Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sellő és a Napkirály
- Moziverzum, 11:10
Talán igent mondok
- Filmbox Premium, 11:40
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Havas kaland aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Lány a parkban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Independence (2016-05-16 07:47.16) aaaaa
Spoiler!
Nem túl korszakalkotó megállapítás, hogy egy gyerek elvesztése, az anya számára szinte feldolgozhatatlan.Jelen moziban az nehezíti a helyzetet, hogy nincs teljes körű bizonyosság, csak egy megnyugvást nem hozó feltételezés, hogy a kislány gyilkosság áldozata lett.
Nincs meg a holttest, nem lehet elbúcsúzni, nem lehet átélni a temetés borzalmát, mely elviselhetetlenségével együtt hordozza a lezárás lehetőségét.Így nem lehet tovább lépni, elvégezni a gyász munkát, vigaszt keresni a közel állókkal közös fájdalomban, egymásra támaszkodva élni az életet tovább – bármily nehéz is – és a szeretet sem fog ráfokuszálódni a „megmaradt” másikra...

Pont ez tetszett igazán ebben a filmben, hogy az „anya” szenvedésének bemutatásán túl – szinte már csak a szenvedés, az önsajnálat „öröméért” él - árnyaltan és remekül kibontják azt a tényt, hogy a folyamatos illúzió kergetésben, miszerint talán egyszer előkerülhet az elveszett kislány, óriási veszteségeket, szeretet deficitet él meg a fiú.Nivola karaktere és anyjához fűzödő viszonya fontos részét képzi a történetnek, a lány elvesztése után, nem csak a nő sérül, rettentő mód, de az őt továbbra is szerető családtagok egyazon súllyal áldozatai az eseményeknek.
A film így egydimenziós szenvedéstörténetből, egy három szereplős fajsúlyos drámává nemesül, és ez jócskán emel az értékén.
Chris minden percben érezheti, ő másodlagos, az ő élete, az ő munkája, az ő sikerei, az ő boldogága, az ő házassága szinte belevész anyja neurotikus önmarcangolásába.Szeret, törődik, aggódik..., és alig kap viszonzást, vágyná, de igyekszik elfogadni, hogy anyja személyiségének egy része – a többsíkú szeretet képessége – azon a tragikus őszi délutánon, elveszett a húgával együtt.
Egy darabig viseli a terhet, és mikor kitör, az megalapozott, nem túlzó, és indokolt.
Louise a felelőtlen csapongó lány, csak „pótlék”, de a mozi jól építi fel a kapcsolatát az anyával, először csak a „kihasználás”, majd megindul egy lassú folyamat, a kötődés kialakulásának stációi nem ugrászszerűek, jól felépítettek.
Sigourney Weaver – ki nagyszerű drámai alakítást nyújt – a film végére belátja, amit az eszével amúgy is tud, nem a lányát találta meg, csak két az életben céltalanul sodródó ember kerül függésbe egymással, és ez egy hosszan tartó, egymásra figyelő, tartalmasságot adó kapcsolat lehetőségével kecsegtet.Persze miképp élnek majd vele, ezt eldönti majd az idő, és a néző.
A film szerencsésen kerüli a giccset, a kórházi jelenet az egyetlen, ahol súrolja, és ezáltal kilép a sematikus sablonosságból, amit a téma tálcán kínálna.


8. Emylio (2015-11-17 10:27.36) aaaaa
Ez nem az a fajta családi dráma, ahol az ember a szája szélét harapdálja az izgalomtól, vagy a könnyeivel küszködik. Ahhoz képest, ahogy indul a film, egész más irányt vesz, ami nem lenne baj, de szerintem kicsit unalmas és erőtlen. Ez nálam is 3*.



7. Whyteangel (2014-09-06 17:40.02) aaaaa
Vélemény SPOILER-rel fűszerezve!

Annyira jól indult!109 perces a film, a 8.perc környékén el is tűnik a kislány, izgatottan vártam, hogy mi vár rám a maradék bő másfél órában, mert nem könnyű kitölteni ennyi időt, úgy, hogy az első nagy döbbenetet kiváltó fordulaton túl is estünk.
Sigourney Weaver külsejét tekintve nem a legjobb választás, nem sokat tudtak/akartak rajta alakítani, pedig ugrottunk az időben 16 évet! Viszont színészileg nem panaszkodhatom, kiállta a próbát. A film elején kiegyensúlyozott, boldog volt. Aztán a kislánya eltűnése után fásult, szomorkás lett. Amikor újra reménykedni kezdett, hogy megtalálta a lányát, megint kivirult, aztán mikor felnyitották a szemét, újra kiégett lett.
Én elhiszem, hogy nehéz élethelyzetben volt, hiszen nem könnyű feldolgozni, hogyha valakinek elrabolják a gyerekét, de ez a befelé fordulás, zárkózottság inkább a gyász korai szakaszában szokott lenni. 16 év után én vártam volna valami mást, néha mosolyoghatott volna, időnként lehetett volna feldobódottabb, hiszen sok idő telt el.
Lassan tudtuk meg az elmúlt 16 év történéseit, a férj szempontjait, a fia emlékeit. Én erről is sokkal több információt reméltem. Pl.: Mit tett a férj, hogy kirángassa Juliet a szomorúságából? Hogyan élte meg ezt az időszakot Chris? Mégiscsak az édesanyjáról volt szó.
Louise elég problémás lány, és pont ez kellett, hogy kicsit Julie kicsit kizökkenjen a mókuskerékből.
Az anyajegyes megjegyzés a film elején annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy végig azt vártam, mikor libben a szoknya, nagyon idegesített, hogy nem mutatták. :)
A film vége furcsa....Louise-szal kapcsolatban: ott lakott nála továbbra is, vagy elengedte? A fiával javult a kapcsolata, mikor rádöbbent és elfogadta, hogy Maggie meghalt? A munkatársával képes volt kialakítani normális kapcsolatot? Vagy csak egy éjszakás kaland volt?
Odaadó nagymama lett, aki a lánya elvesztése után az unokáján élhette ki mindazt, ami kimaradt az életéből?
Lezáratlan volt, és hiányoltam egy újabb csavart a vége felé, így csak 3 csillag. :)


6. Gerbo777 (2012-01-11 00:13.16) aaaaa
Igen hiányzott az a plusz nekem is, így csak egy 3-as nálam...


5. >Zsu< (2012-01-10 13:45.12) aaaaa - (válasz >Zsu< 4. hozzászólására)
jaj bocsánat, nem írtam az előző hozzászólásom elejére, hogy SPOILER


4. >Zsu< (2012-01-10 13:44.21) aaaaa
Szerintem azért nem rántotta le a gatyóját (:D), mert, amíg nem látta, addig volt rá esély, reménykedhetett, hogy az ő lánya. Persze azért leste film közben, de mégis jobb álltatni magát, mint a valósággal szembe nézni, a lánya meghalt. És azt gondoltam, azért ilyen hosszú az előzmény, hogy végig követhessük, hogyan fogadja el a film végére a lánya halálát, bocsájt meg magának, és próbál meg tovább lépni.
Nekem így jött le a dolog... :)


3. Pearl. (2012-01-09 02:55.24) aaaaa
SPOILER-es lehet...
Ja, akkor az a fotó nem is a nő családját ábrázolta, hanem a lányét? Olyan gyorsan váltott a kép, hogy nem is volt időm alaposan megnézni, csak az tűnt fel, hogy a kislány hasonlít az eltűnt lányra...
Azzal a részével, hogy kiderült, nem az ő lánya, nem is volt bajom (túl hollywood-i lett volna). Még az is tetszett, ahogy a fiatalkori cd előkerült (Maggie-nek ajánlva). Ez jó kis csavart adott a filmnek. A végére viszont vártam valami pluszt, hogy leessen az állam, de sajnos nem jött be.

Amúgy nekem is az volt ez első gondolatom, hogy miért nem rántja le a lány gatyóját, egy pillanat alatt kiderült volna az igazság... Bár akkor nem is lett volna belőle film. Így egy kicsit vontatottnak éreztem a dolgot... Más az, amikor felmerül egy kérdés és időigényes az utánajárás és megint más az, ha egy pillanat alatt kiderülhetne az igazság, de a rendező csak a néző idegeit akarja húzni. Ebben az esetben sajnos ez történt és így kiszámítható volt a vége. Ennek ellenére tetszett, de ne számítson senki grandiózus befejezésre...


parfumeshop.hu banner

2. Ninilss (2012-01-08 18:57.50) aaaaa - (válasz Pearl. 1. hozzászólására)
Az a fotót azért tette az albumba a lány,hogy róla is legyen kép(a család részévé váljon )jelképesen.
Nekem is hiányzott valami,nem is tudom melyik befejezést vártam jobban...SPOILER:
hogy kiderül hogy ott az anyajegy és lámmm a tökéletes happy end(bár akkor a sztori már tulságosan egyszerű ugyebár..vagy ahogy valóban befejeződött...

Nem volt teljes nekem,ugyérzem túl sok idő volt az "előzményekre",a végkifejletre meg kevés..és egyébként is nem az a normális ha azt sejtem hogy megtaláltam a gyerekem akkor letépem a gatyáját az adott pillanatban és meglesem az anyajegyét..
De ugyebár sejteni lehetett hogy már az sem érdekelte hogy az övé vagy sem,pótolta amit kellett.


1. Pearl. (2012-01-06 19:34.41) aaaaa
Úgy látom, még senki nem írt erről a filmről, akkor hát kezdem én. :)
Ellentétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, alapvetően tetszett a film, de valami mégis hiányzott belőle... Őszintén szólva a végét sem értettem igazán. A színészek játéka amúgy jó, bár a szereplőgárda alapján nem is számítottam másra.
SPOILER-es lehet...
Akkor most az ő lánya volt vagy sem? A film végén ugye mutatják a lány lábát, hogy nincs ott az anyajegy, viszont akkor mi volt az a fotó, amit a végén a lány betesz az albumba? És hogy került hozzá?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2016-05-16 07:479 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk