Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Iskola a pult mentén
- Cinemax2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Malcolm X - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Lifeisamovie (2021-12-22 20:29.32)  
[link]


7. Nyomozo1 (2021-12-22 19:57.10) aaaaa
Láttam a filmet !! Nekem is meg van DVD. lemezen !! Szerintem egy nagyon jó film ! Aki tudja nézze meg !! Ajánlom a Denzel rajongóknak !



6. Arpimokus (2017-11-12 22:02.09) aaaaa
Egyszer elmegy. Nem rossz ez, de nem is jó.
(Legeláb felszabadult egy kis helyem)
Van jobb filmje is.


5. Su-30mk (2015-11-23 23:18.49) aaaaa - (válasz Angelsoul 4. hozzászólására)
Mivel kapcsolódó a hozzászólásom, így kijelenteném, hogy nem veszem el a 2016-os hozzászóló kenyerét! :-)

Két dologhoz írnék most kiegészítő gondolatot:
A legvége valóban a kiszólásokkal némileg a giccs határán egyensúlyoz. Ha van ebben a mesterműben kritizálható akkor az éppen az, hogy nem eléggé domborítja ki Malcolm X történetének árnyoldalait minden esetben - pl. a számos elvi konfliktusát Martin Luther Kinggel, így életében sokkal inkább volt megosztó figura mint egységes frontot képviselő faji vezető. A film viszont éppen abban a legzseniálisabb, hogy Malcolm X saját megváltástörténetét kiválóan vetíti ki arra, hogy ez miképpen képeződött le az általa képviselt elvekben. Talán írtam is már, hogy számomra emiatt a film második fele sokkal jobb.

Én is említenék egy emlékezetes betétdalt:
Sam Cooke: A Change Is Gonna Come
Számomra az a film csúcspontja amikor ez szól (ha jól tudom Malcolm X temetésén is elhangzott), és ezalatt van a Spike Lee rendezői védjegyének számító "dolly shot" (floating camera shot) is.
Ez így együtt valami irgalmatlanul katartikus számomra és ha egy momentumot kéne választanom Denzel Washington legnagyobb színészi teljesítményei közül akkor mindenképpen ezt választanám (a kis párbeszéddel a végén, amikor a nő megszólítja).


4. Angelsoul (2015-11-21 20:27.25)  
Akkor én leszek a Malcolm X 2015-ös megszólalója. Egy héttel a párizsi merényletsorozat után, 1 nappal a bamakoi túszejtés és merénylet után, amit iszlamisták követtek el. Egész Európa félelemben reszket manapság, mert valakik az iszlám mindenhatóságát hirdetik, s ha kell, erőszakkal, halállal büntetik a "hitetleneket".

Nos, a Malcolm X egy remek film Spike Lee-től, egyben túlságosan aktuális, s mint ilyen, ijesztő is. Ijesztő ugyanis látni az agymosást (a hittérítést), a vallási fanatizmust, az iszlám eszme arroganciáját és minden vallási egoizmus végét: a halált. Denzel zseniálisan alakította a politikai-vallási aktivistát,de sehogysem tudta feledtetni velem a rossz üzenetet. Elhangzanak igazságok, pontosabban részigazságok, de ahogy nem helyes minden feketét leniggerezni, úgy az sem normális, ha egy vallás MINDEN fehér ember bűneként jegyzi a világ rossz dolgait. Majd pedig kiderül, a saját fajtájával sem képes egyformán értelmezni az istenített Koránt, könnyen belecsusszannak a vallásterjesztés versenyébe (akárcsak manapság látjuk az Al-Kaida és Iszlám állam egymásra licitálását, ki tud több embert megölni).

Emiatt pedig lényegében felfordult a gyomrom, és a hősként kikiáltása,"Én vagyok Malcolm X" már pofátlan giccses túlzás volt, én kurvára nem vagyok Malcolm X! Amúgy volt itt minden a 3 órában, Martin Luther King, Nelson Mandela, de amit magammal hozok, az hogyhogy nem, az egyik betétdal: Aretha Franklin dala a szabadságról. Someday we'll all be free. (csak így pőrén, vallásmentesen)

P.S. Remélem, lesz 2016-os kommentelő is...


3. Su-30mk (2014-03-25 14:17.07) aaaaa
Ide úgy látom évente születik egy bejegyzés, szóval elit körhöz csatlakozom :-)
A Malcolm X kétségkívül Spike Lee legfontosabb filmje és ezt sosem tagadta. Életrajzi filmektől megszokhattuk, hogy nem merülnek ki röpke másfél órácskában, itt is több mint a dupláját kapjuk de ennyi kell egy élet kibontakoztatásához a filmvásznon, még ha oly rövid is volt mint Malcolm X esetében...A film végigvezet a bűnön, a bűnhődésen, a megtisztuláson, a hiten, a szereteten és a megtisztuláson. De a film nagy mértékben szól az emberi gyarlóságról is, tehát semmi sem fekete vagy fehér.
Nagyon jó film mert elgondolkodtató, de azért is mert egy nagyon jó rendező és egy nagyon jó főszereplő tolmácsolásában láthatjuk. Azon filmrajongóknak mindenképpen kihagyhatatlan akik szeretik az értékesebb filmeket és a komolyabb mondanivalót.


2. Fütyülős (2013-08-19 21:56.54) aaaaa
nagyon jó. és tessék, így van. 3 óra 11 perc, de nem sok.


1. Godric's Hollow Man (2012-01-30 18:13.52) aaaaa
Az egyik legjobb film amit mostanában láttam. Denzel Washingtonnak ez az igazi Oscar szereplése, nem a Kiképzés (persze ott is jó).

Egy legenda élete és bukása, igazi Spike Lee fekete öntudatba ágyazva. Rengeteg problémás kérdés, mai napig is terítéken lévő faji előítéletek problematikája. Remek színészgárda, kőkemény rendezés.

Remek forgatókönyv. Az a legjobb benne, hogy nem állítja mellénk ezt a híres történelmi személyt, hanem megmutatja a hibáit is. Mindig maga dönti el a néző, hogy egyetért-e a látottakkal avagy nem.

Persze szimpatikus Denzel Malcolmja, de nem szájbarágósan akar a barátunk lenni. Azt hiszem ez nagy szó, egy nagy filmről.
95%

Ui.: ez nagyon durva, hogy én írtam ide elsőként.. pedig hatalmas filmről beszélünk, ami egy percig sem unalmas pedig 202 (!) perces.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-12-22 20:298 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk