Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csak egy telefon aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Üvöltő szelek (1999) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Doloresz89 (2012-02-16 17:35.53) aaaaa
Az egyik kedvenc szèpirodalmi regènyem elèg közèpszerû megfilmesìtèse. Pròbàlta, pròbàlta visszaadni a mû hangulatàt, de nemigen sikerült. Àtlagos, B kategòriàs film, azt hiszem, ha Brontë èlne ès làtnà,hogy mit hoztak ki remek könyvèbõl a filmesek, eret vàgatna magàn.


33. Tilla (2011-09-12 11:30.23)  
Nekem sem ment a 2004-es sem. Maradok a könyvnél.
Azért eret nem vágok! :-DDD



32. Miss bambi (2011-09-11 20:52.23)   - (válasz Tilla 31. hozzászólására)
Én meg belenéztem ma a 2004-es Olasz változatba és majdnem eret vágtam.
Asszem feladom,hiába próbálkozok vele, egyszerűen ez nem az Én filmem.


31. Tilla (2011-09-11 19:42.18)   - (válasz Scsc 30. hozzászólására)
Hát belenéztem, de azt hiszem, nem nézem meg a filmet. Nem kínozom magam...:-)
Bocsi!


30. Scsc (2011-09-04 11:08.44) aaaaa - (válasz Tilla 29. hozzászólására)
Pedig még abban (a39-esben) reménykedtem, hogy hátha majd az...:) Csak túl keveset láttam belőle. De igazad van, a legbiztosabb a könyv és a saját képzelőerő. Azért ha mégis kedved támadna egy újabb változathoz, ami az előzőeket mélyen alulmúlja, nézd meg a jövő vasárnap az M1-en és M2-őn adásba kerülő 2003-as amerikait. Ahhoz még nem szólt senki rajtam kívül, kíváncsi volnék hogy mások hogy látják.


29. Tilla (2011-09-01 21:30.55)   - (válasz Scsc 28. hozzászólására)
Köszi! Megnéztem néhány részt én is és az 1970-es változatból is. Azt hiszem, inkább a könyvnél és saját fantáziámnál maradok. :-)) Az 1939-es olyan amerikaias felfogás, túl érzelgős, bár L.O. néha egész jó Heathcliff, de nagyon színpadias pl. az elején, mikor szenved az ablakban. :-) Az 1970-es sem tetszik. Én úgy látom, nem érnek föl Emily Bronte-ig, az ő egyénisége hiányzik minden filmváltozatból. A sztori megvan, de ez kevés...


28. Scsc (2011-08-30 01:55.00) aaaaa - (válasz Tilla 26. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=QbLHGERJ-bo&feature=related
A YouTubeon fönt van, több részletben. Pár hete megnéztem belőle néhány részt, de aztán nem sikerült megtalálnom és sorrendbe raknom mindegyiket ezért feladtam - egyelőre. Szerintem jó változat lehet, annak tűnt. Cathy nekem sem tetszett, de érdekes, még egyik változatban sem igazán.


27. Miss bambi (2011-08-29 22:17.53)   - (válasz Tilla 26. hozzászólására)
Őszintén szólva Én a lehetséges,összes létező filmadaptációt végignézném,bár lehet,hogy fájna,mint akár egy korbácsütés,de adok neki esélyt,hátha valamelyik olyan színben tárja elém,hogy más véleményel leszek róla az elkövetkező időkben.


26. Tilla (2011-08-29 21:03.54)  
Keresgéltem egykicsit, és találtam egy fotót az 1939-es filmről, ahol Laurence Olivier játszotta Heathcliffet. Én ugyan csak öreg kori szerepeiben láttam pár filmen, de nagyszerű színész és a képen ígéretes Heathcliff. Igaz, mellette az akkori divatos hajjal Cathyt játszó színésznő már nem tetszett. De egyszer megnézném ezt a változatot. Egyébként csak ezt az adaptációt láttam.


25. Scsc (2011-08-28 19:22.55) aaaaa
Lejjebb vettem egy csillaggal az értékelésemet én is. Jó volt olvasni ahogy minden lényegeset megfogalmaztatok Bambi és Tilla.
Rám a könyv óriási hatással volt, többször is elolvastam. De belátom, az ilyen sötét, feszült hangulatú műveket nem mindenki szeretheti.
Ennek a filmváltozatnak az én szememben van egy nagy pozitívuma a sok-sok hiba mellett, mégpedig az a jelenet, amikor Heathcliff meglátogatja a haldokló Cathyt. Nagyon átjön az a beteges vad szenvedély, a kétségbeesés amit éreznek mindketten, jobban mint az 1992-es-ben,(összességében az mégis jobban tetszik egy kicsit) a 2003-asról nem is beszélve mert az aztán botrányosan gagyi.


24. Bdt (2011-08-28 16:12.26)  
bambi, nekem sem tetszett. küldök leevlet, fontos. a könyv is azr., nah. xd


23. Miss bambi (2011-08-28 16:02.57)   - (válasz Tilla 22. hozzászólására)
Azért olyat soha nem írnék,hogy utálom,mert nem.Egy könyv volt a sok közül,melyet elolvastam és nem ragadott meg.
Viszont fejet hajtok azok előtt akiknek tetszik,mert elismerem,hogy van némi különlegessége,egy különc a maga nemében a sok általános romantikus regény mellett.
Vad,őrült,szenvedélyes és néhol idegtépően feszültségkeltő.
Emily Bronte talán épp ezért volt oly különleges,eltért a "szokásos" ,magasröptű lányromantikától,és egy új világot tárt elénk-e művel.
:-)


22. Tilla (2011-08-28 15:48.30)   - (válasz Miss bambi 21. hozzászólására)
Hát akkor ezt kiveséztük. Vagyis egyetértünk, hogy a film rossz, viszont én szeretem a könyvet, te nem - itt már nincs min vitatkozni. :-)Bár azon vitatkoznék, hogy a könyv sablonos. Szerintem éppen hogy egyedülálló a világirodalomban. Valahol olvastam, hogy az Üvöltő szeleket lehet utáni, nem szeretni, és lehet rajongani érte, de megkerülni nem lehet. Aki beleütközik, abból mindenképpen indulatokat vált ki. Igen, E. Bronte nővérének és húgának művei simulékonyabbak, jobban emészthetők. Az ő könyveik megnyugtatnak, míg Emily könyve mélyen felkavar - akár jó, akár rossz értelemben vesszük.
Jól mondod, a filmben inkább erőszakos Heathcliff, s teljesen úgy látom én is ahogy leírtad. A film ezt közvetíti. De a könyvben valahogy fölötte áll ennek a hétköznapi erőszakosságnak. Ne feledjük, a neve is jelzi: Heathcliff-puszta kőszikla. Egy kemény, szilárd egyéniség, akitől a sors mindent elvett. Cathyt akkor hagyta el, amikor ő bevallotta Nellynek, hogy azért lesz Lintont felesége, mert lealacsonyodna, ha Heathcliffet választaná. S a folytatást már nem hallotta, hogy Caty végül is őt szereti jobbann, mert a lelkük egy, "s úgy különbözik a Lintonétól, mint a holdsugár a villámfénytől vagy jég a tűztől."


21. Miss bambi (2011-08-28 11:45.17)   - (válasz Tilla 20. hozzászólására)
Én viszont ott kezdeném,hogy Emily Bronte,Üvöltő szelek könyve sohasem volt kedvencem,valahogy nem tudtam átérezni a könyv nyújtotta hatást.Olvastam és olvastam,de elég sablonos volt,nem ragadott meg,a könyvből készült filmadaptációkról meg nem is beszélve.Pedig nővéréért,azaz,Charlotte Bronte-t kitűnő írónőnek tartom,sokkal kifinomultabb és számomra jobban átérezhetőek az írásai.
A film...lehet,hogy most valaki megkövez érte de elég "erőszakosnak" érzem,és ez leginkább Hetahcliffenk köszönhető.
Az ő rajongása Cathy iránt,őrült,szenvedélyes,de Én mindvégvégig azt éreztem,hogy inkább erőszakos.
Már-már betegesen akarja a Nőt,és mintha még haragudna is rá,hogy így alakultak a dolgok,pedig,mint tudjuk,hogy Heathcliff fordított hátat,elment...
És miután visszatért,szinte "haragban a világgal" jelző illett volna rá,és persze ezt teljesítette is 100%-ban.Soha nem volt senkihez egy kedves szava sem,megnyilvánulásaiban teljesen őrültnek bizonyult és néhol inkább saját sebeit nyalogatván elvonult és várt...várt Cathy-re ,aki már nem jött el,soha többé.
Ha sikerült volna kettőjük kapcsolata,akkor sem hiszem,hogy "méltóan" tudta volna őt szeretni,ahhoz túl vad volt,egy zabolátlan ló,kit senkinek sem sikerült betörni,talán Chaty lett volna az egyetlen személy,talán.
Valahol érthető,hogy Heathcliff ilyen lett,hisz nem volt könnyű az élete,mert mindig megvetették őt,lenézték,és sokszor emberszámba sem vették,a mostohaapját és Chaty-t kivéve.Így az évek során csak gyűlt benne a feszültség és a harag,mely szinte teljesen átjárta lényét,és fogságban tartotta lelkét,ami a legmélyén nem volt olyan,mint amilyet mutatott a világ felé.De ez a része már a sok bezártság miatt teljesen elhalt.
Az egész filmen ott volt a sötét,nyomott hangulat,és szereplők külseje tényleg elég csapzott és zilált volt helyenként.
Jó,persze a megvalósítás ami a szereplőket illeti,sosem igazodik a könyvhöz,sosem,vagy nagyon csekély mértékben,ezért a szereplők külseje már csak egy amolyan lecsurgott hab a tortán.
Igen "Mr.Bingley-t" Én is felismertem a filmben,olyan más volt,szerintem közepesen hozta a karaktert,ő nem volt ellenszenves.
Összességében a film,a könyv,nem áll közel hozzám semmilyen szinten.
Ez nem ez a fajta romantikus történet,drámával fűszerezve,ami az Én szívemhez közel áll,elsősorban azért nem ,mert nem tudom átérezni a történetet,a filmben nyújtott megvalósításról meg nem is beszélve.


20. Tilla (2011-08-27 22:12.57)   - (válasz Miss bambi 16. hozzászólására)
Kezdjük Heathcliffel. Szerintem ő egy erős, kemény ember, akinek egyetlen szenvedély irányítja az életét, Cathy. Nem jó és nem rossz, ahogy a keserűség, szenvedés a rosszat hozza ki belőle, úgy jó is lehetne, ha Cathyval élhet. Valahogy ezt a film nem érzékelteti. Igaz, jól játsza a színész, hogy keserűségében gonosz és kegyetlen, de ez sok hétköznapi emberrel is lehetne. Azt az elemi erőt, kivételes személyiséget, amit E.B a könyvben megírt, nem tudta visszaadni. S azt sem érzékeltette, hogy pl. Haretonhoz való viszonya milyen volt. Mert én úgy érzem, ha Cathyn kívül még jutott valakinek hely a szívében, az a gyűlölt Hindley fia volt, persze akarata ellenére. A filmből hiányzik ez is, meg hogy a fiatalok Cathyra emlékeztették. Ugye ifjabb Cathy ugyan apja szőke haját, de anyja sötét szemét örökölte. A filmben nem. S Hareton szeméből is Cathy nézett rá a regény szerint.
Catherine abszolút nem tetszett a filmen.Egyik sem. Olyan ziláltak, kócosak voltak mindíg, kicsit közönségesek, nem igazán értettem, miért szereti annyira mindkét férfi az idősebbiket. A könyv szerint Cathy Earnshaw is kivételes személyiség volt, szép és különös egyéniség, aki valóban igazi szenvedélyt ébreszthetett két különböző egyéniségű férfiban. A lánya pedig apja szelídsége mellett örökölte anyja erős egyéniségt. Na, ezt sem éreztem a filmből. Joseph meg időnként feltünik, s nem igazán érti az ember ki ő és mit akar. Még Linton alakja közelítette meg leginkább az eredetit. Most fedeztem fel, hogy ő játszotta Mr. Bingleyt! De itt jobban tetszik, mint a B.B.-ben.


19. Miss bambi (2011-08-26 18:28.24)   - (válasz Tilla 18. hozzászólására)
Rendicsek,idő,mint a tenger. :-)


18. Tilla (2011-08-26 18:23.11)   - (válasz Miss bambi 16. hozzászólására)
Hali! De jó, hogy ebben is egyetértünk. :-)Most sietek, de majd kitárgyaljuk, jó?


17. Veronik (2011-08-26 18:20.26)   - (válasz Mzua 6. hozzászólására)
Abban igazad van, hogy a könyv is, film is távol áll a hétköznapi szerelmes történetektől. No de a romantika nem csak a szerelmet foglalja magába. Az érzelmek, a fantázia, a misztikus, a szélsőségek kiemelése, gyakran múltba fordulás jellemzi. Egy szerelmi történet pl. lehet realista is, mint manapság. Vagy humoros, meg érzelgős,stb...Az Üvöltő szelek tipikus romantikus történet, minden benne van, ami jellemző a romantikára. Azt hiszem, ma kicsit másra mondják, hogy romantikus, nem a valódi értelemébe vett romantikára.


16. Miss bambi (2011-08-26 18:17.26)   - (válasz Tilla 15. hozzászólására)
Hasonlóképpen érzek Én is a filmet illetően.


15. Tilla (2011-08-26 18:07.20)  
Nem tetszett! A könyvet nagyon szeretem, de a filmet csak második nekifutásra tudtam végignézni. A szereplők valóban öregek a könyvben leírtakhoz képest. Én mindenkit másnak képzeltem. A film hangulata nyomasztó, sötét. A könyv a tragikus történet dacára sem ilyen hangulatú. Aztán jól megkeverték az egészet: Nelly Dean meséli el Lockwoodnak kerettörténetként az egészet. Itt meg kár volt a közepén belekeverni Lockwoodot, aki nem olvasta a könyvet, csak kapkodja a fejét, hogy mit keres itt ez a muksó, mi köze a sztorihoz. Ha nem követték a könyvet, nyugodtan kihagyhatták volna ezt a szereplőt. A könyv szerint a történet végére Earnshaw egészen kikupálódik, itt meg Cathy lesz hozzá hasonlóan elhanyagolt. Jó lenne megnézni vmi más változatot, más színészekkel, mert ez szerintem pocsék.


14. Xxena (2011-02-06 22:35.33) aaaaa
Én a barátomtól kaptam megnézni,és lebilincselt! Annyira tragikusan fájdalmas szerelem...
Olvasom a könyvet is, és szerintem nagyon jó történet,sőt remekmű!


13. Ettyke7 (2010-04-05 20:32.52) aaaaa
Sajnos nagyon nem tetszett ez a film, pedig nagyon vártam, h megnézhessem....
mivel mki dicséri az üvöltő szeleket , így megnézek inkább egy másik változatot,hátha az jobban tetszik.


12. Christea (2009-06-25 22:18.51) aaaaa
És még hozzátenném, hogy Heahtcliff sem volt tökéletes, főleg a kék szemeivel.... :)


11. Christea (2009-06-25 22:13.05) aaaaa
Nekem ez a kedvenc könyvem. Éppen azért, mert nem a hollywood-i mézes-mázas, csöpögős szerelmi sztori, hanem egy velőig ható, megrázó történet. Ami viszont nagyon zavar a filmben, hogy mielőtt elszökik/elmegy Heathcliff, őt és Cathy-t is egy-egy harmincéves körüli színész játssza, a könyvben pedig kb. 15-16 évesek (onnan lehet tudni, hogy amikor Lintonéknál Cathy-t megmarja a kutya, és ottmarad, a könyv részletesebben leírja, hogy Cathy kb. 13 év körüli....). Amúgy egészen regényhű a film.
Mzua: Azért nehéz olvasni a regényt, mert mindig valaki meséli, hogy valaki mesélte, hogy valaki írta egy levélben, hogy valaki azt mesélte....
A lényeg annyi, hogy Lockwood úr Rigómajor/Thruscross Grange bérlője, Heathcliff pedig Szelesdomb ura, a földesúr. Nelly Dean Rigómajorban lakik és szolgál, és ő meséli el Heathcliff történetét Lockwood úrnak. Az első Cathy, az Cathrine Earnshaw (akinek az apja hozza a kis Heathcliffet), testvére Hindly. Miután az apa meghal, akkor szökik el Heathcliff, és akkor megy Cathrine férjhez Edgar Lintonhoz. C. és Edward lánya az "új" Cathy, de C.E. (az első) belehal a szülésbe. Eközben Heathcliff visszajön, és elveszi Edgar húgát, az ő fiúk a Linton Heathcliff nevezetű (hisztis) fiú, akit anyja halála után Rigómjorba hoz Edgar. De H. elviszi, és hozzákényszeríti az új Cathyt feleségül. És az a Cathy (a könyvben Heahtcliff-nének nevezett) az új C., a réginek a lánya, és a regény elején vele találkozik Lockwood Szelesdombon. Elég macerás a történet, én is kétszer olvastam el, mire minden tiszta lett :D de szerintem megéri :D Remélem sikerült elmagyaráznom. :)


10. Sw@nn (2009-04-28 20:15.15)  
Jaja voltak oan részek ahol vissza kellett lapoznom megnézni h akkor most ki-kicsoda... =)


9. Mzua (2009-04-28 20:10.31)   - (válasz Sw@nn 8. hozzászólására)
Azért valld be,nem mindig volt tiszta,hogy tulajdonképpen melyik Catherine-ről is van szó.A könyv első negyede nem egyszerű.


8. Sw@nn (2009-04-28 20:06.47)  
Nah hát én elolvastam,és sztem könnyen olvashato már oan értelemben h izgalmas,igaz a nyelvezetét kissé nehéz megérteni. De nekem naon tccett! nem is hittem volna... Voltak benne jo kis hátborzongató részek. Mongyuk igaz h mindenki meghalt benne XD Fúú meg a vége a legjobb h a 2 gyerek összejött,heathcliff meg chatrine szelleme pedig ott kisért az idök végezetéig...:)


7. Scsc (2009-04-25 01:05.09) aaaaa
A könyv nagy kedvenceim egyike. Nagyon különös atmoszférája van. Témája egy keserű, szenvedélyes szerelmi történet, féltékenység, bosszúvágy. Érdemes elolvasni. A filmnek annyira más a hangulata, hogy már az elején elment tőle a kedvem és félbehagytam. Lehet hogy egyszer újra nekifutok, csak rá kell hangolódnom.


parfumeshop.hu banner

6. Mzua (2009-04-24 23:37.32)   - (válasz Fairylilla 4. hozzászólására)
Én abszolút semmi romantikát nem látok a történetben.Ha ezt várod a könyvtől,nagyot fogsz csalódni.Inkább durva és rideg.A könyv és a film is távol áll a hétköznapi értelemben vett szerelmes történetektől.A könyv kifejezetten nehéz olvasmány.


5. Sw@nn (2009-04-24 22:55.56)  
A filmet még nem láttam de most megtaláltam itthon a könyvet. Bár még csak pár oldalt olvastam eddig nekem naon teccik le se tudtam rakni...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDoloresz89, 2012-02-16 17:3534 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Üvöltő szelek adatlap
Eredeti cím: Wuthering Heights
Évszám: 1999
Rendezte: David Skynner
Szereplők: Robert Cavanah, Orla Brady, Polly Hemingway, Peter Davison, Tom Georgeson...

További információk

Szereplők fórumai
- Matthew Macfadyen - Vélemények
- Emily Brontë - Vélemények
- Orla Brady - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk