Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sellő és a Napkirály
- Moziverzum, 11:10
Talán igent mondok
- Filmbox Premium, 11:40
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Ház a ködben - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Bede István (2018-08-30 20:22.30)  
qrva jó film


46. Melinda3434 (2018-07-17 14:17.35) aaaaa
Szerintem egyáltalán nem gyenge maga a történet sem! Egyszerűen mögé kell látni a sztorinak,a lélektanára!Pl. a csaj beteg, depressziós,lelki beteg,ezért is nem foglalkozott a felszólítás okkal sem és nem volt rendes munkája!És a film az emberi gyarlóságról,önzőségről szól,pl. az ezredes kivágatja a fákat csak hogy nekik szebb legyen a kilátás stb.a csajra meg mindenki cseszik rá pedig ő csak arra vágyik hogy tartozzon valakihez,valahová(még próbál segítséget is kérni a testvérétől is) aztán megkapja a leckét az élettől mindegyik fél!


parfumeshop.hu banner

45. Kilok (2014-11-17 10:39.53)   - (válasz SzaboKri81 43. hozzászólására)
Egyetértek veled, a színészészek zseniálisak voltak, főleg Ben Kingsley és Jennifer Connelly, de még említhetem az Sir Ben feleségét is. Viszont a történet gyenge, ugyan jól kezdődik, de gyenge. Sajnos, de nekem így is tetszett.


44. Arturo professzor (2014-08-06 11:53.28) aaaaa
16.5 millióból forgatták,és 16.9 milliót termelt ki.2002.okt.7-én fogtak hozzá a forgatáshoz,mégpedig San Francisco-ban,Santa Claritá-ban és Los Angeles-ben.13 baki van benne. A tényleges ház Malibun helyezkedik el.


43. SzaboKri81 (2012-08-17 07:35.18) aaaaa
Úgy látom, hogy a kommentek alapján én leszek az egyetlen, akinek nem tetszett a film. Persze nem azért, mert üres fejű akció b..i lennék, hanem mert a film története borzasztó gyenge lett. Szeretem a jó drámákat (Bábel, 21 Gramm, Segítség... és a sort hosszasan lehetne folytatni) de ez nem tartozik közéjük. A színészek persze itt is kiválóak. Sir Ben Kingsley annyira remek színész, hogy arra nehéz jelzőket találni. A többiek is nagyon jók voltak. Viszont a történet eléggé unalmas, lassan csordogál és szerintem tele van hibákkal.

Spoiler


Van egy asszony, aki otthon fekszik és még véletlenül sem hajlandó kibontani az APEH hivatalos leveleit. Erre egy napon jön a végrehajtó és lefoglalja a házat. Azért, hogy ideáig eljusson egy foglalás rengeteg levélnek kell kimennie. Ha ezeket nem bontja fel valaki, akkor magára vessen. Természetesen ezek után már ügyvéddel akarja visszaszerezni a jogosnak vélt otthonát. Bár csak azt nem tudom, hogy miért? Ha a motelszobára nincsen pénze, mert nem dolgozik (legalábbis sosem látjuk dolgozni, csak annyit mond, hogy takarítónő) akkor miből akarja fenntartani a házát? És persze az ügyvédet cseszegeti, hogy miért nem csinál már semmit, pedig Ő volt az, aki hagyta elúszni a házát. Akkor ne az legyen fontos, hogy 18.-ra vendégeket vár, addigra szerezzék vissza.
Ha kibontja a levelet, akkor talán megoldható lett volna, hogy Ő adja el a házát piaci áron és akkor még neki is maradt volna pénze.
A seriff eléggé idegesítő a filmben. Persze segíteni szeretne a szépséges Jenniferen de ehhez ily módon át kell lépni a hatáskörét? Miután a belső ellenőrzés már nyomozást folytat ellene ezek után még tovább kell fokozni az indulatokat.
Szegény iráni család meg rosszkor volt rossz helyen. A film vége persze eléggé szívszaggató de ahogy odáig eljutnak az események az harmat gyenge.

Szóval nálam mindösszesen két csillagot ér A Ház a Ködben. És itt a borzasztó gyenge történet az, ami miatt ennyire alacsonyan osztályzok. A színészek ennél sokkal jobbak voltak.


42. Limpi Sisak (2012-01-01 10:57.08) aaaaa - (válasz DInnyetimi 41. hozzászólására)
Nekem ő a három legnagyobb kedvenc színésznőm között van. Annak idején a Rekviem egy álomért mellett az Egy csodálatos elmét és ezt a filmet nagyjából egymás után néztem meg és egyből a kedvenceim közé lépett. Lenyűgözött. Nemcsak természetes szépség, hanem kivételes színésznő is.


41. DInnyetimi (2012-01-01 10:53.14) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 40. hozzászólására)
Csatlakozom a véleményedhez.
Jennifer Connelly nekem egy megfejthetetlen színésznő, benne is van valami átlagostól merőben eltérő, nagyon tetszenek a szerep választásai, és nem utolsó sorban egy igazi szépség a maga természetességével.


40. Limpi Sisak (2012-01-01 10:45.41) aaaaa - (válasz DInnyetimi 39. hozzászólására)
Az biztos, hogy bámulatos színész. Tökéletesen alakított ebben a filmben (is). Teljesen magáévá tette ezt a szerepet, és ez még diszkrét megfogalmazása a dolognak.

Mellette még Jennifer Connelly miatt is nagyon szeretem ezt a filmet, ő is nagyon jó volt sztem.


39. DInnyetimi (2012-01-01 10:40.41) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 38. hozzászólására)
:) Az egyszer biztos.
Ben Kingsleyben van valami olyan erő (és még annál is több, mint amit ez a szó kifejez), amit kevés ember tudhat magáénak, ezért nekem az ő játéka mindig különleges élmény, pedig még nem sok filmet láttam tőle. (Egy ilyen színészt tudok még mondani rajta kívül...)


38. Limpi Sisak (2012-01-01 10:31.06) aaaaa - (válasz DInnyetimi 37. hozzászólására)
Érezni már a szavaidból is a rád tett hatását. Tökéletesen megértem, számomra is letaglózó élmény volt annak idején. Tipikusan olyan film ez is, ami sokáig még hatással van az emberre a megtekintése után is.


37. DInnyetimi (2012-01-01 10:29.40) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 36. hozzászólására)
Az elmúlt évben láttam még egy ennyire "sokkoló" (nem tudok hirtelen rá jobb kifejezést) filmet, ami ilyen hatással volt rám, de úgy hirtelen nem is jut eszembe ezekhez fogható.
Abban biztos vagyok, hogy míg élek, erre emlékezni fogok.


36. Limpi Sisak (2012-01-01 10:25.17) aaaaa - (válasz DInnyetimi 35. hozzászólására)
Nem csodálom ezután a film után. Én is így voltam vele anno.


35. DInnyetimi (2012-01-01 10:24.02) aaaaa
A filmnek most lett vége, de írni még nem tudok róla, pedig...csak össze kell szednem hozzá magamat.


34. Rents (2011-11-21 12:56.06) aaaaa
OTTHON. Egy ház, tele a cuccaiddal, egy hely, ahol élsz, odaképzeled magad, amikor épp melózol vagy állsz kinn a buszmegállóban, ahol fel akarod nevelni a gyerekeidet, satöbbi, satöbbi. Én személy szerint mégsem éreztem száz százalékig indokoltnak a szereplők harcát, de simán lehetek ezzel egyedül. Szóval egy házért megy a bunyó, kilakoltatott csaj és beköltöző arabok, ebből vagy egy hülye Adam Sandler-vígjátékot lehet forgatni, vagy ezt. Lassú drámáról beszélünk, ami a végére eléggé rossz irányba fordul, a happy end asszem nem a megfelelő fogalom rá.:D A történettel sincs baj tehát, meg szépek a képek is, de a lényeg a színészi játék. Jennifer Connelly egyike azon kevés színésznőknek, akik hihetetlenül szexik és még játszani is tudnak, erős a játéka, meg van még nekünk itt egy Sir Ben Kingsley, aki elég nagy legenda, nagyjából minden filmben arat, amiben megjelenik, itt a zsenialitás határait súrolva nyomja a szerepét, az akcentus, az érzelmek, a tekintet, szóval minden passzol. Egyébként SPOILER sztem ő az egyetlen színész, aki kétszer fullad meg zacsiban három éven belül:D. Mégsem lett a kedvencem a film, talán mert ennél monumentálisabb sztorit vártam (ki tudja, miért), meg nem is vagyok nagy drámás, de mindenképpen tisztelem az értékeit, és tudom ajánlani annak, aki az.
Színészek: 9/10
Történet: 8/10
Hangulat: 8/10
A film: 8/10


33. Lanibacsi (2011-07-26 14:37.11) aaaaa
nekem tetszett,végre olyan filmek is elérhetők,melyek nem csak lövöldözésből állnak


32. Su-30mk (2011-07-14 02:56.09) aaaaa
A film igen fajsúlyos dráma, amit kifejezetten kedvelek: ennélfogva örülök, hogy felfedeztem.
A film erényei közül amit a legeslegjobban kiemelnék az Roger Deakins óóóóriási operatőri tudása, melyet újfent bizonyított. Én már minimum 3 Oscart adtam volna neki és talán ebben a filmben nyújtja a legjobbat. Az Akadémia nem normális, hogy még egy díjat sem kapott, volt olyan év hogy két nominációja is volt a best cinematography kategóriában! Szerintem ez önmagáért beszél...minden filmet amit ő fényképez egyszerűen meg kell nézni, akkora csemege:-)
Jennifer Connelly irtó jó drámai színésznő és a szépségével sincs problémám:-) Ben Kingsley alakítása szerintem a legjobb a filmben, olyan érzelemkifejező arcmimikát amit itt felvonultat igen ritkán látni. Elég döbbenetes végignézni miképp bontakozik ki egy fatális végkifejlet nemcsak az egyes emberek hanem árnyaltan a kultúrák között is, a rendező legnagyobb erényének pedig éppen azt tartom, hogy a maga filmes eszközeivel mindvégig tudatja a nézővel, hogy ennek bizony nem lesz jó vége...
Nem is lett, a film utolsó mondata pedig nagyon üt. Ezt látni kellett!


31. Ezrrl (2011-05-02 22:32.56) aaaaa
+ Kingsley szinkronhangként Végvári Tamás(RIP),felejthetetlen!


30. Ezrrl (2011-04-28 17:33.44) aaaaa
Döbbenet!

Ennyi!

Minden szempontból!

Az viszont hihetetlen,hogy itt kb. az 5000-dik hely körül pöcörög!
Ben Kingsley amit itt letett,az kifejezhetetlen,zseniális...áhhhh(SPOILER):amikor a kórházba rohant,na onnantól kezdve megszakadt a szívem,annyira fájt...színészisten!

MESTERMŰ!!!


29. Liz-i (2010-10-27 21:35.39) aaaaa
Az egyik kedvenc filmem a műfajban. Nem délutáni vagy esti matiné, az ember garantáltan órákig képtelen utána elaludni, annyira felkavaró. Ráadásul az egyik legszebb és legjobb színésznő játszik benne. Na és Ben Kingsley, aki szintén zseniális.


28. Mea83 (2010-08-18 15:11.53) aaaaa
Örökérvényű mondanivaló, szenzációs alakításokkal. Nekem az egyik kevenc filmem.


27. Debraa (2010-07-14 21:04.34) aaaaa
Ben Kingsley hatalmasat alakít! És Jennifer Connellyt is annyira szeretem. Jó a film igazán, nagyon érdekes. Az elejétől fogva végig nyomasztó, borús. Ez kellett ma nekem. Gondolkodom, 4 vagy 5. Egyelőre 4*, de különleges élmény volt a film, sok érzelmet váltott ki belőlem.


26. Na'vi (2009-12-20 21:02.48)  
ez a film eszméletlen jo volt.a 3 oscar jelölés kijárt valoban.
lehangolo a hangulat nagyon de ettől jo egy dráma.
**spoiler**
a film végén kihültem mikor kingsley öngyilkosságot követett el."szép" halál...
5/5


25. Kisjon (2009-08-29 12:23.37) aaaaa
teljes mértékben igazad van. iránit írtam, de indiait akartam. és valóban édesapja kenyai volt.


24. A mozgókép istene (2009-08-28 15:50.08)  
Ha jól emlékszem, akkor Ben Kingsley félig indiai, félig angol. Anyai ágról zsidó vér folyik ereiben, míg apja kenyai születésű indiai állampolgár volt.


23. Kisjon (2009-08-28 15:19.26) aaaaa
ukrán származású vadim perelman zseniális filmet tett le az asztalra. semmi bizonytalanságot nem találni filmjében amit egy elsőfilmes rendezőktől várhatnánk. filmjét olyan nagyszerű színészek erősítik mint az iráni-angol származású ben kinksley vagy az oscar díjat már magáénak tudható gyönyörűszép jennifer connelly. a filmben kulcsfontosságú szerephez jut még a kilakoltatásban segédkező rendőrnek is akit ron eldard kelt életre. briliáns, zseniális színészi alakításokat láthatunk a filmben,talán ben kingsley aki olyan alakít itt amit talán életében még sohasem.
a film szereplői egyetlen ház miatt mindent elveszítenek. mindennél fontosabb talán azonban a főhős ráeszmélése arra, hogy hibázott: az elején egy undorítóan negatív, ugyanakkor nagyon erős figura, a végén pedig a legérzelmesebb szereplő a filmben. csodálatosan megoldott pálfordulás ez. Kingsley tehetségéhez semmi kétség nem férhet: a külsőre kőkemény, saját szabályaihoz mindenáron ragaszkodó, de legbelül az önzetlen szeretet által motivált férfi képét kapjuk tőle. így bizonyítva, hogy minden szerepet képes a legjobb szinten eljátszani.
iszonyatosan jó film ez, valóban helye van a legjobb filmek között. mert ez az.


22. Szabgya (2009-07-12 08:53.18) aaaaa - (válasz Kárpátaljai srác a FŐKRITIKUS 21. hozzászólására)
Látod, tudsz te normális dolgokat is írni ha akarsz.
Sűrűbben is gyakorolhatnád eme tevékenységed...


21. Kárpátaljai srác a FŐKRITIKUS (2009-04-15 09:37.43) aaaaa
Ez az, amire 6 csillagot is megadnék. Ez az a film, ami az emberben marad.


20. Charlie Lee (2009-02-22 22:40.16)   - (válasz Tig11 18. hozzászólására)
Pedig nagyon sokan keverik össze.Márpedig egy perzsát arabnak nevezni elég nagy sértés.Fordítva is így van persze.Akár ölni is tudnának érte szerintem.



19. Bugyborék (2009-02-22 20:56.13) aaaaa
Nekem annyira nem tetszett, láttam már jobbat is.


18. Tig11 (2009-02-14 20:59.17)  
Egy nem is apróság:
Irán NEM arab ország, hanem perzsa, tehát lakói nem arabok, hanem perzsák!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2018-08-30 20:2247 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk