Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lepattant szervezők
- Filmbox, 04:10
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jen Lilley aaaaa

 

Fórum - Időről időre (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
88. Evile-Elvis- (2023-11-03 21:41.16) aaaaa - (válasz Diabola 87. hozzászólására)
Nem, nem hiszek semmit, teljesen üres vagyok...
Ha nem zavar, akkor légy rá büszke:)


87. Diabola (2023-11-03 21:39.05) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 86. hozzászólására)
Azt hiszed, hogy sértő , de engem az ilyesmi nem zavar, mindenkinek saját véleménye van, kész:)



86. Evile-Elvis- (2023-11-03 21:35.17) aaaaa - (válasz Diabola 85. hozzászólására)
Ezzel látod teljesen egyet tudok érteni:)


85. Diabola (2023-11-03 21:31.07) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 84. hozzászólására)
Hahaha
Lehet, én idióta vagyok, de szerintem a film nem az.
Ennyi:)


84. Evile-Elvis- (2023-11-03 18:08.40) aaaaa
Szeretem az ilyen hozzászólásokat, kétszer is elolvastam. Nem olyan idióta, de mégis.


83. Diabola (2023-11-03 18:02.50) aaaaa
Szeretem ezt a filmet, kétszer is megnéztem. Nem olyan különleges, de mégis.


82. somliv (2021-10-14 19:13.42) aaaaa
Néha elhittem ezt a mozit, néha meg egyáltalán nem.
Azért ugráltak a történések rendesen, ezekkel a múltbeli visszalépésekkel. Richard Curtis scifis jellemzőkhöz próbált nyúlni, több-kevesebb sikerrel tette mindezt. Aztán csúszik rá a mozira a brit íz, azok a zongorahangok kenik az érzéseket ránk.
Hogy kezdődik a nagy szerelemed meghódítása ? Tele hibákkal, balul elsült próbálkozások, találkozások tömkelegével, ám ezek nem számítanak, mert a régmúltba utazást teszek és mindent kijavítok. Nem is lenne probléma a koncepcióval, de úgy vettem észre, hogy ez veszített a film egységén, ja és hát elég tini mezsgyékre fut rá, ezt érzékeltette velem. Két főszereplő nem rossz, de nem is jó, Rachel McAdams az ilyen mesevilágú romantikus típusokban szeret előfordulni. Csak egy idő után elkezd tucattá válni személye, bár hajdanán ezzel a műfajjal vált híressé, az Ünneprontók ünnepében illett Owen Wilsonhoz, Szerelmünk lapjaiban szintén a történet kiélezett részét képezte, de itt valahogy alakítását percek múlásával szétcsúszottnak éreztem. A fiatal ficsúrral igyekezett valamilyen szinten összeilleni, akit Domhnall Gleeson alakítgat. Az ír ficsúron éreztem, miszerint kapkodva játszik, feszélyezetten mutatkozik, bizonytalanul lép be az egyes részekbe. Mondhatjátok, hogy ilyenféle tulajdonságokat aggattak direkt rá. Lehet így van, de ezzel néhol azért rondít belépésein, főleg a film kétharmadában túlontúl viccesre veszi magát, saját maga kifigurázásán fáradozik, ez már finoman szólva is túlzásba megy át nála, ami mesterkélt nevezetű jelleget adott a mozinak. Mikor pedig jött a dráma, abban rögtön elvérzett, bár érthető, mert ez a kiscsávó suhanc, ebből kifolyólag az ilyen volumenű szomorkásabb, drámaibb pillanatokra még nincs beérve. Nem tudom pontosan kiknek szánták ezt a műfajt itten, úgy érzem a siheder korosztály megcélozására mentek rá, akik vevők voltak erre, nekik bejöhet ez a rózsaszínű vígjátékmáz, melyet elvétve működőképesnek láttam, ám léteztek percek mikor malmoztam, mást görgettem, és vártam, hogy jobbat kapjak, mint amit éppen látok. Hiányoztak belőle az összefogottabb jelenetek, de még mennyire hiányoztak. Karakterszínészek, akik tupíroznak azon, amit látunk, Tom Hollander egy bunkó rendezőipse, akinek akadtak olyan kitűnő odafroclizásai, amik kapóra jöttek. Bill Nighy ezekre a szülői szerepekre, atyai tanácsokkal megáldott férfire lett bekalibrálva, ezekben panaszmentesen elszínészkedik, jól is teszi ezeket, olykor gúnyosan odaszól, olykor komoly intelmeket hallhatunk tőle, eget rengetőt nem tud sosem produkciózni, de amit vállal azt akármikor gond nélkül megcsinálja.
Egyszeri nézésre megfelel ez a romantikus féleség, de többre úgy hiszem, hogy nemigen.


81. Vmiso (2021-01-12 10:33.02)  
Érdekes film, mert nagyon lassan, szinte érdektelenül kezdődött, aztán szépen lassan belejöttem a nézésébe. Vígjátéknak nem nevezném, de azért van benne néhány jó poén.
Pár paradoxon persze becsúszik, de ezt elnézzük időhajlítgatós filmeknél:)
A vége nagyon erős, megható, és elgondolkodtat, legalább egy kis időre.


80. MagamraHallgatok (2020-11-20 01:19.39) aaaaa
Vontatott, de kedves film. Azért sehol nincs a The Notebookhoz képest, abban is ez a bibircsókos nő volt a főszereplő. Sci-finek véletlenül sem nevezhető, hiányzik belőle a "sci". Ez egy középszerű romantikus vígjáték.


79. Entersp (2020-08-18 20:32.38) aaaaa
Újranézés után. Nem volt rossz másodszorra és nem hiányzott valami fékeveszett időutazási technológia sem.
Szóval oké, de a négy csillag a maximum.


78. Cantri (2020-02-01 23:02.14) aaaaa
Valahogy így lehet milliónyi sablontémából maradandót összehozni. Curtisék pompásan ráéreztek az arany középútra, dráma-vígjáték-romantikus elemek gyönyörű egyensúlyban követik egymást, hogy összejöjjön a kacagva könnyezős összkép...amivel amúgy igen sokan próbálkoznak, de csak nagyon keveseknek sikerül. Az élet java benne ebben a 120 perces körutazásban, ahol térben időben kirándulva lehetünk szemtanúi az emberi lét megismételhetetlen pillanatainak, és szedhetjük össze saját keserédes emlékeinket is. Szép munka, az egyik legjobb műfaji munka az utóbbi évekből.


77. Emmersson (2018-12-02 20:59.34)  
"Tim meg tudja megváltoztatni a történelmet, de a saját életével kapcsolatos dolgokat igen."

Ööö..."Hogy mi?!"


76. Rockercsaj2003 (2018-04-28 22:23.17) aaaaa - (válasz Safi_86 59. hozzászólására)
Ha ennek nincsen mondanivalója akkor minek van????


75. Norbitzki (2017-04-22 22:51.52) aaaaa
Nem akartam megnézni, de megnéztem és vannak még meglepetések, tetszett. Nálam a prímet egyértelműen Bill Nighy vitte, ezúttal nem a vicces oldalával, valamint bejött ez az időutazósdi, mégha nem is épp olyan kivitelezésben, mint Zemeckis filmjeiben...na persze ez itt nem is arról szólt. És a francba, hányszor érzem én is azt, ha "újra kezdhetném"...persze, jobb, hogy nem kezdhetjük, mert szép kis összeomlás lenne belőle, ha mindenki ide-oda teleportálgatna, ám amíg néztem, hátradőlve a fotelben, elhatároztam, hogy na akkor mostantól én is minden napot úgy élek meg, mintha az utolsó volna. Sokáig nem tartott az igaz, de abban a két órában egy kicsit szebbnek, és jobbnak láttam mindent, és ez is valami egy filmtől. Vicces is volt, szomorú is volt és jó volt látni egy őszinte apa-fiú kapcsolatot, amiért a két színész megérdemli a dicséretet. Üdítő meglepetés, és egy szerethető mozi...és nem, nem csúszott meg a kezem a csillagozásnál.


74. HMáté33 (2015-12-21 22:04.57) aaaaa - (válasz Entersp 73. hozzászólására)
tipikusan az a fű alatt megbúvó film, de szerintem ez is hozzáad a sikeréhez, hogy nem volt felkapva.


73. Entersp (2015-12-21 21:48.44) aaaaa
Időről időre sikerül elrejteni előlem egy klassz filmet, de most rábukkantam. Ritka a két óra hosszúságú romantika, de nem gond, mert nagyon sok minden belefért. Nagyon jó karakterek, pl. a nagybácsi szuper volt, és Charlotte is gerjesztette a gondolatokat...
Szóval, jó volt egy ilyen mozi a Négy esküvő és a Notting Hill után.


72. Bmano (2015-04-07 13:50.07) aaaaa
Nem igazán tudom megmagyarázni ez a film miért tetszett, nem a romantikus szál miatt, de lehet épp az a pozitívuma hogy nem lett annyira kidolgozva benne, elnagyolt lett. Sőt, ezt minden másra mondhatnám, a filmben nem volt annyira kerek semmi, nem volt tökéletesen, minden részletre menően kifejezve, kibontva. A baráti kapcsolat volt is, nem is. Munkahelyi kapcsolat sem volt az a, na ilyen egy jó munkahelyi kapcsolat. A szerelmi szál se volt valami bő lére engedve, "angolosan száraz volt", egyszerűen volt bemutatva ez is. Szóval egy pici mindenből, és úgy gondolom teljesen megértem azokat akiknek nem tetszett ez a film, jogosan azt hiszem. De nekem mégis a hangulata a filmnek, ezek a kis dolgok, nem egy hollywoodi tömegtermék akart lenni, ez fogott meg talán. Az angol kultúrába helyezve ezeket a dolgokat. Amik minden ember számára fontosak, (remélem) legyen szakmánk, ami itt a filmben nem annyira lényeges, csak az hogy dolgozzunk valahol, és munkát keressen az ember és dolgozzon, párt találjon, legyen családja az embernek, meg a kapcsolatok, (családi, barát, munkahelyi), ja és hol éljen az ember, szerintem az is lényeges. Lehet mást jelent, üzent ez a film sokaknak, nekem ezek az egyszerű dolgok jöttek le. Az idő utazás sem annyira lényeges, amit a film végén meg is kapunk, (a főhős se tart rá már igényt). Én ajánlom jó szívvel ezt a filmet, fenntartásokkal ugyan, de akár megérheti és nem fog idő pazarlásnak tűnni ez a két óra.


71. Emem (2015-03-04 12:22.40) aaaaa
Hát ez nagyon jól esett. Sírva nevettem, és nevetve sírtam...Tom Hollander szenzációs. El kell rugaszkodnunk néha a valóságtól, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit. Na ez a film segít ebben. Az esküvői jelenetnél csapkodtam a térdem...:)


70. Törölt felhasználó (2014-10-30 12:08.26) aaaaa
Időről időre felvetődik a kérdés az emberben: vajon mi lett volna ha? Ha mondjuk, mint egy filmfelvételen, vissza tudnánk tekerni adott kínos/fájdalmas/elkerülhetetlennek tűnő/boldog pillanatig és ott egy csapásra belejavíthatnánk a rosszba, vagy egyszerűen csak újra élhetnénk a jót.... , hogy aztán örök elégedetlen önmagunk megint beleböfögjön a legklasszabbul megreparált pillanatba is: ezt lehetett volna jobban is. Vagy előbb is. Gyanítom, addig-addig piszkálnánk bele a kis életpillanatainkba, amíg úgy nem járnánk, mint Mickey Rourke a plasztikai beavatkozásaival, mert ugye Miki, jól nézünk mi ki.?!

A film, romantikus voltához méltón valóban bővelkedett szívmelengető pillanatokban, csak éppen az volt a baja, hogy kicsit hosszúra sikeredett. Na meg azért azt is nehezen hiszem, hogy ha egy pasi választhat Margot Robbie megkísértése és egy lánykérés között, akkor feltétlenül az utóbbi mellett fog dönteni... Ez legalább annyira nem logikus, mint az időutazás egynémely eleme, de ezeket a "zavar az avarban" pillanatokat bőven felülírják a kellemes momentumok. Köztük a Billy Nighy-val fémjelzettek, mert ezt a pasit egyszerűen nem lehet nem szeretni.
Mint például a búcsú jelenetben. Ilyen sallangmentes és őszinte szeretetet apa és fia között nemigen láttam még vásznon ábrázolva, és az vesse rám az első követ, akinek nem lábadt könnybe a szeme tőle.

Egy szó, mint száz, ezen nincs mit tovább ragozni: nekem tetszett a film, és nem kell időutazási képesség ahhoz, hogy vissza tudjam idézni egynémely pillanatát (és látom, nem csak nekem tűnt fel a Bereczki Zoli és a főszereplő fiú közötti hasonlóság, bár erősen kétlem, hogy a mi Zolink ennyire természetesen tudta volna eljátszani a szerepet... ).


69. PollyPodliPotty (2014-08-24 21:41.30) aaaaa - (válasz Safi_86 59. hozzászólására)
Lehet, hogy Neked nem tetszett a film, amit tiszteletben is tartok. De nagyon is volt mondanivalója!!!


68. PollyPodliPotty (2014-08-24 21:36.48) aaaaa
Hihetetlenül szép a mondanivalója!!!


67. Gabor1984 (2014-08-16 15:21.27) aaaaa - (válasz Safi_86 59. hozzászólására)
Bocs, de te ne nézz több filemt, nem megy ugy sem fogod fel.


66. Reebok777 (2014-07-19 17:23.32) aaaaa - (válasz Vince Everett 62. hozzászólására)
Egyet értek, ez ígz nagyooooon hosszú volt...


65. Beszko (2014-07-04 21:23.55) aaaaa
Ez remek volt.Nagyon tetszett.Érdekes, hogy a fantasztikus dolgokra általában várok magyarázatot.De ennél a filmnél nem hiányzott.Persze kíváncsi vagyok de nem baj :D Csak 2-3 ismert színész volt benne de ez nem volt gond nekem.Jól játszott mindenki és a történet is nagyon szuper.Komolyan bele tudtam élni magam.Elég szomorú végülis de nagyon szép film.Azoknak ajánlom akik el tudnak képzelni egy fantasztikus romantikus drámát :)


64. Sakamaru (2014-06-26 08:44.28) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Volt egy két jelenet amit megkönnyeztem. Érdemes megnézni.


63. Cima (2014-06-11 14:16.37) aaaaa
Nagyon átlagos film volt számomra sajnos,és ezt még Rachel különleges,finom szépsége és Bill Nighy perfekt játéka sem tudta megmenteni a középszerűtől...:(


62. Vince Everett (2014-06-10 16:58.50)  
Nekem is tetszett, voltak benne jó poénok. De eltúlozták a film hosszát, elég lett volna 90 perc is belőle. Vannak filmek amit ellehet nézni 3 órán keresztül, de ez itt izzadságszagú volt.


61. >Zsu< (2014-06-10 15:32.08) aaaaa
Elragadott a hangulata. Ez egy nagyon kedves film volt. Időutazós téma, ami rámutat az élet hétköznapi értelmére, szépségeire. Nem az a tipikus sci-fi - lehet, hogy emiatt unalmasnak tűnhet annak, aki nem erre számított). Jó volt a zene is.



60. Az utolso szamuráj (2014-06-08 17:14.22) aaaaa
Ebben a filmben benne van egy rossz film:meg egy jó.
Szóval,nemek:hadd legyek már bunkó-de legalább őszinte-tisztelet a kivételnek,akiket imádok,de ha valakinek rés van a lába között,nagy általánosságban szereti a romantikus filmeket:főleg az ilyet.Én is szeretem,kérem tisztelettel,de azért válogatnék:az Időről időre pedig ilyen téren megbukik,akik meg azéééééé szeretik,mert jaj de cukkki ez a Rachel McAdams hát nem??Meg ez a Bereczki Zoli nem is mondták,angol filmbe is játszik!-színvonalú hozzászólók,azoknak akár lehet a mézes bödön,ők meg a Micimackó.Kár belekötni az időutazásba ,Richard Curtis számára az csak eszköz és nem sci-fi ,itt elég egy sötét hely meg ökölbe szorított kéz aztán fájront.A Pillangó hatás meg külön 16 oldal lenne,azt pláne hagyjuk.
De,öreganyám protkójára,ez a film indokolatlanul hosszú -120 perc???erre???-bőven bóvli a romantikus szál,mert ezekkel sok minden nem történik,nevelik naná hogy szép gyermekeiket meg jaj de trén is jönnek össze:de,még ezt is megbocsátanám,ha humoros lenne.Ám:nem az.Néha lehet rajta mosolyogni.Ebben a témában a Bill Murray vígjáték már a feliratok alatt az elején elveri.
És Rachel kérem,nem szép.A West End-ben 20 méterenként 18 jobb nőt rúgsz fel,és még próbáltam nem túlozni.Inkább kedves.
Ami viszont érték ebben az alkotásban:Bill Nighty.Apafigurájának 2 blazírt mondata újradefiniálja a jófejséget,mintha mindig összecsuklani vágyó figurája akkora karakter,hogy már csak őérte is megéri megnézni a filmet,és fura mód akkor Domhnall Gleeson is jó.Kettejük kapcsolata az igazán pazarul működő momentum ebben a giccsben,kedvelhető,átérezhető és úgy csal könnyet az ember szemébe,hogy annak megjelenése szinte magától értendő.Az öreg és Tim közt nagyobb a kémia,mint a két szerelmes közt,és igazából -megtámogatva a tyúkeszű nagybácsival -a film abszulut miattuk,a velük történések okán lesz hirtelen:jó,komolyan szórakoztató.Búcsújuk pedig valóban olyan pillanat,amiért megéri megvenni a DVD-t.
Furcsa romantikus alkotás ez Richard Curtis-től,aki amúgy a műfaj komoly szaktekintélye:nem attól szerethető,amiért várnánk,hanem egy nyegle öregúrtól,akit már akkor a szívünkbe zártunk,amikor ilyet mond fiának:egy parányit imádok.Valahogy olyan természetességgel beszél érzelmekről,ami irigylésre méltó,és még véletlen se lesz közben csöpögős:és ő tanít meg arra is,ami a film mondanivalója szeretne lenni:élni jó.

Innen azért megjegyzem:már ott,Angliában,ha van ekkora házad :))


59. Safi_86 (2014-05-18 18:09.38) aaaaa
vártam,h történjen vmi,de hiába. semmiről nem szól, se eleje, se vége. semmi mondanivaló, semmi bonyodalom, feszültség vagy vmi. azt hittem a végén lesz vmi csattanó,de csak az időmet rabolta ez a film.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEvile-Elvis-, 2023-11-03 21:4188 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk