Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hull a pelyhes
- Moziverzum, 07:20
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 07:30
Elpuskázva
- RTL Három, 07:50
Az elnök végveszélyben
- HBO2, 08:06
Elizabethtown
- Viasat Film, 08:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Kifacsart filmcímek - szójáték
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Kóla, puska, sültkrumpli - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
132. Törölt felhasználó (2024-02-07 08:53.16)   - (válasz Lifeisamovie 128. hozzászólására)
Sziasztok! Bocsi, h csatlakozom az emelkedett társalgáshoz...
Csak muszáj szólnom.
Mindig kimarad a pszichopata báj...
Miért tud valaki másokat tönkretenni? Azért, mert elhiteti mindenkivel, hogy amit csinál, az jó és szükséges. És meggyőzően magabiztos.
Vannak gyerekek, akik azért állnak az agressszor mellé, mert félnek. Félnek, h ők lesznek a következő áldozat... És sosincs vége..

Vágom, h nem erről volt szó itt...
De most erről van szó, merthogy ez jutott eszembe... 😅
Bocsika


131. Lifeisamovie (2024-02-06 23:20.56)   - (válasz Chris Co 130. hozzászólására)
Jó most már elhülyülőd. :)
Jó volt kicsit kisajátítani az agyad:P
Minden seggnyalástól mentesen, mindig élmény egy értelmes FÉRFI, aki figyel a másikra nemtől függetlenül, egyenlően viszonyul a másikhoz (kivéve, ha hülye az illető, akkor megértem, ha nem :)


parfumeshop.hu banner

130. Chris Co (2024-02-06 23:06.33) aaaaa - (válasz Chris Co 129. hozzászólására)
Vicceltem. Szerintem nincs olyan, hogy nő és férfi közti különbség... na az b*szna be, ha nem volna! :)


129. Chris Co (2024-02-06 23:02.49) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 128. hozzászólására)
Egyikhez, mint : Kétneműségről röviden, hogy vele született (genetika, mint herma). Akkor kétnemű. Az más téma, ha valaki másik bőrbe bújna. Szerintem ezzel sincs baj, de akkor sem lesz nő, sem férfi... Azonban a nő az nő, a férfi meg férfi (ez nem annyira matek a liberális gondolkodású értelmiség számára sem). Szemétláda voltam, de bűntársakat toltam félre, ne bántsátok. Aztán egyik bűntársammal ezért össze is verekedtünk. Én győztem, bár rajtam több volt a sebhely. :) Azóta haverok vagyunk, és mindig köszön, ha meglát. Én meg sokszor bambulok, ki ez a f*sz. Gonoszság, mint olyan szerintem sem attól függ, hogy férfi, vagy nő. Utóbbinál annyi, hogy ha jó, és nem ér rá, már rögtön gonosszá válik. Ha meg lebuksz, akkor meg a feleség sikítozik. Hiába mondod, baleset volt, úgysem hiszi el! Na, a nő emiatt gonosz! :D


128. Lifeisamovie (2024-02-06 22:46.24)   - (válasz Chris Co 125. hozzászólására)
Szerintem a gonoszság egyáltalán nem függ a nemtől. Mondjuk már az osztályokban is tanítani kellene, hogy a bully majmoktól ne féljenek, ne társuljanak vele, ne hallgassák el, ha valakit kipécézett s mindenek előtt ne legyenek a bűntársai, segédei, mivel pont az az alapja az egésznek, hogy a kiskatonái lesznek, s kiszolgálják a terveit. Tanuljanak meg a jó pártjára állni, ne a megfélemlítő, gonosz seggfej csicskásai akarjanak már lenni...De tényleg, miért mindig annak a valaga mögé állnak, aki aztán ha nagyon unatkozik, akár velük is ugyan úgy kibaszik, ha már nincs más? A bully ha egyedül marad nem tud semmit sem csinálni, védtelen, tehetetlen, mint az áldozata, igazából a többiek miatt van ereje, mi ebben olyan nagy atomfizika? (Jó, általában a csatlósai sem különbek nála...lehet ez a megoldás...:)


127. Chris Co (2024-02-06 22:42.50) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 124. hozzászólására)
Szerintem ez nem eme filmes topik! Ismét háromélű kard! :) Egyik, mint genetika, másik, szülői háttér, harmadik, hogy mindkettő közrejátszik. A társadalmi (mármint az anyagi) háttér itt felesleges (négy éle nincs a kardnak - ne szívass :))! Akkor rosszul számolok. Ötélű penge... B*szki, van az hat is! :)


126. Lector (2024-02-06 22:37.52)   - (válasz Lifeisamovie 124. hozzászólására)
Van rá számos eset, példa.


125. Chris Co (2024-02-06 22:35.57) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 123. hozzászólására)
Feminizmus is gyártmány, mint a többi hülyeség. Udvarias vagyok. Anatómia, hogy gyengédebb vagyok (bár ez sem mindig igaz). Ha bunkó, meg beszólok, vagy hagyom lógva. Rövid elemzése a nemek közti különbségeknek. :) Spoiler : Predator 2 Látod a sisakon keresztül, őt ne bántsd. :)


124. Lifeisamovie (2024-02-06 22:31.52)  
Sajnos amúgy egyre korábban kezdődik az, ha valaki nem épp (s ez kétnemű, nők is vannak bőven elme roggyantak) leginkább szaros tinédzserek viszik a prímet értelmetlen öldöklésben (állatot, kisgyereket, öreget, de akár anyut, aput csak úgy kicsinálják, s még fel is veszik videóra, mert menő, ha valakit bántalmaznak...)Lehet direkt nincs a sulikban még mindig pszichopata szűrű, s gondolom nem is lesz, nehogy már idejében kiszúrják, ha valaki lelketlen, ha már otthon nem veszi észre senki (vagy észre veszi, csak nem akarja észre venni) mert vagy basszák őket nevelni vagy gyomorforgató, de az abuzálás is létező dolog sajnos családon belül, hogy biztosan el legyen cseszve a gyerek már ideje korán vagy gazdag majom és unatkozik...s ha már filmes oldalon vagyunk, tényleg vannak olyan filmek, amiket jobb lett volna nem leforgatni, mert igen is van, aki gond nélkül leutánozza, amit lát, főleg egy hülye, mában élő tini.


123. Lifeisamovie (2024-02-06 22:21.51)   - (válasz Chris Co 121. hozzászólására)
Sajnos a "vezető" férfiakat nők hozták a világra...wow...s a személyiségük is már akkor be van programozva mi? Nem a környezete, elsősorban család, másodsorban osztálytársak, harmadsorban munkatársak, plusz házastárs, ha lesz, mi?
Várjál, akkor azért lesz annyi meleg férfi, mert ők ugye nem tudnak gyereket csinálni, s így nem lesznek gonosz férfiak (akinek nem inge) s nők sem, akik világra hozzák őket...:D


122. Chris Co (2024-02-06 22:18.48) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 120. hozzászólására)
Álcahálós hölgyek repülnek a magasból (vájjá, vájjá, lehet, olvas az asszony). :)


121. Chris Co (2024-02-06 22:15.54) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 119. hozzászólására)
Sajnos a "vezető" férfiakat nők hozták a világra (a gonosz emberlények - de ha velem gonoszkodnak... izé, hogy mit értünk annak :)). Nem lehet, olvastad Huxley regényét? :) Szerintem van az, amiért még várat magára az olyan, mint atom. Várasson inkább azokra, akik ezen céllal zsarolják a világunkat (még ha félszemmel szar is - miattuk)! Na, ezeket kellene atomozni! Úgy, hogy közben senki mást ne érjen! Picit elkanyarodva a filmtől (bár ezt már korábban is megléptem :)), hogy az itteni költőnek van némi igaza. Részemről viszont a kard egyik éle (az meg háromélű - Tanultam a Babylon 5 sorozatból). :) Nekem tetszett a film, de nagyon hiányos, mint ahogyan a régebbi mozija. Ott is csak feltételezés, mint olyan, hogy : vajon. Ezzel nincs baj, mert természettudósok is feltételeznek (amúgy a dinoszauruszok dinobotok voltak, autobot harcosok a Transformers világából). :) A baj inkább az elfogultság, a politikai nyomás. Ugyanaz, csak könnyedebben, mint amit ma látsz a kormányközeli médiákban (na, az hardcore - mondjuk, hogy a rock stílussal nem összeegyeztethető, mert az még minőséget is képvisel).


120. Lifeisamovie (2024-02-06 21:09.36)   - (válasz Chris Co 118. hozzászólására)
"katonai repülő masinák a kedvenceim."
S bomba dobálás nélkül is tud repülni, jéééé :))
Úgy is jó lett volna, csak repülésre, nem ölésre...


119. Lifeisamovie (2024-02-06 21:04.29)   - (válasz Chris Co 117. hozzászólására)
Sajnos a 'vezető' férfiak még nem találtak jobb játékot az öldöklésnél..Mintha az irányító szerep azt jelentené, hogy legyél agresszív, egoista, másokra köpő, halálgyárat működtető pszihopata fasz...Menne anélkül is szerintem, csak akkor hogyan tennék el azt a sok embert, szinte felhatalmazva, kezet mosva, megtorlás alól felmentve, jóformán ünnepelve baszki...
Lehet tényleg atomot kell baszni az emberekre, hogy ne akarják már ölni egymást többé...max. botok lesznek, azt akkor talán lenyugszanak végre..a nagyszerű, agresszív, erőszakos Horror Sapiens.


118. Chris Co (2024-02-06 20:58.48) aaaaa - (válasz Chris Co 117. hozzászólására)
Moore (Bay más eset) ;)


117. Chris Co (2024-02-06 20:53.58) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 116. hozzászólására)
Ezt amúgy én sem tartom helyén valónak, hogy bemegy az emberke a közértbe (ki tudja, mely múlttal, jelennel mint lelki állapot), majd : "Kérek két kiló krumplit, meg azt az AR típusú lőfegyvert!" :) Szerintem sem normális (én bolygópusztítót rendelnék házhoz szállítással). Modern lőfegyverek előtt karddal pusztítottak. Mostanság sem kell engedély, és kevesebb az úgymond nyomaték (már ha nem terminator a felhasználója). Továbbra is tartom, a fegyver védelemre volna, és nem pedig indokolatlan erőszakra! Abban egyetértek, korlátozni kellene a hozzájutást, ellenőrizni (a fegyvertartás körülményeit, meg az azt birtokló személyt is). Az orosz (vagy inkább még az akkori, a szovjet) katonai repülő masinák a kedvenceim. Mindenesetre elítélem Ukrajna lerohanását. Nem a tárgyakkal van a gond! Elképzelem, a Mig-29 megfordul (mint a filmekben az amcsik - csak ez tényleg tud majdnem olyat is), és Putyinra néz, majd asszondja : Mi van b*zmeg?! Engem szívatsz, meg az utódaimat is, te, vad kapitalista f*szfej! Retrózol velünk a szavazatokért?! :) Bay sok-sok témát említ, de azokat általában felszínesen, és egyoldalúan írja körbe-körbe, mint akinek elgurult az óvszere (is).


116. Lifeisamovie (2024-02-06 20:08.17)   - (válasz Chris Co 115. hozzászólására)
Viszont, ha senkinek nem lenne fegyvere, akkor annak sem lenne, aki miatt 'önvédelemből' veszel. Amit ha még is használnál, akár még neked kell börtönbe menned, mert megmerted védeni magad.
Plusz apunak, fiúnak, barátoknak sem kellene háborúkba menetelni, mert pár nyomorult lelkű a hatalmával már nem tudni hogyan visszaélve megparancsolja, hogy lövessék le magukat vagy tegyék egy életre nyomorékká magukat (mentálisan, fizikálisan vagy mindkettő) cserébe kapnak egy szar flepnit vagy durran nekik három lövés (a kurva puska már megint) és megkaphatják az ország zászlóját is összehajtogatva. szerintem inkább éljenek az ember szerettei, mint valami fasz idea miatt meghaljanak, mert nyilván nem az háborúzik, aki kitalálja, s nem az lő, akinek üzlet, hogy te megakard magadat védeni vagy katona akarjál lenni, aki embereket öl. Mert azért eléggé vak, aki ezekben nem lát összefüggést, hogy a háború, a halál nagy biznisz, aminek ha nem a kiagyalója vagy a végrehajtója vagy akkor csak áldozata lehetsz.


115. Chris Co (2024-02-06 19:38.25) aaaaa
Off : Gyakran látott (tévésen), hogy az apu nem zárta el a puskát szekrénybe, és hozzájutott a gyermek. Felelőtlenség miatt vagyok a fegyvertartás ellen. Másrészről meg támogatnám (picsán lőni a faszt, aki genya :)). Nem egyszerű igazságot tenni ezen esetben.


114. Chris Co (2024-02-06 19:32.43) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 113. hozzászólására)
Puha pihe párnával is agyon lehet verni bárkit (nem próbáltam, de elképzelhető :)). Kés, olló meg egyebek nem gyerekek kezébe valók! :) Nem vagyok a lőfegyverek ellen. Annyiban nem, hogy könnyebb dolga van valakinek, aki önvédelem céljából használja. A garázsomban lenne egy M1-es harci jármű sem feltétlen tolatnék ki azzal (még ha képzeletben néha átmennék ezen-azon, ezeken meg azokon). :) A szabályozással is az a gond, hogy hiába az ilyen-olyan vizsga, ha az illető mondjuk, hogy pszichopata. Nem támogatom a fegyvertartást, de azt sem, hogy szabadon kószáljanak olyanok is, akik konyhakéssel hadonásznak. Nálam lenne shotgun, akkor szétlőném az ellent (számítógépes játékban). A feleségem védeném, abban esetben nincs game!


113. Lifeisamovie (2024-02-06 18:12.17)   - (válasz Chris Co 110. hozzászólására)
Sokan addig állnak a fegyver pártján, amíg egy random marha esetleg pont az ő gyereküket lövi le, mert low a self esteem vagy szimplán nem épp eszű (de fegyvert venni azt tud, meg lőni is)...onnantól már inkább megfogná a fegyvert és kettétörné a delikvens hátán..


112. Chris Co (2024-02-06 17:32.29) aaaaa
Az meg a netovábbja a hülyeségnek, amikor egy másik filmben (bocsi a kitérőért) a rendező felhívja a figyelmet arra, ne oda szavazz. Elnézést az álszent liberalizmustól, de visszatekinthetünk, mely háborúkat is folytattak ugyanúgy, mint ahogyan a konzervatív faszkalapok! Direkt nem csillagoznám a magánhangzót!


111. Chris Co (2024-02-06 17:26.40) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 109. hozzászólására)
Semmi nem szentírás, csak az, amit annak veszünk (meg amit én írok). :)


110. Chris Co (2024-02-06 17:24.42) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 106. hozzászólására)
Komolyabbra fordításképp, hogy nem a puskákkal volna a probléma, hanem a szabályozással. Én senkit nem lőnék le (vicceltem, mert magammal kezdeném :)). Legyen fegyvertartás, mint olyan, de azt ellenőrizni is lehessen (- Jó napot! - K*rva anyád, mindenkit kivégzek!). No, ez az Egyesült Államokban már csak azért sem működik, mert alap, az amerikai védje magát, holott pont ezzel nem védik magukat, inkább lőnek, ha "gondjuk" van. Ide meg nem tudnak mást hozni, csak az önbíráskodást, mert a törvényeket felülírja a fegyverlobbi. Mondjuk, hogy ez rossz, de azért nem annyira mérgező, mint az ellenpólus. Hárásó? :)


109. Lifeisamovie (2024-02-06 17:19.38)   - (válasz Chris Co 108. hozzászólására)
"csak nem szabad belemagyaráznunk magunkba, az úgy vala. ;)"...de másba belemagyarázni, azt hogy mit gondoljon - ha lehet azt amit mi - azt szabad? :P


108. Chris Co (2024-02-06 17:13.14) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 105. hozzászólására)
Dokumentumfilmekben is sok dolog van, ami megrendezett. Nem mindegyikben "élő" szereplős minden. A lényeg nem ezen volna, hanem azon, mint tartalom. Példa, mi történt a körzetben :
- Történtek számunkra ismeretlen dolgok, amikről érdemes beszélgetni, fantáziálni.
- Nem, mert az anyám elrabolták az ufók, és ez így volt! :)
A dinoszauruszokat is sokszor átírják, mint külső, kor, és egyebek (nem a meteor volt a hibás, meg egyebek), de mégsem ugyanaz, mint amikor valakire ráfogják, hogy ő volt. Gyurcsány tette. Idegenek, és a többi... Van olyan, hogy show, és vannak valóságosabb dokumentumfilmek. Egyik inkább a mozinak, a másik meg... Ugyanaz, mint mondjuk akciófilmeknél. Die Hard klassz, mint szórakoztató akciófilm. Tropa De Elite szintén. Előbbi kikapcs, a másik meg elgondolkodtat (hú, mi folyik ott, a braziloknál - is). A rendező szerintem inkább a dokumentumot tolja az előző felé (ami nem baj), csak nem szabad belemagyaráznunk magunkba, az úgy vala. ;)


107. Az utolso szamuráj (2024-02-06 16:45.16)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 105. hozzászólására)
És valahol igaza is van. Egyik kedvenc filmem gyerekkoromból a sivatagi show, gondolom làttad. Nomost mint kiderült,pl a madarak fészkét rájuk gyujtottàk.,...és egyebek. Szàndékodan tereltek a kígyó felé hüllőt,stb. Szóval ... igen,bele lehet kötni.


106. Lifeisamovie (2024-02-06 16:37.09)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 105. hozzászólására)
Lehet van fegyvertartási engedélye vagy vadász haverjai, akiknek elhiszem, hogy nem tetszene, ha bevonnák a fegyvereket, mondjuk az összeset, aztán akkor 100% hogy senki nem lőne le senkit sem :)


105. Filmbetrachtexpertgutachter (2024-02-06 16:30.17) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 102. hozzászólására)
Csak iróniaképp anno Winkler Róbert egy autó bemutatása közben kitért arra, hogy gyűlöli az új generációs természetfilmeket/dokumentumfilmeket , amikben pl végigkergetnek egy pókot az őserdőben kamerával és közben azt narrálják alá, hogy "nézzék, ahogy ez a gyilkológép keresi áldozatát."
Nagyon sok dokumentumfilmbe bele lehetne kötni ilyen megközelítés alapján, vagy azért, mert ilyen-olyan pártnak, vagy lobbinak a javára készültek.




104. Az utolso szamuráj (2024-02-06 16:01.16)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 98. hozzászólására)
Még valami, nem tudom tudod é,pont Moore ilyen huzàsai miatt foglakoztak úgy kint is,mint amúgy itthon is,hogy a faszi amit csinál,doksi vajjjjjjjon. Pl nem is titkolta,hogy ugye egyik híres filmje arra ment ki, hogy bush elnök ellen, mondjuk úgy, beszéljen. Nomost, azért itt már a kezdőpontnàl valami ugye hibàdik:)) amúgy kellemesen irónikus a stilusa,a filmje mint termék, szakmai szemmel is profi, értem alatta a vàgàst, végig érdekes,nincs benne üresjárat, mi több,van benne humor is. De azért,a tartalom ugye, illetve egy része mégiscsak más kérdés, szerintem:)) én amúgy hasonló dolgokat làtok ma Magyarországon,hogy a médiàk csak feketében avagy fehérben gondolkoznak


103. Lifeisamovie (2024-02-06 15:51.40)   - (válasz Az utolso szamuráj 102. hozzászólására)
Attól, hogy valami megrendezett nem zárja ki, hogy a valóságban megtörténjen bármelyik jelenet, azért mert te most nem voltál ott egy kamerával és nem vetted fel. A legtöbb film eleve úgy kezdődik Based on a true story, amelyik meg nem később nagyon sokszor bekövetkezik pl. covid-os elmebaj is mennyi régi sci-fi sorozatban szerepelt már, a karanténtól kezdve a szkafanderes embereken át a vakcinákig...Csak akkor kitaláció volt, esetleg hülyeségnek is volt bélyegezve mondván..óó ilyen úgyse fog megtörténni..
Egyébként meg akkor írjátok át áldokumentumfilmnek a megjelölését, plusz írjatok az összes filmes oldalnak az Imdb-től kezdve a Port-on át a Kritikus tömeg-ig, mert mindenhol dokumentumfilmként szerepel.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2024-02-07 08:53132 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk