Spirulina + Chlorella 500 mg tabletta rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hisztéria
- Film Café, 04:00
A vér földje
- HBO2, 04:05
Az erős ember
- Spíler2, 04:15
Életem legszebb évszázada
- HBO, 04:35
Apafej
- Mozi+, 04:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Kétkedő fundamentalista - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Bdt (2014-10-07 18:44.15)  
A könyvet olvastam, most készülök megnézni, nem is tudtam, hogy lett belőle film.hm.


3. Törölt felhasználó (2014-01-24 11:29.23) aaaaa
Ennél a két szónál azért többet érdemes "vesztegetni" a filmre...

Szerintem nem állítok hülyeséget azzal, ha azt mondom, Pakisztánról vajmi keveset tud az átlag magyar, vagy bármilyen európai honpolgár. Talán csak annyit, hogy nagyrészt muszlimok lakják, és maga az állam is "vérben fogant", amikor India megszűnt brit gyarmat lenni.
És akit érdekelnek a külpolitikai hírek, azt is tudja, hogy a "nagy és tökéletes" USA nem ápolt felhőtlen és baráti viszonyt az országgal az utóbbi időben, de - az én véleményem szerint- ez már csak annak a paranoiának a folytatása, ami 2001 szeptember 11. óta mételyként mérgezi Uncle Sam-et. (más kérdés, hogy szerintem az ikertornyok ledöntéséhez nagyobb köze volt az amerikai titkosszolgálatoknak, mint bármelyik muszlim vallási csoportnak, de ezt is majd az idő fogja igazolni, ha a kőolajat majd egyéb energiahordozó váltja ki és nem lesz ennyire kardinális kérdés a birtoklás joga...)

Másrészről meg a muszlimok sem szorulnak védelemre, a fundamentalista csoportosulások legalább olyan veszélyesek, mint egy kiéhezett egyedekből álló viperafészek, és itt is jól le lehet szűrni annak az állításnak az igazságát, miszerint a vallás öl, butít és nyomorba dönt. (erről gondoskodnak a vallási vezetők)

Ez a hosszúra nyújtott mese meg azért áll itt, mert a film igazán csak azoknak fog nyújtani valamit, akik képesek nyitottan gondolkodni és akiket valamilyen szinten érdekel a gazdaság és a politika is.
Egyébként mondanivaló szempontjából borzasztó érdekes a film, mert a főszereplőjének több síkon is meg kell vívnia önmagával és a környezetével is. Itt nemcsak a vallás játszik, hanem egy másfajta értékrend, egy valóban elfogulatlan gondolkodásmódra való törekvés is.

2001 előtt azért még nem volt olyan nagy bűn muszlimnak lenni az Államokban, sőt ez az olvasztótégelyként működő, "valósítsd meg önmagad" "nagyhatalom" mágnesként vonzotta a mindenféle nációk tehetséges és kevésbé tehetséges gyermekeit. A film főszereplője az előző "kaszthoz" tartozott és fényes gazdasági elemzői karrier várt rá egy nemzetközi szinten is elismert cégnél. Jól alakultak a magánügyei is (istenem, valaki szólhatott volna Kate Hudson-nek, hogy az ő hajszíne a szőke, sötét hajjal borzasztóan nézett ki), de...

De jött 2001 szeptembere és fenekestől felfordult a világ. És ha mindez nem lett volna elég, ott volt az erkölcsi dilemma a munkával kapcsolatban is: profitot termelni úgy, hogy közben megnyomorítunk másokat, otthonról viszont nem ezt a fajta gondolkodásmódot hozta magával az ember...

Ilyenkor választani kell és dönteni. Akárcsak abban az esetben, amikor a saját hazájában akarják olyan ügyek mellé állítani az embert, aminek az elgondolása ugyan jó, de a kivitelezése erősen megkérdőjelezhető... A mi főhősünk pedig tudja, hogy az, amiben szerepel a "fundamentum" szó, már eleve megítél, kirekeszt, és meggátolja az új megértését, a kicsit is más befogadását és ez a fajta gondolkodásmód nem előre visz, hanem inkább vissza, valami éjsötét korszakba.

És ott az a mondat is, amit mindig meg kéne szívlelnie mindenkinek: "az egészet hallgasd meg, ne csak a kiragadott részeket", mert a részleges információ tévútra visz és sajnos nem minden hiba korrigálható...

Annak, aki elolvasta ezt a leírást, - ami, bár kétségkívül tartalmazott némi filmlenyomatot, amivel nem sokat lehet kezdeni - még annyit mondanék: ha eleged volt a hentelős, nyögvenyelős, poénmentes filmfelhozatalból (mielőtt filmszakértők leveszik a fejem, ezennel kijelentem, hogy nem minden film ilyen, esetleg csak rosszul választ a néző) és valami értelmesre vágysz, mindenképpen tégy egy próbát a filmmel. De, mint az elején írtam, csak nyitott elmével állj neki, mert ha elfogult amerikabarát vagy éppen iszlámgyűlölő vagy, akkor gutaütést fogsz kapni tőle. (ezt pedig biztos nem akarnák a film készítői...:))


2. BenceFaterYoO (2013-11-21 01:33.11) aaaaa - (válasz RVIN73 1. hozzászólására)
VALÓBAN!!!


1. RVIN73 (2013-10-17 14:48.15) aaaaa
Remekmű!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBdt, 2014-10-07 18:444 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk