Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Veled is megtörténhet
- SuperTV2, 03:05
Szepi és a Szörny
- Moziverzum, 03:10
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Angyalok háborúja 4. - A felkelés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Weser (2012-05-07 19:16.59)  
Kezdhetném azzal, hogy összefoglalom, hogy mit is jelent nekem a seria első három része, de akit érdekel az úgy is elolvassa azoknak a filmeknek a véleményei között, csak azt jegyezném meg, hogy az első rész az egyik kedvenc filmem, kategóriájának legjobbja, a második és a harmadik pedig egy szinten (kissé gyengébb) színvonalon van, de én kedvelhetőeknek tartom. Viszont nem tudták itt sem, ahogyan a Hellraiser seria esetében sem, hogy mikor kell befejezni, meddig volt minőségi és mikor vált át értékelhetetlenné. Jelen esetben ennél a résznél. Hellraiser kicsit szerencsésebb volt, habár 7,8,9.-ik ott is kritikán aluli. Walken kiszállt a harmadik után helyére jött, hogy ne szakítsa meg a híres emberek szerepeltetését, Doug Bradley. MrMojoRisin1 jól mondta alább, a Hellraiser 7-8 ezzel egyidőben lett leforgatva Romániában, majdnem egyező filmkészítőkkel, gondolták Doug Bradley szabadidejét kitöltik és itt mellékszereplőnek berakják. Megmenteni ezt a filmet ő sem tudta. Amúgy már az Angyalok háborúja 3. részét készítő rendező is elég, mondhatni rossz rendező, nagyjából Rick Bota féle, de ez a Joel Soisson sem alkalmas egy jól működő seria sokadik folytatásának elkészítésére. Végső menedékként szerencséjükre sikerült beszervezni Bradley-t, az Angyalok háborúja 5-be meg Tony Todd-ot, de bármennyire is nagy emberek, ezek csak gyenge kísérletek a végeredmény fényében.
Az első három részt többször újranéztem már, ezt a negyediket egyszer pár hónappal ezelőtt késő éjszaka láttam a TV-ben. Nem kellett volna megnéznem. Semmi korábban felmutatott igényességet és kreativitást nem hordoz.
Hellraiser 7-8, Angyalok háborúja 4-5 mindkét seria leggyengébb darabja, B kategóriás rendezőkkel. Nem méltóak ezek, nem lett volna hagyni, hogy ilyen irányban elferdüljön mindkét klasszikus film folytatásai.
Nálam Hellraiser 4 részes (jobb esetben 5), ez pedig 3.


7. Evile-Elvis- (2012-02-17 12:12.58) aaaaa
Semmivel sem gyérebb, mint a kettő vagy a három - sőt. Walken helyett meg van Bradley (add ide a dobozt vagy a könyvet játékban ő a legjobb:)



6. Az utolso szamuráj (2010-10-12 00:03.25) aaaaa
Azta csibész pörölye!


5. Anren (2009-03-11 09:48.04) aaaaa
Olcsó, de jó film ez. Az, hogy Romániában forgatták nem tett rosszat, kifejezetten passzol a történetbe az olykor lepusztult, kilátastalanságot sugalló milliő. A kommunimus bűnei alapul szolgálnak Lucifernek, hogy könnyedén mozogjon az emberek között és helyszínválasztásnak később pluszban szerepe van. Belial, aki ebben a sztoriban egy külön angyal elbukott anno a tagadóval, de aztán az ellen is fellázadt, túl humánusnak tartva és saját poklot akar. Megtestesül és szép népírtásba kezd, folyamatosan váltva a testeket. Célja megtalálni azt az embert, aki a próféta, akit Simon angyal véd és aki képes a könyv írására, mutatva az emberiségnek az utat. Persze Belialnak csak pusztításra kell a könyv, feltartóztathatatlanul nyomul, hogy megszerezze. Az a rész nagyon tetszett, amikor a jól felszerelt román rendőrségen ül a 2 angyal, Belial és Lucifer, előbbinek kissé nagy az arca, a tervei és a magabiztossága. Jópofa az is, hogy a sátán kiűzi Belialt abból a testből, de persze nem szívjóságból, véletlenül csak a kezében maradt a szíve a kihallgatás végére. A befejezés is frappáns volt, hogy csak 4en voltak a házban, 2 ember, 2 angyal és miután Belial kimerítette az elfoglalható testek lehetőségét és a házba Lucifer csalta be a népet (a pokol metaforája az ott elkövetett tettek miatt, az ő szobája, az ő szabályai, hehe) Belial sorsa nem is kérdés… A szereplők szerintem jól játszottak, John Light mosolygása kifejezetten tetszett, amikor a füstöt pöfékelő Belialnak odaszól, hogy utolsó esély… Madarakká válása előtt pedig az „aludj szépen ezentúl” kifejezetten biztató. Az első rész, melyben Viggo Mortensen volt a bukott angyal sötétebb volt, ennek viszont ezerszer jobb a sztorija. Ha több pénz lett volna rá, kicsit több effekt, még inkább hatásossá vált volna...


4. Lükesrác (2009-01-08 13:06.53) aaaaa
Úgy önmagában talán nem is lenne rossz, de nagyon hiányzik belőle az első rész veretes szereplőgárdája, főleg Walken. És vele együtt teljesen elmaradt az a zseniális fekete humor is, ami olyan emlékezetessé tette az első részt. Nem túl jó folytatás, de van ennél rosszabb film is.


3. Mtta (2008-12-01 21:25.52) aaaaa
Az Angyalok háborúja című sorozat újabb folytatása. Christopher Walken sajnos már hiányzik belőle és ez az egész filmra rányomja a bélyegét (már a 3. részt is szinte egyedül ő tette jóvá). Fillérekből készült, gyenge rendezővel, kevésbé ismert színészekkel. Gyenge, zs kategória. Egyetlen előnye, hogy az 5 még rosszabb.


2. Zoli27 (2008-11-17 22:31.00)  
Dvd-re gyártott szörnyűség.A film költségvetése alapvetően meghatározza a film minőségét!


1. MrMojoRisin1 (2008-07-15 14:34.10) aaaaa
Az angyalok háborúja sorozat, a harmadik rész után megért arra, hogy Walken bácsit mellőzzék, és a már más filmeknél jól bevált sémát követve, elmenjen a stáb Romániába és egyszerre két részt forgassanak le, csak DVD-re! Mivel Kari Wuhrer színésznő, pont itt forgatja a Hellraiser 7-et - szintén a Dimension gondozásában, a Hellraiser nyolccal egyetemben - így egyértelmű, hogy mindkét Prophecy részben is Ő fog játszani! Ezen kívül feltűnik Georgina Rylance szintén a Hellraiser stábból, illetve maga Pinhead, azaz Doug Bradley is egy hosszabb szerep kedvéért! Egyszóval két hónap leforgása alatt ugyanaz a stáb elkészített négy filmet az olcsóságáról híres Romániában fillérekből, ami eladásait tekintve igencsak jól fialt! Ezt nevezem én igazán jó marketingfogásnak!
Az angyalok háborúja negyedik fejezete számomra nagy meglepetés volt. A már említett Doug Bradley-n kívül Sean Pertwee is feltűnik, sőt! Övé a főszerep, és mivel egy igen jó színészről van szó, így ezen a területen nem lehet problémánk (bár a sátánt játszó emberke annyira nem győzött meg). A történet a lehetőségekhez képest egész klafa, szóval egy vállalható folytatást sikerült összehozniuk a készítőknek. Kár, hogy ez a ötödik részről nem mondható el.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWeser, 2012-05-07 19:168 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Angyalok háborúja 4. - A felkelés adatlap
Eredeti cím: The Prophecy: Uprising
Évszám: 2005
Rendezte: Joel Soisson
Szereplők: John Light, Sean Pertwee, Kari Wuhrer, Jason London, Doug Bradley...

További információk

Szereplők fórumai
- Doug Bradley - Vélemények
- Kari Wuhrer - Vélemények
- Sean Pertwee - Vélemények
- Stephen Billington - Vélemények
- Jason London - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk