Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ő a szerelem
- HBO, 04:33
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00
6:3, avagy játszd újra Tutti
- RTL Három, 05:15
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
A kifutópálya
- Filmbox Extra HD, 05:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Az újságos fiú - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Imre 007 (2020-05-14 13:59.45) aaaaa
Szerintem elég átlagos ötlet, viszont a színészek nagyon jók, főleg Kidman. 10/6


31. Amycusack (2019-12-20 16:41.17) aaaaa
Nagyon-nagyon jó film, sztem mindenki nagyot alakított. Tetszett a rendezés, a képi világa, hangulata. Többször is láttam.



30. V laszlo (2018-08-01 12:51.58) aaaaa
Kidman egyedul ebben a filmjeben elvezheto.


29. Robertocospero (2018-08-01 12:46.11) aaaaa
Nagyon jó film, de csak az eredeti képaránnyal (1:2,35) nézve. A magyar DVD forgalmazásra jellemző,
hogy a kevésbé nézett filmeket az eredetinél kisebb képpel, csonkított formában adják ki (blurayen meg
sem jelenik), így a látványélmény csalódás lesz,
pedig az ilyen, eredeti helyszíneken játszódó filmeknek ez adja a hangulatát.


28. V laszlo (2018-06-17 02:11.29) aaaaa - (válasz V laszlo 27. hozzászólására)
Vagy tundermeseken nottek fel.;D


27. V laszlo (2018-06-17 02:05.51) aaaaa
Nicole ebben a filmjeben játszik a legjobban sztem.kivetelesen effront-is-el lehet viselni itt.erdekes film.igy hirtelen nem is tudom hova soroljam,de semmikep nem rossz.mindenesetre nem sok ilyen filmet látni,lehet hogy megkene sasolnom a rendező ur többi munkajat is.en nem hisszem hogy beteges ez a film,legfejjebb egyeseknek gyenge a gyomra.


26. Emylio (2018-03-16 18:09.50) aaaaa - (válasz Entersp 25. hozzászólására)
Igen, ha valaki ezt kiszámíthatónak tartja, akkor nézze az X-faktort.:)


25. Entersp (2018-03-16 11:11.18) aaaaa - (válasz Emylio 24. hozzászólására)
Azért az elmondható, hogy fel sem merül a plágium gyanúja, ill. itt nem hiszünk azoknak az embereknek, akik azt állítják, hogy már a negyedik percben tudták, mi lesz a befejezés...


24. Emylio (2018-03-16 10:25.27) aaaaa
Furcsa film, és nehéz is értékelni, mert bármi elmondható róla. Pro és kontra.


23. Anzsi72 (2017-01-25 08:37.16) aaaaa
Látom, meglehetősen megosztó a film... :)

Tök véletlen futottam bele anno (nem is hallottam róla korábban), elkezdtem nézni (gondoltam, mi baj lehet), aztán szó szerint odaszögezett a képernyő elé.

Előttem a "nagyok" már mindent leírtak. Nagyon klassz film - csak ültem a végén és néztem magam elé. Aztán még napokig nem ment ki a fejemből. (Nálam a jó filmek egyik ismérve.)

Efront ebben a filmben láttam először, és nagyon jól alakított, ahogy Kidman (itt nagyon szerettem) és McConaughey is. John Cusack pedig annyira undorító és visszataszító tudott lenni a szerepében, mint senki más. Még most is kiráz a hideg tőle. :)


22. Dius911 (2017-01-25 00:48.38) aaaaa
Rossz....


21. Moxika123 (2016-09-22 22:32.23) aaaaa
Péppé untam magam. Csak az utolsó 20 perc ér valamit, de nem sokat.


20. Captain Al (2015-12-05 18:34.52) aaaaa
nem,nem,nem,nem és nem.nem.undorító.beteg egy film.soha még egyszer


19. Pro360 (2015-01-07 16:37.36) aaaaa
Elég beteg film... Vannak benne különös jelenetek. :O


18. Lajos.nagy76 (2014-09-21 20:24.21) aaaaa
Nem egy szokványos film s nem a könnyen emészthetők közé tartozik szerintem, de nekem tetszett. Végig lekötött, jó zenéje volt s a színészek is jól hozták a karakterüket.


17. Törölt felhasználó (2014-05-18 12:30.18) aaaaa
Basszus, majd' két éve, hogy feltettem ezt a cikket
[link]
Nicole Kidman topikjába és aztán szépen meg is feledkeztem a filmről...

Köszi Szamuráj a kritikát meg az "elemlámpást" is a filmre.

Döbbenet. Nem a film. Hanem az, hogy ebben valaki is provokációt vagy polgárpukkasztást vél felfedezni. Merthogy nincs benne semmi ilyesmi. (vagy csak én nem láttam bele) Csak az élet maga. Soha nem jártam a Nagyalmás konzervnek még a közelében sem, de mert vannak ismerőseim, akik már igen, plusz a világ is annyira kitárult már, hogy bárki bárhonnan halászhat infót saját érdeklődési körének megfelelően, bizton állíthatom, hogy Amerika lakosságának nagy része annyira sötét, hogy teljes napfénynél sem lenne képes megtalálni a saját seggét GPS nélkül. (és hiába, hogy 1969-ben, amikor is a történet játszódik, még szó sem volt erről a találmányról, de ez is csak azt bizonyítja, hogy nemigen változtak a dolgok arrafelé: mindössze annyi történt, hogy az egyszerűsített hülyeséget felváltotta a technikával megtámogatott, kifinomultabb agyhalál) Eltunyult nihilbajnokok, akik egy műanyagvilág kényelmes hazugságaival és plasztikkajáival megetetve élik kis életüket, a nyomortól a luxusig terjedő "életminőségi skála" valamelyik fokán. (Különben fogalmam sincs, kinek okozhatott meglepetést, hogy a "lápvilág" Hany Istók-szerű képződményei milyen körülmények között élnek és egyáltalán hogy néznek ki - kezdve az igénytelenségtől a jól láthatóan degeneratív jellemzőkig.)

A film sztorija már csak azért is jó, mert a fősodrásból mellékvíz lesz (értem ezt arra, hogy végső soron azért jött össze a "csapat", hogy annak a lápvidéki borzadványnak igazságot szolgáltassanak, ez az alap, amiből a film indul) és sokkal nagyobb hangsúly helyeződik a karakterekre, akiknek a jelleméről és cselekedeteinek "mozgatórugójáról" a játékidő előrehaladtával egyre többet tudunk meg, ez pedig határozottan élvezhetővé teszi ezt a bő másfél órát.

Ami Nicole Kidman karakterét illeti, megérne több misét is: egy látszólag magabiztos, de valójában önértékelési zavarokkal küzdő, tipikus áldozat típus, a pszichiáterek egyik csemegéje, akinek a tetteire a gyerekkor mélyén gyökeredző sokkhatások traumatikus utóhatásaiban keresnek és találnak magyarázatot. Szóval nem egy "bonyolult dr. Szöszi" a nő, viszont határozottan kedvelhető, mert a gonoszság legkisebb szikrája is hiányzik belőle és minden porcikájából ordít, hogy semmi másra sem vágyik, csak arra, hogy szeressék. (és igen, Kidman kurva jól alakította a "rüfkeszerepet") A "Kidman rávizelt Efron arcára" felkiáltású, szexuális eltévelyedést sejtető elszörnyedések pedig nálam verik ki a biztosítékot, mert semmi más nem jut róla eszembe, mint a bulvárlapok szenzációhajhász címválasztása, amiről a végén kiderül, hogy akkora kamu, mint a Budapest - Sidney távolság légvonalban.

De hogy ne csak Nicole legyen a középpontban, még gyorsan hozzáteszem, hogy bár a férfi színészek közül egyik sem kedvencem, mégis főhajtással adózom M. McConaughey előtt, mert irdatlan jó volt ebben a szerepben is, és ott volt még John Cusack, aki számomra minden, csak nem szimpatikus, de a lápi zsírdisznó szerepében szó szerint és átvitt értelemben is hozta az állatot, és végül, de nem utolsósorban a kis Zac Efron, aki bár jól csinálta, amit csinált, mégsem lopta be magát a szívembe (talán majd máskor, de ezt kötve hiszem , mert nagyjából Mark Hamill kategória a csávó).

És valójában nem sokat írtam sem a sztoriról, sem a rám gyakorolt hatásáról, de nehéz is lenne ezt rendre elregélni, mert tényleg és valóban úgy van, ahogy azt az előttem szóló elmondta: egyszerre sok minden és mégsem az, ez a film de egy száz százalékig biztosan: jellemábrázolás a javából, amihez cselekmény központúságot kedvelőknek nem lesz sok türelmük. Ellenben azok, akiket szórakoztat a történések hátterének kibontása, vagy egyszerűen csak szeretnek az emberi lélek útvesztőjében bolyongani, azokat nehezen feledhető százkét perccel ajándékozza meg a film.


16. Az utolso szamuráj (2014-05-17 12:26.32) aaaaa
Brutális jó.
Az Újságos fiú az a film,ami többeknél kicsapja a biztosítékot:még többen nem értenek illetve lesz és van,aki unja:még ez a legjobb kegyelmi állapot,neki legalább lejött,miről szól,egyszerűen csak nem kamázza az ilyesmit,van ilyen.
Mert ez a darab,krimi,de marhára mégsem,thriller,de a fenéket az és Love story,de azért így mégsem lehet eladni az ilyesmit:holott de.Sok kritikus gyűlölte,mert levizelte benne Nicole Kidman Zac Efron arcát valamint John Cusack beleélvezett a gatyájába és láthattuk Matthew M. segglyukát is:de ettől még ez a film,legyen bár hibrid,cefet jó-a maga kicsit..hm,nem nézőbarát módján.
Mindenesetre,a vizelés például valós dolog,medúzacsípést -állítólag-tényleg enyhít.Sőt,én is kötöztem már ki nőmet,mert izgat rohadtul.Igen,én egy beteg,perverz dög vagyok.Osztán??
Ha viszont csak az ilyesmikre figyelünk,elmegyünk a film értékei mellett:a hihetetlenül jól visszaadott miliő,a betegesen jól megírt és előadott karakterek továbbá a tényleg furcsa és végre nem rózsaszín szerelmi sztori mellett.Azt se nagyon tudom,mióta megdöbbentő,hogy fiatal srácok meg szeretnének kapni MILF csajokat,ezt például nagyiparban űztem,mert azok tudták,mit kell csinálni,nem kérdeztek baromságokat és tudták,mit várnak el.
Szóval,ez a film cefet jó:rohangásznak benne érdekes szereplők,Nicole végre tényleg szexi újra és nem a krimi a lényeg,nem a krimiszál:hanem valami egészen más.Testvérek kapcsolata,rasszizmus,homoszexualitás,kihasználás még szüleidtől is és egy fiatal srác férfivá érése egy olyan nőn keresztül,akit gyakorlatilag az kap meg,aki ránéz:de ettől még nem rossz ember.(Itt írnám le:még a kurvák se automatikusan rossz emberek!).A film egy kicsit nehezen indul be,de aztán lendületet kap pont -a sokak által-betegesnek tartott karakterek miatt,de én például mindig szerettem olyan szereplőket nézni,akik kicsit kilógnak a "normálisból".
Mert ez a film direkte ilyen:amúgy valahol paródia.Minden szereplő paródia,John Cusack mint kőkemény gyilkos vagy a friss Oscar-díjas szépfiú,aki mindig a nők bálványát játssza,itt nagyon nem.A mocsár egyszerre életkép és tükör is egyben,a Dél tükre Amerikában,aki pedig azt hiszi,ilyesmik nincsenek,hoho,ennél durvábbak is,és odáig se kell elnézni,elég néha egy Kék fény megtekintése,olyan emberek vannak...
hja,hogy szerinted azokról minek film?Nos,mert Lee Daniels még így is,ilyen lényeken keresztül is tud szórakoztató,vicces,polgárpukkasztó és érdekes lenni-ha nyitott vagy rá.
Ha nem,1 vagy két csillag,aztán csumeda.


15. Sötétszív (2014-02-12 16:17.35) aaaaa
Remek színészi alakításokat láthattunk ebben a filmben, az kétségtelen tény.John Cusack viszont gyenge, és idegesítő volt. A kor hangulatát is sikerült vászonra vinni. Kár, hogy a történetre nem maradt idő. Hiszen nem történik benne semmi érdekes. Mert egyszerűen unalmas film Az újságos fiú. Nincs benne semmi csúcspont,. elmarad a katarzis. az ember azt várja, hogy mikor lesz vége. Az utóbbi évek leggyengébb Nicole Kidman filmje. jóindulattal lett kettes.


14. Juggler01 (2013-06-20 18:20.32) aaaaa
Na, ez az a film, amit miatt regisztráltam, hogy megadhassam az 5 csillagot.
Nagyon rég láttam ilyen jó filmet. Nagyon ütős, a végén csak ülsz percekig, bámulsz magad elé, próbálod megemészteni a látottakat, és közben kérdezed magadtól, most mi a f... van... :)
Laza filmnek indul, jó poénokkal. A végére pedig nagyon bedurvul...


13. Bdt (2013-04-06 17:48.49) aaaaa - (válasz Csernakakos 12. hozzászólására)
A Filmvilágában ritka gyöngyszem, az biztos.:)


12. Csernakakos (2013-04-06 16:37.36) aaaaa - (válasz Bdt 8. hozzászólására)
Ú de örülök ennek a véleménynek! :)
Én is hasonlót éreztem utána.
Semmihez sem fogható film.


11. Bdt (2013-04-04 19:13.16) aaaaa - (válasz Bdt 10. hozzászólására)
Megnéztem az adatlapját a rendezőnek, és nem tudtam, hogy a Szörnyek keringőjét is Ő rendezte, amit szintén piszok jó film. Asszem megnézem a maradék 3-at is, amit rendezett.


10. Bdt (2013-04-04 18:58.54) aaaaa - (válasz Csernakakos 1. hozzászólására)
Épp tegnap mondtam a szerelmemnek, miután megnéztem a filmet, hogy tojok ezentúl minden kritikára, mert erről a filmről én is csak negatív véleményeket olvastam. Nem ismertem a rendezőt, de ezentúl keresem a filmjeit, megnézem mit tud még, mert..... Nem csak a hangulat, hanem a színek, szóval volt benne a színek miatt, valami meseszerű, ha lehet ezt mondani, természetesen köze nincs hozzá. De,mint említettem, ez az első film ,amit láttam tőle, és azt gondolom, megvan benne az az egyéni hangulat,mint rendezésben,mint hangulatérzékeltetésben, mint Night Shyamalanban. Őt azért hozom fel példának, mert messziről fel lehet ismerni a filmjeit, még akkor is, ha épp nem tudom, h Ő rendezte.


9. Bdt (2013-04-04 18:49.25) aaaaa - (válasz Bdt 8. hozzászólására)
*asszem


8. Bdt (2013-04-04 18:48.12) aaaaa
Tudom, hogy hát-tal nem kezdünk mondatod, de: Hát ...Uhhhhh.
Kezdem ott, hogy Zac Effronról csak annyit tudtam, hogy tinigyerek volt, és semmiben nem láttam, így nem is tudtam, h ifjú színészként mit várjak a játékától, egyáltalán nem csalódtam benne. Matthew McConaughey sosem tartozott a kedveneim közé, ahogy Nocole Kidman és és Jonh Cusack sem. De Ebben a filmben egyszerűen mesterien alakítottak mindannyian. A filmtől nem vártam, hogy ennyire durva lesz, okés, mondom magamnak egy krimi vagy hasonló, de ez nem az. egy szégyentelen,mocskos, beteg,perverz film, ttök beteges emberekkel,kivéve a bejárónőt és a "kis" Zacet, aki mindenek ellenére kitart a szerettei mellett, bármilyen mocsokságot, vagy undorító dolgokat élnek meg. Ez a film úgy odacsesz, hogy csak nah! Kifejezetten köszönöm a sminkesnek, hogy Nicolet úgy kente ki, hogy végre emberi arca volt és nem viaszfigura arca. Aki nem látta, de kiváncsi rá, hát ne arra számítson ,amit a tartalom alapján olvas. Mostanság sikerült 3 olyan filmbe is beleszaladnom, ami lélekromboló(ami nálam azt jelenti, hogy ááááááááá, nagyon dobog a szívem, hánynom kell és ideges leszek) , aszem most valami vígjátékot vagy valami gagyi romantikus filmet nézek;) Mindenesetre csíptem, nagyon is.


7. Cantri (2013-03-04 21:23.59) aaaaa - (válasz Cantri 6. hozzászólására)
SPOILERVESZÉLY!


6. Cantri (2013-02-20 17:07.19) aaaaa
Méretes csalódás. Mentem a saját fejem után, és nem hallgattam a számtalan negatív visszajelzésre, gondoltam ennyire azért mégsem lehet gyengus ez a film. Sajnos az. A szomorú, hogy igazából nem is azért, mert szókimondó vagy mert szabados erkölcsöket villant, Efron gyerek és Kidman közötti állandóan tapasztalható szexuális vibrálás szerintem teljesen okés volt, és a meredekebb pillanatok sem csapták ki nálam a biztosítékot. Az viszont igen, hogy ez a film gyakorlatilag nem szól semmiről! A felépített dramaturgiája teljesen felesleges, Cusack vérrontása így abszolút hidegen hagyja az embert, mert ott motoszkál a fejben, hogy bakker minek hoztatok ki egy félpszichopata nemnormálist a börtönből. Kidman vonzalma úgy szint nincs alátámasztva miértekkel, Cusack karakterére már az első találkozáskor kb. fényreklám táblával rá van írva, hogy komoly zűr van fejecskéjében. Ami igyekszik menteni az alkotást, az a stílus, ami jól adja kor hangulatát, meg a színészek is ügyesek voltak, élen persze Kidman, de Efron is villant valamit magáról, amit sosem gondoltunk volna.... azaz hogy képes játszani.
Szóval nem is tudom hova tenni ezt a filmet, alig hiszem, hogy ezt ugyanaz a Lee Daniels készítette, aki a Precioust..... inkább nézegesse mindenki azt.


5. Csernakakos (2013-01-05 00:00.27) aaaaa - (válasz Chris92 3. hozzászólására)
Csak nekem gyanús ennek a filmnek a rendíthetetlen lehordása, annak idején ugyanígy megvetették meg lenézték a Forrást, most pedig csak meg kell nézni, micsoda rajongótábor áll körülötte és a rendezője körül is.

Persze, majd az idő eldönti, mennyire formabontó és mennyire értékes a mű, én csak ezt a féktelen össztűzt nem értem és nem nézem jó szemmel.



4. Csernakakos (2013-01-04 23:58.22) aaaaa - (válasz Chris92 3. hozzászólására)
Hiszek neked, akkor ez elkerülte a figyelmem, ami a cikkeket illeti. De én nem a kritikusokról általában, hanem bizonyos kritikuscsoportról értekeztem. Pl. Roger Ebert sem mai gyerek, mégis elég jó értékelést adott a filmnek, de nem is ez a lényeg, a vélemény meg az ízlés szubjektív, de van egy bizonyos minőség, amit ezektől elválasztva el kell ismerni. Pl. von Trier filmjei is keveseknek szólnak, és kellett is jó pár alkotás tőle, hogy ezt elfogadja a "közvélemény" is.

Az öncélúságról nem tudok nyilatkozni, mert nekem egyáltalán nem lógtak ki a filmből, számomra mindennek megvolt a funkciója.


3. Chris92 (2013-01-04 23:52.08)   - (válasz Csernakakos 2. hozzászólására)
Ákos nem azért hogy kötözködjek, de amikor anno kijött és végigrágtam magam egypár kritikán nem is igazán azon problémáztak, hogy húha van benne cici, pisi meg alkohol stb hanem az, hogy ezt a húzós matériát szerintük a direktor öncélúan alkalmazta, nem igazán áll össze stb, nem lehet ezt szimplán öregemberes prűdségre ráhúzni, elvégre nem minden kritikus életkora van 50 felett, és ha igen azok is már láttak húzós dolgokat. Egyszerűen nem tetszett nekik és kész, Cannae után pedig a forgalmazó megneszelte ebből nem lesz Oscar tarolás, csak pár moziban játszották, akik ott látták azokat is megosztotta, volt akinek úgy bejött mint neked, más ment a vécé felé tőle.
Hogy tényleg formabontó, azt nem tudom nem láttam, plusz friss alkotás majd az idő eldönti, mindenesetre szerintem a The Butler-el jobban fog aratni Daniels.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekImre 007, 2020-05-14 13:5932 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk