Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Semmelweis aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - A Szent Lőrinc folyó lazacai - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2012-09-08 13:58.39) aaaaa
Ismételték a tvben (mert moziba iyenért fel nem öltözöm). 12-es karika nevetséges, egy igazi 12-éves fiú semmit nem ért a férfi- női kapcsolatokból, gyerekelvevés stb.. Ez a film is átélt empiria függő, minden korhatári megszorítás felesleges. Az aláírt szöveg nehezen olvasható, már idegesít a nem szinkron ilyen esetben, úgysem érteném ,még ha tudnék olaszul is, az eredeti szöveget. De nem mondanak veretes bölcsességeket, így a nem szórul szóra történő olvasás is kielégítő. Országh Lili képeit eddig sem ismertem, de most a film kiállításának bemutatója kapcsán nem is törekszem rá. A film túl hosszú (116 perc), és a tvben közben értelmetlen reklámok, mert legolűbb azok a filmhez kötödnének aktuálisan, de ilyesmiről "szó" sincs.(mutatnának festménykiállításokat stb..) Szakácsi Sándor nemcsak orgánumával, magasságával, hanem mindenével toronymagasan kiemelkedett a digok közül.Ónodi Eszter a következő néven mutatkozik be: Matyi Kovács. Én azt hittem, hogy a Matyi fiú név, azóta egy jelmeztervezőnő is ilyen néven mutatkozott be.2 nő, 2 férfi mindenféle moralitás nélküli életét mutatja be a vakvilágba. A folyó lazacai hasonlatot 2x is említi, itt aztán, hogy Matyi meghal felelőtlen élete miatt, ez a hasonlat nem fedi le számomra az eszmei mondanivalót.


2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-08-01 15:03.41) aaaaa
Állandóan olaszul beszéltek, még jó, hogy nem vagyok diszlexiás, és olvastam a tvképernyő alján. Tolcsvay zenéje tetszett. Gregor Bernadett meztelenül is jól néz ki, hosszú fekete hajjal, Ónodi rövid szőke. Díszletek, a tájak, a régiségek gyönyörűek, a jelmezek szegényesek. A 2 olasz férfi jól tudnak olaszul, Paolo hosszabb fekete hajjal, Filippo fekete hosszabb hajjal.Az antihappy and az, hogy Paolo egy hosszúhajú nőben , aki férfival megy az utcán, hirtelen leszólítja, és állókép, hogy a nő visszafordul, és nem a Viola. Inkább verné az ördög a feleségét.


1. Kék kereszt (2010-01-02 20:29.00)  
Paolo és Filippo,a két szicíliai jóbarát az úgynevezett Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal.Az érzelmes,befelé forduló, álmodozó szemű Violával,és a temperamentumos de felületes, könnyelmű Matyival.A fiatalon elhunyt Országh Lili képei láttán Viola úgy érzi,mintha már találkozott volna a képekben megfogalmazott érzésekkel,az ábrákkal, a tárgyakkal.Minden idegszálával a gyökerei kutatására kezd koncentrálni.A két lány szinte semmit sem tud a felmenőiről, a családban nem beszéltek az emigráció okairól.Szerencsétlen korafelnőttkori élményeik után Európába menekülnek,amely számukra egyfajta Eldorádót jelent.Gazdag férjet keresnek,aki mellett végre nyugodtan,biztonságban élhetnek.Visszafelé mennek a szüleik által megtett úton,mint a lazacok a Szent Lőrinc folyóban.Néhány napos ismeretség nyomán a két pár között tökéletes egyetértés alakul ki.Filippo és Matyi számára az egész nem több egyszerű kalandnál.Míg az özvegyember magányába burkolódzó Paolo újra rátalál a szerelemre,addig Violát a Paolo iránt egyre erősödő érzelmei sem tudják eltéríteni önmaga megtalálásának kényszerétől,a szabadsága megtartásától.A párok Agrigentóban találkoznak újra,de végül mégis szakítanak,mindegyikük visszatér a maga életéhez.Filippo írja a tudósításait,Matyinak elérhető közelségbe kerül a nagy terv valóra váltása,csak Paolo nem tud lemondani Violáról.Végigjárja a lányhoz kötődő emlékeinek minden helyszínét,de mindhiába.A lánynak nyoma veszett.Az önmagát megtaláló Viola,számára végleg eltűnt, mintha a föld nyelte volna el.A film nem aratott sikert.Érthető.A 2 órás játékidő túl sok ennek a filmnek.Néhol elég zagyva az egész.A főszereplő Ónódi Eszter.Majdnem minden ismertebb Magyar filmben szerepel.Van tehetsége,bár most ebből nem sokat láthattunk.Ő játszotta Matyit.Igazi nőies neve van..A gyönyörű Gregor Bernadett miatt érdemes megnézni a filmet.A színészi képességei hagynak némi kivetnivalót maguk után.Van az a hulladék kórházas sorozat a TV2 őn.Láttam benne egy jelenet erejéig.Akkor,amikor lemészárolták a fél kórházat.Őt is.Feküdt egy ágyon,az egyik nővérke meg lazán letakarta az arcát)Színházban viszont jobban szerepel,mint filmeken.Olvastam róla,hogy Story Ötcsillag-díjat,és Zenthe-díjat nyert.Ezek mellet 2008-ban az év színésznője kategóriájában Arany Medál-díjra jelölték.A Tibor vagyok,de hódítani akarok ban,jól hozta az eltartott feleség szerepét.Azért inkább a Playboy címlapján lássuk legközelebb,mint egy újabb filmben.Nagyon tetszik a nézése.Szúrós tekintete van.Vad a csaj,nem vitás és nagyon dögös.Én fekete macskának hívom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2012-09-08 13:583 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk