Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A végzet órája
- Filmbox Premium, 12:10
Elátkozott Ella
- Film Café, 12:10
A szövetség
- Moziverzum, 12:15
Augusztus Oklahomában
- HBO, 12:26
Think Like a Dog
- RTL Három, 13:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
Milyen könyvet olvasol jelenleg ?
A gyönyörű játék - Vélemények
A majmok bolygója (1968) - Vélemények
Avatar - Miért átlagos a film?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A jogász aaaaa
Vidnyánszky Attila aaaaa

 

Cassano71 hozzászólásai

Ugrás Cassano71 adatlapjára

1 2

Star Wars: Skywalker kora - Vélemények

2019-12-21 09:52.48
Tegnap megnéztem, a filmben a befejezés talán ami a legjobb, azt elég jól sikerült megoldani, bár teljesen kiszámítható persze.

SPOILER

Pl. azt is borítékoltam gyakorlatilag hogy Rey-től valahol elhangzik az a mondat amit mond a legvégén, bár én akkor adtam volna a szájába ezt mikor Palpatine-val harcol.

A látványvilág korrekt, azt a mai technikával megoldják. Maga a sztori, a történetvezetés szerintem elég középszerű, mondhatnám a film közepén meg is feneklik, majdhogynem unalmas.
De a lezárás az tényleg rendben van.
Nyilván az is benne van mindig a Star Warsnál, hogy a mozi tele van hozzám hasonló 50 körüli figurával akik ezen nőttek fel, nekik sajnos nemigen tudnak olyat csinálni ma amire azt mondanák, húha, ez jobb vagy olyan jó mint az a bizonyos első három a fiatal Harrison Forddal,
Carrie Fisherrel stb.
Ebben félig benne van hogy tényleg nem tudnak olyat csinálni ma, félig meg szimplán az hogy az ember nosztalgiázik nyilván és az idő szebbé, jobbá teszi azt ami talán annyira amúgy nem volt tökéletes.


Bábok - Vélemények

2019-01-07 08:51.58
Nagy film. De jó hogy manapság is nézi valaki. Régebben nagyon rá voltam kattanva Kitanóra, akkoriban megnéztem tőle szinte mindent. Az én kedvencem tőle a Tűzvirágok.


Szólánc focicsapatokkal

2019-01-07 08:48.14
Trabzonspor


Nézd, ki van itt - Vélemények

2016-10-01 09:49.26
Én a könyvet olvastam még régen, az jópofa, tetszett. Éles társadalomkritika, meg elgondolkodtató is, hogy mi történne ha tényleg megtörténne, hogyan reagálnának az emberek Németországban.


Szólánc-angol szavakkal

2016-09-02 20:09.36
yellow


Meryl Streep - Szerintetek mitől ilyen sikeres Meryl?

2016-03-03 09:29.27
Ja, ebben van valami. Annyira, hogy legjobban nekem két olyan filmben tetszik ahol tényleg De Niróval játszik, a Szarvasvadászban és a Zuhanás a szerelemben.


Dübörög a szív - Vélemények

2016-02-26 20:08.20
Azért nagyon lehúzzátok. A történet szimpla, kiszámítható az már igaz, de Meryl Streep az még mindig Meryl Streep.
Nekem bejött Ricki figurája, én nem éreztem itt ripacskodást Streep részéről, ilyen a figura amilyen és kész, kissé harsány, kissé közönséges, kissé "egyszerű". Igazából dráma ez nem vígjáték de néha jókat nevettem rajta, a zenék meg nagyot dobnak rajta.


Star Wars: Az ébredő Erő - Vélemények

2015-12-19 22:24.24
de azt be kell látni, hogy Will Smith nem lenne jó Führer

Ezt megjegyzem mert jó:-) Az viszont kissé vicces vagy legalábbis meglepő hogy az SW esetében felmerül egyáltalán faji kérdés meg hogy most melyik színész fekete, zsidó vagy akármi a filmben. Szerintem tökmindegy. Az meg gáz ha valaki ez alapján kezdi megítélni a filmet meg egyes szereplőket.
Egyébként eszembe jutott erről egy majdnem ugyanennyire lényegtelen kérdés, úgy tűnt nekem, hogy Csubakkának új bundája van, nem a régi büdös, megtépázott, loncsos, hanem szebb, fényesebb. Ez másnak is feltűnt? :-)


2015-12-19 14:42.52
Mivel te is ezt írod és már sokan mások is írtuk itt, meg egyéb fórumokon is olvasom, talán le lehet szögezni véglegesen, hogy maga Kylo Ren figurája nem rossz, már maga az ötlet, de akit mögé tettek az mondhatni gáz kicsit ( vagy nagyon:-)). Tényleg nem tudom hogy eshetett rá a választás a szereplőválogatáson, na mindegy. A szinkronhang meg még elviszi pluszban negatív irányba ( eredeti angolt még nem hallottam/láttam, de tervezem majd úgy is megnézni ).
Ellenben nem lehet elégszer hangsúlyozni hogy Daisy Ridley mennyire jó a filmben.

SPOILER
Az Első Renddel összességében voltak gondok, a főgonosz Snoke hologrammos figurája nekem nem nagyon jött be, idegennek érzem ezt a Star Warstól kissé, akárki is legyen mögötte. A film meg egy erős New Hope utánérzés, ezt is sokan megállapították már, viszont ez nem baj önmagában. Azt ugye mindenki tudta nagyjából, hogy a rajongók azt óhajtják, hogy az új film nyúljon vissza a régi trilógia hangulatához, képi világához, mert ha nem az szinte a biztos bukással lett volna egyenlő, így alighanem a Disney biztosra akart menni.


2015-12-18 22:58.42
Komoly munka:-) Már az értékelendő, hogy egyáltalán vetted a fáradtságot, hogy megcsináld.
Ami az Ébredő erőt illeti, visszatértek a gyökerekhez, hála az égnek, hangulatban, képi világban, szövegben stb.
Több okból is erőteljes volt bennem a "Új remény utánérzés" mikor kijöttem a filmről, de valahogy nem éreztem ezt gondnak.
Aki legjobban tetszett színészi játék szempontjából az egyértelműen Daisy Ridley. Nem akarok ilyen hangzatos dolgot mondani, hogy ő viszi el a filmet igazából a hátán pedig valahol de ha végiggondolom:-) Boyegát eléggé lejátsza a vászonról ami nem túl szerencsés dolog, utóbbival sincs nagy gond egyébként, csak hát ez így alakult.
Carrie Fishert picit haloványnak éreztem, Ford rendben volt, Mark Hamill meg... hát ugye majd meglátjuk.
Van pár zavaró dolog mint lentebb írtam + vannak teljesen kidolgozatlan karakterek, pl. Captain Phasma akinek gyakorlatilag úgy van szerepe, hogy nincs is, de mindent összevetve én egy 8-ast megszavazok a filmnek 10-es skálán. Persze meg kellene nézni többször, még túl friss az élmény.


2015-12-18 20:22.56
Bennem is felmerült, meg gondolom sokan másokban is. Biztos hogy valakinek a valakije lesz:-) Hogy aztán az lesz-e a végkifejlet amit te is gondolsz vagy más azt nem tudom.


2015-12-18 20:01.30
Ma néztem, nagyjából hasonlókat gondolok mint te. Nekem gyerekkorom meghatározó filmélménye a régi trilógia, végignéztem a moziban anno, szóval nem vagyok mai gyerek:-)
Nagyon vártam az új trilógiát és igazából azt kaptam amit vártam. Fel lehet róni neki persze néhány hibát, de talán a barátom jól fogalmazta, meg hogy lehetett volna egy kicsit jobb, viszont sokkal, sokkal rosszabb is.
Van egy két zavaró dolog, pl. Snoke "nemtudomhovategyem" figurája, Adam Driver választása Kyle Ren szerepére, na meg a szinkronhang hozzá stb. de ezzel együtt is jól sikerült a film.
Aki telitalálat az Daisy Ridley, ő nagyot alakít, nagyobbat mint vártam volna.
Azt én is nagy pozitívumnak tartom, hogy visszajött a régi trilógia "kopottassága", mondhatnám természetessége vagy emberibb arca.
Az utánérzés nálam szerintem még erősebben megvolt mint nálad, jelentek, történetvezetés stb. erősen hajaz egy korábbi részre, és csak azért nem írom melyik részre mert nem akarok spoilerezni, bár lehet ez még nem lenne az.


Szemekbe zárt titkok (2015) - Vélemények

2015-12-06 22:57.22
Teljesen egyetértek, az argentin eredeti egy remekmű, rám nagy hatással volt anno.
Olyan ez mint ahogy a Tetovált lányra is készült egy amerikai remake csak minek. Rossz nem lett egyébként az sem, na de Noomi Rapace-ot überelni úgysem lehet.


Liza, a rókatündér - Vélemények

2015-12-06 01:38.31
Jeune és Wes Anderson mellé hadd tegyem oda Aki Kaurismäkit aki nekem nagy kedvencem. Legalábbis Zoltán zászlós figuráját látva, hallva elég nehéz nem gondolni a Múlt nélküli ember főszereplőjére:-) Arról nem is beszélve, hogy finn rockot hallgat ugye, hát nem is kérdés ez honnan jön.
Nekem nagyon tetszett a film, a képi világa, az egyedi humora.


Elemi szerelem - Vélemények

2015-11-22 09:24.06
Nekem csalódás volt. Nagyon lapos, kiszámítható sztori, kiszámítható történetvezetés. Folyamatos klisépuffogtatás.
Sophie Marceau meg még mindig szép, de ennél több pozitívumot nehezen tudnék mondani sajnos a filmről.


Az új barátnő - Vélemények

2015-10-26 22:13.23
Skizo ám, sőt, én is az vagyok:-) Viccet félretéve, jó film, provokatív, tabu témát boncolgat mint Ozon filmjei általában, ha mondjuk magyar a rendező és Vajnán múlik a lóvé akkor ez itthon nem forgott volna le soha az is biztos:-)
Romain Duris nagyot alakít benne. Kedvenc jelenetem a travi-bárban ahogy mutatják a különböző "párocskákat" és alatta megy aláfestésnek a Follow me Amanda Leartől, hát az odab@sz ( már elnézést, de tényleg ).


Körhinta - Vélemények

2015-09-11 01:14.44
Én is nagyon sokszor láttam. Minden idők legjobb magyar filmjének tartom. Lehet túlzás, de én így érzem. "Azt hiszed te annyi az csak, hozzámegyek, nem megyek hozzá.." :-) Azok az arcok, nézések. Vannak filmek amelyekben valahogy minden és mindenki tökéletesen a helyén van, nem sok ilyen van, de ez az egyik.
Még talán az Eldorádót imádom hasonlóképpen Eperjessel.


Meteo - Vélemények

2015-09-11 00:00.18
Kispál Tamás = Kistamás László :-) Hiába, késő van.


2015-09-10 23:59.04
Nagyon nagy, mondjuk kicsit elborultnak kell lenni hozzá, de olyan színészi alakítások vannak benne amit ma nagyítóval kell keresni.
A képi világ, az atmoszféra, a zene nagyon eltalált. A szövegek meg... én imádtam. Évekig később halálra kerestem, de megszerezhetetlen volt. Most viszont kijött már dvd-n, szóval megszerezhető.
Eperjes, Varga Zoltán, Kispál Tamás:-) Óriási mindegyik ebben a filmben, mondjuk ilyen-olyan okokból gyakorlatilag mindhárom elveszett a magyar film számára. Elvileg Eperjes nem, de gyakorlatilag ilyennek nem fogjuk már látni, mióta vallásos lett el sem igen vállalna már szerintem ilyen szerepeket.


Jake Gyllenhaal - Vélemények

2015-03-16 21:17.53
Az szerintem is nagyon nagy alakítás. Loki nyomozó:-) Azóta is eszembe jut néha néha.


Fejvadászok (2011) - Vélemények

2015-03-16 14:47.59
Eltér mint minden film nyilván, de azért nem lett ez rossz, sőt, még ha nem is adja vissza hűen a Nesbo könyvek hangulatát. Én nagy rajongója vagyok, majdnem mindet olvastam, nehéz letenni.
A legjobb talán a Hóember, szóval ha valaki akar Nesbót olvasni azt ajánlom. Bár most olvasom tőle a Police-t és ez is nagyon bejön.
Jó hír, hogy a Hóembert (is) megfilmesítik, erről már elég régen szó van egyébként, volt olyan hír sokáig, hogy Scorsese rendezi, de ha jól tudom egy svéd rendező viszi filmre végül. Talán jobb is, Scorsesét nagyon bírom, de abból egy amerikai nézhetetlen remake lett volna jó eséllyel, erős hollywoodi "beütéssel", pont úgy mint a Tetovált lány amerikai remake-je ami nem rossz, de ha valaki már látta Noomi Rapace-al az eredetit akkor ahhoz képest nézhetetlen, ez van:-)


Külvárosi fények - Vélemények

2015-02-09 01:54.36
"És akkor most mi lesz? Egybekelünk?" "Igen, de előbb megismerkedünk" :-))
Kegyetlen abszurd humor, szürke színek, leegyszerűsített párbeszédek, talajt vesztett önmagukat és saját helyüket a társadalomban kereső esetlen figurák akiket mégis nagyon lehet valahol szeretni, elidegenedés ( mondjuk ez melyik északi filmben nem jön elő?) és a végén mindig egy csipetnyi reménysugár.
Ezek Kaurismaki filmjeinek jellemzői általában.
Akinek ez tetszett az nézze meg a Múlt nélküli embert. Legnagyobb filmje szerintem. De az Angyalok a paradicsomban meg a Bérgyilkost fogadtam sem rossz egynek:-)


A múlt nélküli ember - Vélemények

2015-02-09 01:46.07
Nagyon nagy film, abszurd humor, de erre rá kell érezni. Olyanoknak nehéz lesz akik mondjuk Alkonyaton, Szex és New Yorkon vagy éppen Terminátoron nőttek fel. Mondom ezt úgy hogy én is láttam ezeket, sőt utóbbit szeretem is :-)
Hozzáteszem én Kaurismäki jópár filmjét láttam és nagyon közel áll hozzám a világa, szóval azt hiszem elfogult is vagyok kissé.


VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Vélemények

2015-01-27 21:15.49
Nagyon nagy film, van benne valami keserédes, a mostani 30-as generáció kilátástalansága, útkeresése, de egyáltalán nem szomorú a film és valahol süt belőle Budapestnek,ennek a speciális magyar közegnek a szeretete is.
És néhol zseniális a humora:-)


Delfines kaland 2. - Vélemények

2014-10-06 22:24.28
Aranyos, kellemes, kiszámítható történetvezetésű családi film delfinekkel és egy nagyon jópofa pelikánnal:-)
Ennyi, semmi több és a műfajban is láttam már jobbat párat, én közepesnek ítélem.


Holtodiglan (2014) - Vélemények

2014-10-06 22:21.35
Annak én sem:-) Ma néztem moziban, szerintem rendben van.
Rosamund Pike különösen jót nyújt benne.


A törvény nevében (sorozat) - Vélemények

2014-08-20 19:50.18
Én egyáltalán nem nézek sorozatokat, de ez után elgondolkodtam, hogy talán néha kellene:-)
A két főszereplőről már mindent leírtak előttem, sokat nem tudok hozzátenni, tényleg zseniálisak, de nem csak ők hanem az utolsó mellékszereplő is nagyon hiteles, eredeti figura.
Nekem tetszett a lassú, kicsit vontatott történetvezetés is ami illett az egész sztorihoz, na meg magához a louisianai mocsárvidékhez.


A galaxis őrzői (2014) - Vélemények

2014-08-16 00:31.41
Sokkal jobb volt mint vártam. Látványvilágban is és saját műfajában mint sci-fi is kitűnő + néhol nagyon humoros, ráadásul a maga suta, esetlen módján ugyan, de néhol megható, elgondolkodtató, aranyos. Megérdemli az öt csillagot.
Nagyon jól kidolgozott karakter Mordály a mosómedve, igaz nagyon hálás figura is egy rendezőnek:-)
Ezek után kíváncsi vagyok a folytatásra mert az biztos, hogy lesz.


Micsoda Nők! - Vélemények

2014-07-31 06:23.31
Meglepően jó, néha fergeteges humor. Vígjáték ugyan, de nagyon nyílt, őszinte, szókimondó a témában. Néha elgondolkodtató a mellett, hogy vicces.
A szereposztás az nagyon komoly, a francia színésznők színét-javát felsorakoztatja. Nekem különösen tetszett benne az Ysist játszó Géraldine Nakache éd a Fanny-t játszó Julie Ferrier. 2 óra nagyon jó szórakozás.


Időről időre (2013) - Vélemények

2013-10-23 23:19.29
Nagyon ott van, életérzés, mondanivaló, humor. És látható benne egy zseniális Bill Nighy aki megint hatalmasat alakít:-)


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk