Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hercegnő és a sárkány aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Több, mint sport - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

30. Vmiso (2021-01-18 09:44.23)  
Szokásos amcsi sportfilm, mégis működik.
Elképesztő történetet mesél el, tényleg sokkoló lehetett az egész városnak.
MM jól alakítja a különc futball edzőt, a mellékszerepekben sem akárkik.
1-2 helyen van giccs is, de ez ilyen filmekben szinte kötelező.


29. Dobsony (2020-05-05 19:24.49) aaaaa
Egy nagy nyáltenger az egész alkotás, percnyi szárazság nélkül. Annyira giccses, hogy már én szégyelltem magam. Mégis tetszett ez a giccsparádé!
Mert az amerikaiak nagyon tudják a giccset eladni, és ez most is sikerült.
Miért? Egyrészt tényleg megindító, hogy honnan , mekkora szerencsétlenségből álltak fel és hogy a hetvenes évek elején mennyire nehéz volt mindezt feldolgozni és kezelni városon belül. Akkoriban még állt az idő, minden sokkal lassabban működött. Ezáltal a katasztrófa össznépi feldolgozása is.
Matthew McConaughey a másik ok, amiért elérte nálam a 4-es osztályzatot az alkotás.
Zseniálisan hozza a kapanyél kiesik a szájából, egyszerű, de hatalmas szívű és mindenáron segíteni akaró Head Coach-ot.
Szakmailag is rendben van a film, nincsenek túlzások a pályán történt jeleneteknél, a felállási formációk is a hetvenes évek fociját követi. A magyar fordításnál azért felkérhettek volna egy szakembert, a posztok neveit, az edzők feladatköreit szinte vadfordításban kapjuk, ami elég zavaró, ha valamennyire képben vagy az amerikai futballal.



28. Emmersson (2015-03-13 23:29.55)   - (válasz Penguin 04 25. hozzászólására)
Szerinted...
Hogy Wayne Rooney szavait idézzem: Kézzel játsszák, mitől FOOTball ez?!

Szerintem pedig megfér minden sport egymás mellett és mindenki megtalálja az ízlésének valót!


27. Dundidio (2014-11-07 17:41.25) aaaaa
Szerintem ez a film arra jó hogy nem jó semmire,de arra viszont nagyon jó...!Semmi kiemelkedő színészi teljesítmény,átlagos sportfilm(tucatnyi hasonló amerikai csoda van még)...Az egyetlen mentsége hogy igaz történeten alapszik...


26. KongFan (2014-04-10 21:04.30) aaaaa
Jó kis sport film, naná, hogy igaz történet alapján! :)
Emberi, szép film. Kitartásról, a múlt elfogadásáról, tragédiákon való túllendülésen, és a jövő nyitása felé. Mindezt ugye amerikai focin keresztül.
Nagyon jó szereplő gárdája van a filmnek. McCoaugey-ről itt még talán senki sem gondolta, hogy 8 évvel később szobrot kap. Jó volt, bár néha picit túljátszotta a szerepét. Fox magához képest szintén jó volt, de annyira nem vagyok oda a fickóért.
Ami nekem nem tetszett az a szuperpátoszos cukros körítés. Sokszor már a nyál folyik a képernyőről akkora giccs megy a filmben.
Egyszer bőven nézhető, igényes, de műfajon belül találni sokkal jobbat.


25. Penguin 04 (2011-09-18 22:32.11) aaaaa
Szeretem az amerikai focit, és szerintem Európában is mindenkinek ezt kéne nyomnia a hülye európai foci helyett, mivel ez messze jobb annál. Épp ezért az amerikai focival foglalkozó filmeket is kedvelem egytől-egyig (az egy Csontdarálót leszámítva). Nos, kezdetben ez a film ettől függetlenül mégis elég bénának tűnt, mivel valami giccses szöveggel kezdődött (egyébként pedig azzal is folytatódott xD), és még a címet sem írták ki, szóval gyanús volt a helyzet. De akkor hirtelen elkezdődött az ELSŐ football-meccs, és az remek töltést adott, eleget ahhoz, hogy nyughatatlanul várjam a további meccseket...de...na jó, hát azok alig akartak jönni. Csak néztem gúvadó szemekkel a magyarázást, és szurkoltam, hogy : "Bazeg, támasszátok már fel a Marshall csapatot, hát az csak nem ilyen nehhéééééééz!!!". Aztán végre jött a második meccs, és én csodálkoztam, mert a film egyszerre tetszett és egyszerre nem is, és időnként olyan klisé-szerű giccs-szövegeket nyomtak be, hogy eszem megállt. De mégis, valahogy bejött Metthew McConaughey nem túl kreatív színészi játéka a hülye texas-i dumájával, és a többieket is kedveltem, és tetszetős volt, hogy ilyen nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében a készítők, hogy méltó tiszteletadással hódoljanak a Marshall Egyetem csapatának. És a végső nagy Marshall-Xavier összecsapás, bár elég kiszámítható volt a végkimenetele, elég izgalmas és lenyűgöző lett ahhoz, hogy jó emlékeim maradjanak a filmről. Kellemes szórakozás volt. We are Marshall!!!


24. Ikon88 (2011-07-06 15:25.39) aaaaa
- egyetértek: az amerikaiaknak egyszerűen szükségük van az ilyen filmekre, mivel szinte minden másban (vallások, politika, stb.) elvesztették már a hitüket, így egyszerűen kell valami, ami egy ekkora népességű-, és ilyen sokszínű kultúrájú országot egyben tart! és ez a patriotizmus, amit legbékésebb keretek között például a sportban lehet kiélni. (a másik út ugye egy "közös ellenséggel" szemben vívott háború, amire ugye szintén fel tudnánk sorolni jó pár példát a történelemből...)

- másképp látom: ez a film egyáltalán nem emelkedik ki tématársai közül! :S szép dolog emléket állítani a "hősi" halottaknak, de istenigazából ez a film ennyit mond, és nem többet... ez pedig szerintem 1:50 percben kevés, így unalmas! :/ a drámát számomra csak Matthew Fox, Kate Mara és David Strathairn adta el igazán, a többiek nem voltak hitelesek. :( (McConaughey nagy kedvencem, mégis itt gyengébbet nyújtott, mint vártam!)

- összegzés: a hangulat (korhű kocsik, zenék, ruhák, stb.), a halottak iránti tisztelet, és a sport imádata miatt megadom a 4 csillagot. DE, ha kicsit ütősebb a szereplőgárda, és ha kicsit ügyesebben súlyozták volna a filmben a motívumok kiemelését (hogy a fontos részek több-, a lényegtelenebbek kevesebb hangsúlyt kapjanak), talán felvehette volna a versenyt a műfaj etalonjaival (Minden héten háború, Emlékezz a titánokra, stb.). De így nem... :$


23. Totomario (2010-08-15 23:42.53) aaaaa
Egyetértek az előttem szólóval nagyon jó film, bár én általában az amerikai focis filmeket, sorozatokat nagyon szeretem, de ez kiemelkedik mind közül.


22. Brundle (2010-05-23 22:19.53)  
Valoban jo film én nem rég vettem meg dvd-n és igazán csak dicsérni tudom, mert hát azért az se ép egy minden napos esemény hogy egy egyetemnek a semmiből kell ujra épitenie a rögbi csapatát. De azért az akadályok ellenére amibe ez az elképzelés ütközött ez meg valosult ott huntington-ban, és ha idővel is az egyetemi csapat visza szerezte a mélto meg érdemelt helyét az amerikai futballban. És maga a tény hogy egy ilyen tragédia után voltak olyanok akik ujra akarták kezdeni a focit a halottak emlékére az örökség tovább vitelére az is példa mutato magatartás volt, és maga a film is igazán jo lett. Igaz itt ott kicsit puder de azért a lényeget át tudta adni amit akart, hogy a remény olyan dolog ami soha nem vész el és a feltámadás a hamvakbol nem lehetetlen csak akarni kell és sikerülhet. Szoval aki tudja nézze meg megéri.


21. Akos20 (2009-01-07 16:59.13) aaaaa
Nem a legjobb film de McConaughey esszméletlen jól alakított és egy magyar vonatkozású pozitívummal én is csatlakozom az előttem szólóhoz Kaszás Attila remek szinkronja és természetesen a focis jelenetek is jók voltak sztem.


20. Charlie Lee (2008-12-28 18:54.35) aaaaa
A film erényeit és hátrányait többnyire már elmondták előtem.Én 2 dolgot emelnék ki.Az egyik,hogy nem a megszokott sablonra van fölépítve a film.A másik pedig Kaszás Attila eszméletlenül jó szinkronja.


19. Roberto (2008-10-14 18:55.30) aaaaa
Amerika még mindig jól adja elő a sportfilmeket, kezdve a humoros Vizesnyolcastól a Rock főszereplésével megrendezett filmen keresztül a Cserecsapat c. filmig is! Igaz történet alapján. A sztoriról ennyit. Nagyon drámaiasra sikerült film. Színészek zseniálisak egytől egyig! A két Matthew pedig több mint önmaguk. Nagyszerűen alakítottak, főleg Mc, amikor egy szónokot mondott a vége felé. Ás le akalappal a rendező előtt is, ki gondolta volna, h a Csárli angyalai rendezője ilyet fog alkotni?
Mindenképpen ajánlatos film. Legutoljára The Rock sport drámafilmje ejtett rabul az érzelmeknek.
A film karácsony előestéin debütált először, talán nem véletlenül.
[link]


18. Bugi Jakab (2008-10-11 19:43.02) aaaaa
aki életében nem sportolt,és izomlázat kap keze lába míg elér a lemezzel a dvd lejátszóig,az sose fogja megérteni az iyen és ehhez hasonló filmeket..
örömmel látom h itt elenyésző ezek száma.
nagy film a sport hatalmas erejéről,szenvedésről,szenvedélyről,
hitről,összetartásról, akaratról.


17. Lasimoci (2008-10-01 20:09.40) aaaaa
Átlagos. A két Matthew meglepően jó játéka, valamint Mackie és Strathairn játéka miatt megkapja a 4*-ot.


16. Fémszívű (2008-09-21 18:37.11) aaaaa
Ez egy átlagos, nézhető film. Elég nyálas szövegek voltak benne. Nem tudom, hogy minek erőltetik a sportfilmeket.Én már unom őket.


15. Dorka (2008-09-21 16:20.37) aaaaa
Azt hallottam hogy az USA-ban nagy bukás volt a film! Szerintem nem volt ez annyira rossz! Nem a legjobb, de nézhető!


14. SaS91 (2008-07-25 21:04.28) aaaaa
Először 5csillagot adtam rá ez annak tudható be hogy nem láttam a Az Emlékezz a titánokra című filmet és a Minden héten Háborút de be kell hogy valljuk hogy ez a film jócskán elmarad azoktól főleg a Minden héten háborútól...
Egy gyenge 4-est adokrá!


13. Juhi (2008-06-14 11:37.11) aaaaa
Jó film. Nem nyújtott akkora éléményt mint az Emlékezz a titánokra, nem ez járt a fejemben napok múlva is mint a Péntek esti fények, de kétségkívül megéri megnézni mindenkinek. Minden focis film közűl ennek a legdrámaibb a története de ez annyira nem jött át, kicsit csinálhatták volna sírósabbra. De mivel elfogult vagyok a focis filmekkel szemben ezért megy az 5ös ;)


12. Az utolso szamuráj (2008-02-29 19:10.24) aaaaa
Az amerikai tömegkulturában beágyazott és igen jelentős szerepe van a sportfilmeknek.Hogy miért,igen egyszerű:ezekben olyan értékeket csillogtathatnak,melyek ugyan hihetetlen hitvány módon vannak néha a vászonra felskeccelve,ám a keményebb hösök,a mindent elsöprő diadal rögös útja, és az erőssen tetten érhető melldöngető patriotizmus olykor könnyes szemeket eredményezhet a nézőtéren,és egész kellemes bevételt a kasszába.Nincs ezzel gond,úgy érzem:a tengerentúli országot lehet ezért megmosolyogni,ám pont ez tette őket naggyá,és pont emiatt nem roppant egy pillanatra sem meg hitük önnön nagyságukba szeptember 11 után.Kiváncsi lennék,ha nálunk történne ilyesmi,mi hogy viselkednénk....Mivel hatalmas ország,sok történetük van,minden évben fel is dolgoznak kettőt-hármat,más sportágakból is meritve.Ám az amcsi foci mindig is eladható,a modernkori gladiátorok filmjei márcsak az összecsapások durvább volta miatt is eladhatóbb,a nézők szeretik a remekül megválasztott zenékre egymásnak feszülő férfitestek dübbenő hangját,ahogy egymásnak csapódnak.Nálunk ezek a filmek valahogy moziba elvéreznek,Oliver Stone mondanivalótól sem mentes tesztoszteron-videoklippje néhány nézőt csalogatott csak be a filmre,emiatt olyan remekművek,mint az Emlékezz a titánokra csak dvd premiert értek meg.Jelen opusz is a jobbak közül való,mégha ki kell mondani,olykor siralmasan sablonos a történet(új edző,nem bizunk benne,csapatépitési problémák,igazi amerikai hirok...).Ám mégis nézhető,és ameddig tart,leköt.Matthew McConaughey magához képest nem rossz,bár vannak tulkapásai,Matthew Fox pedig lassan kinövi a szigetet,ahová pár éve lezuhant.Akik persze most is biztos játékkal örvendeztetnek meg,a két idősebb szinész,az ő reagálásaik ,játékuk vérprofi,sok gyenge dialogust mentenek meg pusztán jelenlétükkel.A fightok jók,a zene megfelelően pátoszos:ha nem is kiugró mozi,ám amit vállal műfaján belül,azt tőle telhetően hozza.Kell ez is,ahogy látom,sokakat lenyügözött,tulajdonképp pedig ez a lényeg.


11. Bocika82 (2008-02-13 23:58.34) aaaaa
Marha jó film. Nincs olyan jó, mint az Emlékezz a Titánokra, de ez is megállja a helyét.


10. Bogcza (2008-01-28 13:46.36)  
Azt egyébként tudtátok, hogy az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet három esetben nem tudott valószínű okot megjelölni légibalesetek vonatkozásában- ezek közül is az egyik az 1970-es (DC-9-es járat) ?


9. Bogcza (2008-01-28 13:43.39)  
szerintem kategóriájában nagyon nagy film. Vannak benne érdekes részek, furcsa megoldások, de alapjában véve összehangolt, az események súlyát nagyjából tükröző előadás.
Nekem tetszett...


8. Kisjon (2008-01-07 09:57.55) aaaaa
remekmű. nekem nagyot tetszet a kicsit lökött edző szerepében tündöklő Matthew McConaughey. igazán jó alkítás a részéről. a történet pedig úgye adott volt mivel igaz törtébet alapján írodott. a filmet rendező Joseph McGinty Mitchell, ismertebb művésznevén McG akit a charlie angyalai című film rendezőjeként ismertük meg komolyabb vízekre evezett. és jobban is tette mert bizony ez a film kiváló. nagyon jól megrendezet film minden tekintetben. a 70 évek autói, zenéi, öltönyei, ruhái mind tükrözi az akkori kor hagyományait.
és a film bizony még egy kezdő amerikai foci nézőnek sem okoz gondott mivel a film középpontjában nem a foci áll hanem inkább a szerencsétlenség után sérült és lelkileg összetört emberek újbóli játékszenvedéjéval, így feledvén el a borzalmas katasztrófát.
a végén nagyon jó rész amikor a régi felvételeket bevégva megismerhetjük a film valódi szereplőit, azokat az embereket akikről ez a film készült.
jár az öt csillag a filmért minden tekintetben.
és egy ilyen film magyarországon csak dvd kiadásban jelenik meg. annyi szemét filmet bemutatnak a magyar mozikban és pont egy ilyen film csak így kerűl forgalmazásra.
azért ez egy kicsit felháborító. nekem az.


7. Norbi bácsi (2007-12-08 23:48.02) aaaaa - (válasz Zso 6. hozzászólására)
Szerintem is elmarad az Emlékezz a titánokra című filmtől, de McConaughey talán legjobb alakítását nyújtja, Fox arcán pedig én végig érzékeltem a fájdalmat.
Egyetértek, hogy a tragédiát jobban is érzékeltethették volna, viszont a vége az így volt jó. Mivel hogy ez történt a valóságban is; nagy nehezen újra beindul az egyetem sportélete.


6. Zso (2007-12-08 23:37.48) aaaaa
Kicsit úgy készültem a filmre, hogy Emlékezz a titánokra szintű mozit vártam. Talán túl magasra tettem a mércét.

Szerintem a történet tényleg nagyon jó (mint általában a filmre vitt, élet szülte dolgok), de sajnos a film ennek ellenére nem kiemelkedő. Néhány a negatívumok közül: Matthew McConaughey idegesítő a járásával, a beszédmodorával, Matthew Fox az egyik pillanatban eltökélt az egyik irányba (hogy nem tér vissza), a következőben már ennek nyoma sincs (mosolyogva veszi fel a munkát újra). Még ha így is történt valójában, filmen ábrázolva ez nem fest túl jól.
Vannak persze pozitívumok is, pl. amikor Matthew Foxból feltörnek az érzelmek azon az edzésen, vagy amikor megpillantjuk a másik csapat (a volt ellenfél) sisakján a fekete keresztet az MU rövidítéssel.

Összességében úgy vélem, hogy a filmben megrázóbb is lehetett volna a tragédia, ugyanakkor a vége is sikerülhetett volna katartikusabbra.
Többet ki lehetett volna belőle hozni.


5. Vlac90 (2007-11-03 20:51.59) aaaaa
Hatalmas film! Szegény srácok...


4. Norbi bácsi (2007-11-01 22:47.15) aaaaa
Én azt mondom hogy kellenek az ilyen filmek.
Én sem szeretem az am. focit, de amikor megnéztem a Minden Héten Háború-t, azt mondtam csak nem olyan hülyeség, és megnéztm még egypár ilyen filmet.(Emlékezz a titánokra-nagyszerű).

Ez nem csupán egy sportfilm, mint arra a cím is utal, itt egy hihetetlen tragédia után kell felépíteni egy új csapatot(tudni kell hogy a focicsapatok amerikában az egyetemeken óriási népszerűségnek örvendenek, az embereknek ez már nem is sport, hanem inkább egyfajta 'hit'. ), új edzőket kell hozni, és nem mellesleg jó pár ember ellenére meg kell mutatni hogy igenis kell még a foci, fel lehet támasztani azt.(75 ember halt meg akkor köztük játékosok, edzők).

A 'két' Matthew, Conaughey és Fox remekel, utóbbi nagyszerű arckifejezéseivel érzékelteti a fájdalmat,, bár kétségtelenül az előbbi viszi a filmet, kitűnően játsza szerepét, új színt visz egy gyászoló város életébe. Ja és David Strathairn kis mellékszerpben tündököl, ugyanez elmondható Robert Patrick-ról(Terminátor), aki kb 3perces jelenetében megadja az alaphangot a filmhez, és akit elfelejtettek megemlíteni a stáblistán.
Egyetlen hiba talán hogy kicsit gyors a történet, ki lehetett volna dolgozni aprólékosbban is.
Én mindenképp ajánlom ezt a filmet.


3. Lillan16 (2007-10-22 23:48.03)  
Csatlakozom. Főleg, aki egyébként is szereti a hasonló filmeket, sztem nem fog csalódni. Igaz amerikai fociban nem vagyok otthon..:)..de a film maga nagyon tetszett.



2. SaS91 (2007-10-22 21:25.28) aaaaa
Jó a film!Igen nagy


1. Putyi23 (2007-10-15 15:13.35)  
Látta már valaki ezt a filmet? én még nem láttam sajna, de érdekelne, egy két ember véleménye



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-01-18 09:4430 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk