Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Szólánc
Rock zene
Maga a pokol - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bonus Trip aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - A kísérő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Leaeder (2020-12-18 22:34.59) aaaaa
Woody H , mint buzi! Fúj! És a magyar hangja stol andrás, aki a tehetségtelen beprotezsált ripacs iskolapéldája.Dupla fúj!


10. Berto49 (2012-11-03 14:50.59) aaaaa
Szerintem ezt a filmet a színészi teljesítmények teszik jóvá, főleg Woody Harrelson alakítása, aki szenzációs a szerepében. Magyar hangja Stohl „Buci” pedig csillagos ötöst érdemel, egyszerűen parádés a szinkronja. A washingtoni politikai elit szövevényes és ingatag világába nyerünk betekintést, amiről már számos film szólt, igazán új információt nem kapunk erről a belterjes és aljas világról, de a szereplők játéka kárpótol a veszteségért. Meg kell még említeni a hajdani nagy sztár és fénykorában gyönyörű Lauren Bacall nevét, aki itt nyolcvan(!) évesen is lenyűgözően játszik.



9. Az utolso szamuráj (2012-10-17 17:20.42) aaaaa
Paul Schrader munkái sose a nagyközönségnek szólnak.
Emiatt hát komolyan azt ajánlom,akiket robotok,csatajajók,Jason Statham vagy a Paranormal jelenségek 147 része izgat fel csupán,magyarul,akik az értékesebb,komolyabb filmektől távolabb állnak mint Horváth Charlie a Szobi szörpivástól,ha meglátják a nevét,inkább hagyják a fenébe a filmet.
Jobban járnak.
A Kísérő mindazonáltal egy igencsak nívós film a drámaibb kategóriából:bár elsőre kriminek tűnik vagy hasonlónak a Hatalom árnyékához,bár megsúrolja,ám mégsem az.A filmben ,mint a rendező többi munkáiban,az emberi gyarlóság,belső démonok,az emberi viszonyrendszerek,kapcsolatrendszerek vannak ábrázolva,megspékelve azzal,hogy olyan meleg a főszereplő,mint Csonka Pici.
Innentől hát témáját tekintve és mert a buzikhoz sokan hogy állnak hozzá,vesztésre áll a film tetszési indexe.
Pedig ők járnak rosszul,az előítélétesek:Woody Harrelson káprázatos,mit alakít,és Lauren Bacall,Lilly Tomlin és még pár nagy név olyan szinten asszisztál,hogy öröm az ilyesmit nézni egy olyan munkában,ami szemmel láthatóan nem igyekszik egyik műfajnak sem megfelelni,-így a nézőknek sem!!-hanem az alkotó szándékai szerint ingoványos talajra lépdel.
De legalább bevállalja a sémáktól való eltávolodást,valamint hogy azoknak próbál élvezetet adni,akik unják,ha ugyanazt kell bámulni többedszerre.
A Kísérő nem fontos film,de van valami hangulatában,amiért végig kell nézni.Nem azért,mert bebizonyítja,hogy a krimiszál szinte felesleges vagy hogy Harreslson kaméleonszínész:hanem az utolsó pár perc valósága,ahogy az asztalnál ülő viperák felmosolyognak hősünkre,egy nő nem érti,egy homoszexuális valaki miért állt ki mellette-innentől nem érti a barátság fogalmát-és az utolsó mondatok gondolatiságán,amin muszáj kicsit agyalni,mert az életről szól,legalábbis ahogy azt Paul Schrader látja.
Persze,ő is tévedhet,de ilyen filmográfiával,ilyen megfelelési kényszer teljes figyelmen kívűl hagyásával azért van-lehet?- neki némi...igaza.


8. Atr0303 (2011-10-07 12:12.27) aaaaa
Nézőt próbáló film, az biztos. (Valahogy nem smakkol a történet, a tempója indokolatlanul lassú, stb.) Valami perverz okból mégis szeretem. Talán mert Carson figurájáról beugrott Truman Capote. Talán mert szerepel benne a nyolcvanéves Lauren Bacall (és leckét ad eleganciából, profizmusból). Talán mert Woody Harrelson játéka itt tetszett a legjobban az általam ismert szerepei közül.
Ja, és aki rászánja magát, csak eredeti hangon nézze meg, a magyar szinkront valahogy nem találták el. (Moritz Bleibtreu-t közel-keleti akcentussal angolul beszélni hallani kivételes élmény!)


7. Liz-i (2010-10-31 19:18.01)  
Nem tudtam megnézni, annyira vontatott volt. De Woody H. nekem teljesen elképzelhetetlen ebben a szerepben, bármilyen jó színész is. Ez nagyon zavaró volt számomra. Nem egy ilyen alkat...


6. Lasimoci (2010-05-31 00:18.25) aaaaa
Gyenge politikai krimi, ami, úgy vélem, a rendező hibája, talán nem tudott mit kezdeni a műfajjal. A néző elveszik a nevek, régi sztorik, feltételezések tengerében. Így érdektelenné, unalmassá válik a film. Harrelson jobb filmekre termett. Dafoe talán csak szívességből vállalt benne egy jelenetet. Bleibtreu pedig szintén jobb filmeket érdemelne, Hollywoodban is megállná a helyét, úgy érzem.
Kihagyható tucatmunka.


5. Roti1 (2010-03-13 23:51.10)  
Nem lesz a kedvencem, de hozzá kell tenni, hogy Woody Harrelson nagyon hitelesen alakítja a buzit. Nagyon jó színész


4. VadRaszta (2009-03-06 22:48.45) aaaaa
UNALMAS!!!!


3. SUHANCÉLET (2008-12-22 00:56.02) aaaaa
Sajnos nekem sem tetszett...Woody remekül játotta a meleget, de ezt leszámítva nem sokat mindent kaptam ettől a filmről!
Unalmas és rendkívül vontatott volt!



2. Városi vadász (2008-10-26 12:55.42) aaaaa
Még egy ilyen roppant unalmas, semmitmondó, vontatott baromságot. Nem is értem miért kapott ez a film olyan magas osztályzatot.
Misztikum az végképp nincs benne, csak társadalmi-politikai cselszövés.

Senkinek se ajánlom. Unalmas.


1. Gee (2008-10-14 11:46.57) aaaaa
Nekem először nem igazán jött be a film az első fele alapján. Hozzá teszem két részben tudtam megnézni. De végul egy nagyon jó filmet kaptam.

De honnan szedték ezt a misztikum hülyeséget? Nincs benne semmi misztikum.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLeaeder, 2020-12-18 22:3411 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk