Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elysium - Zárt világ
- Film+, 23:00
Harcban élve
- RTL Három, 23:00
Joker
- Filmbox Premium, 23:25
Hang nélkül
- Viasat3, 23:40
Holtodiglan
- Cinemax, 00:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Semmelweis (2023) - Vélemények
Segítség mi a film címe????
2022-es választás
Orbán Viktor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kingstown polgármestere aaaaa
Agatha Christie aaaaa

 

Grady adatlapja

Osztályzott filmek
Eddig még nem osztályzott filmet.

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 3.
Utolsó hozzászólások:

Beszélnünk kell Kevinről - Vélemények (2012-05-08 09:52.52)
Kevin pszichopata, de ezt 18 éves kor alatt nem lehet patologizálni, mert a személyiség még fejlődik, de mivel Kevin senkit sem szeret és nem érez megbánást, bűntudatot 11 ember legyilkolása után sem, így aztán nehéz lenne azt állítani hogy teljesen egészséges csak frusztrálja az anyjával való kapcsolata.

Egy beteg embert nem tudok felelősségre vonni azért amit tesz, pláne ha gyerek. A szülők viszont ép elméjűek és kezdhettek volna valamit a fiúval a 16 év alatt, ha az apa nem kerülte volna annyira a konfliktust és az anya nem vette volna személyes támadásnak a fiú destruktív viselkedését.

A antiszociális pszichopátia nem jár együtt vérszomjjal. A pszichopata olyan mint mindenki más azzal a különbséggel hogy nem érez szeretetet,megbánást és nem tanul a rosszból. Csak azzal törődnek hogy megszerezzék amit akarnak és nem számítanak a normák és ha valami akadályba ütköznek akkor igyekszenek bármilyen módszerrel elhárítani azt. Ha egy szociopata tinire ráerőltetik hogy járjon be egy olyan közösségbe nap mint nap ahol elvárnak bizonyos dolgokat tőle amiket ő nem akar megtenni akkor előbb utóbb szabadulni akar majd és az "anya, utálom a sulit, nem akarok többet iskolába járni" minden bizonnyal nem működik.

Szerintem a könyv írója pontosan tisztában van a dologgal és direkt ráirányította a diszfunkcionális anyára a figyelmet, hogy az olvasó (és néző) kitalálhassa magának hogy az egész tragédia forrása a rossz anya és a nevelés.

Persze a kérdés még mindig áll, hogy vajon Kevin akkor is rálép a pszichopatává válás útjára ha anyja tiszta szívből szereti és akarja őt?
Még az orvosok sem tudják biztosan hogy a pszichopátia veleszületett rendellenesség vagy fejlődési zavarból kialakuló állapot.

Engem személy szerint mindennél jobban bosszantott az ahogy az anyával bántak a tragédia után.

Beszélnünk kell Kevinről - Kérdések (2012-05-08 09:19.37)
A fiú egyértelműen pszichopátiás tüneteket mutat.
A pszichopata ember három legfőbb tulajdonsága hogy nem szeret, nem érez bűntudatot és nem tanul a hibáiból.
Kevin nem szeret senkit. Sem az anyját, sem a húgát, és az apjához való gyenge kötődést is csak megjátssza. Arról már nem is beszélve hogy semmilyen más szociális interakció nincs az életében.
Nem érez bűntudatot mikor tönkreteszi anyja szentélyét, amikor a húga elveszti a szemét, megöli a tengerimalacot meg persze lemészárol 11 embert.
És nem tanul. Nem tanulja meg hogy a dolgoknak következményei vannak ezért újra elköveti azokat. Némelyiket pusztán anyja bosszantásából.

További pszichopátiás tünetek még hogy manipulálja az embereket és csak addig kedves amíg eléri amit akar és úgy viselkedik ahogy azt mások szeretnék.

Mivel a szociopátia személyiségzavar, ezért nem állapítható meg 18 éves kor alatt, így nem mondható ki egyértelműen hogy Kevin pszichopata, de minden jel arra mutat.

És közben mégis ott lebeg végig a filmben hogy mindezt csak anyja iránti utálatából csinálja, de ettől nem törpül el a tény hogy saját családtagjait és 9 másik embert megölt.

A pszichopatákat általában zavarja az irántuk tanúsított ragaszkodás mert koloncnak érzik a nyakukon. Az anya pedig annak ellenére hogy nem szerette tiszta szívből a gyerekét, igyekezett úgy tenni mintha ő mindent megtenne Kevin boldogságáért és színlelte a szeretetet, amit nyilván egy idő után megérzett a fiú és frusztrálta.

Sleeping Beauty - Vélemények (2012-05-05 13:07.21)
Uhhh. Olvasgattam a kommenteket és olyan érzésem támadt mintha majmok próbálnának atomreaktort építeni.


SPOILER
Lucy végig egy enigma, a film közben és utána is, hogy egy ilyen szép és fiatal lány miért él ilyen bűnös életet, miért vállal ilyen alja melókat, adja el magát vén fazonoknak, és miért ilyen elégedetlen az életével.


Lucy takarítói melót vállal egy olcsó étteremben, fénymásoló segédként dolgozik egy sivár irodában és a testét felajánlja az egyetem tudományos karának mint kísérleti alany (az endoszkópiás kutatás a film elején).
Ezek után jön a képbe még az alkoholista anya aki pénzügyi problémáival a lányát terheli, aki kénytelen nehéz anyagi helyzete ellenére pénzt adni neki. Ezek magyarázzák a lány rossz közérzetét.
Továbbá ott van még Bridmann, Lucy halálos beteg, alkoholista és (Lucy szemében) aszexuális barátja akit rendszeresen látogat és akivel teljesen más a viszonya mint a filmben szereplő bármelyik másik figurával.

Lucy ártatlan külseje teljesen ellentétben áll személyiségével. Bulizós, drogos, piálós, mocskos szájú, gátlástalan lány aki prostituálódni is hajlandó pénzért, de erről mit sem tudva Clara kihasználja a lány külsejét és vén fazonoknak adja el a lány "érinthetetlen" szépségét, ami valószínűleg önmaga fiatalkori énjére emlékezteti.

Lucy szereti a pénzt és nem fogadja meg Clara tanácsát. Tojik rá hogy kirúgják albérletéből és segédfénymásolói állásából. Kivesz egy luxuslakást anélkül hogy megtekintené és heccből még egy bankót is eléget.


Haldokló barátja már régóta tervezgeti hogy öngyilkos lesz. Mikor végre összeszedi bátorságát, felhívja Lucy-t aki odasiet a férfihoz, akinek utolsó kívánsága hogy Lucy vegye le a felsőjét és meztelenül feküdjön mellette amíg ő meghal. Ez összetöri Lucy a férfiről alkotott képét, mert minden szexualitást kizárva kezelte őt. Ezért néztek együtt pornót és ezért ajánlott neki házasságot.


A ciginyom után kezdi csak érdekelni hogy vajon mit csinálnak vele amiért olyan sokat fizetnek annak ellenére hogy nem hatolhatnak belé az ügyfelek. Ezért vesz egy minikamerát amit a film végén a vázára tesz hogy felvegye ami vele történik míg alszik.

Az őszhajú férfi akit Lucy le is filmezett, szintén öngyilkos lett. 4 adagot ivott meg abból az erős altatóból amit Clara Lucynak is adott minden meló előtt. Clara az altatót otthagyta a szobában. Mikor visszament megnézni hogy meghalt-e a fazon, látta hogy Lucy sem ébredt fel. Nem tudta hogy előző este is kiütötte magát valami tablettával és azért aludt olyan mélyen+ még altatót is ivott. Bepánikolt hogy a vénember megölte a lányt is, ezért próbálta lélegeztetni. Lucy felriadt. Látta hogy a vénember meghalt és azért fizetett hogy az ő meztelen teste mellett halhasson meg. Pont mint Bridmann. Ezért kezdett el sikoltozni a film végén. Talán még azt is hitte hogy minden korábbi ügyfél is ezt csinálta.

SPOILER vége

Elég szomorú hogy ha nem mondják ki szó szerint a film mondanivalóját akkor mindenki lehurrogja hogy mekkora sz@r és semmi értelme.
Ugyan ez volt Az órákkal is.

Persze akiknek Rob Schneider az Isten azoktól kár is elvárni hogy megértsenek egy burkolt alkotást.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk