Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tőrbe ejtve
- Moziverzum, 10:10
Cuki hagyatéka
- Filmbox, 10:15
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Fiúk a térről
- Magyar Mozi TV, 10:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Tejben, vajban, szerelemben - Vélemények
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A jövő emlékei aaaaa
Brooke Adams aaaaa

 

Fórum - Avatar - Miért átlagos a film?

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
742. Vincenzo (2023-12-31 10:26.29)  
Már beleőszültem, hogy Cameron megfélemlítésben tart, mert állandóan a folytatásokkal fenyeget. Lassan fél életét erre pazarolja el.


741. Vincenzo (2023-12-31 10:21.00)  
Talán azért, mert semmilyen kockázatot nem vállal? Egy biztonsági játék az egész film.



740. Dexter Sitzky (2019-02-14 15:42.38) aaaaa - (válasz Halember 739. hozzászólására)
Úgy van!:))


739. Halember (2019-02-13 19:17.02)  
Ez minden csak nem átlagos film.


738. Dexter Sitzky (2018-07-29 22:50.09) aaaaa
Hát ez a film vegyes fogadtatásban részesült az elején.
Pedig amikor először láttam,ez nálam top-film volt.Amúgy még ma is az.
James Cameron még a múlt évezredben kitalálta ezt a sztorit,csak várt,amíg a filmkészítés lesz olyan fejlett,hogy képesek legyenek ilyet megcsinálni.
Tele van nagy trükkökkel,a látvány és a történet kellemesen egyedi.
Tehát korántsem átlagos film.


737. Dexter Sitzky (2018-07-29 22:46.25) aaaaa - (válasz Tomka90 736. hozzászólására)
Teljesen egyetértek.A nagy filmek között is nagy.


736. Tomka90 (2015-12-24 22:21.31) aaaaa
Átlagos a film? Ez most komoly? Ez egy nagyon jelentős filmtörténeti mérföldkő a sci-fi műfaján belül, akárcsak a Szárnyas fejvadász, a Jurassic Park, a Mátrix, a Terminátor stb.
Nem értem ezt a topicot!!!


735. Az utolso szamuráj (2015-11-26 14:45.39) aaaaa - (válasz HEKTHOR 734. hozzászólására)
öö...pedig nem annak szántam,bár többek szerint van szemét énem errefelé,melynek mibenléte tenger sok eszem,műveltségem,olvasottságom,szépségem és szerénységem terhére írandó,és talán az győzedelmeskedett ottan,bár ezt vitatom a fenti állításokkal együtt-azért nem annyira persze,mert az öndicséret jó(csak büdös:)meg,hasznos és néha a sznobokra is ráfér.
maradok őszinte híved:A.

nem,nem.az szóvirág.a hóvirágot fel se ismerném,férfi vagyok,hülye a virágokhoz(is)kicsi,fehér??


734. HEKTHOR (2015-11-26 08:16.52) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 732. hozzászólására)
Nincsenek kétségeim, hogy már eleve én kezdtem a műbalhét, ezért nem is kezdtem el felhozni Dalitól kezdve a Fabergé tojásokon keresztül, Holle anyó tudja miket, csak jeleztem fölöslegesen kekeckedtem és már össze is szedegettem a sátorfámat.

Talán modortalanság , de Chris Co-ra sem reagáltam, mert annak sem láttam értelmét, már hárman szemléltessük, ki tud nagyobb fegyverarzenált sorba rendezni egy bágyadtan kóválygó őszi légy leghatékonyabb lemészárlására, amit közben Alexis, szelíd mosollyal, már lefújt egy kis chemotoxszal
A Randalnak szóló 721. hsz-ben , viszont tettél egy apró szúrást felém, mintegy elmenőben, hátra sem nézve, hanyag mozdulattal még dobtál egy pindur petárdát az időközben jobblétre szenderült rovarunkra. Erre reagáltam ismét ,nem folytatni, hanem nyomatékosan lezárni a témát.
Epilógikusan jelezném No problem , továbbá minden jót!


Már csak azzal nem vagyok tisztában , mi az a szóvirág meg a tengere . Nem hóvirág akart az lenni? ;))


733. Randal (2015-11-25 22:24.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 727. hozzászólására)
Értem amit mondasz, és abszolút egyetértek, hogy ez a kritika adja a film szívét lelkét. Anélkül egy rakás borzalom lenne. Ebben nincs nézeteltérés köztünk, nem is volt soha :)
"helyette valami B kat szar lenne,ahol mindenféle logikát és ideológiát nélkülözve,gondolatok nélkül két meg több valaki veri egymást" - és úgy látszik ebben is egyet mondunk, én meg pont erről beszéltem az utóbbi sok hsz-ben :) Úgyhogy végeredményben, pacsi.


732. Az utolso szamuráj (2015-11-25 13:21.46) aaaaa - (válasz HEKTHOR 728. hozzászólására)
nem.
én arról írtam,amit érzek.ne haragudj,ha most nem megyek bele szóvirágok tengerébe,és nem gázolok át csillámos jelzőkön,mert közben írok,de!ott tévedsz,hogy azt is írtam,hogyaviharba borisz úrról,művei tetszenek.-ezt amúgy látod??és azt se írtam,nem tehetséges,egy büdös szóval sem.szóval...
a giccsre pedig írtam,én milyen oldalról említettem.szándékosan vagyok meglepően szűkszavú,magamhoz képest,mert-ja igen írok-és nem szeretnék,ha nem haragszol meg,az egy "vihar a biliben" dologba belemenni:)
szóval:szeretjük boriszt,ez a lényeg.


731. Chris Co (2015-11-25 10:32.36)   - (válasz HEKTHOR 728. hozzászólására)
Ez amúgy tipikus, ha egy kijelentésre teszel megjegyzést, azt rögtön szeretik sokan egyből magukra venni. Asszem, volt, hogy én is magamra vettem, csak, hát ezt nem mindenki fogja elismerni.:)


730. Chris Co (2015-11-25 10:26.39)   - (válasz Saint alexis 726. hozzászólására)
Hát, ö...!:) Túlzáshoz még javítás : Gyűrűk Ura filmek tetszettek, jó volt látni, mások hogyan képzelik el azt, amit korábban anno én is másképp képzeltem el a könyvekből. Potter más tészta, annak is megvannak a maga értékei (két filmet láttam, a könyveket nem olvastam). Nekem meseszerűbbnek hatnak a filmek, mint a könyvek, bár annak az lehet az oka, hogy hiába nyersebb az előbbi, erőszakosabb, az eltúlzott, felturbózott effektek (például, csak amikor a kamera előtt elsétál egy tag fáklyával, kirobbannak a hangfalak a vffffff-től, annyira suhog a fuck ya, nem beszélve a mozgásokról, meg amikor már annyi mindentől le kellett volna sérülnie a tagnak, hogy az felérne ezer hiroshimai atombomba erejével, akkor is felugrik és a többi...) Azért elgondolkodtat, hogy egy mesébe ez belefér, mert miért ne, mert hülyeségek nélkül már nem is lehet gyerekeknek, fiataloknak (felnőtteknek?!) filmet készíteni, ami mindegy, hogy fantasy vagy reality. Attól még nem lesz dokumentumfilm valami, hogy nincsenek benne ostoba, bugyuta és felesleges dolgok.

Hát, szerintem az még mindig bölcsebb, ha nem reagál, mint az, amikor valaki igen, de érvek helyett azzal, hogy hülye vagy meg nem olvasom el, amit írsz és hasonló dedók...:) Szerintem is egyetértünk. Nekem is ez a véleményem, amit itt leírtál. Az értékeléssel kapcsolatos kommentem meg amúgy nem volt komoly, csak fricska volt.:) Attól miért ne lehetne valaki számára öt csillag (szenzációs) egy film, hogy azért a nem-tökéletességgel is tisztában van. Meg amúgy ez nem is érdekel.:)


729. Chris Co (2015-11-25 10:13.05)   - (válasz Saint alexis 725. hozzászólására)
Szerintem félreérthetően fogalmaztam. Oda akartam kilyukadni, hogy stílusokon belül is vannak egyedi illetve sablon munkák. Azért hoztam fel példának R. Matthewst, mivel szerintem ő pont ellenpélda a giccsre (meg hirtelen ő jutott eszembe:)). Amíg Vallejo képei jellemző témákat ábrázolnak, többségükben szörnyeket, izmos fantasy alakokat, nő meg férfi barbárokat, olyasmiket, melyeknek nincs igazán mélyebb tartalmuk és igazán egyedi külsejük sem, addig R.M. képei nem csak ábrázolásmódban egyediek, hanem beszédesek is (Például a 11 Óra, ahol 5 gyermeket látni a képen, különböző etnikumhoz tartozókat. Nem véletlen az sem, hogy gyermekek, és az ördögpofa "tanítómester", trónjával szintén tartalommal teli, a háttér a jelenkor és a jövőtől való félelemből, szorongásból fakadó képet vizionál. Sok minden van benne, amiről írni lehetne, de a lényeg, hogy a részletgazdag kidolgozottságban apróbb jelentésekkel találkozhatunk, melyek összessége akár egy kerek sztorivá, mondanivalóvá alakul). Egyediségének, különlegességének természetesen a jellegzetesség, felismerhetőség is fontos része. A borult dolgoktól az utópisztikus lebegő városokig munkáiban minden fellelhető. Engem lenyűgöznek. Nyilván más dolog, ha egyéni ízlésről beszélünk. Értem, ha mondjuk valakinek jobban tetszik egy meztelen hölgyet átkaroló batman szörny (mert valóban szemet gyönyörködtető munka) és R.M grafikái nem, mert azokban legfeljebb csak rovarokat lát meg mindenféle ocsmány dolgot és neki az nem begyere. Kedvelem én is a kommerszebb műveket. Sőt, kimondottan van néhány kedvencem is közülük. Nem vagyok otthon amúgy a témában, mert engem is csak meg-megragad olykor egy-két kép. Régebben én is nagyon szerettem nézegetni ilyen-olyan grafikákat (pl.: amikor durván bélyegeztem:), Jim Pruitt – Magyar Posta Phobos, CCCP, Cuba stb.), Chris Foss, Giger stb Nem kértem rajta számon és egyetértek, neki ez a stílusa és kész, csak én is megjegyeztem, hogy szerintem is giccsfestő.:)


728. HEKTHOR (2015-11-25 10:02.33) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 721. hozzászólására)
Engedd meg , hogy egy kis félreértést eloszlassak , ha már abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy személyesen megemlítettél. Nem téged neveztelek sznobnak, hanem a kijelentésedet miszerint " boris vareljó vagy hogyaviharba írják giccsfestő". Nem az volt a helyzet, valamit" szeretsz , ami más,elvont,lehet rajta rágódni,máshogy fejez ki dolgokat,nem hétköznapi,több mindenben nem közérthető,ha csak egy szűkebb réteget célozz meg" - én meg mivel elenyésző mennyiségű értelmi képességeim révén befogadásra képtelen ilyesmire, egy megvető kifejezésnél egyébre nem futotta. Szerintem ennek éppenséggel majdnem pont az ellenkezője történt, én éreztem lekicsinylőnek, ("megvetőnek") amit egy olyan személyre használsz, aki az értékítéletedben nem üti meg az elvárásaid szintjét.
Tisztában vagyok vele , sem az első, sem az egyetlen nem vagy aki szerint Vallejo kreációi nem többek egy giccsparádénál. Én magam se a "Mester" rajongója , se úgy egyébként a képzőművészet avatott szakértője sem vagyok. Tisztelni viszont tudom, ha valaki valamiben vitathatatlanul tehetséges, még akkor is ha nem arra használja ami csak egy szűkebb réteg , kényes , kifinomult elvárásainak felel meg, hanem szentségtörő módon a szélesebb tömeget képviselő pórnép körében IS tetszést arat. Ebben az esetben könnyedén ráaggatható a közhelyes kifejezés, sőt az eltúlzottat se nehéz ha ez kvázi a stílusból kifolyólag majdnem automatikusan adódik.
Az ilyen jellegű nézetkülönbséget persze egyik fél javára sem lehet egyértelműen eldönteni, ami talán nem is nagy baj. Érdekes módon a minap hasonlóba keveredtem a közvetlen környezetemben, ott szegény Picassot próbáltam védelmembe venni, megjegyzem sikertelenül, pedig Pablo csórikám nem teljesen ugyanaz a kávéház, mint Borisunk. (Ha jobban belegondolok, ott alighanem én voltam a sznob).)) Talán ez az eset közrejátszott , hogy kissé bárdolatlanul próbáltalak letorkolni.
Száz szónak is egy a vége, lehet Vallejót giccsfestőnek , alkalmazott művésznek vagy mindössze egy elismerésre méltó tehetségnek , esetleg bármi egyébnek tartani. Ami tény, műfajának ha nem is megteremtője , de meghatározó úttörője és egyik legjelentősebb legismertebb képviselője .
"Sokak szemében egyszerűen csak a Mester. Az általa kidolgozott eljárásoknak és rendkívüli gondosságának köszönhetően képei mind a mai napig egyedülálló, utánozhatatlan szépséggel és precizitással ábrázolják és ünneplik az emberi szépséget. Stílusa iskolateremtő, munkái fantasy művészek és rajongók egész generációit ihlették meg és ejtették rabul. Művészete túlmutat a fantasy vagy a sci-fi keretein; képei önmagukban is keresettek és népszerűek. A jelenleg élő legnépszerűbb festőművész." Ezek nem azén gondolataim , csak beszúrtam ide , mivel létezik ilyen vélemény is róla. Hozzáteszem elég szép számmal és ha a rengeteg méltató között még olyanok is akadnak mint pl. Isaac Asimov ,akkor talán tőlem sem akkora gáz hogy ilyesmire vetemedtem.
Részemről a giccs és a sznob témát lezártam.
További minden jót és szép napot!


727. Az utolso szamuráj (2015-11-25 08:13.47) aaaaa - (válasz Randal 724. hozzászólására)
ugyanez a kulcselem a harcosok klubjában az agyonemlegetett kritika!!!pont hogy nélkülözhetetlen,többedszerre:ezért verekednek,ezért szervezkednek.nem lett volna film,ha nem lenne ez a gondolat benne,helyette valami B kat szar lenne,ahol mindenféle logikát és ideológiát nélkülözve,gondolatok nélkül két meg több valaki veri egymást,de még több sem,hisz nem lett volna miért kiengedni a gőzt.
a társ kritik ugyanaz,mint a cápa a cápa című filmben:))


726. Saint alexis (2015-11-24 04:42.56)   - (válasz Chris Co 720. hozzászólására)
egy kicsit:D
valami rémlik, lehetséges, hogy már találkoztam vele
semmi gond, tudod, hogy egyet értünk, és látod, elfogytak az érvek, vegytiszta gondolatra már inkább nem is reagál, mert azt nem lenne hova ragozni:D

figyelj, nyilvánvalóan ez egy üres technikai mese, csak arról szól, mit tudnak most megvalósítani - rajzfilmfigura emberi mozgással
a környezet tényleg szép lett, a mozgás tényleg rendben, és? neked, nekem kevés, másnak meg 100 csillag - nekem nem fáj, de kb 10 képkocka, ha megmaradt bennem, míg van olyan fekete-fehér film, amit le sem írom, hány éve láttam, és visszamesélem A-tól Z-ig
semmi másról nem szól az egész, mint bemutatni, hova fejlődhet a film, ha van elég pénz, idő, ember, és megfelelő technikai háttér
nekem személy szerint az sokkal érdekesebb és sokatmondóbb, hogy régen 8 évig tartott volna egy marsi út, most meg 8 hónap.. nem kevás pénz lehetett a sok fejlesztés, amíg ide eljutottak, csak azt nem nagyon lehet moziban eladni, legfeljebb a spektrum-csatornán:D bár, mint látjuk, lehet hasonlót, csak köríteni kell tudni (The martian)


725. Saint alexis (2015-11-24 04:32.25)   - (válasz Chris Co 718. hozzászólására)
valami olyat kérsz számon, ami egy adott stíluson belül nyilvánvalóan direkt módon eltúlzott, ha akarna, rajzolna reálisan, de nem akar, neki ez a stílusa, és kész:D láttam attól a pasitól is rajzokat, sőt sok másoktól is, régen nagyon szerettem ezeket nézegetni, nem mindegyik fantasy rajz jön be, mint ahogy nem is tetszik minden krimi, de nem rovom fel bennük, hogy gyilkolásznak benne:D


724. Randal (2015-11-23 22:58.03) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 723. hozzászólására)
Cápa nélkül azért nem mehetett volna le a cápa, mert kulcsjelenetekben megjelenő elem. Valamilyen monstrumra szükség volt, habár tény ami tény, lehetett volna gyilkos bálna is (ilyen film is volt) vagy piranha is (ilyen film is volt). Lehet a címen érdemes lett volna változtatni mondjuk :) A Harcosok Klubjában a társadalomkritika "csak" háttér ideológia, nem emlékszem olyan kulcsjelenetre, amiben abszolút nélkülözhetetlen és/vagy helyettesíthetetlen lett volna ez az ideológia. Logikailag a Cápa szétesne, hogyha egyszercsak a semmiből megsemmisül a hajó vagy lénytámadás nélkül meghal egy karakter. Tylerék akkor is szétcsapták volna a világot, hogyha semmilyen kifejtett ideológia nem lett volna a háttérben.

Nem azt mondom, hogy a Harcosok klubja jobb film lett volna ettől. Sőt, totálisan értelmetlen, értékelhetetlen, értéktelen valami lett volna valószínűleg. De lett volna film :)

Köszi, igyekszem, a tisztelek kölcsönös.


723. Az utolso szamuráj (2015-11-23 19:18.01) aaaaa - (válasz Randal 722. hozzászólására)
nem.de a harcosok klubja onnantól ilyen a box,vagy warriors néven futott volna,mert te elhagyod azt,amiről az EGÉSZ!! szól,amiért írták,rendezték,amiért meglátták benne az ötletet-és amiért kultfilm lett,dacára,hogy nem lett siker:))
mondom:cápa nélküli cápa film,terminátor robot nélkül,jurasic park dinó nélkül...:))ez már ilyen "csak akkor is kötözöm az ebet,még ha döglött is" dolog.
hát,olvastam pár meglepő dolgot tőled,bár téged legalább végigolvaslak,mert értelmes dolgokat írsz.


722. Randal (2015-11-23 15:14.18) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 721. hozzászólására)
Szerintem pedig ki lehetett volna hagyni. És ha eltávolodik a könyvtől, akkor betiltja a cenzúra? :) Max nem nézik meg annyian, rosszabb kritikát kap, és két hét alatt elfelejtik a létezését. Node ilyenre is van példa bőven.

Tényleg jobban szeretem a műfaji filmeket, de nem mondom rá egy "művészfilmre" ab start hogy nem tetszett, csak mert "művészfilm" volt. 2001, All that jazz, Hol a barátom háza, 8 és fél, Persona, Szabadság fantomja, Kutya éji dala, Búcsúkoncert stb. stb., sok művészfilmet szeretek. Az arány műfaji:szerzői=90:10 az tény és való, de ez csak ennyit jelent, többet nemigen.


721. Az utolso szamuráj (2015-11-23 12:21.48) aaaaa - (válasz Randal 704. hozzászólására)
nem.nem írhatták volna meg.
a könyv ugyanis a fogyasztói társadalomról szól.viszont,ha csak ezt akarná eladni,doksiregény lenne,és az író eladható köntösbe csomagolta,azaz regényt írt,pont hogy a népek vegyék,olvasmányos,izgalmas legyen.valóban benne van,amit írtál,de a miért,az ok,amiért készült,nem az,hogy egy ilyen emberről szóljon.tehát,ha ez a szál hiányzik,onnantól nincs könyv-főleg,mondom mégegyszer,pont mikor hadrendbe??szerveződnek,nem lenne értelme a dolognak,hisz nincs ok,mert te kihúztad,amiért lázonganának.nem mellékesen,amiért!!is bunyózni kezdenek,abban is ott van az agyonemlegetett társ kritika.
én azért nem látom olyan rossznak a magyar filmipart,főleg mostanság,bár azt tudom,látszik írásaidban,a művészettel sokat nem tudsz kezdeni,feleslegesnek érzed sokszor.én meg pont azt keresem,mert unom mindig azt nézni,ugyanazt nézni.szeretem,ha valami más,elvont,lehet rajta rágódni,máshogy fejez ki dolgokat,nem hétköznapi,több mindenben nem közérthető,igen,én bírom azt,ha csak egy szűkebb réteget célozz meg.hektor mondása szerint,mert sznob vagyok:))
biztos néha,ok.de azt is tudom,ezt a szót olykor megvetően a nem gondolkodók szeretik használni--nem magára véve,ki olvassa.


720. Chris Co (2015-11-23 11:07.08)   - (válasz Saint alexis 717. hozzászólására)
Kicsit eltúloztam a dolgot. Annyira nem rossz a film, mint amennyire leírtam, azaz valóban ki lehetett volna hozni jobbat is belőle. Szerintem inkább az ifjúságnak készült ez a mozi elsősorban, azért vannak benne rajfilmfigurás elf mókusok meg szerelem és persze az elmaradhatatlan jó és gonosz közti végső csata is, bár nem kizáró ok, hogy emiatt ne lehettek volna benne érdekes párbeszédek, gondolatok, csattanók meg kevesebb sablon, koppintás. Eszembe jutott a mese címe is, Battle For Terra, amelyben "másik bolygót szeretnének gyarmatosítani, ez azonban nem olyan egyszerű. Annál is inkább, mivel a kiszemelt bolygót már lakják, és az ottaniak nem akarják az embereknek átadni. Háború kezdődik...":) Ilyen technikai szintű igényes filmet történet végett sem ártott volna kicsit több kreativitással megvalósítani. Na, szóval nem mondtam semmi újat, csak kijavítottam magam.:)


719. Chris Co (2015-11-22 21:49.09)   - (válasz Saint alexis 717. hozzászólására)
Szerintem meg az egyediség már az alapokban is hibádzik. Mitől lenne egyedi az, hogy egy másik bolygón élőket leigázzuk. Megfordították nem először azt, hogy minket igáztak le másik bolygón élők. Az alapötlet eleve 0. Én egyetlen pozitívumként a fantasy style-t emelném ki, hogy gyermekek számára is nézhetővé váljon vagy valamiféle tanulságként szolgáljon (ez amúgy felnőtteknél is halálra ítélt dolog, csak agyonismételt, kilátástalan mondandó). Komolyabb, nem rajzfilmfigurás alakokkal mivel lenne jobb? Kevesebben néznék meg. Lehet, neked vagy nekem jobban tetszene, ha nem ugribugri fantasy nyulak játszanának benne, és...? Mindegy, mi lehetett volna vagy sem, nekem ez a film egy egyszer nézhető kaland hétvégi "sci-fi" mese volt, amelyben kicselezte a kengyelfutó a gonosz decepticont. Ott volt a végén az epikus hűde utolsó fight against badass-el. Mi kell több egy "iparos" műtől? :)
Nagyon tetszett (pffff), de én megnézem ötvenszer a hőbörgő csillagokat fénykardostúl, mintsem ezt a félig CGI (amúgy szerintem nem annyira hű meg hú, amit itt írtak néhányan, sok a gagyi benne...), félig meg állítólag színészkedő és nem cégéikkel operáló eleven mozit, ami szerintem full gagyi és buta. Lehet, Sam karaktere jobb lett volna, bár szerintem az alapoknál jobb lett volna a film, ha valami egészen másról szólt volna. Szerintem az Időlabirintus mellett elment volna időkitöltésnek, reklámok helyett egy-egy részletnek, amíg nem kezdődik a premier, tényleg nem hülye gyerek mozi...


718. Chris Co (2015-11-22 21:25.24)   - (válasz Saint alexis 714. hozzászólására)
Szerintem nem mindegyik giccses, mint ahogyan a fantasy sem az. Ja, ha filmekről van szó, nyilván más a helyzet (főleg potterek meg tolkien-bugyik esetében). Képzőművészet és irodalom tekintetében azonban biztosan nem. Amit linkeltem, a faszi tök jó ábrákat pofázott össze, amik fantasy-sci-fi szürrealisztikus kavalkádjaik. Szerintem über állatok és nem giccses, szuperhősös izmos kardforgató férfiak meg szintén izmos, gyémánt kemény mellű szálkás hölgyek, akik hűdesejtelmes háttérfantasy jujj, de környezet előtt pózolnak. Hidd el, van különbség, nem is kicsi! De van jelentősége!:)


717. Saint alexis (2015-11-22 20:30.54)  
na, visszatérve a forgatókönyvre: kösz Randal a kifejtést, de kb leírtad a vajaskenyér receptjét
ez egy jelenet-váz, semmi más, ilyet bárki összedob kisujj-rutinnal hálivúdban
ettől még koppintás, üres és sablonos az egész, egy maradandó párbeszéd nélkül - márpedig nemcsak a váz, hanem ez is alapja, sőt kötelező része egy jó forgatókönyvnek
te valami egészen másról beszélsz, a felépítés nem egyenlő a szöveggel, ha a szereplők némán tátognának, akkor is értene mindenki mindent, mert a látvánnyal belénk beszélik, míg egy Keresztapa nyitójelenete pl elképzelhetetlen lenne a szöveg nélkül
vagy ott van az Egek ura, nem egy nagy durranás az egész, mégis vannak benne olyan párbeszédek, hogy ihajj.. kedvencem a csaj tesztelése, pillanatok alatt lealázza Clooney karaktere
ez csak és kizárólag ütős szöveggel működik

más
szerintem ez a film ezerszer jobb lenne, ha nem ennyire rajzfilmfigurások a kék lények, és ha már ez a sztori, akkor mehetett volna dokumentumfilm-szerűen az eleje, mintha földi gyerekeknek mutatnák be a bolygót
Sam karaktere lehetett volna videós kutató, a szerelmi szál totál felesleges, helyette a navi csaj maradt volna a pasijával, akikkel Sam összebratyizik, általuk családba kerül, és így végül melléjük áll
sokkal egyedibb lehetett volna, érdekes párbeszédekkel, maradandó gondolatokkal


716. Saint alexis (2015-11-22 20:20.00)   - (válasz Chris Co 713. hozzászólására)
bírom a steampunkot, sok minden elfér benne:D


715. Saint alexis (2015-11-22 20:18.40)   - (válasz Chris Co 712. hozzászólására)
ja így már vakablak:DD



714. Saint alexis (2015-11-22 20:18.02)   - (válasz Chris Co 711. hozzászólására)
én ezzel úgy vagyok, rengeteg fantasy rajzoló van, ilyen erővel mind giccs, hiszen eleve a stílus túlidelizált, túl mesterkélt, meseszerű - de végül is a fantasy maga is az, ezt felróni a stílus képviselőinek?:D na mindegy, nincs jelentősége


713. Chris Co (2015-11-22 19:40.05)  
Nem mondom, hogy nem vagyok elfogult, de a kis fickó a székesfehérvári gyors előtt az nem egy jaj, de kardos izmos fantasy hős, Conan meg nem is Tolkien koboldmaki hobbit
[link]


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kapcsolódó fórumok

Avatar vs Gyűrűk UraDarkshade, 2024-03-24 15:40490 hsz
Miért átlagos a film?Vincenzo, 2023-12-31 10:26742 hsz
Avatar 3Entersp, 2023-12-05 12:366 hsz
VéleményekLGarib, 2023-03-25 22:158210 hsz
Avatar 2Kukoricaember, 2022-05-10 16:51126 hsz
Melyik a jobb: Star Wars vagy Avatar?Dexter Sitzky, 2019-11-28 18:37774 hsz
Legjobb jelenetHalember, 2019-09-11 20:1448 hsz
Vajon lesz Avatar 2?Dexter Sitzky, 2019-01-06 14:52246 hsz
Titanic contra AvatarLangelus, 2018-11-09 18:21175 hsz
bakikKeller.p, 2013-11-02 16:13106 hsz

Összes Avatar fórum (19 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk