Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 03:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elit halálosztók aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Jud Süss - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Zsol0 (2023-08-09 21:24.42) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 16. hozzászólására)
Volt egy Náci Film-Trilógia..a Jud Süss, a Rothschildok és az Örök zsidó...illetve az 1935-ös Az Akarat Diadala propaganda film.


16. Lifeisamovie (2020-04-10 16:10.48)  
Tuti, ez volt dolfi kedvenc filmje.



15. Lowefilms (2020-04-10 15:51.13)   - (válasz Tysonrichie 11. hozzászólására)
Ott a pont.


14. Dobsony (2020-04-10 12:08.08) aaaaa
Ez egy abszolút jól sikerült náci propaganda film, mármint szélsőjobbos nézetből tekintve.
A már nem a sötét középkorban hanem a korai újkorban a svábok által lakott Württemberg tartományban játszódó történet középpontjában annak elhízott, feslett életű hercege aki saját hatalma, pénzügyi megerősödése érdekében képes volt hátat fordítani népének és lepaktált az ördöggel, akit a náci propagandának köszönhetően a zsidók személyisétették meg. Az alkotás kihasznál minden olyan apró, vagy nem is apró zsidó népre jellemző nem pozitív emberi tulajdonságot, amit aztán erősen felnagyítva tár a világ elé. Egyfajta önigazolás, miért is kell a zsidókat megszabadítani a világtól és tábotokba zárni, megkülönböztetni, deportálni.
A színészek játéka remek, a sztorinak nem tudom mennyi az igazságtartalma, de nem gyenge és propagandatartalma náci nézetből elég erős és manipulatív.
Annyi személyes megjegyzés, a zsidók jellemvonásai bár erősen nagyítva vannak, nem igaztalanok.


13. Sokdudu (2017-04-28 22:03.50) aaaaa
Gyomor kell hozza, az biztos. Nem nezhetetlen a film, a remesen buta Goebbels altal osszehanyt forgatokonyv ellenere a film rendezese meglehetosen porog, Heinrich George szineszi jateka pedig kiemelkedo de ezzel minden jot elmondtam a filmrol. Az a vicc hogy az ostoba Goebbelesnek ez tetszett, a zsidok ellen keszult propagandakent tarta a Hitlerjugend es a mozinezok ele, azonban a film egy naci ongolnak is felfoghato. A legostobabb, legtunyabb, legkorruptabbnak pont hogy a nemet herceg van benne abrazolva, Oppenheimer motivacioi a film elejen meg abrazolva is vannak, komplett varosbol vannak kittiltva, agressziven uldozve vannak, nyilvanvalo, hogy ellenszenvvel viseltetik a svabok irant, ez persze nem menti fel ot se, a vicc az, hogy -mindenki magabol indul ki- korulbelul ilyen modon viszonyultak a naci Nemetorszag tisztjei is a szidokhoz, mint Oppenheimer a svabokhoz. A vegen a kivegzesnel egy epkezlab okot nem tudnak mondani miert vegzik ki Oppenheimert, csak azt hogy kereszteny novel halt.Nem megeroszakolta, halt. Ez tokeletesen femjelzi az ideologia altala elborult agyat es a jog, mint intezmeny tokeletes figyelmen kivul hagyasat - ami szinten jellemzo volt a naci Nemetorszagra, csuoanegy nyilvanvaloan gusztustalan es banalis okot neveznek meg a kivegzes okakent. A "birodalmi vizihulla"-t (Soderbaum kesobb ezt a gunynevet kapta), szinten nem lehet sajnalni, nem szeretheto a figura, se ahogy el van jatszva. Marian nem akart reszt venni a filmben, ez meg is latszik a jatekan a leheto legrosszabbul, legsematikusaban, mindenfele melyseg nelkul jatssza Openheimert, gondolom ezzel akarta megbosszulni, amiert zsarolassal vettek ra, hogy reszt vegyen ebben a kalap sz.rban. Harlan egy par antiszemita korabeli toredekes leirasa alapjan irta oda a film elejere, hogy tortenelmileg hiteles tenyeken alapul, muhaha :D Es ezt a sok naci termeszetesen bekajalja. Azt mindenesetre remkul bemutatja meg Openheimer gusztustalan karakteren keresztul is hogy a zsidok evszazadok ota uldoztetve vannak, koncepcios perekkel vegzik ki oket, mindezt azert, mert a korruptsaguk tehetseggel is parosul, mas nepeknel csak a korruptsag van jelen. Az emberi irigyseget es kapzsisagot tokeletesen mutatja be a film.


12. Brundle (2012-04-15 11:06.13)  
Hát én is most fejeztem be miután tegnap egy véletlen folytán hallottam róla, egy nácik által készített titanic filmről szóló dokumentum filmben mint a goebbels-i propaganda egyik máig élő minta példája, ami ráadásul máig ugye tiltott film sok szinten. Hogy elfogult e jó kérdés talán igen talán nem, hogy torzított e az ábrázolás mód nos ezt mindenki másként érzi, a zsidóság állítja ez csak kiforgatás uszítás, a nem zsidó lakosság azt mondja ez igy van ezen nem kell finomítgatni mert ez úgy igaz ahogy van. De legyen bármelyik is bennem sokkoló hatást váltott ki de szó szerint, pláne a zsidók szinte hatalom átvételéről szóló szakasz ami szinte már sokkoló lett ahogy előbb utaltam arra a hatásra, amit a film ki váltott belőlem. Szóval erről a filmről sokat nem lehet írni, mindenképpen el gondolkodtató és megosztó film, máig olyan a hatása hogy mikor 2 éve film készült, a jud süss meg alkotásának hátteréről némi forgatókönyves fikcióval át itatva, egyszerűen fújolni és fütyülni kezdtek mikor a berlini film fesztiválon be mutatták a filmet, szóval máig érzékeny pont ez a film sok csoportnak és embernek ez tény de azért érdemes meg nézni, annak aki látni akarja milyen is volt a náci filmgyártás mi is határozta meg.


11. Tysonrichie (2011-12-26 20:44.47) aaaaa
Kiválóan mutatja be a zsidók ténykedését. És jöhetnek a fajvédők, hogy ez a film egy náci propagandafilm. Egyszerűen ilyenek a zsidók. Minden általános iskolában kötelezővé tenném a vetítését.


10. VAL P (2011-08-02 14:38.30) aaaaa
Végül is a tévéreklámok és -műsorok hitel- és kölcsönfelvételekre buzdító, az emberek eladósodását célzó "szellemiségével" összeférhetetlen mondanivalójú film nem csoda, ha nem tűzhető műsorra. Nem is oda való. A tévében értékes filmekre halászó ember amúgy is leginkább egy, a betevőjét a szennyvízcsatornából előteremteni akaró alakhoz hasonlít...
Azért nem csak a két kiemelt zsidó szellemiségű(!) figurát ítélném el a látottak alapján, a legnegatívabb szereplő (szerintem) maga a herceg, aki tért enged e két lupus homininek... Miért is? Némi luxusért, rongyrázásért tesz be a reá bízott tartomány lakóinak. Vakon, ostobán tántorog - akinek kormányozni kellene. Ezért is hangsúlyos, nyilván nem véletlen a film nyitánya - az eskütétel. Károly Sándor mintapéldánya a mindenkori, aljasságán, és/vagy korlátoltságán túllépni képtelen politikusnak.


9. Mordeth (2011-02-27 23:29.13) aaaaa
Hogy adhatna egy erős cenzúra alatt korrekt képet a zsidóságról egy film? (ami nem is dokumentumfilm)
Nincs betiltva bárki megnézheti, csupán TVben nem adhatják le, pont azok miatt akik mindenféle kétkedés nélkül benyelnék a náci propagandát.
A film átlagos, semmi újat nem adott egyszer nézhető ezért 3 csillagot adnék rá.


8. Mickey75 (2010-02-22 12:44.38) aaaaa
Hát ezt a filmet is ki tiltotta be? A MAGYAR? kormány? A valódi történelmet már nem is nézhetjük csak az elferdített zsidópárti demagógiákat. Ezt kellene megnézetni a magyar emberekkel ez az igazság. A film pontos ábrázolása a mai MAGYARORSZÁGnak.


7. Fraller (2010-02-02 23:00.12)  
Olvastam a könyvet is, egyértelmű: tökéletes képet ad a zsidókról, bemutatja, miért űzték őket mindenütt a világon, és hogy miért nem kellettek senkinek sem a történelem során. Terjeszteni kéne, nem pedig a zsidó média és hatalom által ezt is elnyomni, és további teret adni nekik ezzel is.


6. Szeszmoi (2009-08-15 23:40.08) aaaaa
Korrekt film,ami bemutatja a zsidó jellemet!Nem betiltani,hanem terjeszteni kellene!


5. Supertorpedo (2008-08-27 20:54.11) aaaaa
Én is éppen most néztem meg.
Teljesen korrekt korképet ad a zsidókról. És szerintem senki nem tartja náci propagandának a filmet. Komoly drámai történet sok tanulsággal.
Akinek tetszett, az nézze meg a Der Ewige Jude - The Eternal Jew c. filmet. Ezt inkább lehetne propagandának nevezni, pedig csak a Rotschildok-féle pénzvilágot mutatja be és a zsidő jellemet dokumentum jelleggel.


4. SaS91 (2008-08-10 19:25.09) aaaaa
Hehe most néztem remekre sikerült.
A fő gonosz Süss Oppenheimer aki zsarolással és hasonló gonoszságokkal teljes hatalma alá keríti Károly Sándor herceget.Württenbergben tilos volt a belépés a zsidóknak...Jud Süss ékszereket ad el Károly Sándornak ingyen valamint az a kérése hogy megkapja Württenberg összes útját ezt kihasználva adót szed a hidakon a városba bemenet így hogy egyre több adót kell fizetni az árusok is emelik áraikat.
A városba később már szabadon járhatnak a zsidók.A nép rájön hogy itt nincs semmi rendben és elkezdenek lázongani.Stb...
Néhány érdekesség a filmből:"Tudd,te hithű keresztény hogy az ördög után nincs ádázabb ellenséged ,mint egy igazi zsidó.Legjobb ,ha iskoláikat és zsinagógáikat felégeted,vedd el imádságos könyveiket és Talmud tananyagukat tiltsd meg nekik a pénz-kölcsönzést és... "

Valamint a film végén:"A Tanácsot képviselve szólok Württenberg népe nevében.Minden zsidónak 3-om napon belül el kell hagynia Württenberget.A zsidóknak tilos a belépés egész Württenberg területére.Így rendelkezett Stuttgart 1738.február 4.
Tartanák bár utódaink magukat e rendelethez,ezáltal sok szenvedéstől kímélnék meg magukat és gyerekeiket és gyermekeik gyermekeit."

A film bemutatja az örök zsidót csak ajánlani tudom!!!


3. Spiel (2008-08-06 22:50.20) aaaaa
Én is megnéztem a filmet, és belőlem nem azt a hatást váltotta ki, amit a sok bunkó politikus és egyéb szervezetek tiltakozása szeretne sugallni. A filmben alapvetően 2 embert tudtam unszimpátiámmal kitüntetni: Oppenheimer és a csicskása. Még a rabbi is megdorgálja Oppenheimert, hogy rossz úton jár. Igazából nem értem, hogy ebben m a betiltanivaló. Ha valamiről véleményt kell formálni, akkor azt én akarom megtenni, és ne más tegye meg helyettem.
Maga a film nézhető, szerintem néhány mozzanata a jelenkori Magyarországra is tökéletesen ráillik.



2. Kormoran (2008-08-02 21:17.43) aaaaa
Stumpf András cikkét érdemes elolvasni a filmről:

[link]


1. SaS91 (2008-07-29 17:49.51) aaaaa
"A XVIII. század harmincas éveiben Károly Sándor Württenberg hercege, hogy fényűző életmódját folytatni tudja, kölcsönökért a zsidó bankárhoz, Joseph Süss Oppenheimerhez fordul, aki egyre nagyobb befolyásra tesz szert az udvarban. Praktikákkal, zsarolással, ügyeskedéssel eléri, hogy az akaratgyenge herceg teljesen az ő bábjává váljék, így teljhatalomra tesz szert Württenbergben. Károly Sándor szembekerül saját – a zsidó bankár ténykedését hevesen ellenző – nemesi tanácsával, s Württenberg a polgárháború szélére sodródik. A herceg azonban szívrohamot kap, meghal és ezzel Oppenheimer hatalmának is befellegzik. Jud Süsst bíróság elé állítják és kivégzik."


Mint olvashatjuk, a film megtörtént események alapján készült, s az igazságot mutatja be. Természetesen a zsidóság mindig is heves tiltakozásba kezd, mikor valaki lerántja róluk a leplet. Nem történt ez másként most sem, a film tökéletesen mutatja be az örök zsidót. Ajvékolásuk hiábavaló, a vetítést fergeteges tapsvihar követte. Gratuálunk a vetítés megszervezéséhez, és sok kitartást kívánunk a Gede testvéreknek!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-08-09 21:2417 hsz
KeresemJaro1, 2016-06-06 01:356 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Jud Süss adatlap
Eredeti cím: Jud Süss
Évszám: 1940
Rendezte: Veit Harlan
Szereplők: Ferdinand Marian, Heinrich George, Kristina Söderbaum, Werner Krauss, Eugen Klöpfer

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk