Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elit halálosztók aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Az erdő foglyai - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Törölt felhasználó (2018-03-15 01:22.15) aaaaa
A víz érintése után valami darkabb fantasyre vágytam, és valahogy ez jött szembe. Nem bántam meg, mert mélyebb élményt kaptam. Horror-besorolást kapott a fórumon, de inkább egy nagyon komoly és sötét mese-parafrázis, ami visszájára fordítja, majd továbbgondolja a Grimm-gyűjtés sztoriját, és a nevelő hatását inkább a felnőttekre fejti ki.
Itt "Jancsi és Juliska" csábítja a "mézeskalácsházba" a felnőtteket különös céllal.

Sok apró nevelési problémát rejtettek el a forgatókönyvben, néhányat jobban ki lehetett volna dolgozni, de akkor nagyon felduzzadt volna a történet. Így is érti a jeleket, aki találkozott már elhanyagolt gyerekekkel, túlzottan tisztelettudó gyerekekkel, édességfüggő akarnok kölkökkel, felnőtteket zsebre vágó kis ördögökkel... Valami titkos gyerekvágy mindegyik viselkedés mélyén ott lapul. A felnőtt küldetése, hogy vegye a fáradságot, és találja meg a különös viselkedés forrását.
Ez bontakozik ki a filmben dél-koreais szürrealitással, olyan brutális eszközökkel, amik lehet, hogy csak mára váltak nekünk meseidegenné.

A Grimm-fivérek maguk is sokat tompítottak az eredeti felgyűjtött népmese-szövegeken (a legelső, még cenzúrázatlan gyűjteményes kiadásnak tudtommal a mai napig nem készült el a szöveghű magyar fordítása), de valahogy ráéreztek, hogy a gyerek pszichéjében megjelenő brutalitás-igényt nem szabad teljesen elfojtani.
Az erdő foglyai ezért áll sokkal közelebb az eredeti Kinder- und Hausmärchenhez, mint bármilyen édeskés, vagy humoros tónusú Grimm-feldolgozás.


30. Bede István (2017-05-02 16:53.12)  
qrva jó film


parfumeshop.hu banner

29. Emylio (2017-01-15 16:09.20) aaaaa
Érdekes volt. Kell hozzá egy bizonyos hangulat és némi türelem. Aki valami rendhagyóra vágyik, az megpróbálkozhat vele.


28. Fogarasi74 (2014-08-16 17:38.28)  
10 perc (és két pohár forralt bor) után elaludtam rajta, aztán már annyira nem kötött le :)


27. Ildi86 (2012-01-13 09:11.32) aaaaa
Mindegy,nem tudta befogadni a szervezetem...nagyon nem tetszett,habár végig szenvedtem azt remélve mégis lesz benne olyan ami miatt szerethető lesz.


26. Gergely atya (2012-01-10 14:55.23)   - (válasz Ildi86 25. hozzászólására)
Nem lehet ZS kategóriás film, ha 1 csillagot adtál rá. A ZS kategóriás filmek, 4 csillagot érdemelnek, ugyanis azok annyira szarok, hogy már jók. :)


25. Ildi86 (2012-01-06 18:42.08) aaaaa
Kb másfél éve láthattam a filmet de még mindég megmaradt az emlékeim közt h igazi "ZS" kategoriás film!


24. Weser (2011-02-19 18:19.10)   - (válasz Weser 23. hozzászólására)
Bár újranézve még mindig tetszik, de lehet, hogy az előző értékelésem egy kicsit túlzás volt.


23. Weser (2010-12-24 11:11.44)  
Eszméletlen hatásos film, nem horror, de aki arra számít, szerintem az is jól fogja érezni magát a film alatt.


22. Nyolcadik utas (2010-12-23 19:08.31) aaaaa
Különleges film. Nagyon tetszettek a színek és a fények, ezek egészen varázslatos látványt nyújtottak. Thriller fantasy keverék ez felnőtteknek szóló tanmesébe öltöztetve. Egyedül a film végi könnyezés volt túlzás, ezért vettem le egy pontot a maximumból. Mindenkinek csak ajánlani tudom.


21. Küsmödi bácsi (2010-09-22 12:05.44) aaaaa
Az a különbség az ázsiai meg az amerikai horrorok között, hogy míg a jenkik inkább beteg látványvilágú de primitív sztorikkal kóperálnak, addig az ázsiaiak inkább primitív látványvilágú de beteg hangulatú filmeket gyártanak. Ez itt olyannyira igaz, hogy nem is tekinthetjük ezt horrornak, sőt, talán még thrillernek is gyenge, viszont az összkép meglepően jó és érdekes.
Ez egy sokáig értelmezhetetlen és nehezen befogadható alkotás. Nem is igazán kötött le kb. 1 óráig ez a meseszerű, fantasy-világú film. Aztán egyre jobban kezdett beteg lenni, viszont a látványok nem a vérre és undorra hajtottak, inkább mesébe illő jelenetek voltak.
Szép lassan csordogál a film, aztán egy idő után szurkolunk a gyerekeknek, hogy legyen családjuk, a film vége meg egy megható és "összeáll a kép" hangulatú finis. Hozzáteszem, sokféle képen lehet értelmezni, az én verzióm miatt csak lestem, mint hal a szatyorban :D
Érdekes film, sokmindennek lehet kategorizálni, de mint előttem is írták, nem horror.
Akinek a kedvenc színésze Csubakka, az nézzen inkább felhőket :)


20. Lady Vakarcs (2010-06-22 23:35.52) aaaaa
Nekem elejétől a végéig lekötötte a figyelmem, és iszonyatosan megrendített.
A misztikuma nagyon közel áll a szívemhez, kicsit felidézte kiskorom mesevilágát,mégis izgalmas és vérfagyasztó volt. Imádom az ilyen ellentétes hangulatot, futkos tőle az ember hátán a hideg.
Nekem eddig csak jó tapasztalatom van koreai filmekkel.
Nem néztem műfajnak utána,mielőtt megnéztem a filmet,nem is érdekel különösebben,mert a sehová sem sorolható filmek között az ember bizony rengeteg kincsre bukkan,és számomra ez a film is az.


19. Bean (2010-01-26 12:39.00) aaaaa
A történet nekem nem okozott újdonságot.Kegyetlenül elvette az ember kedvét a nézés közben az a tény, vontatják a filmet nem kicsit.Kameraállások néhol súrolták az idegesítő és az idegtépő érések bennem.
A történetet összerakták elmesélték a fantasyi, mesevilág és egy csipetnyi feszültség keretében.Rendben is lett volna ha nem rétestészta hatással tették volna ezt.Ami még rendesen rontott az összképen az a hihetetlen színészi képzetlenség.Sehol egy arckifejezés csak mintha porcelánbábuk néztek volna a semmibe és a semmiért.Borzasztó, mert nem tudod beleélni magad az adott jelenetben vagy párbeszédben.Persze a párbeszéd is primitív és érdektelen.A sok kritika mellett mégis mért lett közepes a film???
Tetszett a zene és a környezet a misztika hangulatát adta ami cél is volt és ezt sikeresen végigvitték a filmben.
Nem tudom a koreai kritika milyen szinten van, de azt gondolom sok hiányosság van még a filmezésben a színészi játékban.:(:(
Persze ez csak egy privát véleményem, de én még nem láttam olyan koreai filmet amiben a színészkedés fogott volna meg.:(:(


18. Bajkoviki (2010-01-12 22:56.03)  
Valaki esetleg segítene nekem,hogy hol tudom megtalálni,letölteni ezt a filmet? akár privátban,mindegy..Köszönöm nagyon előre is!


17. Gbubu (2009-12-16 03:06.59)  
Nekem is nagyon tetszett. Sokan fanyalognak, hogy nem horror, de az én verziómra nem is azt írták, hanem, hogy Dark Fantasy, egyébként meg mese, remek képekkel, csicsás-giccses, de helyénvaló színekkel. Szép, lekötött, többször nézhető. Direkt tuti a holivudi áradat után. szerelmes kölyökvámpír, meg féltékeny vérfarkas, hehe, eszem-faszom megáll... :D


16. Andro (2009-04-12 21:30.55) aaaaa
A klasszikus Grimm mese újragondolása némileg modern horror-fantasy-dráma köntösben. Még mindig imádom, pedig van 5X láttam már. Inkább a hangulat ami megfog benne, na meg persze a színészek. A gyerekszínészek szerintem pont jól lettek kiválasztva és nem játszák túl a szerepeiket, nem úgy, mint sok amcsi moziban. Nem látszik az a mesterkéltség, amit sokszor látok 1-1 hollywoodi szuperprodukcióban. Az itteni színészek játéka nagyon természetes, ez a legjobb benne. Meg hát úgy minden.


15. Sötétszív (2009-04-07 00:36.47) aaaaa
Szóhoz sem jutok. Amikor először olvastam a tartalmát, azt hittem, hogy horror lesz, de nem az lett. Inkább a fantasy,m és a dráma között egyensúlyoz. Nekem nagyon tetszett. Egyszerűen lenyűgöző film. És a színészek is nagyszerűek benne, le a kalappal előttük. Mindenkinek ajánlom.Ez a film egy 1000-est mindenképp megér. Aki megnézi, nem bánja meg.


14. Andro (2009-03-25 21:05.16) aaaaa - (válasz Tomxcx 12. hozzászólására)
Inkább dráma és nem horror. Szerintem izgalmas, nagyon is. A színészek meg remekelnek.


13. Az utolso szamuráj (2009-03-25 20:52.33) aaaaa
Nem lenne rossz,ha vagy háromnegyed órával rövidebb lenne.
Maga az ötlet remek,és érthető a burkolt üzenet is,vigyázzunk a gyerekekre,boldogok ők vajon a Földön,blablabla,mindezt finom és míves kelet eszközökkel elmesélve.A film elejét körbelengi egyfajta darkos,titokzatos hangulat,de ahogy megy előre a történet,ez úgy lesz az enyészeté,sőt egy idő után a történet is tyuklépésben szalad a végső lezárás felé.Technikai értelemben bár nem kellett túl nagy dolgokat megvalósítani,de nincs miért szidni,és a színészek is elviselhetők.Én valahol azt mondom,ha ráhangolodsz,elvagy vele,mégha igencsak érződik,Jancsi és Juliska rémmese ,Télapó,Homályzóna mozifilm egyik története és még sorolhatnám koppintás százszámra ide vagy oda,a film alapvetően egy kihagyott ziccer,ebben biza több volt.


12. Tomxcx (2009-03-21 20:06.49) aaaaa
Ez a film olyan izgalmas mint egy pohár víz. Különben nem is lenne olyan gyenge, ha a színészek jók lennének, és mivel elvileg horror film háááát.
(egy kis para kellett volna)


11. Andro (2009-03-07 19:09.05) aaaaa - (válasz Panzergeneral 10. hozzászólására)
Szerintem meg pont az ellenkezője. De hát kinek mi tetszik.


10. Panzergeneral (2009-03-07 19:08.19)  
Végigszenvedtem. Szörnyű volt.


9. Andro (2009-01-30 11:17.08) aaaaa - (válasz A Megnevezhetetlen 6. hozzászólására)
Amúgy engem már maga a ház is megrémisztett. Rögtön tudta az ember, amint meglátta, hogy valami ottan nagyon nincs rendben.


8. Andro (2009-01-30 11:15.17) aaaaa - (válasz A Megnevezhetetlen 6. hozzászólására)
Azt hiszem a gyerekeknek az első szerepük volt. Bár nem tudom. Majd utánanézek. A főszereplő csávó már sokszor bizonyított más szerepkörben.


7. Grubesa (2009-01-30 04:20.54) aaaaa
Két órányi tömény koreai hülyeség.


6. A Megnevezhetetlen (2009-01-27 15:24.49) aaaaa - (válasz Andro 5. hozzászólására)
Ja, és jut eszembe, a kisgyerekek csodásan játszottak benne! A nagyobb lányka pedig csodaszép.


5. Andro (2009-01-27 15:20.54) aaaaa - (válasz A Megnevezhetetlen 4. hozzászólására)
Akkor oks.


4. A Megnevezhetetlen (2009-01-27 15:11.43) aaaaa - (válasz Andro 2. hozzászólására)
Nem szellemet mondtam, hanem hajbelógatást!!! Mikor az emberke felment a padlásra, akkor. De ez mit sem von le az értékéből, nem degradálóan értettem. Sztem jó film.



3. Andro (2009-01-26 13:40.57) aaaaa
Amúgy az eredeti cím a Hansel and Gretel (magyarul Jancsi és Juliska) utal a történetre, legalábbis részben (a könyv ugye). A magyar címválasztás ezúttal szerintem jól sikerült.


2. Andro (2009-01-26 13:38.57) aaaaa
Először is, én nem láttam fekete hajú szellemet. Talán te igen, de én nem.

A film szerintem nagyszerű, inkább misztikus-drama, mint horror, de természetesen a horrorelemek megvannak benne. Talán két hónapja láttam koreai hanggal és angol felirattal és azonnal beleszerettem. Eleve az erdő és a ház már sejteti, hogy ott valami nincs rendben, aztán a család sem mindennapi. A vége pedig szerintem igazi csemege, amit nem sok horrorban láttam eddig.

Szóval nálam repül az öt csillag. A legjobban sikerült horror a Két nővér óta, pedig azt nehéz felülmúlni.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2018-03-15 01:2231 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az erdő foglyai adatlap
Eredeti cím: Hansel & Gretel
Évszám: 2007
Rendezte: Pil-Sung Yim
Szereplők: Jeong-myeong Cheon, Sim Eun-kyung, Yeong-Nam Jang, Ji-hee Jin, Kyeong-ik Kim...

További információk

Szereplők fórumai
- Pil-Sung Yim - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk