Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csak egy telefon aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Dollhouse - A felejtés ára (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
117. Convar (2019-10-06 03:07.02) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 115. hozzászólására)
Kár hogy hogy a 2. évadról aztán már nem írtál, mert nagyon kíváncsi lettem volna hogy ezek után akkor miként élted meg a 2. évadot, aminek az 1. évad - tényleg nagyjából a s1e13-at leszámítva - a cipőjét nem köthetné be, annyival nagyobbat szakít.

De gondolom mostmár még ha akarnál se nagyon tudnál az azóta megkopott emlékek miatt.


116. Mr.Finch (2015-10-20 07:53.25) aaaaa
Próbált ezt a filmet élvezni,de sajnos nem ment.Az eleje felé még kissé izgalmasnak tűnt,de végül belefáradtam.



115. Nyolcadik utas (2015-05-18 16:45.20) aaaaa
Egyszerűen indul, s lavírozgat a nagy középszerűség mezsgyéjén. Néhol úgy éreztem, menet közben alakult néhány szereplő sorsa, s néha egy-két jelenet súrolta nálam a banalitás határát. De az első évad közepétől elindult valami, ami felcsigázta az érdeklődésemet. A sorozat feljavult és a végső Káosz epizódban, olyan poszt apokaliptikus képet fest, ami tényleg csúcspont és felhívás a második évaddal történő keringőre.


114. G-ergo (2013-10-08 13:13.16) aaaaa
nagyon jó volt. sokkal jobban ki voltak használva a lehetőségek, ami rejlettek a történetben, mint a legtöbb filmben vagy sorozatban. és őszintének éreztem, néhol rohadt személyesnek. szerettem.


113. Belluka56 (2013-02-16 17:20.31) aaaaa
Szuper volt.


112. Convar (2012-12-09 16:29.16) aaaaa - (válasz ZZTOP 111. hozzászólására)
Azért akadnak még kivételek, pl.:
[link]

Ezt is most nézem amúgy. Egyébként az is lehet hogy csak a kontraszt volt a gond, mármint ehhez az introhoz képest :)

Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy ilyen kellett volna a Dollhouse alá is, csakhát mondom, így túl nagy volt a kontraszt :)


Am én azt gondolom hogyha egy sorozat leggyengébb pontja a főcímzenéje akkor ott valójában semmi baj sincs.


111. ZZTOP (2012-12-09 09:53.33) aaaaa
A mai sorozatoknak már nem is nagyon van főcímzenéje.


110. Convar (2012-12-08 20:22.35) aaaaa
Ja, és majd elfelejtettem: volt még1 negatívum: a főcímzene. Sztem borzasztóan komponálták meg :D


109. Convar (2012-12-08 20:08.47) aaaaa - (válasz Ostobatuk 107. hozzászólására)
Azért annyira nem volt vészes, mármint eszempontból. Ritka volt az a pillanat amikor igazán leesett a tantusz. Persze


SPOILER

Boyd kilétén én is felhőköltem egy picit :) (am feltételezem erre gondoltál, ill. erre is) Nameg Adelle-t még valóban nehéz volt követni, hogy igazából kinek is az oldalán áll. Volt is egy időszak amikor folyamatosan oda-vissza billent a mutató, mármint a tekintetben hogy igazából hova is kellene helyeznem őt a térképen :)

Ezért pl. amikor kiderül hogy Echo kifejezetten Adelle kedvéért vállalta a Raktárt, az előre megbeszéltek szerint... na, ott még azért volt egy kis ámulás-bámulás :)

SPOILER VÉGE


108. Convar (2012-12-08 19:43.56) aaaaa
Vége.

SPOILER, SPOILER, SPOILER


Nos, hát a 2. évad még az elsőre is rátesz egy lapáttal, köszönhetően egyrészt annak ahogy kifejlődik Echo saját személyisége, ezáltal végre van egy "igazi", identitással rendelkező főhősünk, másrészt annak hogy a 2. évad már gyak.lag teljesen mentes a töltelékepizódoktól, folyamatosan a főcselekmény fut (persze mindig vannak olyan részek amelyek elsőre kitérőnek tűnnek, de aztán rendre beláthatjuk hogy ami bennük történik nagyon is fontos a fősodor szempontjából is), az is egyre sebesebb tempóban... ezzel is kvázi folyamatosan fokozva a sorozatnak az alapszituáció által már a "génjeiben" is meglévő alapfeszültséget.

2 negatívumot tudok megemlíteni: az egyik, hogy engem Victor és Sierra karaktere, pontosabban amik velük történtek 1xűen nem tudtak lekötni (nameg Mellie-é sem), másrészt a s2e12, a The Hollow Men a maga eklektikusságával. Értem ezalatt hogy nekem ott már egy kicsit sok volt a ki kivel vanból, az utolsó pillanatban betoppanok hogy forduljon a kocka szituációkból (bár a végén Boyd "önfeláldozása" - idézőjelben ugye, hiszen szegénynek fogalma sem volt róla :) - remekül meg volt rendezve).

Viszont ahogy az első évadnál is, a 2.nál a záróepizód, az Epitaph Two: Return végül feltette az i-re a pontot. Ahhoz nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Zseniális úgy ahogy van, az a kis cyberpunk vonal a technokraták által pedig végképp levett a lábamról. Imádom a cyberpunkot :)

Itt egyetlen egy bakit találtam: amikor az epizód elején otthagyják a babaházat látszik hogy teljesen kihalt. De akkor hogy lehet hogy mire visszatérnek meg Alpha által teljesen fel van újítva és be is van lakva? (nem úgy tűnt mintha olyan sok idő telt volna el a kettő között)

Ill. még egy kérdés: a legvége, ahogy Echo (ill. ott már Echo/Caroline, éppen aki akart lenni, hát nem? :D) mondhatni "ünnepélyesen" lefekszik oda amely évekig az ágyát jelentette, sztetek jelentett vmit? Nem is tudom, de ott mintha Whedon még üzenni akart volna vmit. Vagy semmi jelentősége, 1xűen így volt "szép" a befejezés?


Am olvasgattam már véleményeket itt is, ott is, és többen is megjegyezték hogy a sorozat egyik leggyengébb pontja pont a főszereplő, Eliza Dushku néhol teljesen hiteltelen játéka. Én nem így láttam. Eliza sztem nem rossz színésznő. Én mindent elhittem neki :) (pontosabban Echonak, akármelyik személyiségét is vette elő)

Igaz, Olivia Williams-szel azért nem lehetett versenyezni, aki Adelle szerepében különösen erős alakítást nyújtott sztem. Azok az osztások, ahogy a többieknek intézte... :D Minden szövege, kimondott szava élményszámba ment :)))

Nameg Topher a 2. évadban is frenetikus volt :D Viszont a jellemfejlődése (majd bizonyos értelemben visszafejlődése, hiszen mire az Epitaph Two-hoz érünk már igen komoly csorbát szenved a személyisége, hozzáteszem, érthető okokból) szintén nem elhanyagolható, ahogy haladunk a időben, és ezért szintén dicséret illeti mind Whedonékat mind pedig Fran Kranzt.

És még1 színészről, pontosabban színésznőről: amikor megjelenik, mit megjelenik, berobban Summer Glau (a s2e05ről, a The Public Eye epizódról van szó), onnantól az az öt perc általa vmi annyira pezsgő, dinamikus, izgalmas, impulzív, hogy nekem szószerint leesett az állam :D De komolyan, alig hittem el amit látok. Hihetetlen nagy játék volt az Summertől (am az asszisztense is vhonnan ismerős volt, de aztán rájöttem hogy azért mert már a TSCCben is "találkoztak", méghozzá az Allison from Palmdaleben, ő volt a pszichiáter :) ).


SPOILER VÉGE


ZÁRSZÓ: tehát sztem ez egy remek sorozat, lebilincselő és fordulatos történettel (mindehhez némi mondanivalót is társítva), kiváló karakterekkel, azokhoz pedig kiváló színészekkel. Számomra külön pozitívuma a sorozatnak, hogy hangulatát tekintve 1xre tudott komoly, de mégis szórakoztató lenni, köszönhetően többek közt a zseniálisan megírt párbeszédeknek is. Szívből merem ajánlani bárkinek, aki csak egy kicsit is vonzódik a tudományos-fantasztikus dolgokhoz.


107. Ostobatuk (2012-08-30 22:30.51) aaaaa - (válasz Convar 106. hozzászólására)
Második évad végén fogsz csak ámulni igazán, no meg közben, úgy minden egyes résznél.


106. Convar (2012-08-30 15:01.10) aaaaa
Most végeztem az első évaddal.


Előre szólok, tele lesz spoilerrel.


Már az elején sem tartottam rossznak, érdekes kis thrillersorozatnak tartottam, amiben van (ill. már tudom hogy csak volt :) ) egy kis nyomozós szál is az FBI ügynöknek köszönhetően. Bár am a szezonnal úgy voltam mint az X-aktáknál: azok a részek tetszettek igazán amelyek a főcselekményt viszik előre. Alig vártam hogy Echo mikor lázad már fel hogy ténylegesen belecsapjunk a lecsóba.

Nade az évadzáró (mármint az "igazi" évadzáró, melyet a tvben soha nem adtak le * ), a s1e13, az Epitaph One nagyon nagy dobás, egész más szintre helyezi az egészet, egy sor dolog hirtelen teljesen más megvilágításba kerül... itt egy posztapokaliptikus scifivé válik a történet, ez a műfaj pedig az egyik gyengém :)

Mert scifi ugye, mert ilyen nincs ugye? :D És ne is legyen, mert ez a jövőkép am komolyan mondom, még a Terminátorénál is rosszabb...

Am az egyik, sőt nem is az egyik hanem a kedvenc karakterem Topher. Nagyon nagy arc :D Kár hogy a végére megzizzent.

Az viszont nem, ami dr. Claire Saundersről, avagy Whiskeyről derült ki... igaz, nem túl fontos csavar, de legalább váratlan volt. (Am kíváncsi vagyok kiről fog még kiderülni hogy csak egy beprogramozott aktív :D)

Egyvkit színészként is meg kell említenem: Alan Tudykot. Zseniálisat alakított, ahogy az elején elhitted hogy egy utolsó kis lúzer p.cs úgy később azt is hogy ha az útjába kerülnél úgy felvágna mint egy dinnyét.

Hogy vmi negatívumot is mondjak: azért több karaktert is kidolgozhattak volna, egy idő után már kicsit unalmas volt hogy minden küldetésre ha nem Echot akkor Sierrát küldték. Miközben láttuk hogy gyak.lag teltház van aktívból. (Oké tudom, ők a legjobb, így a legtöbbet foglalkoztatott aktívok, de akkor is...)

Ja, am ha tudnám hogy miként lehet ellenállni az átírásnak és tudnék, akkor én is szívesen aláírnék 5 évre, márcsak a koedukált zuhanyzó miatt is :D


Nagyon kíváncsi vagyok a 2. évadra, hogy merre és miként megy tovább a történet.


* ezt mondjuk magyar vonatkozásban még meg is értem, mert az utolsó előtti résznek legalább van egy kis heppiend vég jellege (talán csak Alphaval kapcs.ban érezhet a néző elvarratlan szálat), tehát érthető döntés volt hogy nem adták le az utolsó, nem kicsit cliffhangeres részt. Így nincs akkora a hiányérzet, gondolhatták ők, de mondom, sztem jogosan.


105. Axamonte (2012-07-08 23:49.33) aaaaa - (válasz Axamonte 104. hozzászólására)
Javítottam az 2*-os értekelésemen. 4* :)


104. Axamonte (2012-07-08 23:48.52) aaaaa - (válasz Ostobatuk 103. hozzászólására)
Nos meglepett a második évad.
Bevallom nem tudtam róla, pár nappal ezelőttig.
Örülök, hogy méltó lezárást kapott.
Azér Paul halálát elsiették.
Többet foglalkozhattak volna értelmesebb dolgokkal a második évad elején. Az első pár rész a második évadból érthetetlen zagyvaságnak tűnt nagyrészben. :)
Persze utólag értelmet nyert az egész...
Jó szórakozást kívánok mindenkinek, aki úgy dönt, hogy megnézi.


103. Ostobatuk (2012-06-19 22:22.26) aaaaa - (válasz Demetrius 102. hozzászólására)
De legalább kapott egy épkézláb lezárást, nem úgy mint szegény Firefly.


102. Demetrius (2012-06-19 21:17.59) aaaaa
Jól abbahagyták ezt a sorozatot is :S


101. Dííjus (2011-11-26 19:33.24)   - (válasz Csernakakos 100. hozzászólására)
Végülis így ahogy mondod elég logikus!:D
És tudnál nekem linket küldeni ahol megtudom nézni a 2.évadot magyar felírattal??


100. Csernakakos (2011-11-26 18:46.39) aaaaa - (válasz Dííjus 99. hozzászólására)
Laikusként az tudom mondani, hogy a jelenlegi hazai tévés és DVD-piacot tekintve nincs sok esély arra, hogy az RTL ebbe az itthon bukott sorozatba még több pénzt feccöljön, és a sorozat kiadása sem volna a legésszerűbb ötlet anyagi szempontból.
Szerintem jobban jársz, ha külföldről rendeled meg, vagy ha a magyar felirat elengedhetetlen, akkor marad a netről letöltés. :)


99. Dííjus (2011-11-26 16:06.57)   - (válasz Annye 98. hozzászólására)
És esetleg abban tudnál segíteni,hogy mikre lehet számítani? Vagyis a második évad az le lesz/van szinkronizálva? Tv-be esetleg le is adják valamikor? Ha igen akkor kb mikor? :O


98. Annye (2011-11-24 20:50.22)   - (válasz Dííjus 97. hozzászólására)
Nincs mit!


97. Dííjus (2011-11-24 20:20.59)  
Nagyon szépen köszönöm!


96. Annye (2011-11-24 19:48.54)   - (válasz Dííjus 95. hozzászólására)
Szia!
Jonatha Brook - What you don't know
http://www.youtube.com/watch?v=diEDwiRYpd0


95. Dííjus (2011-11-24 19:37.11)  
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Valaki nem tudná megmondani,higy mi a főcímdal zenéjének a címe?:O (ha véletlen valaki már leírta volna akkor előre elnézést,de nem olvastam a hozzászólásokat)


94. Huanci (2011-10-23 19:46.10) aaaaa - (válasz EvaLuna 92. hozzászólására)
azon maga Paul Ballard volt!!Igy végre ahogy azt mondta is most beengedte az elméjéba a pasit is!!

Kül én most végeztem épp a sorival,hát mit is mondjak a végén egyszerre voltam letörve meg iszonyat pipa is hogy hogy lehet igy vége?:S Kicsit olyan Dark Angeles lett a végére a sorozat szerintem!!


93. Sisee (2011-10-18 07:56.17)   - (válasz Axamonte 46. hozzászólására)
Teljesen egyetértek ezzel. Hihetetlen hogy akármi rosszat ír valaki a
"színésznőről" és a sorozatról egyből nekiugranak, de szerencsére nincs belőle veszekedés, csak mindenki azt akarja bizonyítani hogy jó.
De nem az. Eliza pedig egyszerűen nem éli bele magát a szerepeibe. A Tru calling-ban volt egy rész amit régen megjegyeztem mert nagyon tetszett, és ahogy mostanában visszanéztem szinte élvezhetetlen volt a "színjátéka" miatt.


92. EvaLuna (2011-09-10 06:10.09) aaaaa
Valaki magyarázza már el nekem mi volt azon a "filmen" amit Echo a legvégén rakott be magának. A második évad 13-ik részének a legvégén.


91. Hoktar (2011-08-04 22:00.10) aaaaa - (válasz Ostobatuk 83. hozzászólására)
Tetszik hogy pont a firefly-hoz hasonlítottad hisz Alan Tudyk és Summer Glau is játszik ebben a sorozatban :)


90. Ostobatuk (2010-12-03 14:51.04) aaaaa
Egy kis plusz a sorozat rajongóinak:
http://www.youtube.com/watch?v=ZNtORr6RsJ4&feature=player_em..

A dal az Epitaph one végéről lehet ismerős, melyet Joss Whedon tesója szerzett, és az öcsi felesége, a klipben látható baba énekli. Aki nem mellesleg Kilo volt a sorozatban.



89. Mekare (2010-09-28 13:25.36) aaaaa
fajin
[link]


88. Mekare (2010-08-24 18:15.16) aaaaa - (válasz Schott 87. hozzászólására)
A One-nal együtt :)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2019-10-06 03:07117 hsz
KérdésekAxamonte, 2012-07-08 23:5111 hsz
KeresemMstk, 2010-02-10 06:177 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk