Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Válság
- HBO2, 02:06

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Emylio (2022-10-08 15:25.42) aaaaa
Kitűnő a címválasztás. Ami furcsa és megmagyarázhatatlan, az pont ez a "mű".


22. Az utolso szamuráj (2022-04-25 21:26.23) aaaaa
Helyett.... nem.



21. Gyorkos (2022-04-25 19:01.36) aaaaa
Gondolom, jó sok pénzt felvettek érte az MNF-tól. Megérte.


20. Semprini (2021-08-10 20:58.50) aaaaa
"Aki szerint ez jó film az vagy hülye, vagy nem látta hogyan csinálják ezt Coenék vagy Woody Allen."
Megnyugtatlak, én láttam már Coen és Woody Allen filmeket, sőt a filmtörténet nagy klasszikusainak jó részét is láttam, némelyiket már többször is. És mégis tudom értékelni ezt a filmet is, sőt minden megnézéskor egyre jobban bejött. Ha valaki nem eleve úgy áll hozzá, hogy "ez magyar, akkor biztosan szar", vagy nem úgy ül le elé, hogy "ezt a sárba fikázom, ha a fene fenét eszik, akkor is", akkor szépen rá tud hangolódni és meglátja benne a jót, a humort, az értéket. Tény és való, hogy ez a film sem váltja meg a világot sok más társával egyetemben, ez egy fiatal rendező első játékfilmje, első filmnek pedig máris igéretes, a második filmjével pedig atóta szintén bizonyított, az még jobb lett. De nem kell eleve negatívan hozzáállni. Meg FŐLEG nem kell Coenékhez és Woody Allenhez hasonlítgatni egy kezdő magyar rendező kis költségvetésből készült első filmjét.
Csak ennyit akartam mondani, a véleményem 6 hozzászólással alább olvasható.


19. Pneumatikus kókusz (2021-01-26 07:50.48) aaaaa
Ekkora egy mocsok szart :D És még van aki a Tanúhoz hasonlítja ezt az öncélú nyavalygást :D Az hogy nincs történet,az egy dolog, a Coen tesók is szoktak csak úgy mesélni.Viszont míg pl az Átlag emberben vagy a Llewyn Davisben nagybetűs színészi játékot látunk és frappáns humort, addig itt egy másfél órát végigmotyogó hülyegyereket meg azt a fajta humort hogy azon kellene nevetned hogy a főszereplő mennyire egy gyáva, életképtelen visszataszító kis takony.Amikor lebaszta a meztelenül ágyon fekvő csajszit csak mert az képes lett volna lefeküdni vele annak ellenére is hogy egy nyomorult kis pöcs, akkor kezdtem szépen beletekerni mert már nem bírtam nézni hogy egyesek szerint ebben a bölcsész hülyegyerekben van valami humoros és szeretnivaló.Aki szerint ez jó film az vagy hülye, vagy nem látta hogyan csinálják ezt Coenék vagy Woody Allen.Segítek.Ott tehetséges emberek készítik a filmet.


18. Barvina (2020-12-16 14:50.53) aaaaa
A tanú című Bacsó film óta a legjobb általam látott magyar vígjáték. Miközben szórókoztatóan mutatja be egy fiatal diplomás útkeresését az életben, jobbnál jobb jelenetek követik egymást mint például a kaktuszos, a tejfölös, a munkaközvetítőnél, a HR-esnél. De a csúcs a földrajztanán monológja. Mészáros Máté ezért a jelenetért Oscart érdemelne


17. Stickfa (2020-04-18 18:46.09) aaaaa
Nem rossz, kicsit amatőr.


16. Randal (2016-12-30 20:07.18) aaaaa
Naon bőcsész.


15. Dobsony (2016-12-30 16:10.43) aaaaa
Nagy Magyar Valósàg!
Történet egy 29 éves elkényeztetett, életképtelen felnőtt fiatalemberről, akinek a lelkivilàga, az életszemlélete inkàbb hasonlít egy 16 éves jövőkép nélküli tinédzseréhez. Sajnos, nem sajnos, nagyon sok ilyen és hasonló fiatalember vergődik ilyen problémàkkal, életképtelenséggel közel a harminchoz. A film szerethető, kedves tàrsadalomkritika(is). Nagyon életszagúra sikeredett az alkotàs, a szereplők sem biztos, hogy színészek voltak, legalàbbis jópàran elég amatörnek tűntek. Àron anyu-apukàja nagyszerűen formàltàk meg, a pici fiúkon urakodó, irànyító szülőket, akik nagyon is felelősek a gyerek életképtelenségéért.
Summa-summàrum, nekem igazàn tetszett ez a magyar film, szórakoztató volt, kicsit humoros és nagyon igaz! :)


14. Semprini (2016-08-07 18:12.09) aaaaa
Mondhatnám, hogy többet vártam ettől a filmtől, de az az igazság, hogy nem voltak elvárásaim, semmit nem tudtam róla, viszont olvastam jó pár igen dicsérő véleményt, ezek hatására néztem meg.
Mivel nem voltak nagy elvárásaim, ezért nem is csalódtam, kb. azt kaptam, amit egy átlagnál kicsit jobban sikerült magyar filmtől vártam. A szereplők jópofák, azonban a színészi játékkal helyenként komoly bajok vannak. Bizony elég élesen elválik a különbség a filmben szereplő profi színészek és amatőr szereplők közt. Ez kicsit zavaró. A főszereplő alapjáraton jó figura lenne, de teszetoszasága, ami egy darabig jópofa, egy ponton túl már átcsap idegesítőbe, és nehezen lehet kedvelni. Van egy rakás fölösleges mellékkarakter, akik csak élő díszletként, statisztaként funkcionálnak, de nem igazán van szerepük, más szereplők pedig, akiknek nagyonis fontos szerepe lenne vagy lehetne, elsikkadnak, gondolok itt pl. a buszon látott nagy nehezen megtalált ellenőrcsajra, illetve a portugál lányra. Feldobja a film a szálakat, majd elvarratlanul elejti, mondván, ez is csak egy epizód volt főhősünk életében. Egy véleményben azt írta valaki, hogy a jó dolgok "csak úgy megtörténnek" a főszereplővel, nincs befolyással saját sorsára, pl. a portugál csaj szedi fel őt, akit aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszer csak faképnél hagy és hazajön.
Vannak a filmben üresjáratok is, helyenként feszesebbre lehetett volna vágni, ugyanakkor a kimaradt jelenetek közt is van olyan, aminek helye lett volna a kész filmben.
Összességében szerethető alkotás, groteszk humorral átitatva, sajnos azonban nem tud kilépni a középszerűségből, pedig meglett volna benne a lehetőség. Ezzel együtt jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki még nem látta, érdemes egy próbát tenni vele.
7/10


13. Tjunior (2016-05-09 07:45.52) aaaaa
Nagyon szerethető film, nem nagyon tudom jobb jelzővel jellemezni, még úgy is, hogy a főszereplőt párszor felpofoztam volna, annyira idegesítő és balfax.


12. Norbitzki (2016-05-02 22:38.43) aaaaa
Tény, hogy VAN VALAMI a filmben, amiért szerethető, de nekem az volt vele a fő gondom, hogy habár volt mondanivalója, mégsem szólt semmiről. Folyton azt éreztem, hogy maguk az alkotók sem tudták, mi legyen a következő snitt, és ezáltal nem kicsit lett nyögvenyelős, olykor-olykor erőltetett. Ezt persze próbálták orvosolni, és tagadhatatlan, hogy sikerült is egy-egy jól eltalált poénnal, vicces jelenettel ellensúlyozni, ám idővel nehezebbé vált a mérleg unalmasabbik nyelve. Ha tanulságot akarnék levonni abból, amit láttam, akkor gondban lennék, mert aki ilyen szerencsétlen, nem csoda, ha nem megy semmire, és mi magyarok mindig pesszimisták vagyunk, akár van rá okunk akár nem...na ezt a kilátástalan és elképzelésektől mentes életformát remekül vászonra vitték a készítők. Ám jajj nekem, ha még egyszer meg kell nézzem...


11. Ibolya1946 (2016-03-31 05:56.25)  
70 éves vagyok. Tavaly a fiam ajánlotta, hogy nézzem meg ezt a filmet. Nagyon tetszett, az ahogyan bemutatta a fiú napjain keresztül a fiatalok valóságát. Új, izgalmas megközelítés. Nekem, a korom miatt is, ismeretlen ez a világ- de sikerült ráéreznem. Ma este megy a tv-ben, egy év után újra megnézem. Kíváncsi vagyok, most hogyan hat rám. Gratulálok a készítőknek.


10. Bertu (2016-01-18 22:58.12) aaaaa
Már-már arra gondoltam, hogy elkapcsolok, amikor felhangzott Szécsi Pál és Schöck Ottó szerzeménye a Boldogság. Nagyon régen nem hallottam, de ezért a dalért érdemes volt az egész filmet végignézni.


9. Az utolso szamuráj (2015-12-09 15:15.24) aaaaa
A Van valami...((már az is bátorság,ilyen hosszú címet mertek valaminek adni!)egy vizsgafilm-féleség,és állítólag 7-8 millából forgatták.Ez értelemszerűen meg is látszik rajta,sokszor gerillafilmes-módszerekkel jutottak a végére,ezért a főhőst,a számomra néha ingadozó teljesítményt nyújtó Ferenczik Áron-t igen sokszor látjuk valós gyűléseken,eseményeken,tüntetéseken átvergődni,amikre ő legtöbbször oda se bagózik.
Sokaknak nem fog tetszeni(sajnos...):a Van valami...-ben az a feneség,hogy gyakorlatilag története:NINCS.És közben meg mégis:VAN.
Ez pedig nem más,mint hogy egy generációról szól,ami éppúgy,mint a filmbéli Áron,a helyét keresi a világban,otthon,a munkahelyén,hazájában.Otthon azért,mert ez a réteg bomlassza fel legkönnyebben kapcsolatait és ők meg a 40-sek tudnak legnehezebben újakat nyitni,melóhelyeken már nem rájuk várnak és sorolni lehet problémáikat:miként persze még további generációk nyűgjét is,de ez most leginkább róluk szól.Teszi mégis ezt az útkeresést vidáman,sokszor baromi jól eltalált jelenetekben-és néha kicsit túltolt pillanatokkal,mert azért mikor egy jó kiscsaj félmeztelen kefélésre kínálkozik,nehéz elhinni,még a filmbéli balféknek is,hátat fordítana a dolognak.
A film pillanatai lazán kötődnek egymáshoz,megismerjük a családját,a haverokat,beletekintünk az éjszakai életbe:és aki BUDAPESTEN él,jó érzéssel ismerheti fel a tereket,helyeket-meg a BKV ellenőreit és az intézményt,hol be lehet mutatni ha megkaszálnak a tömegközlekedésen.Az élethelyzetek hihetetlen jó kis párbeszédeket tolnak ki az alkotásból,sokszor elgondolkodtam rajta,mennyi lehet az improvizáció:nincs róla bizonyítékom,de gyanítom,sokat benne hagytak a kész műbe,mert jól hangzott.
Jó kis film ez,nem véletlen az a magyar filmtől meghökkentő számadat,ahányan megtekintették,miközben huuu de nagy hírverés nem volt körülötte,sokat segített a szájhagyomány.Az én generációm filmje a Moszkva tér volt,azt is az szerette igazán,aki ÉRTETTE:most a nálam fiatalabbak kaptak valami olyasmit,ami számukra válhat alappá,uram bocsá,kulttá.(De ez meg a jövő zenéje,és magyar film ritkán válik azzá néhány cefet erős kivétellel)

UI:A vége felirat meg,ahogy a szereplők és a készítésben részt vállaltak megjelennek:no...van itt ötlet,és jövő jó kis filmesei!!!


8. Nor-bee (2015-11-29 22:12.44) aaaaa
Kissé uncsi.


7. Türkiz (2015-05-11 19:39.14) aaaaa
Végre sikerült megnéznem, hát először is sokkal jobbat vártam. Voltak benne jobb jelenetek,viccesebbek,de valahogy nem fogott meg. Kicsit olyan semminek tűnt. Furcsának és megmagyarázhatatlannak. A cím remekül leírja a film egészét. Azt inkább ki se fejteném, hogy enyhén szólva érezhető benne a politikai vonal.


6. Kismiska (2015-03-07 15:35.56) aaaaa
5 hozzászólás? Pedig tényleg az egyik legjobb magyar film szerintem, remek zenével és hiteles alakításokkal.


5. Vbacs (2015-02-18 00:00.41)   - (válasz Türkiz 4. hozzászólására)
Nem vagy egyedül.


4. Türkiz (2015-02-17 22:31.20) aaaaa
Sehol se tudom megnézni,pedig nagyon szeretném..


3. Cassano71 (2015-01-27 21:15.49)  
Nagyon nagy film, van benne valami keserédes, a mostani 30-as generáció kilátástalansága, útkeresése, de egyáltalán nem szomorú a film és valahol süt belőle Budapestnek,ennek a speciális magyar közegnek a szeretete is.
És néhol zseniális a humora:-)


parfumeshop.hu banner

2. Colby86 (2014-12-01 10:42.25) aaaaa
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, remek kis film. Érződik, hogy a készítők mennyire lelkesek voltak, a rendező pedig tobzódik a kreativitástól. Remélem még sok hasonló élményben részem.


1. Chris92 (2014-11-07 10:57.47) aaaaa
Nem viccelek amikor azt mondom, hogy az utóbbi évek legjobb magyar filmje. Könnyed, friss, keserédes hangulatú, abszurd humorú, bármiféle álművészieskedő pózoktól és görcsöléstől mentes alkotás a mai magyar huszon és harmincas generációról, az útkeresés nehézségéről. Feszes, egységes, kreatív ötletekkel teli rendezés, hiteles és működőképes dialógusokkal és humorral felvértezett forgatókönyv, valamint egy totálisan lúzer mégis szeretni való főhős, Budapest pedig nem gyakran van ilyen jól ábrázolva. csak ajánlani tudom, ,ég azoknak is akik már rég elvesztették reményüket a hazai filmgyártásban.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2022-10-08 15:2523 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk