


89. Pelikanbence (2018-02-09 18:36.49) aaaaa
Hááááát nem a legjobb Drakula feldolgozás.Vladot úgy mutatták be tényleg,mint valami szuperhőst és népét szerető hős vezért.Úgy néz ki az alkotók nem olvastak elég törikönyvet vagy ismeretterjesztő könyvet.Az alakítások meg a látvány jó volt,de a történet az ajjaj.Ennél még a Wes Crawen féle Drakula Trilógia is SOKKAL JOBB volt.Nem hittem volna,hogy ezt fogom írni.Inkább akció/kaland némi Gyűrűk Ura,Warhammer(Drakula páncélja egy az egyben Vlad Von Carsteinről lett mintázva.)és Van Helsing beütéssel.A denevérrajos résznél meg szakadtam a röhögéstől.Egész jó film volt ez.
4/5


88. Bede István (2018-02-03 19:46.51) aaaaa
qrva jó film


87. Kirschakos (2017-11-15 21:34.40) aaaaa
Alulértékelt vámpíros film szerintem. Szuper zenével, meglepetések nélküli, de izgalmas történettel, és jó színészi játékkal készült. Valóban nem horror, és csak minimálisan véres, azonban a főszereplő érdekes karakter, új fajta megközelítése Drakulának. Érdemes megnézni legalább egyszer.


86. Tjunior (2017-10-09 07:49.25) aaaaa - (válasz Ystee 85. hozzászólására)
Hollywood mióta Oláh?


85. Ystee (2017-10-08 23:37.06)  
Okádék oláh történelemhamisítás, mindezt a tákolmány országuk szintén, zs-kategóriás szinten! Minden poszton nullán van a film, semmi pozitívumot nem lehet kiemelni, még a gagyi cgi sem működik...
Érdekes történet, de megosztom. Egy bolgár ismerőssel társalogva szóba került ez a vlad nevezetű ürge is. Elmondtam neki, hogy mi magyarok egy semmitérő oláh tömeggyilkosnak tartjuk, és undorodunk a neve hallatán is. Erre ő azt válaszolta, hogy ez a vlad nem is oláh hanem bolgár, és náluk Bulgáriában ez nemzeti hős, aki csak a törökök ellen harcolt...
Bár csak úgy lett volna ahogy ők "tudják"...


84. Dark Bakter (2016-09-27 08:41.13) aaaaa
Hát engem sem nagyon kötött le.... Hiteltelen az egész.... Szerintem Coppola Dracula mozija a téma legjobb feldolgozása. Ott minden klappol benne... Ebben kevésbé... Sőt... A történetet kiherélték, csináltak belőle egy fantasy szerűséget... Szerintem Ramin Djawadi zenéjén kívül nem sok mindent tudtam értékelni, talán a sok fórumtársam által említett Charles Dance tette még oda magát.. De minden másban kritikán aluli borzadály ez a valami... Egyszer láttam, elég volt...


83. Sötétszív (2016-09-27 02:17.46) aaaaa
Nem érdemes azon fennakadni, hogy Amerikában nem ismerik a történelmet. Vagyis inkább hajlamosak átírni. Az még nem lenne baj, hogy Bram Stoker hőse újfajta koncepcióval jelentkezik. De az már igen, hogy sajnos a film nagyon gyenge. Egy jobb forgatókönyvvel, és egy jobb rendezővel akár még remek is lehetett volna. De sajnos a film ahogy mondtam, nagyon gyenge lett. Akár Uwe Boll is rendezhette volna, legalábbis Gary Shore igyekezett a babérjaira törni, de nem sikerült neki megugrania a lécet. Charles Dance legalább megdolgozott a pénzéért, sajnos ez a több színészről nem mondható el. Ami a lényeg: egyszer végig lehet szenvedni, de maradandó élményt nem nyújt az embernek. Nem veszít senki vele, ha kihagyja.


82. Rechter (2016-01-06 07:51.33) aaaaa
Rövid. Ez a film vagy egy hosszabb verziót érdemelt volna meg, vagy kellene neki egy folytatás. Drakula filmek között nálam nagy kedvenc, mivel szakított a hagyományokkal és pl a Coppola féle drakulát sosem néztem semmibe. Érdemes megnézni bár van benne pár unalmas rész, összességében véve jó kis film lett.


81. Adri050202 (2015-08-22 20:51.12) aaaaa
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a filmet folytatják majd?


80. Borsószem kisasszony (2015-03-28 11:06.19)  
Számomra a film mélypontja az volt,amikor a hobbit fejű Luke Evans egymaga leverte az ellenséget a csatában..


79. Dzsuppi (2015-03-14 21:50.38) aaaaa
Sok helyen azt írták, hogy akinek ez a film nem tetszik, az túlzottan számon kéri rajta a történelmi hűséget. Hát szerintem ez a film minden téren valami rettenet, borzalom, még a Frankensteines bohózat is jobb volt.


78. Geah (2015-03-02 19:51.47) aaaaa
jó film volt ez!


77. Darjeeling (2015-02-10 16:30.36) aaaaa
Számomra ez egy kellemes csalódás volt, nem a szokványos vámpíros klisékkel.
(Tywin Lannister is felbukkan :)


76. Az utolso szamuráj (2015-02-10 10:51.22) aaaaa
Ez valami olyan bagatell mozi,olyan kínosan szar film,aminél rosszabbat keveset lehetett látni multiplexekben.

Történelmet ne amerikai mozifilmből tanuljunk:tiszta sor.Épp ezért bár szemem fennakad pár pillanatig,Havasalföld hogy változik Erdélyé mint fontosabb gócpont Dracula életében,továbbsiklok rajta,az egyéb,földrajzi tévedésekről meg tényleg ne vegyünk tudomást-akik ettől a mozitól beájulnak,úgysem hinném,ez a tantárgy,vagy a töri volt a kedvencük,sőt azt se hinném,a gondolkodás önmagában egy filmen mint olyan hobbi,nekik csak pörögnek a képek és hurrá,sok a halott.Szóval,egy laza elegáns mozdulattal térjünk napirendre a tények ismeretének teljes hiányán,és bambuljunk erre az ipari termékre,hogy mint film,milyen is.
Hát,mint amikor a kutyushányást művészetként kívánjuk definiálni,esetleg értékesíteni.
Az Ismeretlen Dracula a Universal feliratig az elején működik:aztán az ember 27 percig még nézegetheti heveny fejfájás nélkül,mert ott van Charles Dance,aki nagyon genya fővámpír és amúgy is szavai mögött rejtett fenyegetés kong az éterben.(Húúúha!!)Megmarja azt a figurát,akit Luke Evans alakít sok félmeztelen pillanatban,amitől is Vlad Tepes-akinek történelmi figurájáról annyit lehetne elmondani,de ez itt nem ez a fórum ugye és kit érdekel a valóság!!...-átmegy vámpírba.Mert ő népéért,családjáért mindent.
És nem is akármilyen vérszívó lesz kérem!!Supermandracula,akinek nincs semmitől félnivalója:ha rányitják a napocskát na bumm,pár réteg bőrt veszít-normálisabb vérszopók ilyenkor elhullanak,de ő mint mondtam,Supermandracula!!-az ezüstre csak rámordul oszt több probléma nincs véle,erejének pedig még a Fidesz kormányzat se tudna ellenállni megerősítve Dajcstomika Facebook bejegyzéseivel.
Szóval,lehet ennek az ürgének a sorsáért izgulni.
Így rúgja magát tökön a koncepció:jön bazi nagy török sereg,kimegy Vlad egymaga!!!és kettéköpi,kinyírja,kimogyorózza,kistavickolja,széthugyozza őket.Csak úgy,agyonvágva,ostoba képi világgal,szigorúan PG-13 rendszernek megfelelő pillanatokban gazdag csatajelenetben.
Mintha egy rossz videójátékot bambulnánk.
És a film itt nem áll meg:II Mehmed persze beizgul,és csak úgy küldi a vágóhídra katonáit,a népétől erőteljes népszerűségvesztést elkönyvelő vámpírhős meg csak úgy gyilkolja őket,néha még denevérekké is változik(azta,micsoda csavar és trükk,mondhatná elsőfilmes Kis József,de kurva hamar lehurrogjuk)
Midőn pedig felesége egy felhőkarcolónyi mélységben talajt fog,nem zúzódik felismerhetetlenségig,sőt beszélni is tud(csodálkoztam,egy utolsó orálban azért nem volt benne),majd vérét ajánlja urának,így abból végre-valahára megszülethet Bram Stoker hőse (akár):az író nagy szerencséje,hogy ezt a csúfságot már nem élhette meg.Az Ismeretlen Dracula annyira üres,buta,hatásvadász ,logikátlan és néhol CGI gyilkos baromság,amiért pont hogy ezerrel szidjuk az álomgyárat és ilyenkor értékelődnek fel Michael Bay és kompániájának csak naplementében játszódó értéktelenségei .
És ezen még a Gyűrűk Urából átlopkodott seregvonulgatós képek se segítettek.


75. Chim (2015-02-09 20:16.34) aaaaa - (válasz Rudicus 66. hozzászólására)
Nem tudom, mert nem néztem utána, de a filmben Drakula fia mondja, hogy a török sohasem hódította meg Európát. Nyilván csak arról az időről tud beszélni, amiben ő is élt. Utána még elfoglalhatták a törökök európát. A másik, hogy könyörgöm, ez nem egy történelmi film, hanem egy ki*baszott fantasy vámpírokkal. Szerintem nem a történelmi részét kéne nézni, mivel nyilván tudták a készítők is, hogy nem amiatt fognak az emberek beülni a mozi elé...meg egyébként is, egy ilyen filmben sohasem a valódiságot kell nézni, mivel vámpírok nyilván nem léteznek. Persze vannak benne logikátlan dolgok, mint mikor a végén minden vámpír szénné ég, Drakula meg csak egy kicsit megpörzsölődik, na erre már lehet mondani, hogy hülyeség, mert logikátlan. Na mindegy gondolom aki akarja az érti a mondandóm lényegét. Amúgy a film egynek elment.


74. Pocokgod (2015-02-01 08:37.13) aaaaa
Vegig az volt az erzesem a film alatt hogy a pofamba hazudnak.... en ereztem magam kellemetlenul-.-


73. Városi vadász (2015-01-29 21:43.22) aaaaa
Tyű ha. Nem lett volna ez rossz, ha nem szarják el. Az a Drakula film, egy teljesen új megközelítése a szokásos Drakula történeteknek. Drakula egy hős. Bassz. Azért erre nem gondoltunk volna igaz? Nem is ezzel volt a legnagyobb baj, hanem azzal, hogy rohadt unalmas, és kiszámítható volt. Igazán törekedhettek volna arról, hogy valami fordulatot, vagy meglepetést okozzanak, de ez úgy látszik nem volt életcéljuk az alkotóknak. Szívem szerint két csillaggal jutalmaznám ezt a remekművet, de azért vannak ettől hitványabb filmek.


72. Misafeco (2015-01-28 21:07.15) aaaaa - (válasz Kritikus 71. hozzászólására)
Szerintem poén volt, az a rész kifejezetten tetszett.


71. Kritikus (2015-01-28 20:40.34) aaaaa
Remélem az utalás a folytatásra a végén poén volt.
Az ismeretlen Drakula egy tipikus évközi töltelék mozi, popcorn, a gyengébb kategóriából. Igazából amolyan semmilyen szagú, mondhatni egy bizonyos valamilyen műfajért rajongó vágyát se elégíti ki, tekintve, hogy: horrornak kevésbé véres, fantasynak rémesen gyenge, thrillernek pocsék, történelminek hiteltelen. A vámpíros filmek kedvelőinek meg talán az alkonyattól kisebb pofon, de pofon.
Kedvelem Luke Evanst, de egyszerűen nem érzem azt még, hogy főszerepeket kéne kapnia, kétségtelen az arca gyorsan ismert lett, de ez még kevés. Ide kevés volt. Mentségére szóljon persze, hogy ezt a filmet nem sok ember tudta volna megmenteni, talán senki. Trükkök gyengécskék voltak, a látvány szép, de mivel egyéb vagy bármi maradandót nem tudnék kiemelni a filmből vélhetően gyorsan elfelejtődik.


70. Johnny kapitány (2015-01-28 00:16.23) aaaaa - (válasz C.hester 69. hozzászólására)
Az nem kategória, hogy vámpíros, ennek a horror műfajba kellene tartoznia.


69. C.hester (2015-01-27 22:21.09)  
Mint stílus, csak akció van megadva, így ha a keresőben vámpíros filmeket keres valaki akkor ezt nem dobja ki. De ha már itt tartunk a Vámpírakadémiával is ez a helyzet. Erre miért nem lehet figyelni? Már címből benne van hogy vámpíros.


68. Kenjiro (2015-01-26 22:00.44)   - (válasz Van der Graaf 65. hozzászólására)
Pontosan mire gondolsz?
Csak mert vámpírok nem léteznek, ez csak egy kitalált irodalmi személy. :)


67. Rudicus (2015-01-25 21:08.34) aaaaa - (válasz Van der Graaf 65. hozzászólására)
Tökéletesen jól látod!


66. Rudicus (2015-01-25 21:01.32) aaaaa
Fantasztikus egy film! Drakulából népi hőst alkottak! Kiváló férj, kiváló apa és a népéért harcoló kiváló hős, akinek köszönhetjük, hogy a török sohasem hódította meg Európát!???? Miért, Albánia nem Európa? Ahol többszáz évig uralkodott a török? Magyarországon nem 150 évig uralkodott a török?? Bulgária nem Európa?? A nándorfehérvári győzelem a török fölött az kutyaszar volt?? És az egri ostrom, mikor a törököt évtizedekig kipics..ták innen, az meg sem történt talán?? Kinek köszönhető, hogy Bécset nem vette be a török?? Vladnak?? Ki volt ő? Erdély hercege?? Ez a film a történelem zagyva átírása és elferdítése! Miért nem csinálnak Hitlerből is népi hőst?? Hiszen csak a német nép sorsa volt a szeme előtt. A német nép egyesítése, az anschluss... Ő csak jót akart, a német embereket oroszországi hatalmas földekhez akarta juttatni... belőle miért nem gyártanak hőst?? Mengele professzorral az oldalán sokat tett az orvoslás tudományáért, a haláltáborokkal pedig a nyersanyagok újrahasznosításáért tett hatalmas lépéseket?? Vagy ez már túlságosan sértené az emberek önérzetét, izlését, vallását, emberségét és nem merik megtenni?? 10 millió magyarral meg merik tenni?? És a többi érthetetlen és megmagyarázhatatlan dolog... miért nem érte el a zuhanó feleségét?? Ilyen lassú volt?? Pedig elég hamar odaért a kilométerekre levő toronyhoz. Minek kellett párbajoznia a szultánkával, miért nem intézte el a madaraival az első pillanatban?? És miközben hőssé válik, egy pillanat alatt megbocsátatnak azok a bűnei, amikor minden ok nélkül ezreket tűzött karóra!! Ja persze, azzal meg a többi falu népét óvta meg, így már mindjárt megbocsátható! Majd el felejtettem! És különben is eltelt azóta vagy 20 év és lejárt a bűnössége határideje, elévülés... kivéve ha az népirtás volt.... Az egyetlen őszinte megnyilvánulás a filmben, amikor a saját népe rágyújtja a sátrat! De ez kevés. A többi hősi eposz! GYerekes tiltakozások, nem,nem, nem,nem hagyom, apa, anya, szomszédbácsi, szomszédnéni.... Isten őrizz ebből még egy folytatást!! Megnéztük és remélem el is felejtjük, két hét múlva már arra sem fogunk emlékezni, miről szólt... így helyes!


65. Van der Graaf (2015-01-25 19:33.20) aaaaa
tragikusan gyenge film történelemhamisító felhangokkal....



64. Tjunior (2015-01-24 19:09.18) aaaaa
Nagyon fárasztóak ezek az amcsi történelem-fantasy zagyvalékok. Nem értem miért akarnak állandóan történelmet belekínlódni egy legendába, pláne így.
Pár kínzó kérdés azért marad a film nézése után.
Spolier!
Drakula kinyírja a mitoménmilyen béget, felmegy a hegyre, másnap már ott a fél török hadsereg a váránál, öcsém ez aztán a gyors reagálású haderő, hogy jutottak oda egy fél nap alatt?
Mi a francért mentek a monostorba?
A néni zuhan vagy egy kilométert és a földet éréskor nem szétfreccsen talajon, hanem még haldokol egy darabig...ez komoly?
Drakula leáll kardozni a török szultánnal (bakker a török szultánnal, na ez is megér egy misét), miért nem csócsálja meg egyből az ütőerét, miért bohóckodik vele?
Minek kellett ezt a másik életes zagyvaságot beletuszkolni a filmbe?
Komolyan azt gondolták, hogy akkora siker lesz, hogy lesz folytatás? Muhahaha


63. Pocokgod (2015-01-24 11:10.15) aaaaa
Gondolom a Roman Olahok juh pasztorok orvendezve fogadtak ezt a filmet a nagy romani nep leszarmazottai csak kar hogy Romanusz az apja faxat szopta nem az anna csecset:)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2022-02-10 13:3992 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk