Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 04:00
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Idióták - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Az utolso szamuráj (2014-11-09 15:25.24) aaaaa
Az Idióták egy brutálisan jó,mi több,nyers és őszinte film:ami azonban nem való mindenkinek.
Oldalakat lehetni írni arról,miért:sértődés lenne a vége.Úgy érzem,kár felcímkézni egy csoportot azért,mert tetszik neki valami,olyasmire,hogy entelllllllekkkktüelek,akik a saját szarukat is rózsaszín ízorgiának fogják fel:nem,egyszerűen csak nyitottabbak,esetleg az adott témáról van már fogalmuk,foglalkoztak vele,sőt érdeklődnek iránta.Itt akár jelen esetben arról is fogalmuk van,hogy Dániában a kommunák létesítésének amúgy is széles hagyományai vannak.Mi a "fenti" államokról ,Dániáról,Svédországról stb olyasmiket tartunk,haj de jól élnek milyen magas az életszínvonal,ám olyan szerencsés helyzetben vagyok/vagyunk ,hogy mára a Tetovált lány és társai-vagy a dán vígjátékok-jelzik,ott is markáns társadalmi problémák feszülnek.Valami bűzlik Dániában.
Lars Trier darabjai mindig is erős vízválasztóvonallal működnek:aki számára semleges,azok a legritkábbak,vagy szeretik vagy nagyon komolyan nem.Ennek persze egyik oka,hogy képi világába a pornó is beletartozik,ami megítélése sokaknál prüdériát vagy meg nem értést von maga után:holott filmjei felnőtteknek szólnak,és könyörgöm,ha nem apáca vagy katolikus pap olvas éppen,az ember szeretkezik.Dug.Baszik.
Itt is van hát pinában csattogó hímvessző,de ha az ember csak ezt látja,kecsesebben elsiklik a lényeg mellett,mint Rocco a szűzlányok versenyfutása elől.
Ma-izé,asszem,nem Magyarországon,itt mintha sok bolondokházát megszüntettek volna és azok lakóit a Való Világba,Celeb vagyokba meg a politikai közéletbe transzportálták volna...-szóval jobb helyeken a bolondok,idióták a "társadalmi rendet" működést meghatározó ,"normális" emberek figyelmének,szociális érzékenységének köszönhetően olyan helyen élnek,ahol ellátják őket,figyelnek,gondozzák őket,és vélhetőleg ők ott....használjuk azt a szót,boldogok.Viszont,mi,a normális emberek,a "társadalom gerincei,tartópillérei,tagjai" és valahány kicsit gúnyos szó a "naptárban",nem vagyunk éppen happy-k,boldogok,vidámak,mert...is ide írd be,ami fáj.Ami számodra gond,lusta vagyok felsorolni,meg bömbölésed okát úgyis Te tudod.
Szóval,van egyfajta elérhetetlen vágy bennünk olyan felé,amit mondjuk Forrest Gump és tettestársai gond nélkül élveznek,ami azért anomália,hisz mi lennénk az "okosabbak."Így hát néhány értelmiségi úgy dönt,megtalálja magában a benne rejlő Idiótát,akár úgy is,környezetüket hülyére veszik,megtévesztik,esetleg gúnyolják.Ez sokáig felszabadító,mi több,tényleg vicces-a film igenis erősen humoros,ha érti valaki az ilyen poénokat-azonban egy idő után a "fagyi visszanyal",mindenek van ugye fonákja-így ennek is.Oka az emberi természet,de akár a társadalmi rend vagy beidegződések is,amiért is a kommuna felbomlik(Ám igen érdekes a búcsú pillanata:valahol hiába szaladnak szét tagjai,tudják,hogy valami olyat tettek,olyasmit csináltak,ami ritka és kevesek kiváltsága,nem nézve annak a kívülállók általi megértését)
Majd az utolsó jelenet és egy saller felteszi a pontot arra a bizonyos betűre.

Nagyon nagy film ez bizony,tele gondolattal,humorral és a társadalmat-néha a miénket is,sőt az összes modern társadalmakat-érintő kérdésekkel és jól odafigyelve kimondott válaszokkal:mondom,ha valaki leragad ott,van gruppenszex meg jaj nedves punciban csattogó fallosz,hát....nem gúnyból vagy lenézésből,de őszintén sajnálom.


10. Tysonrichie (2012-08-18 21:19.44) aaaaa
Pocsék egy film.



9. Convar (2012-02-14 19:23.35) aaaaa
Idióták.


8. Kovbojka (2011-11-27 09:21.30) aaaaa
Még most a hatása alatt vagyok...


7. Inconnue (2009-10-31 06:45.17) aaaaa
Ha nem baj, egyik kedvenc filmem (a sok százból). Lars von Trierrel együtt.


6. Gizella11 (2009-05-30 11:26.51) aaaaa
Nahát, eszembe sem jutott, hogy a legjobb megoldás a munka! Akkor sem ideje, sem energiája nincs az embernek a hülyeségre, hanem szépen, rendes emberként éli az életét és keresi az eszmei mondanivalót! Én szívesebben tartoznék ezekhez az idiótákhoz, mint a rendes emberekhez, így hát sehova sem tartozom.


5. Pulber (2008-04-11 16:45.00) aaaaa
Tartozni akarsz egy nonkonformista közösséghez, de nem vagy elég jó bunyós, hogy érvényesülni tudj a Harcosok Klubjában? Ott van számodra az Idióták társasága!
Egyfelől nézhető vígjátékként - pl. amikor a srácot megpisiltetik a tetkós férfiak, tipikus sitcom jelenet. Van valami mégis a filmben, a szellemi fogyatékosság mint téma, egy mindenképp komoly és rendszerint tabuként kezelt dolog; valamint olyan határhelyzetek nagyon is realisztikus beemelése, mint a fiúgyermek elvesztése, ami nem engedi a humort humorként érvényesülni (persze azért lehet jókat röhögni, de maga a "humor" fogalma nem áll össze az emberben, miközben nézi). Ez a végére csúcsosodik ki, amikor a főszereplőnő hülyét csinál magából egy igazából torokszorító helyzetben - a tökéletlenség (ami minden humorforrás sajátja) egy megnevezhetetlen szintre emelődik, amikor ezt a tevékenységet - ami addig leginkább csak játék volt, noha elég széles színtéren - nemhogy hazaviszi, hanem élete legsúlyosabb eseményére reagál vele.


4. Ak76 (2007-12-07 17:11.12) aaaaa
íme az NO.1 álértelmiségi...de ha megkérdezné bárki,hogy MITŐL zseniális,mitől egyedi,és pláne mitől érdekes,alighanem csak síri csend,és hullaszag...vagy ami valoszinűbb,körmönfont,főképp értelmetlen hablaty,magasröptű diskurzus a semmiről..csináltunk mi is anno ilyen videokat a haverokkal,semmi nem kell hozzá csak vastag bőr a pofára,pia,meg egy-két csaj,aki mindenben benne van...aztán meglehet magyarázni,hogy mi bizony a teljes szabadságot,a manipulálatlan filmművészetet,a hippikultúrát,meg még egy valagnyi eszmét probálunk keresni benne..de a lényegről szeretnek elfeledkezni..a FILM azért is van hogy szórakoztasson...ez meg csak szimplán unalmas..mintha valaki más "bulivideóját"nézném...most pedig megyek a szénbányába...


3. Nyulci (2007-11-29 14:01.56) aaaaa
Nem ez Lars von Trier legjobb filmje, de nem rossz és maga az ötlet is érdekes volt.



2. Gizella11 (2007-11-29 11:36.33) aaaaa - (válasz Ak76 1. hozzászólására)
Én téged hajtanálak a szénbányába! Végre láttam egy érdekes egyéni filmet. Lars zseni!


1. Ak76 (2007-08-19 23:43.15) aaaaa
tölem aztán lehet Lars Von Trier,meg kultfilm,meg botrányfilm(??)ez a múvi bizony sz@r...elejétől a végéig.tipikus álértelmiségi f@szverés a lét értelmetlenségéről...a hiperszinvonalon vegetálo Dán társadalom elidegenedése...brrrrr..kihajtanám ezt a sok gyökeret egy szénbányába melózni egy hétre,mindjárt lenne életértelmük...



Kapcsolódó fórumok

KeresemNyomozo1, 2016-07-25 22:451 hsz
VéleményekAz utolso szamuráj, 2014-11-09 15:2511 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Idióták adatlap
Eredeti cím: Idioterne
Évszám: 1998
Rendezte: Lars von Trier
Szereplők: Jens Albinus, Bodil Jorgensen, Louise Hassing, Paprika Steen, Henrik Prip...

További információk

Szereplők fórumai
- Lars von Trier - Vélemények
- Paprika Steen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk