Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Versek!
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Sofia Coppola aaaaa

 

Fórum - Anyátlanok (2004) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Bertó!!! (2024-02-23 17:25.15)  
Az ember szíve többször összeszorul a játékidő alatt, főleg a végén, amikor
spoiler
az egyik szereplő "úgy megy el, ahogyan jött".


15. HalfLife2 (2022-05-08 08:35.43) aaaaa - (válasz HalfLife2 14. hozzászólására)
Kifejezetten utálom szólván az előttem szólókhoz is az ilyen nem törődöm szülőket!! A bulizásra piálásra védekezés nélküli szexre van eszük de nincsen tudatában hogy annak komoly következményei lehetnek?? Engem meg a sok nyomoronc elítél mert tudatosan gondolkozok: még jó mert a nejem hagyott itt minden különösebb indok nélkül - hogy időben kapcxsoltam és csak tudatosan 1 gyerekem van - aki annak ellenére még mindig rajnog értem mint apáért és nem igazáén vágyakozik anya után - nah erről ennyit. Arra akkor lett volna exemnek is esze hogy össze hozzunk még vagy legalább 1 gyereket (vagy többet) és kiakadt amikor mondtam neki mekkora felelőség és hogy nem igazán szeretnék nyomorogni vaackul élni merthogy többen lennénk és az embernek véges a fizetése....Aki ezt nem veszi tudomásul annak gratulálok: ideje leszállni a Földre és nem egy álom/mese világban élni mert igenis kötelessége normálisan felnevelni a gyerekét megtanítani a jó dolgokra hogy jóra használják - nem pedig csak kezébe nyomni a mobilt meg a netet és nőlnek szerencsétlenek mint a fű és kb 5 évesen is alig tud beszélni, meg fél mindentől, fényes nappal az erdőbe - nyáron..... hihetetlen....



14. HalfLife2 (2022-05-08 08:28.39) aaaaa
HI. Kifejezetten utálom ha egy filmnek nincsen normális vége/befejezése. Az eléggé megrázó volt hogy az 5 éves kislány leesik a székről, olyan belső sérülése lehetett hogy meg is halt...... Úgy élik tovább a minden napjaikat hogy nincsen víz közmű?? Nem is értem. Ha ételé el tudott menni akkor megjött egy áram vagy víz számla akkor azt is simán be tudta volna fizetni ameddig van miből. Igaz akkor nem húzzák ki annyi ideig.... És nagyon jó hogy jött a nyár a meleg a jó idő, de utána mi a helyzet a hidegebb idővel a fűtéssel? Számomra ebből a szempontból elég gyenge volt érdekes történet de 1× bőven elég volt megnézni kíváncsi lettem rá a tartalma alapján mondjuk a gyorsabb cselekmnény sor rá fért volna és nem 2 óra 25 perc csak mondjuk 1 óra 40 lehetett volna maximum.....


13. Törölt felhasználó (2020-05-30 21:03.18)  
Japán az egzotikus, Japán a titokzatos...
Bár csak 2018-as adatot láttam, de a növekvő államadósság mellett csökkenő munkanélküliségi mutatókat és szintén hízófélben lévő GDP-t találtam. Mindezek mellett talán még mindig áll, hogy Japán a világ második legnagyobb gazdasága.
Persze lehet, hogy mostanra ezek a számok már nem állják meg a helyüket. De nem is ez a lényeg.

Hanem az, hogy hiába az észvesztő léptékű fejlődés, a felgyorsult élet, ott sem fenékig tejfel minden.
Döbbenetes, hogy miközben a mágneses vasút sebessége 600 km/óra feletti csúcsokat döntöget (tudom, eltelt 16 év a film bemutatása óta), addig a technológia mögött megbúvó emberrel mennyire nem törődik senki.

Hogyan lehetséges az, hogy a zsúfolt háztömbök és az emberáradat között nem tűnik fel senkinek négy magára hagyott gyerek?
Vagy ha meg is látják őket, nem tesznek sem jó sem rossz benyomást senkire. Láthatatlanok.
Mintha minden azt célozná, hogy csak addig létezel, míg a számláidat fizeted.

Nem mintha a világ többi részén ez másképp lenne.
A közöny falai épülnek mindenfelé.
Vannak, akik csak "tiszteletből" (nem tartozik rám, még megsértenék vele valakit), mások egyszerű nemtörődömségből nem ártják bele magukat semmibe.

De mégis hol a határ?

A tehetetlen düh jár vitustáncot az ember lelkében, mikor ilyesmit lát.
Legszívesebben ráordítottam volna a gyerekek anyjára: az anyád picsáját a boldogságodba te kerge tyúk, ennyire nem lehetsz kétbites vadbarom.
De lehetett. Következmények nélkül is.

Nem egy 12 éves gyerek dolga, hogy felnőtt módjára gondját viselje a testvéreinek.
Nem az ő hibája, ha elfogy a pénz, ha kikapcsolják a közműveket és az sem az ő hibája, hogy .... (további magyarázattal a film szolgálhat)

A filmnek talán az az egyetlen hibája, hogy túl bő lére lett eresztve, ami egyrészt riasztó hatással lehet a megnézését tervezőkre, másrészt pedig el is vesz valamennyit a történet drámaiságából.

Ettől függetlenül érdemes lehet egy próbát tenni vele.
Már csak azért is, hogy lássuk, a kulisszák mögött néha nagy a sötétség és fullasztó a por.


12. Godric's Hollow Man (2012-06-25 18:15.43) aaaaa
Nem egy könnyű film, befogadni is nehéz. De, ha az ember végigüli a közel 2 és fél órát nem érzi majd elvesztegetettnek. Az még tragikusabbá teszi az egészet, hogy megtörtént esemény az alapja.

Puritán, egyszerű képi világgal bír, jó gyerekszínészekkel. Van benne például egy olyan jelenet, mely hajaz egy kicsit Fassbender futására a Shame-ből.

Többször biztos nem nézem meg, de egyszer mindenképp érdemes volt.
75%


11. Godot (2012-05-31 19:59.56) aaaaa
Hihetetlen lenne ? Ennél sokkal rosszabb világban élünk, csak mi sem mindig látjuk. Ne áltassuk magunkat, hogy akár Kőbányán, akár München peremén ez nem fordulhatna elő.
Ezek után nehéz ezt leírni, de tény: a film elképesztően bátor, művészileg tökéletes alkotás. Azonnal a markába ragad és nem enged, kifacsarja a szíved és a képedbe üvölt: de bizony, higgyétek csak el, itt történt közöttünk ! Utána felhívtam a srácaimat, csak hogy tőlük halljam: minden rendben.


10. Sötétszív (2011-08-02 01:11.57) aaaaa
Ez a film állítólag megtörtént eseményeken alapszik. Számomra egy hihetetlen, hogy négy kiskorú gyermek, akiket otthagyott az anyjuk végleg, ne tűnjön fel senkinek sem. Vagy ennyire közömbösek mások sorsa iránt az emberek? Ennyire nem érdekli őket senki és semmi? Hirokazu Kore-Eda tizenöt évig érlelte történetét, és megérte, mert szenzációs film lett belőle. A gyerekek egytől-egyig remekül játszották a szerepüket. Csak félek, hogy ez a film sokakat elriaszt a lassúsága, komorsága miatt, és nem fogják megnézni. S mégis érdemes egy próbát tenni vele, mert nagyon megéri. Aki megtekinti egy nyomasztó, hideg, de zseniális filmet kap. Le a kalappal az alkotók előtt!


9. Mangilla (2008-07-28 21:09.21) aaaaa - (válasz Esza 7. hozzászólására)
Hát, szerintem ez tipikusan olyan film, ami inkább azokat érinti meg, akiknek van gyerekük... de azokat aztán nagyon...


8. Andro (2008-07-28 10:33.22) aaaaa - (válasz EvaLuna 6. hozzászólására)
Hát igen, az anyjukba szívesen belerúgtam volna. Minek szülte őket, ha utána lelép? Gyűlölöm az ilyen szülőket!


7. Esza (2008-07-28 01:09.43)  
elég hihetetlen hogy nem tudott róluk senki, a kisfiú pénzt is kért kolcson, a eladó is tudott a anyukáról,a kislányt se vitték orvoshoz amikor leesett, a anyuka is csak úgy ott hagyta oket, nem adta be intézetbe oket, nem tetszett a film nekem


6. EvaLuna (2008-06-22 11:13.12) aaaaa
Ez egy nagyon szomorú film volt. Talán még nem sírtam filmen annyit mint ezen. Előszőr akkor hatott meg nagyon, mikor a kislány szülinapja volt és kimentek az állomásra várni az anyukájukat... persze hiába :( Aztán a második amikor azzal a kiközösített iskolás lánnyal barátkoztak, és először ment be a lakásukba. Szerintem a legtöbb ember, főleg egy jobb módú gyerek undorodva lépett volna be abba a lakásba. Azért el lehet képzelni, ahol 4 kisgyerek él víz nélkül hónapok óta, milyen tisztaság lehet... és ez a lány lehajolt a nagy koszba és felvette azt a kicsi krétadarabot. Valószínű a legtöbben észre sem vettük volna, vagy átlépünk rajta... vagy egyszerűen be sem megyünk a lakásba.
Hát a film vége hihetetlenül szomorú volt... meg is kellett állítanom pár percre, mert egyszerre nem tudtam végignézni. És hihetetlen az egészben hogy igaz történet alapján készült. Az ilyen anyát fel kéne akasztani. És sajnos biztosan nem egyedi a történet :(


5. Andro (2008-03-17 18:54.18) aaaaa - (válasz Mangilla 4. hozzászólására)
Igen, sajnos. Ráadásul a mai napig nem derült ki mi is lett a gyerekekkel. Mert az egész eset úgy jutott a szomszédok fülébe hogy a kislány meghalt, de nem tudják mitől. Gondolom azért nem írtak semmit, mert már így is sokkoló volt, főleg a gyerekeknek.


4. Mangilla (2008-03-17 12:00.25) aaaaa
Sajnos, nem csak a filmben van ilyen, hiszen megtörtént eset alapján készült :(


3. Andro (2008-03-15 22:32.19) aaaaa
Én mondjuk az ilyen anyát kinyírnám. Milyen szülő az aki csak út otthagyja a gyerekeit?



2. Mangilla (2008-03-15 21:41.46) aaaaa
Nagyon szép, ugyanakkor rendkívül szomorú film.
Tipikus keleti alkotás.
Családanyáknak csak módjával!


1. Andro (2008-03-04 21:58.54) aaaaa
Szerintem fantasztikus film. Én mindenkinek ajánlom a 100-as zsepit, mert bizony siratós a film. Főleg ha hozzávesszük hogy igaz történet alapján készült.
Hihetetlen az a bátorság és akarat amivel a gyerekek küzdenek az életbenmaradásért. Én csak ajánlani tudom a filmet mindenkinek.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2024-02-23 17:2516 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Anyátlanok adatlap
Eredeti cím: Dare mo shiranai
Évszám: 2004
Rendezte: Hirokazu Koreeda
Szereplők: Yuya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura, Momoko Shimizu, Hanae Kan...

További információk

Szereplők fórumai
- Hirokazu Koreeda - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk