Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Superbad, avagy miért ciki a szex? aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Anna Karenina (1997) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
49. Lifeisamovie (2021-01-21 21:26.55) aaaaa - (válasz Ava Gardner 48. hozzászólására)
Nem szólt akkorát, de vannak jó jelenetei, például ez :)
(Lehet ha nem a Mr. Bean :D a Wrongszkij:P gróf, hanem mondjuk a Gosling, akkor csillagos...persze sehogy sem jött volna össze, 97-ben csak 17 volt :)


48. Ava Gardner (2021-01-21 21:23.33) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 47. hozzászólására)
Imádom ezt a filmet...látom Neked nem gyütt be!:)



47. Lifeisamovie (2021-01-21 20:58.11) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=352TEL2znks
Anna Karenina waltzer

Sajnos Kittike, hiába tipegtél oly szaporán, erről a grófról lecsúsztál..:)


46. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-05-20 11:28.56)  
A főszereplő nő bébifrufruja, rövid parókája már külsőleg is zavaró, hát még belsőleg. (HB).Szeretik Tolsztojt (már mint az id. ) rendezők kézbe venni, aztán leejteni.


45. Ronee-ka (2014-02-28 19:28.48)   - (válasz Wynona 44. hozzászólására)
Nekem a legújabb változat sokkal jobban tetszett!
Másra tették a hangsúlyt, teljesen máshogy kezdődik,épül fel; nekem mégis meghozta a kedvet az olvasáshoz. Ha nem így lett volna, szerintem feleannyira sem tetszett volna meg az egész történet. Sean Beanról pedig a Gyűrűk Ura jut eszembe. Keira viszont sose juttatta eszembe a Karib-ot. :P Lehet, hogy a Aaron sem volt a legmegfelelőbb szerepre, de... ha a könyvet befejezem talán lesz elképzelésem arról, hogy milyennek képzelem el Vronszkijt.


44. Wynona (2013-02-12 17:14.58) aaaaa
A legjobb filmváltozat az Anna Karenina című regényből. Egyébként nemrég megnéztem a Keira Knightley-s változatot,és amennyire vártam,olyannyira nem tetszett.Olyan volt mint egy bohókás vígjáték az egész film,olyan mesterkélt,hamis.
Itt viszont mindent elhittem a színészeknek.Sophie Marceau mint Anna tökéletes,sokkal jobban tetszett,mint Keira a másik verzióban.Na és Sean Bean...igen,valahogy így képzelem Vronszkij grófot,nem pedig egy tejfölös szájú,nyálas paprikajancsinak,mint a 2012-es változatban ugye...és még sorolhatnám e film pozitívumait akár nap estig is...:)


43. Miss bambi (2012-09-28 19:49.42)   - (válasz Independence 42. hozzászólására)
Menj már a halál faszára a könyvhűségeddel te is.


42. Independence (2012-08-31 10:41.32)  
Az élet végtelen szövevényes kapcsolatrendszerek indáival képes körbefonni az arra felkészületlen és mindenen túlságosan sokat töprengő védtelen lelkeket.Úgy tapogatódznak maguk körül, mint egy kisóvodás, minden tudatosság, amit felépítenek magukban köddé válik, eloszlatja az első kikeleti napsugár.
Az Annát körülvevő emberi közösség egy nagy bokor, az ágak zöldek, levelekkel teliek, csak egy ág lóg ki, dacolva a széllel, viharral, nehéz, vizes hó terhével, ónos esővel, minden csapással, amit az élet nevű változékony időjárás rá mér.
Ezen az ágon a szerelem volt a bimbó, a virág, a levél, attól telt élettel..., most szárazon áll, egymagában, és csak arra vár, hogy egy határozott, a levegő könnyednek tűnő, mégis nehéz terhét cipelő fuvallata a földre döntse, hogy majd eggyé válhasson a nedves avarral, és lassan átadja magát az enyészetnek.
Száraz ág, mely már nem termel új rügyet, hiába is simít rajta végig az élettel teli kósza napsugarak meleg fénye..., szomorú ez és hiábavaló rajta töprengeni, mint, ahogy hiábavaló töprengeni az örökkévalósággal dacoló jéghegynek is azon, miért is lesz temetője a végtelen óceán mindent könyörületesen elnyelő, vigasztalóan sötét mélysége.

Az ember mégis töpreng, mert megátkozta, megáldotta a sors, vagy Isten, ki, miben hisz, az elmében cikázó gondolatok sokaságával, vágyakkal, érzésekkel, bizonytalansággal, félelmekkel..., az ember ettől gyenge, mert gondolkodik, és nem hagyatkozik az ösztöneire, nem bízik a szívében, nem az érzések diktálta országúton járja a számára kirótt utat, hanem mindig keresi az elágazásokat.Ha szerencsés, nem találja meg őket, ha szerencsétlen rálel egyre, és tétova lépéseket tesz az ismeretlen irányba, rózsakertet remél a távolban, és észrevétlen csetlik-botlik a szakadék felé..., minél értelmesebb, minél erősebb, minél összetettebben gondolkodik annál inkább hajlamos egy nagyon rossz utolsó lépéssel belezuhanni a semmibe, és az összetört csontjai felett az elmúlására váró keselyűk szenvtelen szemébe nézve megkérdezni...Miért?

Ők nem fognak válaszolni, legfeljebb kárörvendő rikácsolással marnak a húsába, miközben a tüdő még lélegzik a szív még dobog, de már valahol nem él, létezése puszta illúzió.Merő önámítás, üres porhüvely, ahol ez a hüvely még a biológiai parancsokat követve vért áramoltat a szerveibe, és amikor ez a véráram lelassul, erejét veszti, már nem pumpál annyi életerőt az agyba, akkor jön el az egyetlen napi öröm..., a morfium.A csalóka kábulat egy kis megsemmisülés, jólelkű, békés terítő a szenvedő szerves anyag és a megfoghatatlan lélek fázós testén, az ébredés a kiábrándító valóság, a reménytelen másnapok kijózanító valósága.A Buddhista pokol nem tüzes, hanem hideg, számukra életterük kegyetlen mindennapjaiban a pusztító hidegben manifesztálódik a pokol rémálma, a hideg öli meg őket, veszi el a termésüket, a hidegben fagynak meg a hágókon az utazók, a hidegben pusztulnak el az állataik, a hideg az ő pokluk.Az ébredés is ilyen hideg, üres és hideg, akár a buddhista pokol.Mert a pokol bennünk van, ne kint keressük, ne a bibliai üstökben, valahol legbelül a mélyünkben van a pokol és ott trónol az a diabolikus szörnyeteg, mely, ha hagyjuk uralma alá veszi a testünk minden porcikáját.Legfőképp az elménket.

A boldogtalanság maga ez a pokol és Lucifer üli örömünnepét, ha látja boldogtalánságunkat, mely még életünkben betemet, eltemet, maga alá teper, legyőz, kábító csendességgel vesz minket körbe.

Annát körbe vette.

Az a boldogtalanság, ami Annát élete utolsó napjaiban átölelte, az rosszabb volt, mint akár a hideg, akár a tüzes pokol, hisz mindkettő előbb vagy utóbb megöl, ez nem öl meg, csak emészt, kétségeket ébreszt, kiutak után nyomoz, de, akár egy rossz scout a vadnyugaton, eltéved, körbe-körbe jár, válaszokat keres, kérdéseket tesz fel, és félrevezet.Hasonlatos az őrülethez, hol az őrült látja józannak magát, és bolondnak a környezetét, miközben nem látja, hogy sem ő nem józan, sem a a világ nem őrültebb, mint máskor.Csak ugyanolyan egyformán utálatos, akárcsak eddig.De vagy itt találod megy a helyed, vagy sehol.

Anna elveszett...

Közepes film ez, szinte semmit nem ad vissza minden idők egyik legnagyobb orosz írójának káprázatos zsenialitásából, és a regény mélységéből, a színészvezetés, és Anna karaktere is tévedés.Nem Marceau hibája ez, ő hibátlan, hanem a rendezésé.

Ellenben az utolsó tíz perc…, szívszaggató, amit ez a gyönyörű, káprázatos színésznő ott művel…, a kocsiban együtt ülünk vele, a peronon ott állunk vele, és vele ugrunk…, tekintetében mélységes fájdalom és a tudatosan meghozott döntés felett érzett bizonyosság, valamint a teljes elveszettség felett érzett mérhetetlen bizonytalanság, olyan kettőség ez, ami megmagyarázhatatlan, csak az élheti át, akivel megtörténik…

Vajon, hogy képes a tekintetben, a szem kifejező erejében megjeleníteni mindezt, miképp képes valaki, aki talán, vagy remélhetőleg soha nem élte ezt át, ránk önteni?

A magányosan, kétségbeesetten a halálba menekülő erős asszony teljes összeomlását kifejező pillanatokat átsugározni ránk, átsugározni úgy, hogy férfiként is könnybe lábadjon a szemem, miképp lehet ezt eljátszani, szembenézve egy kamerával, hova kell egy színésznőnek „leküldeni” a lelkét, hogy mindezt hitelesen ábrázolni tudja…, nem tudom megfejteni!

Megrázó, és felejthetetlen pillantok ezek, ha másért nem is, ezért mindenképp érdemes megnézni a filmet…


41. Miss bambi (2012-04-14 23:30.03)   - (válasz Zsuzsanna12 40. hozzászólására)
Itt?
Sehol.
Menj vedd meg az Alexandrában,most akciós.


40. Zsuzsanna12 (2012-04-14 23:00.25)  
Ezt hol lehet itt letölteni? Lesz új változata is Keira Knightly val, hamarosan


39. Miss bambi (2012-03-15 17:01.53)   - (válasz Lepkelali 38. hozzászólására)
Te melyik színészt tudtad volna elképzelni Vronsky gróf szerepére?
Nos igen,Sean Bean leginkább keményebb ill. gonosz karaktereket szokott alakítani,szerintem pont jó volt ez a kis változás.
Én speciel nem bírtam volna el itt egy nyálas színészt sem.
Vronsky gróf kemény és határozott volt,ezt igen jól visszaadta S.Bean,szerintem.


38. Lepkelali (2012-03-14 10:42.42) aaaaa
4-sre értékeltem a filmet.
Engem legjobban a kitűnő fényképezés, a nagyszerű kamerabeállítások fogtak meg. Varázslatos táj meg minden ami ehhez kell, az biztos, hogy lazán odanyomnék erre egy Oscart.
A másik Sophie Marceau valami hihetetlenül jól alakít, le a kalappal előtte!
Ami azt az egy csillagot elveszi az az, hogy egy kiszámítható, régimódi szerelmi dráma... jó, lehet, hogy nem volt hozzá hangulatom. A másik Sean Bean aki meg pont Sophie ellentéte: sehogyan sem illett rá Vronsky gróf szerepe, de egyáltalán az egész szereplőgárdában senkinek a szerepe. Ő nem ilyen karaktereket szokott alakítani a filmjeiben úgyhogy nálam ezzel totál megbukott itt.


37. Miss bambi (2011-12-18 18:12.18)  
Itt sem értem a jó pár 1-ot..,ennyi bénát egy rakáson komolyan.


36. Galagonya6 (2011-09-22 17:57.12) aaaaa
Nagyon szép film!!!


35. Scsc (2011-08-31 11:26.24) aaaaa - (válasz Angelika58 34. hozzászólására)
Köszi szépen, életemben nem töltöttem még le filmet, azt sem tudom hogy kell, de ezért az egyért majd megpróbálom:)


34. Angelika58 (2011-08-31 11:20.46)  
*****

Én egy orosz oldalon találtam, de innen is le lehet tölteni.

* Automatikusan eltávolított tartalom.


33. Scsc (2011-08-31 11:12.49) aaaaa - (válasz Angelika58 32. hozzászólására)
Szívesen megnézném ha tudnám hogy lehet...


32. Angelika58 (2011-08-31 11:01.43)   - (válasz Scsc 31. hozzászólására)
Ha ilyen szándékod van, nézd meg az orosz filmet újra.Én nemrég láttam, hát, nem lehet azt a rekordot megdönteni.


31. Scsc (2011-08-31 10:57.19) aaaaa - (válasz Miss bambi 30. hozzászólására)
Összesen 4-et láttam, ebből a legjobbnak tartottra (a szovjet változat) alig emlékszem, rég volt. A Greta Garbosat is kb 3-4 éve, és még azt amit Te is, ahhoz írtam egy keveset. Most hogy felfrissítettem lehet hogy ideje volna átgondolni, átértékelni a többit is.


30. Miss bambi (2011-08-30 15:17.28)   - (válasz Scsc 29. hozzászólására)
Igen olvastam,bár nem mostanában.
Mint írtam,egyetértek veled,vagyis inkább átérzem azt,hogy hiányolod belőle a dolgokat,mert mint írtad is,neked fontos a könyvhűség.
Bár ha minden szó szerint úgy történne ahogy a könyvben írva vagyon,akkor minimum 3 órás is lehetne a film,sőt még sorozat szériára is lehetett volna bontani,mert ha már belemásznak a témába,akkor legalább rendesen tegyék,Én úgy gondolom.

Egyébként láttál más feldolgozást is?
Én ezen kívül még egyet,oda írtam is,hogy ritka pocsék,na az tényleg messze nem jó ezzel az adaptációval.
Se a szereplők,se a karakterek megformálása nem tetszett,nem volt meg benne a kellő szenvedély,sem a drámaiság.


29. Scsc (2011-08-30 01:39.26) aaaaa - (válasz Miss bambi 28. hozzászólására)
Nagyon gyengének azért nem tartom a filmet, inkább a túlzott önállósodása zavart.
Hogyha Te tudsz különálló alkotásként tekinteni minden filmadaptációra, az szerencsés dolog, néha nekem is sikerül, főleg olyankor amikor nem áll közel hozzám az alapmű, vagy ha nem is ismerem.
De ebben az esetben - vádolhat bár fafejűséggel bárki - nekem fontos a könyvhűség, nagyon is. Mert ez a regény túlságosan fontos számomra ahhoz hogy ne így legyen.

Valahol mintha láttam volna hogy olvastad (vagy csak elkezdted?) Nem tudom hogy így van-e, de ha igen, akkor nem lehet hogy ne érezd a távolságot (ami galaktikányi) a regény mélysége és a film között.
Annyi, de annyi minden van a könyvben ami engem bűvöletbe ejtett és aminek a filmben nyoma sincs - belekezdeni is hiábavalóság volna, 100 oldalon át sorolhatnám.

A játékbabás jelenet: Nehéz megfogalmazni miért tartom hatásvadásznak: Mert az volt az érzésem közben, hogy mindenáron meg akar hatni. Az érzelmeket nem kihozza belőlem, hanem rámtukmálja. Én ezt éreztem.
De eleve egy - csak a filmben kitalált dolog, ami megváltoztatja az eredeti cselekményt, és épp ellenkező irányú érzelmeket fejez ki Anna részéről, mint azt már korábban írtam.

A karakterek rossz megformálása azért nem csak egy olyan apróság "ami szúrja a szemünket" ellenkezőleg, kulcsfontosságú, alap, ami akár hiteltelenné teheti az egész cselekményt.
Ebben a történetben a címszereplő merőben más egyéniség (ismétlem: a karakterrel van bajom, nem Sophie Marcauval, őt kedvelem).
Mert másképp jön át egy olyan személy tragédiája, aki labilis, sérülékeny, láthatóan szenved (amilyen a filmbéli Anna) - és egész másképp egy erős egyéniségé, mint Tolsztoj igazi Annája. Utóbbinak sokkal nagyobb az ereje.

Na mindegy, nem akarom tovább ismételgetni, a véleményem lényegét már leírtam.
Még annyit, hogy a film befejezését én is nagyon jónak tartom és a zenéje is tetszik.


28. Miss bambi (2011-08-29 09:40.45)   - (válasz Scsc 27. hozzászólására)
SPOILER:

Igen,Sophie Marceau tökéletes,mint Anna Karenina,nekem az Ő játéka nagyon bejött,és a film is,teljes egészében.Egyáltalán nem éreztem sehol sem erőltetettnek,sem gyengének,hozta amit kell a maga természetességében.
Persze igazad van,hogy a könyvhűség fontos egy filmnél,de lásd be,hogy ez szinte egyik fimnél sem tökéletes,mindig más-más tényező miatt.
Hol a szereplők unszimpátiája miatt,hol a karakterek rossz megformálása miatt,vagy még kereshetnénk nem egy dolgot,ami szúrja a szemünket.Én próbálok ezek után minden egyes filmadaptációra különálló dologként tekinteni,persze az alap legyen benne,az fontos,amire az egész történet épül.
A lényeg,hogy a cselekményekből,dialógusokból megértsük az egészet,bár aki olvasta a könyvet,az úgy is tudja,hogy mik a különbségek,és ezért hajlamosak vagyunk már rögtön a legapróbb nem odaillő vagy hiányzó dolgot negatívumként kezelni.
Nekem mondhatni az összes karakter tetszett,a film zenéje meg tökéletes volt,a ruhákban sem volt semmi kifogásolnivaló.


A babás jelenet miért is volt hatásvadász?
Nem értem.
Itt már érzékeltetni akarták,hogy Anna a téboly határát súrolja,hogy már egy babával beszélget,teljesen a morfium hatása alá került.
És igen,nem vette észre Vronszkij gróf sem rajta,hogy morfium cseppeket szed,amit ugye még a vetélés után kapott Anna,de rászokott,mert azt hitte,hogy segít neki abban,hogy könnyebben elviselje a megpróbáltatásokat,de legfőképpen a fia hiányát.
Vronszkij,Anna "különös" viselkedését annak tudta be,hogy az ő kettőjük helyzete tette ilyen feszültté,mert számtalanszor mondta neki,hogy várjon a megfelelő pillanatra amikor már együtt tudnak mutatkozni társaságban,Anna válásig.
Anna már mindent beképzelt és szinte egy egészen más,ámorvilágba csöppent,ahonnan már nem volt kiút.
Az a rész a végén,amikor kikocsikázik teljes kábulatában a pályaudvarra,a zene ami megy alatta...tényleg megható,akkor már tudta,hogy mit is akar,talán ez az egy gondolata volt "ép és valós",hogy igenis megteszi,nem csak egy álom lesz csupán,hanem igazi,hogy vége lesz mindennek,nem bírta tovább.A morfium nemhogy segített volna neki,hanem tönkretette,de ezt Ő nem tudta,illetve nem akart tudomást venni róla.
Amikor ott állt a peron szélén,hallani lehetett a közelgő vonat sípját,kissé dermesztő volt,hogy mosolygott,de persze a hirtelen beugró kép is ami megjelent neki(gyermekkori) az is tükrözi,hogy végül még mindig álomvilágban élt,mely bekebelezte örökre.


27. Scsc (2011-08-29 00:48.21) aaaaa
Nem csodálom, hogy rendezők nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy egy ekkora remekművet filmre vigyenek, még ha ennek ára a regény megcsonkítása is.
A Filmkaton jelenlévő 6 feldolgozásból én 4-et láttam, igaz hogy a szovjet változatot nagyon régen, abból már csak halvány töredékek maradtak bennem. Én úgy érzem, hogy összhatását tekintve ez a film távolodott el leginkább az alapműtől.
Tudom, bár elfogadni néha nem könnyű, hogy a könyvhűség nem kőbe vésett törvény a filmvilágban, olykor még a legnagyobb klasszikusokat is átírják. Hogyha új érték jön létre egy régi nyomán, akkor még le is tudom valahogy nyelni.

De ez nem az az eset.
A nagy igyekezet érezhető ugyan amint próbálták
belepasszírozni ebbe az alig több mint másfél órányi játékidőbe a testes regényfolyam minél nagyobb hányadát.
Épp csak azoknak a részleteknek a kibontására nem marad idő, amelyeknek gazdagsága és mélysége adja a regény minden értékét.
Bele-belekaptak egy villanás erejéig a sarkalatosabb jelenetekbe, anélkül hogy a háttér, az okok kiderülnének.
Ezt mondjuk leginkább a Levin-Kitti szálnál éreztem olyan szerencsétlenkedősnek.

Felszínes és hatásvadász érzelmi megnyilvánulásokra cserélték a könyv magával ragadó finomságait. Én pl. a játékbabás jelenetet is ilyennek tartom, bocsánatot kérek azoktól, akik szívszorítónak. Annát amúgy épp az ellenkezője miatt kínozta a lelkiismerete eredetileg, ti. hogy a kislányát (akit nem vetélt el hanem megszült) - nem képes szeretni.

A legjobban azonban nem is az előbbi hiányosságok zavartak, hanem a karakterek hiteltelensége. Mert míg az előbbiek megmagyarázhatóak azzal, hogy a szűk játékidő, meg más műfaj - más eszközök stb. - addig ez utóbbi nem.
Legnagyobb melléfogás a főhősnő személye. Azt hiszem ez nem a Sophie Marcau bűne, ő gyönyörű és különösebb baj a játékával sincs, ám Tolsztoj Annája teljesen más. Amellett hogy ő maga a megtestesült szépség, határozott és erős jellem, eleganciájával, méltóságteljes viselkedésével elbűvöl mindenkit maga körül. Megpróbáltatásai ellenére sokáig megőrzi tartását - senki, még Vronszkij sem veszi észre mi játszódik le benne legbelül, s annál megrázóbb amikor végül teljesen összeomlik. Nálam a látott változatok közül senki sem felel meg maradéktalanul ennek. (A szovjetet nem minősítem mert alig emlékszem rá.)

Ezzel szemben a Sophie Marcau alakította Anna törékeny, érzékeny lelkű, labilis egyéniségnek látszik.

Annán kívül szintén elhibázott Levin, Kitti és Karenin karaktere. Vronszkijé talán kevésbé, de ő sem egy telitalálat.
Levin túlságosan rút itt, és azzal a bárgyú (bocs) mosolyával amolyan balfék benyomását kelti ahelyett a befelé forduló, kissé nyers, kissé önfejű, de jólelkű vidéki földesúr helyett aki olyan szeretetre méltó a regényben.
Kitti sem eléggé szerethető. Az az ingerült, gonosz tekintet amit szülés közben vet férjére, egyáltalán nem jellemző az eredeti, bájos, türelmes és tiszta lelkű fiatalasszonyra. Ők mindketten 100x rokonszenvesebbek a könyvben és a többi feldolgozásban is.
Karenint pedig messze nem ilyen durvának és negatívnak jellemzi az író, sőt, ő is szenved, viaskodik az érzéseivel. Hol a száraz, érzéketlen és csak a külsőségekre adó hivatalnok, hol pedig a megbocsátó, érző férj kerekedik felül. (Anna halála után pl. magához vette a Vronszkijtól származó elárvult kislányát.)

A legfőbb karakterek tehát egészen mások, a fontos részletek szintén, vagy pedig hiányoznak.

Mi maradt akkor az eredeti regényből?

Maradt az alaptörténet és a szereplők a neveikkel. Minden más amit ráraktak, idegen tőle.

Nálam ezek az okok amiért csak 3*. Egy romantikus drámának azért megjárja.


26. Bdt (2010-12-21 09:24.38)   - (válasz Miss bambi 25. hozzászólására)
Most írtam, hát nagyon duuuuurva,olvasd el.XD


25. Miss bambi (2010-12-21 09:20.30)   - (válasz Zsuzska72 24. hozzászólására)
Igen tudom,csak rosszul írtam le,vagyis ez a kedvencem az össze megfilmesített Anna Karenina közül.


24. Zsuzska72 (2010-12-21 07:02.37) aaaaa - (válasz Miss bambi 22. hozzászólására)
Ez az a verzió !!!


23. Kahlan (2010-11-04 20:06.26) aaaaa
A könyv fantasztikus!!!! A film nem rossz!


22. Miss bambi (2010-02-15 12:16.13)  
Szeretem ezt a filmet,de azt a verziót amiben Sophie Marceau játszik Sean Beannel.



21. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-01-27 11:22.35)   - (válasz Cziki 13. hozzászólására)
Egyetértek, én a Garbo (aktuális télen) félénel írtam ezt, viszont utaltam a színpadi változatra. Nem Lenin mondta a lehetőségeket?


20. Chatnoir237 (2009-12-04 22:17.08) aaaaa
szerintem akkor is jó a film, ha olvastad a könyvet. én leginkább a musicalt szeretem.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-01-21 21:2649 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk