Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 07:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 07:40
Lovagregény
- Film Café, 07:50
Virágok völgye
- Film Mánia, 07:50
A nagy lövés
- Spíler2, 08:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Linda Hamilton aaaaa

 

Fórum - A múlt nélküli ember - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Tömö (2017-03-31 15:12.11)   - (válasz Chris Co 16. hozzászólására)
háde azt nem leírtam?:)) odébbb!
már elsőre is minek kérdezted,mikor azt leírtam?:O
vagy nem???sztem de. ne fájdítsd a fejem ezzel-is.
de rég láttam szúnyogokat:DD erre felé ritkák, hál' Istennek:D


16. Chris Co (2017-03-31 10:20.32) aaaaa - (válasz Tömö 15. hozzászólására)
A kérdésem arra irányult volna, mitől érzed erőlködésnek a filmet. Erre olyan válasz érkezett, hogy veled nem lehet érdemlegesen beszélgetni.
Én meg a szúnyogokat kergettem, míg a géped mosott...:)



15. Tömö (2017-03-30 15:42.59)   - (válasz Chris Co 13. hozzászólására)
kimosott a gépem:)

velem nem nagyon lehet érdemlegesen beszélni úgysem, tehát hagyjuk:P
Arra jó volt-am, h kicsit felhoztuk ennek a filmnek a topikját, hátha vki megnézi, lehet lesz még több vééélemény róla, oszt megláSSuk kinek lesz még nem begyere, or begyere:)
Várom a rajongókat:D


14. Chris Co (2017-03-30 11:41.06) aaaaa
Amit írtam "Aki" kapcsán, néhány morzsa és természetesen nem kápé. A "semmi" szerintem indokolja az állításom a nemtetszéssel szemben.


13. Chris Co (2017-03-30 11:22.07) aaaaa - (válasz Tömö 12. hozzászólására)
Röviden a kérdésre (nehogy elfelejtsd, mire a végére érsz) : Érted és a hangulat is megvan, de mivel nem "begyere", ezért "marad az egész film egy nagy semmi". A "nagy semmi" véleményem szerint inkább a nem értésre vezethető vissza. Ennél az egycsillagos ízlés általi nem begyere is indokoltabb, mint ízlés.
Az én kérdésem viszont, hogy : Miért erőlködés?


12. Tömö (2017-03-29 16:23.38)   - (válasz Chris Co 11. hozzászólására)
olyan sokat írsz....elfelejtem az elejét,mire végig olvasom:DD
Szóval, de , itt állnak, és beszélnek ,mint robot, oszt dráma. Érteeem én ám, mi akar ez lenni, de nem JÓÓÓ akkor sem:) béna, és kész, nem találok más jelzőket. Van egy hangulata, de lehúzza az embert, ilyet miért nézzek meg többször is? Már ugye, ha ennek Aki-nek ez a stílusa...nem begyere, no. Ezért is néztem végig!!!vhol csak érdekelt, mi lesz ebből, és hááátha a végére lesz vmi durr...de nem...marad az egész film egy nagy semmi. Ehez minek kell érettség?
sztem elég érett vagyok:D és még ízlésem is van, a jófajtából:) filmek terén is.
éhes vagyok...


11. Chris Co (2017-03-28 21:59.34) aaaaa - (válasz Tömö 10. hozzászólására)
Egyetlen film miatt kerülöd a rendező filmjeit, vagy azok alapján, amiket írtam? Elfogadom és meg is értem, hogy számodra nem szórakoztató, nem kikapcsoló (nem könnyed filmek ezek), bár az erőlködést és azt, hogy ez itt semmi, inkább a meg nem értésnek, vagy érésnek tudnám be.:) Más, hogy nekem nem tetszik bizonyos fajta ábrázolásmód, mint az, hogy emiatt le is szólom, mert ez debil, vagy kérdőre vonjuk annak mivoltát, hogy ez művészet stb... Emiatt fogalmaztam meg, mit gondolok másképp és nem amiatt, hogy most csak egy jót "vitázzunk".:)
A "ritka ronda" emberek nélkülözésén kívül fontos szempont még, hogy "szimpatikus arcok is legyenek", ami szintén érthető a nézőpontodból, bár akkor tényleg nem a neked megfelelő rendezőt (filmet) választottad. Én azért annyit hozzátennék, számomra ebben a filmben például a főszereplő nem "tök semleges" (Az ajánlót akkor csúnyán benéztem, azaz, hogy A külvárosi fények c. darabot inkább kerüld!!! - pedig az a lúzer faszi nem szimpatikus karaktere hihetetlen sokat mesél...) és más filmekben sem, legalább is nem a bejáratott sablonok alapján.
Nem azt írtam, hogy te plasztik szépségekről "firkálsz" és szerintem azt is kitalálhattad volna, nem épp az általad említett két színészre gondoltam. Nyilván "jó nézni a játékukat":)), csak színészek közt is vannak ilyen-olyan, az adott élethelyzetekhez igazodó és "játékuk" terén is különböző arcok. Terminátornak például nem biztos, hogy Al Pacino lenne megfelelő választás, mint ahogyan az Őszi Szonátában sem P. Anderson lett volna a megfelelő választás az "anyu" szerepében. Aki Kaurismäki filmjeinek szereplőgárdája véleményem szerint zseniális "csapat".

Spoiler : Például az a jelenet, amikor kitakarította a vackát (amire utaltam is, hogy, ugye lehet másképp még odalenn is) illetve akár az általad hiányolt lezárást (amire szintén utaltam, arra, hogy visszament, amit szerintem közülünk sokan nem tettek volna csak azért, mert a "szívükkel" baj van...). Nem tegnap láttam, ezért lehet, hogy pontosításra szorulnak a példáim.

"az, hogy állunk , mint egy fasz, nézünk ki a fejünből?kb.ez a stílus itt."

- Ehhez inkább no komment

Miért, hogyan kellene drámázni? Van erre egy olyan recept, vagy képlet, amitől nem lehet eltérni?

Bizonyára nekem jobban bejön a csúnyaság, ellenben a szépséggel és ezért nem ártana szép filmeket néznem, ahelyett, hogy ilyen debil mozikat lássak, majd méltassak.
Szerintem az értékeléseinkben jócskán nagyobbak a különbségek azon az egyetlen ponton, vörös csillagon kívül is.


10. Tömö (2017-03-28 19:40.36)   - (válasz Chris Co 7. hozzászólására)
no. már nem nagyon tudom,min is akartam itt "vitázni", vagy csak egyet rugózni?
De, akkor most már Én kerülöm ennek a rendezőnek a filmjeit....nekem ez a stílus NEM szórakoztató. LEhetünk debílek, de akkor én az angol debílségre szavazok, itt finneknél, vmi humortalan levegő lehet, ez itt SEMMI.
Erőlködés. És akkor még még tényleg nézzen az ember ritka ronda embereket is, kösz, nem ezért kapcsolnám be a tv-t..:D ha KIKAPCSOLÓDNI szeretnék:) igenis , a filmekben legyen szimpaikus arcok IS, mert ugye itt egy db sem az, még a szerencsétlen főszereplő sem az, ő inkább tök semleges. És egyáltalán nem írtam plasztik szépségekről, vagy te miről firkálsz? AlPAcino, de Niro sem topmodell:D mégis elnézi őket az ember, és nem lesz rémálom utána...na, meg hát, JÓ nézni a játékukat. ITT mit találtál jót?? melyik jelentet fogott meg?:DD az, hogy állunk , mint egy fasz, nézünk ki a fejünből?kb.ez a stílus itt. Drámázni meg nem így kéne...
Szóval te 3pont, én 2...sok eltérés nincs...neked bejön a csúnyaság, nekem nem :DD


9. Chris Co (2017-03-25 11:39.49) aaaaa - (válasz Tömö 8. hozzászólására)
Oké! "Utána" meg balhézunk egy kicsit itt, a fórumon.:)) Sajnos holnap táncórám lesz
http://www.youtube.com/watch?v=TNtIb8TrGnM
, de este talán itt leszek, de csak talán. Ha mégsem, elűrre is szép hétvégét!
A Külvárosi Fények van tervben újrázásként (olyasmi film, melyben hősünk reflektorral világítja az égre jelét és übermacsó a köpenye is, szintén attól, Aki Kaurismäki ).:)


8. Tömö (2017-03-24 20:04.53)  
hi Cris, most nem érek rá, de vasárnap jövök,ha gondolod, "vitázni" egyett!:D
Addig is nézz, szép filmeket:)


7. Chris Co (2017-03-24 10:34.38) aaaaa - (válasz Tömö 6. hozzászólására)
Való igaz, nem olyan szépek, mint a már filmekből megszokott protein meg szilikon plasztik emberek. Véleményem szerint ebben a filmben életünk minőségét illetően a hogyan-ra próbál rávilágítani (Markku Peltola - Rip), ami nyilván nem a konténerekre vonatkozik, arra viszont igen, hogy ott is lehet másképp, meg itt is (és ez a "micsoda csavar meg ötlet" a film végén a rémesen egyszerűnek tűnő sztori mellett).

Nem ismerem igazán a rendező munkásságát, de amit eddig láttam tőle, az számomra mindenképp meggyőző volt. Kimondottan művészi, hogy karaktereinek erőssége nem a mosoly, szinte robotok és anélkül, hogy bármit is tudnánk róluk, éreztetik velünk azt, amit anélkül is megérthetünk, hogy nem izmoznak könnycseppekre, hatásvadász trükkök százaira. Példának, egyszerűen csak farkasszemet kell nézni Kati Outinen-nel.:)
Számomra megszépülnek ezek az arcok, amikor azt látom, érző "húslények" (a Transformers-ből idéztem:)) a maguk tökéletlenségükkel, tökéletességükkel, hibáikkal, erényeikkel, egyéni sorsdrámáikkal. Emberibbek még robot üzemmódban is a szépfiús, szép lányos álomgyári karakterekkel szemben.


6. Tömö (2017-03-23 18:58.49)  
Ezt a filmet..:D
komolyan mondom, csak azért néztem végig, mert nem hittem el, hogy ilyen van..:D Mire jó ilyen "debil" módban filmet készíteni?
kb. mintha 5évesek írták volna...10éves rendezte volna...EZ MŰVÉSZET?
Fú, és az a sok ronda, kimondottan RONDA ember benne....rosszabb nézni ilyen emberek,mint eg y horrorfilmet, mert AZ nem igazi:DD de ezek itt, tényleg Rémisztően néznek ki:D
Vártam a végét, mert hát ugye rettentő kíváncsi az ember, HONNAN a faxból jött ez az alak, meg kicsoda...hááát, tyűűűű, a betyármindenit, micsoda csavar, vagy ötlet volt Az.
szóval, hagyjuk...
És ilyet kiadnak DVD-n. :o


5. Arturo professzor (2016-06-17 16:25.38) aaaaa
Budget:1 206 000 euró
Bevétel:9 564 237 amerikai dollár
Forgatás:2001 augusztus-szeptember Tehát egy 2001-es film
1 baki van benne.


4. Cassano71 (2015-02-09 01:46.07)  
Nagyon nagy film, abszurd humor, de erre rá kell érezni. Olyanoknak nehéz lesz akik mondjuk Alkonyaton, Szex és New Yorkon vagy éppen Terminátoron nőttek fel. Mondom ezt úgy hogy én is láttam ezeket, sőt utóbbit szeretem is :-)
Hozzáteszem én Kaurismäki jópár filmjét láttam és nagyon közel áll hozzám a világa, szóval azt hiszem elfogult is vagyok kissé.


3. Mulika2 (2011-11-22 20:38.39) aaaaa
Béna párbeszédek, még bénább színészi játék sajnos.



2. Moxika123 (2011-04-08 22:27.44) aaaaa
Szerintem meg nem érdemes.


1. Sir archibald (2008-11-28 00:36.00) aaaaa
Kár, hogy még ide nem irt senki, pedig szükségünk van az ilyen filmekre érdemes megnézni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2017-03-31 15:1217 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A múlt nélküli ember adatlap
Eredeti cím: Mies vailla menneisyyttä
Évszám: 2002
Rendezte: Aki Kaurismäki
Szereplők: Markku Peltola, Kati Outinen, Juhani Niemelä, Kaija Pakarinen, Annikki Tähti...

További információk

Szereplők fórumai
- Janne Hyytiäinen - Vélemények
- Aki Kaurismäki - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk