Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy makulátlan elme örök ragyogása
- HBO2, 09:16
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eltitkolt várandósság aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - V. Henrik (1989) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Watcher (2023-09-30 20:38.38) aaaaa
Egész jó a korához képest. Egyébként az egyik fazon tiszta Jack Black.


4. Legisfalk (2010-01-26 17:02.15) aaaaa
Valamikor, még a '90-es évek elején, a parabolaantennák hőskorában láttam valamelyik angol nyelvű csatornán (Sky Channel?) egy véres csatajelenetet. Ködlepte, saras harcmezőn mészárolták egymást a lovagok, karddal, bárddal, buzogánnyal, gyalogosan és lóháton, drámai zenére, én meg teljesen el voltam ájulva tőle, mert ez sokkal élethűbb és durvább mészárlás volt, mint amit mondjuk a Tenkes kapitányában láthattam. Nem is engedtem apámnak, hogy átkapcsolja a jó öreg Orion Viking-et, bár egy szót sem értettem a filmből. Később még sokáig vártam, hátha feltűnik még egyszer a képernyőn ez a nagyszerű film, de hiába, aztán a parabolázás is kiment a divatból, jöttek helyette a kertévék. Ez a titokzatos csatajelent viszont tovább mozgatta fantáziámat. A minap végre kiderült, cirka 20 év után, hogy akkor az V. Henrikből láttam egy részletet. :)
A film Shakespeare azonos című királydrámájának feldolgozása, és szerintem remekül sikerült, bár az ominózus csatajelenetig érződik rajta némi költségvetési szigor, és időnként a díszleteken meg a jelmezeken is érezni a színházi kellékek szagát, de ez egy Shakespeare dráma esetén talán nem jelent gondot. Összességében amúgy is több mint kielégítő a látvány, nagyszerű a zene, az öreg Willifej gondoskodott a veretes nyelvezetű szövegekről, Bél Krisztián pedig vicces kölyökszínészként, szóval annak, aki vevő a témára, egy rossz szava nem lehet e filmre.



3. MusikMan (2009-05-27 13:57.22) aaaaa
Személy szerint ez a kedvenc történelmi témájú filmem! Kenneth Brannagh Nagyon hitelesen alakítja Henriket a jelmezeket, helyszíneket, a karaktereket tökéletesen választották ki. A történet teljesen magával ragadja az embert, nagyon is élvezhető film :)


2. Anren (2009-03-03 15:13.24) aaaaa
-Spoiler-
Henrik az V. nagyon léha, korhely életet él, ahogy kell amíg trónörökös és ezt mindenki tudta, még a franciák is. Ezért amikor bejelenti igényét a trónra (a franciára naná) ajándékba teniszlabdákat kap. Elégtételt vesz némi háborúval, annak ellenére hogy felajánlják neki a királylány kezét, csak húzzon haza. Katalin a királylány (E. Thompson) közben angolul tanul Ms. Marpletól, hát az egy külön édes rész, amikor kiakad a hasonló hangzású, ámde más jelentésű szavakon. Néha nehéz döntéseket kell hoznia a fiatal királynak, mint amikor a régi ivócimboráját felakasztatja, mert fosztogatott, vagy a háború kezdetén a főrangú árulókkal elbánik; de ezek a döntések elkerülhetetlenek és őt igazolják, mint uralkodót. Amikor álruhát öltve a katonáival beszélget és összes monológja, mind gyönyörű, mély tartalmú, ami nem meglepő, ismerve ki írta eme remeket. A csatajelenetek megkomponálása a feszültségefelvezetés miatt tetszett nagyon, háromszoros túlerő ide vagy oda, az embernek kedve támad szinte egy kis harcra... Bale halálával (gyermeket ölni aljasság még a csatában is) végleg eldől a franciák sorsa. A végén pedig Henrik udvarlása mondjuk úgy, királyi :)

Tökéletes feldolgozása az irodalmi műnek a film, műremek.


1. Anren (2009-03-03 12:23.54) aaaaa
K. Branagh ezzel a filmmal nyitotta meg shakespeare-i feldolgozásainak sorát. A szereposztás önmagáért beszél (bár első látásra mosolyognom kellett C Bale-n, annyira de annyira fiatal még). Nagyon erős szereposztás és a mű kívánalmainak megfelelően nagyon erős alakítások jellemzik a filmet, amelyben a csatajelenteket is remekek. Kiemelném még a szinkront, gyönyörű, élvezetes az irodalmi nyelv, legjobbak kölcsönzik a hangjukat. Aki meg 1 csilalgot adott Shakespeare-re, az kerülje a színházakat is ezentúl és boldog ember lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWatcher, 2023-09-30 20:385 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk