Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45
Az élet ízei
- Film Café, 07:10
A bűnös
- Paramount Network, 07:10
Csak egy telefon
- Magyar Mozi TV, 07:55
Szerelem a villában
- Max4, 08:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pókok aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - A vér kötelez (2001) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Bobo 888 (2016-07-03 22:53.07) aaaaa
Korrekt thriller, Travolta jófiú szerepben is remek, Vaughn-nak pedig nagyon jól állt a negatív szerep,kár hogy azóta csak vígjátékokban bukkan fel.


13. Norden (2016-02-01 22:01.15) aaaaa
A gyerek annyira irritáló, hogy én is megfojtottam volna egy kanál vízben.



12. Roxer17 (2015-02-12 20:49.24) aaaaa
Egy estére tökéletes,Travolta rutinból eljátszotta a szerepét.Vaughn arcberendezése meg sokkal jobban passzolt ide,mint a romantikus filmekhez.


11. Filmim (2014-04-07 20:42.57) aaaaa
Ez a film nem volt förtelmes. Travolta jól játszott, viszont Vince-t csak most láttam először ilyen filmben ( ő is tűrhető volt ). A sztori egy picit gagyi volt, olyan, amilyet bármikor kitalálok. Talán egy kicsit még nyomhattak volna a film időtartamán és egy kicsit húzhatták-vonhatták volna a szálakat, de ettől eltekintve, egy kellemes esti filmnek bizonyult! :)


10. Nyolcadik utas (2012-07-16 21:12.39) aaaaa
Nekem tetszett ez a film. A világot bizonyára nem váltja meg, de korrekt iparosmunka. Mint elvált szülő - ha gyilkos pót apát nem is -,de a szülő-gyerek hiszek, nem hiszek Neked eseményeit megértem. Sosem tudjuk, hogy az új anya, vagy apa, hogyan viszonyul gyermekünkhöz; hasonló esettel sose találkozzon senki!


9. Penguin 04 (2011-11-04 21:31.49) aaaaa
Jó elnézni John Travoltát szinte az összes filmjében. Igazság szerint itt is jó volt elnézni, csak hát ettől még A Vér Kötelez nem lesz egy pozitív élményként elkönyvelve, mivel az egész filmben CSAK Travolta játéka értékelhető, és még az is csak nehezen tornázza fel az egészet egy 2-es értékelésre.
A film legnagyobb baja az, hogy maga a B kategória, elejétől a végéig, csak éppen egy nagy (Travolta) és több ismert színésszel (Teri Polo, Vince Vaughn, Steve Buscemi). A sztori alapból olyan gagyi, hogy az ember igazán fel sem akarja fogni, hogy ebből tényleg filmet csináltak. Egy ilyen történetet az ember egy Barátok Közt-től vagy más 'szappanoperától' várna, amelyen nem kell sokat gondolkodni. De hogy ezért konkrétan filmet forgatnak, méghozzá kifejezetten jó színészekkel? Na ne szórakozzunk! Őszintén szólva nehéz elképzelni, hogy Travolta miért vállalta el egy ilyen film főszerepét. Talán az tetszett neki az egész forgatókönyvben, hogy olyan nagyon egyszerű, és csak lazítani akart egyet egy ilyen light-os szereppel? Lehet.
A film igazából rendesen gazdálkodik a sztorival, jól "kibontja" a karaktereket, kezdve Travoltától a fiát alakító Matthew O'Leary-n át egészen Vaughn-ig és Polo-ig, aztán...ja, hoppá, itt véget is ért a dolog, mert több szereplő már nincs is. Igazából a sztori jó felgöngyölítése nincs az emberre semmilyen hatással, ugyanis abszolút nem érdekfeszítő az egész, túlságosan el vagyunk foglalva azzal, hogy ez a film rémesen gagyi, jellegtelen és értelmetlen.
A film kábé felénél ugye megkapjuk a nagy fordulatot, mikor Vaughn rosszcsontkodását észreveszi O'Leary, és innentől egy kicsit javul a helyzet, nem csak unalmas esküvőket, baseballozásokat, rendőrfőnöki irodákban való ücsörgéseket kapunk, hanem egy kis életet is...de igazából lényegesen ez sem javít a filmen...Mindenesetre a végén kifejezetten izgalmasan indul Vaughn és Travolta nagy összecsapása, csak aztán valahogy az is hamvába holt.
Ami valamelyest tetszett a filmben, az az volt, hogy egész ügyesen sikerült érzékeltetni Travolta, O'Leary és Vaughn kapcsolatát, mint apa-fia, nevelőapa-fia, és ezzel együtt pluszban remekül egybeszűrték ezt az egészet Polo-val, aki ugyebár az anya volt. Mindenesetre azt kell mondjam, hogy Polo karaktere elég szánalmasan vizsgázik, mint anya, folyamatosan az új férjének nyal, és lényegében semmi sem érdekli, csak a saját maga boldogsága...
Steve Buscemi elintézése egyébként elég szánalmas volt, és semmi eredeti nem volt benne, bár ezt aligha fogom igazán komoly kritikai észrevételként elkönyvelni, ha az egész filmben úgy alapjában semmi eredeti sincsen...
John Travolta mindent kihoz a karakteréből, és ezzel mindent elmondtam. A többiekkel sincs baj, de különösebben csak az mondható el róluk, hogy nagyon együtt vannak a filmmel, ami nem pozitívum, mivel maga a film unalmas, és így ők is azok.
Őszintén szólva nem érthető, hogy ezt a filmet mi a fenének kellett elkészíteni, egy ilyen gagyi sztorival...azt meg még kevésbé értem, hogy John Travolta miért vállalta el egy ilyen film főszerepét...de őszintén szólva nem is akarom megérteni...


8. Weser (2011-02-05 18:53.56)  
Elég jó kis thriller lett, tetszett.


7. Norbitzki (2010-04-30 23:10.00) aaaaa
Valószínűleg mindkét oldalról kapom majd a képzeletbeli pofonokat, mert szerintem ez a film se nem jó, se nem rossz. Travolta itt már eléggé el volt hízva, de ennek ellenére egész tűrhető amit produkált. Egy átlagos thriller, átlagos színészi játékkal aminek talán egyetlen hibája, hogy erősen egyszernézős.


6. Roti1 (2009-03-22 19:20.46)  
Nem tudom miért szidjátok. Teljesen jó kis film. Nekem az egyetlen bajom vele, hogy a Vér kötelez magyar címet viseli de ez persze nem a film hibája hanem a fordítóké akiket nem zavar, hogy ezzel a címmel már van egy film.. Ami mellesleg számomra minden idők legjobb filmje és kicsit dűhít, hogy most a Vér kötelez címet említem mindenkinek ez jut eszébe :D


5. Soldier18 (2008-11-14 23:13.40)  
http://www.filmkatalogus.hu/A-ver-kotelez--f2873


:O


4. Egérpad (2008-11-14 23:05.18) aaaaa
nekem tetszett a film,vannak ennél sokkal gyengébbek.


3. Kmacko (2008-10-26 18:44.06) aaaaa
Most akartam megnézni,de elvettétek a kedvemet!:)



2. Az utolso szamuráj (2008-05-14 19:49.00) aaaaa
Harold Becker amúgy is inkább iparos rendező:de itt még önmagát is alulmúlta.A történet anyira érdekes,mint egy tamponreklám,és ott legalább folyik a vér is,valamint némi izgalmat jelenthet drágulása :ellenben itt a filmben a legnagyobb izgalom az,mikor lesz már végre vége ennek a lapos és klisékkel agyonzsufolt idiotizmusnak,amit nagyobb nevekkel akartak eladni.Nemigen jött össze,Travolta bekarcolhatott egy újabb buktát filmográfiájára Vince Vaughn pedig rájött,a vigjáték jobban fekszik neki.Hogy Buscemi mit keresett ott,rejtély,rossznyelvek szerint csak kávéért ugrott ki egy másik forgatásról,ám Travolta meglengette előtte L.Ron Hubbard összes művét,és mikor ez se volt elég,lesujtott vele,majd az eszméletlen szinészt becipelte a kulisszák mögé...szóval,10 perces jelenléte csak valami ilyesminek köszönhető.Kerüld a filmet,mint egy Paco koncertet.


1. Mr. Lobotómia (2008-01-17 18:13.17)  
Ilyen álmatag, életképtelen filmet még életemben nem láttam. Persze ha Vince Vaugh és Steve Buscemi szerepet kap egy komolynak ígérkező filmben (mert ugye a thriller műfaja ilyen), akkor ott kezdődnek a bajok...
Ezen két úriember teljesítményét egyedül John Travolta múlta alul, bágyadt arckifejezésével és szokatlan öltözködésével. Mert őt eddig nem farmerben szoktuk meg, az biztos. A képi világ olyan gyenge, hogy monoszkópot is szívesebben bámulná az ember. Ugyanakkor ez a film egy új műfaj: az izgalmak nélküli thriller kategória.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBobo 888, 2016-07-03 22:5314 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk