Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
Hazug házasság
- Film4, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Beszélnünk kell Kevinről - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
307. Gyorkos (2022-07-18 06:11.59) aaaaa
Nagyon fontos témáról szól a film, de borzasztóan vontatott, lassú és hosszú.


306. Chris Co (2019-11-30 21:16.45) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 303. hozzászólására)
Előre engedem a hölgyet és köszönöm helyett jól leb*sz, mit képzelek, mert az illető egy erős nő!!! :)



305. Chris Co (2019-11-30 21:09.50) aaaaa - (válasz Bertó!!! 304. hozzászólására)
Spoiler! Lehet, rosszul emlékszem, de a film elején, amikor az anyuci labdázott, vagy mit csinált a kölökkel már ott lehetett látni, kínlódik, nem tud vele mit kezdeni (lehet, nem ez a film volt, csak rémálmok...:)). Szerintem nagyon is baj volt velük! A gyerek csak úgy volt, ami meg szintén nem robot, megérzi, ha nem szeretik. Fekete péntek, vagy sem itt a labda, nesze b*zmeg, játsszál. Az apuka meg elgondolkodott, az anyunak beszélnie kellene Kevinről. Szóval érzelmi síkon csúcs katasztrófa szülőkről beszélhettünk. Az érem másik oldala meg nyilván, hogy nem ISIS iskolába járatták a kölköt. Érdekes, hogy végigsétálok a grundon és mindenhol balhés tinik, összetört üvegek, részegen ordibáló gyerekek... gondolom, hogy ott sincs a szülőknek felelősségük. Zombi gyerkőcöket nemzettek, direkt! :) Sajnos vannak olyan együttállások a naprendszerünkben is, ahol sok minden összefügg egymással!


304. Bertó!!! (2019-11-30 17:30.07)  
Spoiler.
Szerintem a szülőkkel nem voltak problémák.Teljesen hétköznapiak voltak,a kis méregzsák,viszont abszolút úgy viselkedett,mintha maga a gonosz szállta volna meg.Már a labdás játéknál érezni lehetett,hogy ezzel a kis f*sszal még lesznek gondok.


303. Lifeisamovie (2019-11-30 15:54.52) aaaaa - (válasz Chris Co 302. hozzászólására)
"(csak, mert x azt írta, és megszégyenített a hozzászólásával meg a satöbbi...)"
Akkor hívnánk PC igazgatót XD


302. Chris Co (2019-11-30 12:41.11) aaaaa - (válasz Bertó!!! 301. hozzászólására)
A filmben látottak szerintem picit összetettebbek annál, mint, hogy Kevin egy "verni való kis köcsög gyerek". Baráti, vagy inkább együtt érző logika, nem klappolt Kevin sem. A szülőknél is volt némi defekt, mint gyermek vállalás, nevelés (ide figyelem felhívás, mint, hogy ne azért, mert kell, meg, hogy társadalmi normák, meg a többi blabla, mert mi lesz velünk, ha már nem lehet a későbbiekben). Sanyarúbb gyerekkor (szeretet hiány itten, helyette meg minden más) gyanánt sem feltétlen mészárol a kölök. Ez inkább a körülmények egybeesése, ami minden rossznak az előidézője. Apu, anyu nem szülő, a gyerekből meg kiváltja az állatot. Hasonló, mint a sok-sok amerikai iskolai lövöldözős történet, vagy a legutóbbi, a londoni terrorcselekmény. Hibbant kölkök, felnőttek, vagy a kettő együtt. Szerintem itt, a Filmkatalógus fórumon is látható némi olyasféle reakció, hogy egyetlen, vagy több ellentmondás, nem egyetértés miatt rögtön szálka az illető, meg nem szeretem, bírom, és egyebek. Arra lennék kíváncsi, ha a törvényeink (a kényszerzubbonyok) nem léteznének, vajon itt, még egy internetes oldalon is mennyire lennének a valóságban vérengzőbbek (csak, mert x azt írta, és megszégyenített a hozzászólásával meg a satöbbi...).


301. Bertó!!! (2019-11-29 14:05.40)  
Ez a Kevin,egy igazi verni való kis köcsög gyerek.
Csakis Tilda Swinton miatt nézhető a film.


300. Rockercsaj2003 (2017-10-14 13:34.09) aaaaa
Előbb láttam a filmet mint olvastam. Tegnap fejeztem be a könyvet. Azt kell mondanom hatalmas, minden tiszteletem az író előtt. Olyan tabukat feszeget amit kb senki nem mer bevallani, vagy elismerni hogy vannak ilyen emberi érzések... A könyv durvább mint a film...de még így is átjön..Aki teljesen megakarja érteni a filmet olvassa el a könyvet is...Érdemes megnézni azoknak akik gyermekvállalás előtt állnak, akiknek már van gyerekük nem tudják objetiven nézni, vagy csak nehezen..Spoiler hiszen aki szereti a gyerekét annak felfoghatatlan hogy valaki nem...a könyv végén szinte undorodtam Kevintől, de a végén mégis úgy zárta le hogy megszereti az édesanyja.,,,, nagyon nagy mélységeket mutat be a film... Ehhez hasonló film kevés van, ha van egyáltalán...Magával ragadó nem tud az ember szabadulni az általa keltett érzésektől.


299. Evile-Elvis- (2017-09-08 19:11.37) aaaaa
122. Evile-Elvis- (2012-05-16 15:34.00) aaaaa - (válasz Eufrozina85 121. hozzászólására)
Persze a legelején még nem volt teljesen tudatos a későbbi mészárlásra való felkészülés. Azonban onnantól kezdve, hogy éles nyílvesszőre lett cserélve a játék, már biztos megfogalmazódott benne legalább a szándék az ölésre - a hajlam az mindig is benne volt.

Szinte biztos, hogy Kevin anyukája nem a legtökéletesebb szülő, de nem is extrém eset. Szerintem igen általános és gyakori az ilyen anyatípus - sajnos. De legyünk őszinték a legrátermettebb szülőt is próbára tette volna egy Kevin kaliberű srác, szóval nem csoda, hogy rettegett tőle - lehet, hogy még te is megijednél egy ilyen sráctól. Persze vannak akik azt mondanák, jól el kellett volna verni és majd észhez tér, de szerintem az erőszak sosem megoldás, főleg nem egy Kevinnél.
Válasz erre

121. Eufrozina85 (2012-05-16 15:16.35) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 120. hozzászólására)
"Az apával eljátszadozik a kis Kevin, de csak azért, mert érdekli az adott játék (az apa személye lényegtelen neki) a fő, hogy gyilkolhat a videó játékban és nyilazhat a kertben"

Na igen, ebben igazad van, ezt eddig nem láttam. Az olvasós rész is világos így nézve. Az azért szerintem túlzás, hogy már akkor is tudatosan készült a későbbi tettére, de mindenképpen egy jel, hogy már akkor is az erőszak érdekelte.

A szülőknek nem viselkedése volt extrém - illetve az anyát érdemes itt megemlíteni. Ami benne extrém, az a törékenység, amit az anyaság okoz neki. Gyakorlatilag retteg a kölöktől. Nem anyatípus, nem működik anyaként - én legalábbis erre építettem fel az elméletem.
Válasz erre


120. Evile-Elvis- (2012-05-16 15:01.44) aaaaa - (válasz Eufrozina85 119. hozzászólására)
Kevin viselkedése a legextrémebb, nem a szülőké. Ma hazánkban az átlag családok alig tudnak érdemben foglalkozni a gyerekekkel (sok esetben az óvodára meg az iskolára hárul a nevelés) mert mind a két szülőnek kőkeményen dolgoznia kell, hogy megéljenek és már nem igen lenne erejük sem idejük egy olyan különleges figyelmet érdemlő csemetére mint Kevin. Rengeteg gyermek nő fel úgy, hogy nem olvasnak nekik mesét és nem játszanak velük, mégis beilleszkednek a társadalomba. Az apával eljátszadozik a kis Kevin, de csak azért, mert érdekli az adott játék (az apa személye lényegtelen neki) a fő, hogy gyilkolhat a videó játékban és nyilazhat a kertben (már ekkor tudatosan készülve későbbi tettére) de az ihlet anyuci meséjéből fakad és ha éppen akkor zavarja meg apuci a kis Kevin-t mikor anyuci érdekeset olvas, akkor elutasítóan és ridegen küldi el kedvenc játszótársát (apucit). Persze a szülők is hibáznak, de Kevin speciális kezelésre szorulna, hiszen jól láthattad, hogyha közeledni próbálnak hozzá, mennyire nincs fogás a srácon - ez nagyon nem általános.
Válasz erre

119. Eufrozina85 (2012-05-16 14:40.29) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 118. hozzászólására)
A gyerek nem ilyen mértékben játssza ki a szüleit, de kijátssza, ha tudja. Persze, nem a hörcsög meg az iskolai osztály lemészárlásával kezdik, hanem azzal, hogy ki veszi meg a Túrórudit - ezt mindegyik gyerek csinálja. Ami extrém ebben a filmben, hogy a szülők egyáltalán nem lépnek fel ezellen, Kevon tök normálisan játszik az apjábal, de az anyjával szemben valóságos rém. Ez a valóságban is bajos gyerekhez és később problémás tinihez vezet. A filmben ezt az anya extrém gyenge, és anyaságra alkalmatlan lelki adottságaival fejelték meg.
Persze hogy kezdettől volt valami a gyerekkel, tehát a hetedik mennyországból is poklot csinált volna, az tény. Nem fejlődött szociálisan normálisan, a szobatisztaság problémája is erre utal, Freud bácsikánk ebben a témában nagyon okos volt.

A címet érdekes, hogy említed. Én azt vártam, hogy a szülők közt elhangzik majd a filmben: "beszélnünk kell Kevinről". Szerintem nagyon sokatmondó, hogy ez egyszer sem hangzik el. A szülők nem beszélnek Kevinről, az anya egyszer mondja az apának, hogy Kevin az oka mindennek, de az elcsitítja. Akinek beszélni kell Kevinről, az a néző, nemcsak a gyerek mint esettanulmány kell hogy beszédtéma legyen, hanem a jelenség is, amit a film megmutat: családok, amik nem működnek, különböző okokból.


298. Evile-Elvis- (2017-09-08 19:10.24) aaaaa
117. Eufrozina85 (2012-05-15 18:54.22) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 112. hozzászólására)
Nagyon jó fejtegetés, azt azért megjegyezném, hogy a kisgyerek nem pszichopata és antiszoc pusztán azért, mert a gyenge szülőt kihasználja, kijátssza. Ezt minden gyerek így csinálja, a kisgyerek ugyanis végtelenül egocentrikus és önző (ez nem értékítélet, ez így van, pszichológiai tény). Az anya valóban áldozat, de nemcsak keviné, hanem a saját magáé is: a legnagyobb hiba ugyanis hogy ő nem elég erős (ezen bizonyos mértékben változtathatna). Egy erősebb személyiséggel fel tudna lépni a deviáns viselkedéssel szemben, és jócskán elfojtani azt, erre azonban nem képes, illetve nem is alkalmas szerintem (ahogy lentebb írtam). Ebből a tekintetből igenis követ el nevelési problémákat.
Hogy Kevin pszichopata és gyilkos lesz, az valóban nem az anya (és a nevelés) sara, egyetértünk. Az ilyesmi többtényezős, kutatták, mennyit játszik benne a genetika, mennyit a nevelés, mennyit a kortársak, stb. utána lehet nézni, fejből nem tudom. Az tény, hogy része van benne a nevelésnek, de nem csak annak, és az anyát külön fel is menti a film a portré által, amit rajzol róla. A gyerekkel soha nem klappoltak a dolgok, ez kiváltott egy reakciót a környezetéből, majd ez, mint egy ördögi kör, egyre súlyosbodott, ahogy Kevin nőtt és egyre több faktorral találkozott, amik a végkifejletről "tehetnek". Ennyi.
Válasz erre

116. Evile-Elvis- (2012-05-15 13:18.39) aaaaa - (válasz Lesthat 114. hozzászólására)
Ja értem, akkor magadat szórakoztatod, hát jól elvagy te így...

Ezt viszont neked küldöm: http://www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY&feature=endscreen
Válasz erre


115. Lesthat (2012-05-15 13:16.19) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 112. hozzászólására)
[link]
Válasz erre

114. Lesthat (2012-05-15 13:13.27) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 111. hozzászólására)
nem neked kell poénosnak tűnjön.:)
oi!
Válasz erre

113. Evile-Elvis- (2012-05-15 11:59.08) aaaaa
Adok neki még egy csillagot, mert oly sokszor hivatkozok arra, hogy milyen kis rafkós mozi ez, persze a matek nem a legélvezhetőbb és legszórakoztatóbb kategória, de nem is az a célja...:)
Válasz erre

112. Evile-Elvis- (2012-05-15 11:49.23) aaaaa - (válasz Eufrozina85 106. hozzászólására)
De, megfelelő nevelést kapott. Mert ma hazánkban legalább a gyermekek fele nem részesül olyan bánásmódban és jólétben, plusz rendezett családi körülményekben, mint Kevin és mégsem válnak tömeggyilkossá - ez pedig azt jelenti, hogy Kevin viselkedése a kulturális/szociális/emocionális háttértől teljesen független. Kevinre az édesanyja nevelése egyáltalán nem hatott és nem azért, mert rossz anya volt (persze követett el hibákat, de egy ilyen srácnál nem nehéz hibázni). Sőt Kevin (tovább fokozom) amióta a tudatánál van tudatosan manipulálni próbálja az anyját - az anya az első számú kiszemelt, hiszen ő áll hozzá a legközelebb - ebből kifolyólag egyértelműen kikövetkezik, hogy Kevin anyja a fő áldozat és nem Kevin!!! Innen pedig egyenes út vezet ahhoz a megállapításhoz, hogy Kevin egy nagybetűs pszichopata egy vegytiszta antiszociális ember, aki már kisgyermekóra óta - sőt születése pillanatától kezdve - ilyen!!! Mindez azt jelenti, hogy Kevin bármely külső körülménytől teljesen függetlenül egy beteg személyiség. Ez a film pedig igen trükkös (pontosan ezért esett a választás egy rokonszenvet nemigen ébresztő Tilda Swinton-ra) mert azt szeretné elhinteni a figyelmetlenebb nézővel hogy Kevin-t a körülmények teszik szociopatává, de aki figyel a részletekre annak a film megnyílik és a miértekre is egyértelmű választ kap. A figyelmesebb nézők pedig jól láthatják, hogy ez a Kevin gyerek sosem volt kóser, a mezei filmnéző pedig csak néz, de nem lát és ebből kifolyólag nem is ért semmit az egész filmből (mondjuk az értetlenkedés a film bonyolult történetmenetének szerkezetéből és komplex szimbolika rendszeréből is fakad) vagy csak azt hiszi, hogy ért - pontosan úgy, mint a magát frappánsnak és megkérdőjelezhetetlennek gondoló Lesthat.
Válasz erre

111. Evile-Elvis- (2012-05-15 10:40.46) aaaaa - (válasz Lesthat 110. hozzászólására)
Nem, ez vagy te! Én csak "próbálom felnyitni a pupilláidat, valamiféle tükröt rakni eléd". Mi a baj, nem tetszik a tükörállítás (?) csak ne szólj
hozzám.

Ui: a te szavaiddal nem lehet visszavágni, csupán a számodra poénosnak tűnő beszólásaidat visszaküldeni a feladónak - hátha észreveszed magad...
Válasz erre

110. Lesthat (2012-05-13 19:29.29) aaaaa
ez vagy te, az én szavaimmal vágsz vissza. sebvaj, csak ne szólj ide.
Válasz erre

109. Evile-Elvis- (2012-05-13 16:38.37) aaaaa - (válasz Lesthat 108. hozzászólására)
köszönjük emese.
Válasz erre

108. Lesthat (2012-05-13 15:55.22) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 107. hozzászólására)
nem ezt mondtam te korlátolt elméjű, már megint kifordítod a szavam, ugyanúgy mint legutóbb. vagy nem akarod megérteni mit mond az ember vagy csak azt fogod fel amit akarsz, esetleg amit a kis kapacitás el tud tárolni, de kommunikációs problémákról van szó az esetedben, a holdnál is világosabb. ha már tudsz olvasni, próbálj meg értelmezni is, és ne vonj le olyan következtetéseket, amik helytelenek, mert az egy dolog, hogy felbaszod az agyam(ami esetleg számodra elégtétel), de mindemellett még butának is tűnsz mások előtt.
Válasz erre

107. Evile-Elvis- (2012-05-13 15:31.45) aaaaa - (válasz Lesthat 104. hozzászólására)
Így a kis Kevin tömeggyilkos lett, ez evidens. Mindenki tömeggyilkos lesz, ha nem regulázzák meg.
Ez egy természetes emberi reakció, ha nem reguláznak meg egy embergyermeket időben, az embereket fog gyilkolni.
Válasz erre

106. Eufrozina85 (2012-05-13 15:27.36) aaaaa - (válasz Pajkos póni 103. hozzászólására)
Amúgy meg: nem nevelte, engedett a dühének 8a gyerek dühének és a sajátjának is), eltörte a kezét, a családi gondok problémájaként egyértelműen Kevint nevezte meg, személyes támadásnak értékelt mindent, amit Kevin abból eredően tett, hogy nem kapott megfelelő anyai nevelést.
Válasz erre

105. Eufrozina85 (2012-05-13 15:26.18) aaaaa - (válasz Pajkos póni 103. hozzászólására)
Most komolyan? Miért, te mit gondolsz, ez a gyerek szeretve volt úgy, ahogy kell? Tényleg kérdem.
Válasz erre

104. Lesthat (2012-05-13 15:25.30) aaaaa - (válasz Pajkos póni 103. hozzászólására)
nem gondoskodott róla megfelelően, mivel nem regulázta meg őt azon alkalmakkor, amikor szükséges lett volna.


297. Anzsi72 (2017-09-08 19:01.30) aaaaa - (válasz Chris Co 296. hozzászólására)
Igen, szerintem is.


296. Chris Co (2017-09-08 18:49.22) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 293. hozzászólására)
A filmben látott családmodell nem átlag feletti, sem alatti, de itt nem is ez a lényeg, hanem az, ami mögötte rejlik, mert az ugye sehol sem borítékolható, hogy egy gyermek mely irányba fejlődik. Amúgy sajnos nagyon is, hogy legtöbbször köze van a nevelésnek a devianciához és ez legyen csóró család, ahol nincs kenyér, vagy minden megvan, csak szeretet nincs és a többi. Tökéletesen (általunk vélt) megfelelő körülmények közt is lehetnek problémák, sőt, akár tragédiák is és én ezért is írtam korábban, ez is egy szempont lehet. Itt azonban egyértelműen nem derült ki, akármennyire is erősködsz ennek bizonyításával. A film meg pont azt szeretné, hogy elgondolkodjunk azon túl is, egyetlen oldalról leegyszerűsítsük a látottakat.


295. Anzsi72 (2017-09-08 18:45.16) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 293. hozzászólására)
Ezért beszéltünk korábban együttállásokról. Itt nemcsak Kevin ilyen-olyanságáról volt szó, hanem a környezete viselkedéséről, anyuról, apuról, és a kölcsönhatásokról, amik a tragédiához vezettek.
Beszélnünk kell Kevinről - no, ez nem történt meg...

Ha régen láttad a filmet, szerintem nézd meg újra. Te is írtad, hogy nem emlékszel minden részletre. De nem szeretnélek győzködni. Nekem mindegy, ki mit hisz, lát. Nem vagyok én térítő. :)


294. Anzsi72 (2017-09-08 18:40.42) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 291. hozzászólására)
Ha elolvasod a pszichopatákra jellemző tulajdonságokat, vonásokat, akkor éppenséggel az anya sem zárható ki. Attól, hogy nála mi került felszínre és mi nem, és hogyan és milyen mértékben, egy dolog.
Több embert ismerek pszichopatákra jellemző vonásokkal, és még egyik sem ölt, sőt, a környezetük sem veszi észre (néhány kivételtől eltekintve).

Ez nem egy végletes dolog, hogy vagy abszolút nem, vagy totálisan igen (és akkor gyilkossá is válik egyszer).
Egyre több dologról (pl. leszbikusság) derül ki, hogy nem fekete-fehér, igen-nem, hanem fokozatok vannak. (Hogy megint a Fülledtségre lyukadjunk ki:)))

Tehát nem egyértelmű sem az anya, sem Kevin diagnózisa. Szerintem.
Ez is egy vélemény, oszt kész. :)


293. Evile-Elvis- (2017-09-08 18:37.56) aaaaa - (válasz Chris Co 292. hozzászólására)
Te túl idillikus családmodellt képzeltél el. A valódi családok többségében még ilyen körülmények sincsenek mint itt (!!!) aztán nem gyilkosok lesznek a gyerekből, hanem max drogosok vagy öngyik.


292. Chris Co (2017-09-08 18:31.30) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 289. hozzászólására)
Akkor talán azért mégis csak megérne egy ismétlést számodra a film, hogy lásd (spoiler), egy kisgyermek várta a labdát, melyet neki gurítottak. Ott már látszottak annak jelei, hogy ő majd gyilkolni fog? Az, hogy kiből mikor tör elő a biológiai ösztön, ami állati úgymond, a számunkra normálistól eltérő, az szerinted nem lehet más, csak a születés előtti dolgokra visszavezethető betegség? Valakinek sikerül, valakinek meg segítségre van szüksége ahhoz, valakiből meg segítség nélkül is előbújhat a "kisördög".
Azt is kijelenthetjük ez esetben, mindenki deviánsan viselkedett, az anyu, az apu és a gyermek is (bár igaz, a gyermek mészárolt). Az normális, hogy az anyu valójában nem anya, az apunak meg van egy gyermeke, akivel foglalkoznia kellene már valakinek? Itt most mindenki nooormális, csak a gyerek a szar?! Úgy született?!


291. Evile-Elvis- (2017-09-08 18:28.11) aaaaa - (válasz Anzsi72 290. hozzászólására)
A filmben tökéletesen bemutatták Kevinen keresztül, hogy milyen is egy született pszichopata. Nem értem, hogy ezt ti, miképp nem veszitek észre. Az anyja meg hogy lenne már pszichopata (?) miben mutatkozott meg, mert szerintem semmiben.


290. Anzsi72 (2017-09-08 18:24.12) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 284. hozzászólására)
Te is tök jókat írsz! Tényleg!

Nem elfogultság miatt írtam, amit. A film alapján nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Kevin született pszichopata. Lehet, de nem biztos. És a körülményeket mindig vizsgálni kell.
Talán anya is pszichopata. Ezt sem zárhatjuk ki. Attól, hogy nem ölte halomra az embereket, még lehet az. Kevin pedig attól, hogy halomra ölte őket, nem biztos, hogy az. És ha az is, nem biztos, hogy így született.
Én csak ezt boncolgattam.

Rám nem túl jellemző az elfogultság. :)


289. Evile-Elvis- (2017-09-08 18:19.56) aaaaa - (válasz Chris Co 288. hozzászólására)
De azzá is válhat, azt úgy hívják szociopata. Kevin kisgyermek korától fogva pszichopataként viselkedett.


288. Chris Co (2017-09-08 18:17.03) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 287. hozzászólására)
És azt hogyan derítetted ki, hogy Kevin született pszichopata? Genetikai kísérleteket végeztél rajta netalántán? Mi zárja ki azt, ha valaki nem annak születik, nem válhat azzá?


287. Evile-Elvis- (2017-09-08 18:12.38) aaaaa - (válasz Chris Co 286. hozzászólására)
Vannak született pszichopaták. Ez tény és Kevin például az.


286. Chris Co (2017-09-08 18:07.51) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 284. hozzászólására)
Abban egyetértek, valóban születnek egyes egyedek olyasmivel, melyek kevésbé orvosolhatóak lennének, mint mondjuk egy shotgun, bár gyakran fordul elő, hogy a külső körülmények elfojtják ezen kitöréseket akár egy életen át is (akár benned, vagy bennem is és ehhez nem kell feltétlen diagnózisokat felállítani). A film véleményem szerint nem arról regélt, itt egy pszichopata, akivel bármit is teszel, abból nem lesz normális tagja a társadalomnak, hanem inkább azt sugallta, valahol legmélyebben, olyan nagyon mélyre ha mindenki lenéz, akkor a legártatlanabbnak vélt emberben is ott az üresség és nem csak abban a személyben, aki "pszichopata"-ként viselkedik, azzá válik (mert ugyebár ezt sem lehet visszavezetni arra, úgy született, legalább is én úgy tudom, az orvostudomány még nem tart ott, mint ahogyan ott sem, hogy bizonyos genetikai eltérésekből adódó mutáció betegségnek tekinthető e vagy sem - pl. melegek).


285. Natalie Wood (2017-09-08 17:57.34)   - (válasz Evile-Elvis- 284. hozzászólására)
Ők megvoltak neki, ezért az elfogultság.;)


284. Evile-Elvis- (2017-09-08 17:56.40) aaaaa - (válasz Chris Co 283. hozzászólására)
Én is tök jókat írok Chris!!! Tessék engem is olvasni, mert Anzsi meg Mütyürke elfogult Kevinnel szemben.


283. Chris Co (2017-09-08 15:16.25) aaaaa - (válasz Anzsi72 279. hozzászólására)
Nem utolsó dolog a filmes témához kapcsolódóan és még ezt is ketté szedhetjük. Azért szeretnénk, hogy magunkat lássuk bennük, hogy majd ők miáltalunk, ha nekünk nem sikerült, vagy, hogy szimplán féltésből, hogy ők másképp, vagy megint vagy, azaz mindkettő. A gyermek meg lehet épp nem úgy születik, minden egyes csontja arra van kihegyezve, amire a szülők a külső körülmények által megtapasztaltak végett szeretnék idomítani. Amúgy tök jókat írtok (pl.: Anzsi, Mütyürke). :)


282. Anzsi72 (2017-09-08 14:57.14) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 280. hozzászólására)
Na, azok a nők sem normálisak... :(
Mindig is furcsának tartottam, hogy örökbefogadás esetén megy össze-vissza a mindenféle (sokszor megalázó), hosszasan elhúzódó vizsgálat a szülői alkalmasságot illetően, amúgy meg annak lehet gyereke, aki akar... Pedig nem lehetne sokaknak...

Az említett kislány sorsát is a kedves anyuka pecsételte meg, függetlenül attól, ki volt a tényleges elkövető. A gyilkosa az anyja volt, még ha nem is ezt akarta. Magyarul egy hülye p.csa. (Bocsánat, de nagyon bicskanyitogató...)

Igen, néha én is gondolok arra, hogy az én kislányaim is túl szépek. Nem feltétlen szerencsének tartom én sem. Igyekszem óvni őket - és megtanítani nekik, hogyan óvják magukat.


281. Lifeisamovie (2017-09-08 14:16.46) aaaaa
[link]
Egy összefoglaló a kislányról, ha gondolod.


280. Lifeisamovie (2017-09-08 14:14.01) aaaaa - (válasz Anzsi72 279. hozzászólására)
A be nem teljesült vágyról valamiért mindig azok a szerencsétlen kislányok jutnak eszembe, akiket 4-5 évesen kisminkelve versenyeztetnek, valamiért majdnem mindegyiknek az anyukája enyhén 'felültáplált', már bocsánat.
JonBenet Ramsey rejtélye sem oldódott meg teljesen világosan a mai napig, hogy a szülei tették-e el láb alól, vagy a testvére, vagy tényleg egy idegen...S csak annyi volt a bűne, hogy szép kislány volt, s az anyjának ez kapóra jött, mivel ő is az volt, s akkor ugye a lánya sem lehet más, mert biztos leszakadt volna az ég vagy nem tudom...Lehet néha a rútság biztonságosabb egy gyerek esetében (cserebogár majd dolgozik később)...



279. Anzsi72 (2017-09-08 11:14.49) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 277. hozzászólására)
Mindhárom srác nagyon jól játszott, le a kalappal előttük!

Az általad említett véglet is sok veszélyt rejt, mint ahogy az is, amikor a kedves szülő a be nem teljesült vágyait szeretné minden áron a gyerekkel megvalósíttatni. (Ha én nem lehettem híres, elismert akármicsoda, akkor majd ő!) Amikor nem veszi tudomásul, hogy a gyerek nem ő, hanem egy másik - és másmilyen - ember.

Meg mindenféle különóra, meg tudjon már olvasni oviban, és kezdje a nyelvtanulást 2-3 éves korában, stb., stb...


278. Lifeisamovie (2017-09-07 17:15.21) aaaaa
'távolságtartó szülő'


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2022-07-18 06:11307 hsz
KeresemMnemosyne, 2018-05-28 02:171 hsz
KérdésekBrötchen, 2013-06-06 00:3911 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk