Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 15:40
Beépített szépség
- Film+, 16:00
Dunkirk
- HBO, 16:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat3, 16:20
Excsajok szelleme
- Cool TV, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kopók (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája aaaaa
Antony Byrne aaaaa

 

Béte-Noire hozzászólásai

Ugrás Béte-Noire adatlapjára

1 2

A szégyentelen - Vélemények

2015-09-25 01:26.55
Na, végre megnéztem a filmet. Eddig úgy éreztem, hogy nélküle is tudok élni, de mostanában valahogy többször is belebotlottam a neten abba, hogy hű, milyen jó a filmben a M. Fassbender teste – értsd pénisze -, hogy elhatároztam, megnézem – a filmet. ;))
Meg kell állapítanom, MF megérdemelten lett körberajongva – minden tekintetben. :)) Bár igazán ehetne egy kicsit többet.
Szóval MF tényleg nagyon jól játszott, de a film egyáltalán nem volt nagy hatással rám. Nem hiszem, hogy szegényebbek maradtunk volna – pl. súlyos társadalmi jelenségek megismerésével -, ha ez a film nem készül el. Ahhoz túl kevés volt, hogy a szexfüggőséget mélyebben is bemutassa, mint romboló szenvedélybetegséget. Sem az okokat nem boncolgatta, sem kiutat nem kínált fel, és a következmények bemutatásával is jócskán adós maradt - vagyis az egész probléma megértéséhez nem sok támpontot adott. Ugyanakkor ahhoz is kevés volt, hogy egy történet vagy bármilyen jellemfejlődés kirajzolódjon belőle. Két elveszett ember elveszett napjai a jövő kilátástalanságával.
Azon kívül, hogy lássa MF-t meztelenül, nem tudom, Steve McQueen pontosan mit akart ezzel a filmmel. Nekem ez a film csak a felszínt karcolta - pedig a téma fontos lenne. Főleg a mai nyugati társadalmakat látva.
Fassbender alakítása egy sokkal ütősebb, mélyebb filmet érdemelt volna. Például bemehetett volna néha egy-egy patikába kiváltani a gyógyszereket, amiket nemi betegségre írtak föl neki. Mert ezzel az életformával gyakran szokták látogatni a bőr- és nemibeteg gondozókat. (Milyen kihagyott lehetőségek egy film számára!) Vagy a kokainfogyasztás és a fizetős és egyéb pornóoldalak is szoktak különféle gondokkal járni. A prostituáltak használata is csak érintve volt. A munkahelyen sem 10 év után jönnek rá, hogy tele van a dolgozó gépe pornóoldalakról letöltött vírussal, ami tönkrevágta az egész rendszert. Egyébként a rejtett életvitelt fenntartó emberek, ha már droghoz nyúlnak az ezzel járó sok stressz miatt, akkor nem csak néha tolják a kokót, hanem rendesen együtt élnek vele - a többi drogról nem is beszélve. A film egy rózsaszín lányregény volt ahhoz képest, aminek lennie kellett volna. És ebből a szemszögből nézve a temérdek pornót idéző szex jelenetet teljesen feleslegesnek érzem.
Szerintem Fassbender ezúttal túl olcsón adta magát. Ő mindent odaadott, de a film messze nem érte meg ezt a nagylelkűséget. Kár.


A hívás (2013) - Vélemények

2013-06-21 13:57.54
Aki már látott a segélyhívóról szóló dokumentum műsort, az érezheti, hogy a film nagyon jól visszaadja a lényeget, hogy is zajlanak ezek a hívások. Halle Berry pedig remekül megfelelt a szerepnek. Nekem a filmet nézve rögtön egy valós sztori jutott eszembe, amit fel is dolgoztak egy tévéműsorban. Egy fiatal nőt elrabolt egy férfi, és a nő a csomagtartóból hívta fel a 911-et. Amikor a férfi meghallotta, hogy beszél, a nő azt felelte, hogy csak imádkozik. Ott is a segélyhívó tartotta benne a lelket, és mondta, hogy mit csináljon. Az elrabló szerencsére végül otthagyta az autót egy útszélen, és a nő ki tudott szállni. De ott is ugyanúgy helikopterekkel és rendőrautókkal keresték, és végül a helikopter vette észre.
Szóval nekem nagyon hiteles volt. De sajnos nem végig, és ezért is kapott 5 csillag helyett 4-et. A film utolsó harmadában sajnos megjelentek a szokásos klisék, és újra elrontottak egy jó filmet.
Ha már segélyhívó, egy link annak, aki ért angolul, egy tündéri segélyhívós sztori az államokból (megtörtént eset):
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aJ4pD-480mQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aJ4pD-480m Q</a>

--- SPOILER ---

A vége egy kissé bosszantott, bár úgy gondolom, a film készítői végül is ráhagyták a döntést a nézőkre: Jordanék hívják-e a rendőrséget, miután otthagyták a férfit, vagy nem. Az én választásom az, hogy természetesen kihívják a rendőrséget, hiszen egy élő elkövetővel több esély van arra, hogy például a többi elrabolt áldozat hozzátartozója megtudja a holttestek helyét. Azért valahogy nekem jobban tetszett volna, ha nem így zárják le a filmet.


Fejvadászok (2011) - Vélemények

2012-04-27 22:42.25
Csak úgy mellékesen megjegyzem, Hennie egész mozi alatt rendkívül emlékeztetett Christopher Walkenre, és egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből a Hessenit. :)) Talán a haja miatt.


2012-04-27 22:40.38
-- spoilermentes --

Hű! Régen láttam ilyen magával ragadó, pörgős filmet, eredeti és elmés történettel alátámasztva. Igazán remekbe szabott száz perc volt, egyetlen üresjárat nélkül.

Nem mellékes tény, hogy a film Jo Nesbo magyarul is megjelent Fejvadászok című regénye alapján készült.
Az első percekben saját szavai által ismerjük meg főhősünket, aki egy cseppet sem törekszik arra, hogy szimpatikus legyen. Nem is bánjuk nagyon, ha láthatóan végre megkapja, amit megérdemel. Aztán ahogy haladnak előre a dolgok, egyre őrültebb iramban és egyre furcsább csavarokkal, kénytelenek vagyunk főhősünk oldalára állni. Nemcsak azért, mert nem érdemel ilyen bűntető hadjáratot, hanem azért is, mert amikor órák alatt darabokra hullik az élete, valahogy ő is megváltozik.
Üdítő jelenség, hogy egy akcióthrillerben is képes a főszereplő lelki fejlődést produkálni, méghozzá igen meggyőzően. Aksel Hennie fizimiskája már önmagában sokat ad ehhez a figurához, de szédületes alakítása nélkül nagyon sokat veszítene a film.
Másik nagy érdeme a filmnek, pontosabban a forgatókönyvnek, hogy sosem tudjuk, mi lesz a következő fordulat, vagy hogy egyáltalán merre tartanak az események, és hova fogunk kilyukadni. Ráadásul szinte a végéig abban sem lehetünk biztosak, hogy ki van a jó, és ki a rossz oldalon.

Talán, mert könyv alapján készült a mű: se klisék, se káromkodás, se köldökdekoltázs jobb sorsra érdemes színésznőn, ellenben remek színészgárda, izgalom, romantika és ügyes fordulatok. Nagyon erősen ajánlom mindenkinek.

9/10 pont.


Gladiátor (2000) - Ki benne a legjobb hapsi?

2012-04-11 21:31.04
BelloX (24.) és Lumpenproli (32.) hozzászólását nem értem. Ha valami igazán helyénvaló a Galdiátorral kapcsolatban, az éppen a két főszereplő, egyben a két karakter női szemszögből való megítélése.
Maximus azt a ma is létező férfi ideált, nagybetűs férfi-képet személyesíti meg, ami az emberiség hosszú történetén át lényegében ugyanaz maradt; amit Jung archetípusnak nevez, és amit a kislányok és a felnőtt nők egyaránt ismernek a lelkük legmélyén. Ugyanígy hordunk mindannyian egy anya-képet és egy apa-képet a lelkünk mélyén, és még megannyi archetípust, amit az emberiség újra és újra elmesél magának, és átadja az új nemzedékeknek, mint egy közös emlékezetet.
A Galadiátor egy mai legenda, ami a múltba megy vissza igazi hősökért.
Maxismus az erős, hűséges és szerető férfi. A szerető és az apa kettőssége a férfiban: a Férfi.
És Russel Crowe számomra tökéletesen tudta hozni Maximust.
Joaquin Phoenix császára Maximus "antialakja". Minden, ami Maxiumust naggyá teszi, Commodusból hiányzik. Hogy lehetett ilyen fia egy Marcus Aurelisunak?! Rettentő hatalma van, mégis eltörpül Maximus mellett.
Mikor először megnéztem a filmet moziban, Joaquin Phoenix Commodusa nagyon tetszett. Évekkel később, újra megnézve a filmet már egyértelműen Russel Crowe Maxiumusa ragadott meg. És ez azóta is így van. Teljesen oda vagyok érte. Crowe lehengerlő - mind fizikailag, mind játékában. Egyszóval tökéletes Maximus. Vagy Maximus tökéletes Russel Crowe? Ez jó kérdés. ;)))


A hallgatás törvénye (2010) - Vélemények

2012-04-11 21:17.34
Elolvastam jó pár véleményt, és bár én 4 pontot adok, a fanyalgókkal is egyetértettem több dologban. Igen, lassú film, és nekem is a nagy gondom vele az volt, hogy az első fél órában nemigen állt össze a fejemben, hova is akar kilyukadni. Aztán amikor már összeállt a kép, akkor meg arra gondoltam, hát, nem biztos, hogy ez a kétmondatos történet ilyen harminc perc után megér egy filmet.
Én feszültséget sem éreztem a film alatt. Igaz, nem is vagyok meggyőződve arról, hogy a készítőknek kifejezett szándéka lett volna a feszültségkeltés. Komótosan pusztító és pusztuló figurákat látunk, és noha megjelenik az életük szerves részét képező láncfűrész, vagy a lerobbant, rosszarcú F-szériás Ford (az amerikai vidék és a horrorfilmek elmaradhatatlan ékköve), ez a mozi kitart a kőkemény és reménytelen valóságnál.
És itt el is érkeztünk a film igazi értékéhez, ami nem más, mint a különös emberi, lelki közeg és a kopár, ember által kizsigerelt környezet tökéletes bemutatása - még ha nem is enged belenézni egy pillanatra sem a lelki mélységekbe.
Persze mindezt nem tudná elérni kiváló színészi játék nélkül. Jennifer Lawrence nagyszerű alakítása mellett érdemes megemlíteni az egész gárda roppant valósághű kinézetét.

Miről is szól ez a 100 perc? Egy cselekedetről, ami végül elvezet egy másik cselekedethez. Egy „normális” emberi közegben ez a film megvalósíthatatlan lenne. De itt, az amerikai álom alternatív valóságában, a „törzsi” rend feszegetése olyan önműködő gátakat és indulatokat mozgósít, amelyek a két cselekmény közé is tartalmat képesek építeni. Épp elég tartalmat ahhoz, hogy a film egy kicsit mesélni tudjon a nagyvárosokon és a prosperáló agráriumon kívül tengődő, klánokban élő, farkastörvényekkel szabályozott közösségekről.
Ahol, mint a természetben, van alfa hím és alfa nőstény, élet és halál urai, és a vérrokonság a legerősebb összetartó erő. Ahol kivétel nélkül mindenki a törvényesség határán vegetál, előbb vagy utóbb biztosan kikerülve alóla. Ahol az emberek nemcsak a környezetüket pusztítják, de lassan és tudatosan saját magukat is. Ahol az emberi elmét gúzsba köti, és a lelket eltompítja a primitívség és a mindennapi erőszak, a teljes esélytelenségbe sodorva gyereket és felnőttet egyaránt.
Azt hiszem, ismerős lehet a kép, szerencsésebbeknek csak a híradóból. Hiszen nemcsak Amerikában létezik ez a másik valóság – jóllehet más és más jegyekkel -, hanem a nyugati társadalom szinte valamennyi országában (bár Svédországra és Svájcra nem tennék esküt). Igaz, azt is hozzáteszem, a témában készült újabb keletű magyar filmek elmondhatatlanul taszítanak. És egy ilyen Winter’s bone is jó alkalom arra, hogy megállapítsam, ennek talán nem az én érdektelenségem az oka, hanem valami más...

Szóval, ebben a primitív és kegyetlen világban látunk egy 17 éves lányt, aki mint egyfajta mutáns egyed valami egészen elképesztő erővel és kitartással emelkedik a társai fölé. Nagy pozitívuma a filmnek, hogy a hosszú, reménytelennek tűnő vergődése nyomán valami megindul a mélyben. Valami furcsa, torz jóság nyilvánul meg iránta, ami azzal kezdődik, hogy nem verik agyon, majd elvezet egy aránylag megnyugtató befejezéshez. Persze csak aránylag megnyugtató, mert Ree és testvérei sorsa hosszútávon függőben marad.
De mégis az ő karakterén és sorsán keresztül jut reményhez és – az ilyen témájú filmeknél „életmentő” - happy endhez a néző, még ha tudja is, hogy minden más változatlan marad.
Azt hiszem, Ree előtt két út áll: vagy ő lesz a falka következő „alfa nősténye”, vagy kihúzza magát a hajánál fogva ebből az ingoványból. Utóbbira valószínűleg az egyetlen esélye a hadsereg. Csak remélni tudjuk - a hadsereg érdekében is - hogy ezt választja.

Összességében: 8/10 pont.


Cukorfalat (2005) - Vélemények

2011-08-03 16:29.44
Nem félek (Io non ho paura, 2003) olasz film


A félszemű - Vélemények

2011-07-11 17:59.30
Spoiler!

Remek írás egy remek filmről. Minden szavával egyetértek. Köszönjük.
Talán csak egy dologgal egészíteném ki. Igen, a felnőtt Mattie zord alakja szomorúságot sejtet.
Ki is mondja, hogy vénlány maradt, de úgyse jutott volna ideje a házasságra (ami akkoriban az egyetlen értelmes életcél volt egy nő számára).
Azt hiszem, bármilyen szomorú, nem is igen lehetett más sorsra Mattie-nek. Okos volt, erős személyiség, az apja függetlenségre nevelte, és ráadásul elvesztette a fél karját. Ennyi hátránnyal, abban a világban melyik férfi vette volna feleségül? Mattie még ma is nehezen találna párra, nemhogy akkor.
A film utolsó pár percében megkapjuk a választ a végig bennünk lappangó kérdésre: mi lesz ezzel a lánnyal? És bizony nem mesét, hanem a valóságot kapjuk. A felnőtt Mattie zord, kemény és zárkózott figurájában ott van a néző minden összetört reménye, és ott van a társadalom és az élet irgalmatlan valósága.
Míg az idősödő Rooster Cogburn a végérvényesen eltűnő vadnyugati múlt, addig a fiatal Mattie a küszöbön toporgó jövő. Cogburn a pisztolypárbajok, a könnyű zsákmányszerzés, a saját törvényekkel rendelkező, zabolátlan és vad nyugat letűnő világát képviseli. Mattie pedig a függetlenedő, jogait kiharcoló, tanulni és dönteni kívánó nőt. Kettejük között áll - korban is! - LaBoeuf, a jelen. Személyisége és módszerei nagyon hasonlatosak a mai nyomozókéhoz. LaBoeuf voltaképp egy korabeli FBI-ügynök, vagy legalábbis az elődje. Kitartóan nyomoz a keresett személy után, fegyvere korszerű - a megfontolt, jó célzás a lényeg -, sokkal közelebbi viszonyban áll a törvényekkel, mint Cogburn, ugyanakkor élvezi a veszélyes munkáját.
E három ember, három erős személyiség, három különc találkozása nem lehet más, csakis sziporkázó, ragyogó, de egyszeri élmény. Csak ők láthatják meg egymásban az igazi értékeket, mert az ilyen személyiségek csak a hozzájuk hasonlók mellett ragyognak föl, a tömegben szenvednek – ezért is járják mindig egyedül az útjukat. És azt hiszem, a két férfi is ezért verseng egymással még egy gyereklány előtt is. Mert Mattie nem egy egyszerű lány. A gyerek- és a felnőttkor küszöbén áll, de már most is olyan ember, akinek a véleménye fontossá válik a két férfi szemében. Rokonlélek.

Ők egy olyan kor szereplői, amiben nagy változások csírái indultak növekedésnek. Mattie még idegen a saját korában, mert jóval megelőzi azt. Cogburn is idegen, a cirkusz porondjára szorul, mint a régi idők pisztolyhőse. Csak LaBoeuf sorsáról nem tudunk meg semmit. Talán épp azért, mert a maga módján képes volt beilleszkedni. A maga módján persze.
Nagyszerű film! Csodálatos alakításokkal meg miegymással…
Sokkal több, mint egy western. Kötelező darab.


Kretének klubja (sorozat) - Vélemények

2011-02-12 03:08.12
Imádom! De csak eredeti hanggal!!
"Okey cokey, pig in a pokey! Good morning, job seekers!" :DD


Véres románc - Vélemények

2011-01-06 19:42.08
Rövdien: egy átlagos tévéfilm.
Kissé sarkítva a dolgot, nekem hasonló izgalmi élményt nyújtott, mint egy megtörtént bűntényt feldolgozó, 50 perces darab az ID Discovery-n vagy a Spektrumon.
Bár a film nem adott lehetőséget a különösebb színészi teljesítményre, ennek ellenére Kirsten Dunstnak volt néhány nagyon jó pillanata. A probléma persze nem is a színészekkel van, hanem a rendezéssel és a forgatókönyvvel.
Ha már tévéfilm, hasonló témában javasolnék egy sokkal jobbat: Hajsza a gyilkos után (Vadászat az egyszarvúra). A narcisztikus pszichopata Ira Einhorn (az egyszarvú) igazi arcának feltárulása hátborzongató. És hány ilyen elbűvölő, szellemes és manipulatív pszichopata van körülöttünk a világban...
http://www.filmkatalogus.hu/Hajsza-a-gyilkos-utan--f11536#top

Az All good things nálam egy gyengélkedő 3-as.


Negyedik típusú találkozások - Vélemények

2010-10-09 23:42.10
Igen, valószínűleg azért.
Bár a tundra is elég elszigetelt tud lenni ld. Az utolsó tél (2006), 30 nap éjszaka.
Meg még az jutott eszembe, hogy így mégiscsak kevésbé feltűnő, jobban el tud bújni egy repülő ufo, mint egy sík, tundrai területen, ahol se fák, se domborzat. A sík területen rögtön látná az egész város, és nem stimmelne a történet.


2010-10-05 20:20.46
Ha valakit a film alapjául szolgáló valós események érdekelnek, ide másolom a korábbi hozzászólásomból az erre vonatkozó részletet:

-- SPOILER --

"Az egyébként nem teljesen igaz, hogy a sztorinak semmi valós alapja nincs. Az FBI 2005-ben tényleg vizsgálatot folytatott az alaszkai Nome-ban eltűnt emberekkel kapcsolatban. 1960 és 2004 közötti időszakot tekintve gyanúsan sok Nome-ba érkezett személy tűnt el vagy halt meg. Többségük „környékbeli” eszkimó, amely tényt a film teljesen figyelmen kívül hagy. A helyiek földönkívüliek helyett inkább egy sorozatgyilkosra gyanakodtak, ezért is indult meg az FBI-nyomozás. Ennek eredményét több érintett máig is vitatja, mivel az FBI kizárta a bűncselekmény gyanúját. Szerintük az alkohol és a szélsőséges időjárási körülmények okolhatok. Állítólag Nome-ban több a kocsma és italbolt, mint Alaszka más városaiban. (Az Anchorage Daily News cikke a filmről:)
[link]
Ha ez így van, hányan tűnhetnek el Finnországban vagy némely orosz vidékeken?? : DD Az viszont kétségtelen, a pletyka és egy FBI-vizsgálat jó alap bármilyen filmhez.
Ja, és még valami: nem értem, ha már ennyire sulykolják, hogy mindez igaz, miért teszik bolgár hegyek közé a sík tundrai Nome-ot?!"


Újabb parajelenségek - Vélemények

2010-08-26 17:38.49
A rejtély megfejtve! A belinkelt torrent oldalán elolvastam a hozzászólásokat. A feltöltő ázsiai, és a feltöltött film tulajdonképp egy kalóz dvd. Csak, mint kiderült, Ázsiában a Paranormal Entity-t illegálisan Paranormal Activity 2 címmel terjszetik.
Az igazi PA2-t az USA-ban is csak október 22-én vetítik először a mozik, nálunk meg 21-én.


2010-08-24 19:48.51
Az 1. szerintem nem volt rossz. És sokkal jobbnak találtam, mint az "ikertestvérét", a Paranormal entityt.


2010-08-24 18:09.27
Ezek szerint, már fenn van a neten.


2010-08-24 17:30.38
Szerintem ezt te a Paranormal entityhez akartad írni ( http://www.filmkatalogus.hu/Paranormal-Entity--f26879 ), és nem ide. A PA2-őt még nem láthattad.


Egy éjszaka a királlyal - Vélemények

2010-08-13 17:08.40
Minthogy a film lényegében és teljes egészében Eszter könyvét dolgozza fel a Bibliából, így itt teljesen érthető a zsidók körüli mizéria. Eszter királyné történetéhez kapcsolódik a legvidámabb zsidó ünnep, a Purim, ami arra emlékezik, hogy Eszter megmentette népét azzal, hogy Xerxészt döntése megváltoztatására kérte. És Xerxész - az akkori világ egyik legnagyobb ura! - ezt készségesen meg is tette.

Amúgy egyetértek az általad írottakkal. Szerintem is sokszor felesleges és erőltetett az antiszemita szál; ilyenkor épp nem az elvárt üzenetet közvetíti, és többet árt, mint használ – ezt hívják bumeráng hatásnak. Szerintem hasonló jelenség figyelhető meg a meleg-kérdésnél is. Két mondás is eszembe jut: Van, amikor a kevesebb több. A fürdővízzel kiöntik a gyereket is.


Az Alzheimer ügy - Vélemények

2010-07-25 19:09.47
-- S p o i l e r mentes --

A két egypontos hozzászólás után muszáj írnom nekem is, mert a film szerintem nagyon jó. Az IMDb 7.4 pontja egész jól helyére teszi a filmet. Én 10-ből egy erős 8-ast adományoznék.

Egy remek európai akció-thrillert kaptunk a belgáktól, eredeti ötlettel és jó színészi alakításokkal.
Kisebb szünetekkel, de masszívan halad a történet. A film készítői nem akarták mindenáron erőltetni az akció-vonalat, ennek ellenére, vagy épp ezért, kaptunk viszont néhány klasszikus „bűnügyi” jelenetet. Nekem valahogy A profi jutott eszembe Belmondoval, és Lino Ventura filmjei. Jó néha újra látni ezt a fajta mozit – főleg ha jól csinálják. És Az Alzheimer-ügy így készült: jól ráéreztek a franciás, európai krimi ízére.
Ehhez persze kellett egy olyan arc, egy olyan karakter, mint az egyébként kiválóan alakító Jan Decleir – tökéletes választás. A bérgyilkos, aki szürkén belesimul a tömegbe - ahogy egy igazi ügynök is teszi -, ugyanakkor van benne valami markáns és valami tragikus. James Bond a valóságban már az első bevetésén jó eséllyel meghalt volna. Angelo Ledda ellenben mindig biztosra ment, és el is érte a „nyugdíjas” kort. Az egyetlen, ami kifog rajta, szellemi leépülése. Csupán a készségekké alakult rutinja menti meg és löki át újra és újra a nehéz szituációkon, valamint a biztos tudat, hogy soha nem ölne gyereket. De vajon meddig húzhatja így? Ez a kérdés érlelődik ki a nézőben, és teszi fokozatosan egyre feszültebbé a filmet. Mi is sodródunk Leddával a gyermekprostitúció szennyét takargató fejesek ügyében, és keressük, várjuk az igazság felszínre bukását. Mert egy idő után az igazság és Ledda sorsa összefonódik, és ha a bérgyilkos elbukik, az igazság is eltűnik vele.
Ez a film nem feszeget határokat; nem akar sokkolni vagy elkápráztatni. Valami mást tud. Olyan, mint egy könnyű, ízletes, száraz fehérbor. Csak jó alkalom kell hozzá.


Negyedik típusú találkozások - Vélemények

2010-02-14 19:33.25
Szerencsémre a filmet éjszaka néztem, a szgépemen, fülhallgatóval, vagyis csak én és a film voltunk ketten egy sötét szobában... Azt hiszem, csupán ezért kaphatott nálam 5 pontot a mű, valamint azért, mert kezdésnek jó néhány percig sulykolták az agyamba, hogy a sztori igaz. Más se kell egy sci-fi-rajongónak: már nyerő a film.
Tény: régen ijedtem meg ennyire egy filmen! Sőt, még a vége után is a hatása alatt voltam, és bár nagyon-nagyon késő volt már, az idegállapotomra való tekintettel : )) muszáj volt egy kis zenét hallgatnom, nem tudtam volna elaludni. De hát, miért is nézünk rémisztő filmeket, ha nem ezért? ; ))
Milla Jovovich nem volt rossz. Sokkal meggyőzőbb volt, mint vártam (nem mintha korábban nem bizonyított volna).
Nálam a hatás miatt 9/10.

- SPOILER -
Miután megnéztem természetesen azonnal rá a netre: igaz-e a történet? Hát... számomra kellemesen megnyugtató a tény, hogy ennek a filmnek nincs valós alapja. Megjegyzem, amikor előjött a sumér szál... a kegyetlen istenség... hm... ott már csóváltam a fejem. De annak kifejezetten örülök, hogy a film előtt semmit nem tudtam a sztoriról – szemben a The Blair witch projecttel - így tényleg ütős volt.
Azt sem tartom rossz ötletnek, hogy az „eredeti” felvételeket bevágták a filmbeli eseményekkel párhuzamosan. És a történetet mesélő pszichológus doktornő elgyötört arca és a „játéka” is fantasztikus.
Az egyébként nem teljesen igaz, hogy a sztorinak semmi valós alapja nincs. Az FBI 2005-ben tényleg vizsgálatot folytatott az alaszkai Nome-ban eltűnt emberekkel kapcsolatban. 1960 és 2004 közötti időszakot tekintve gyanúsan sok Nome-ba érkezett személy tűnt el vagy halt meg. Többségük „környékbeli” eszkimó, amely tényt a film teljesen figyelmen kívül hagy. A helyiek földönkívüliek helyett inkább egy sorozatgyilkosra gyanakodtak, ezért is indult meg az FBI-nyomozás. Ennek eredményét több érintett máig is vitatja, mivel az FBI kizárta a bűncselekmény gyanúját. Szerintük az alkohol és a szélsőséges időjárási körülmények okolhatok. Állítólag Nome-ban több a kocsma és italbolt, mint Alaszka más városaiban. (Az Anchorage Daily News cikke a filmről:)
[link]
Ha ez így van, hányan tűnhetnek el Finnországban vagy némely orosz vidékeken?? : DD Az viszont kétségtelen, a pletyka és egy FBI-vizsgálat jó alap bármilyen filmhez.
Ja, és még valami: nem értem, ha már ennyire sulykolják, hogy mindez igaz, miért teszik bolgár hegyek közé a sík tundrai Nome-ot?!


Engedj be! (2008) - Vélemények

2009-08-28 17:54.12
Akinek tetszett ez a film, megpróbálkozhat A krokodilok bölcsességével.
Több szempontból is hasonló, különleges alkotás. No meg Jude Law a főszereplő... ;)) - ezt persze csak annak mondom, aki kedveli.


A 109. utas - Vélemények

2009-06-11 00:38.50
Röviden: Még zavarosnak sem mondanám. Mivel egyszerűen üres.

Kicsit hosszabban: Mintha nem egy kész filmet néztem volna, hanem egy bevezető jelenet hosszadalmas, ám ennek ellenére cseppet sem részletes kidolgozását. Egy helyben toporgunk a szereplőkkel együtt egy kellemetlen, szürke képi világban. Kibontatlan karakterek, kibontatlan történet, üresség minden értelemben.
Az nem lenne baj, hogy egy filmet az utolsó negyedóra csattanójára alapoznak, na de ahhoz ennél sokkal, de sokkal több kell. Ha a film thriller akar lenni, akkor elengedhetetlen a feszültségkeltés. Aztán meg ott van ugye a misztikum meg a dráma igénye is – mármint a műfaj meghatározása okán. A gond viszont az, hogy mindez hiányzik, méghozzá megdöbbentő mértékben.
Sok sebből vérzik a mű. Nálam mindössze két csillag.
Helyette ajánlom a Hatodik érzéket és a Más világot. A 109. utas a nyomukba se ér.


Filmet keresek

2009-03-21 19:17.06
Itt javasolhatsz filmet az oldalra:
http://www.filmkatalogus.hu/hianyzofilm
Sohanapján fel is veszik. : (
Tapasztalat. : ((


2009-03-12 21:04.25
Ha valaki még rátévedne a 160. hozzászólásomra - már megvan a film címe: Ha eljön a reggel (Treed Murray) kanadai, 2001.
Mindenkinek ajánlom!


Kétely - Vélemények

2009-03-03 21:10.02
Biztos vagyok benne, hogy sokan beleolvasnak a véleményekbe egy-egy film megnézése előtt annak tudatában, hogy vannak spoilerek, amikre nem figyelmeztet a hozzászóló - magam is írtam ilyet. Én régóta benézek erre az oldalra bizonyos filmek előtt, így ismerem a „buktatóit”. Egyébként az IMDb-n szoktam véleményt olvasni, de sokszor ez az oldal hasznosabbnak bizonyult.
Amúgy nem is tettem volna szóvá az egészet, ha egy egyszerű spoilerről lenne szó. De azért lássuk be, itt az egyetlen, a nagybetűs csattanót sikerült elkaszálni.
Hát, valahogy majd csak kiheverem... ; )


2009-03-02 17:54.18
Kedves Mackósajt!
Kérlek, olvasd el, mit írtam alább Vato loconak. Neked is szól.
Idézet tőled: „Nah ez a 3sor...ez volt a csúcs.kegyetlen jó volt.”
Hát nekem már nem!


2009-03-02 17:53.24
Kedves Vato loco!
Értem én a jó szándékot, de az írásod utolsó soraival épp a film leglényegesebb pontját, magát a Csattanót semmisítetted meg.
Ez olyan, mintha egy meccs előtt elmondanád a végeredményt.
Sajnos elolvastam a hozzászólásodat, mielőtt megnéztem a filmet…
Most nagyon diplomatikusan fogalmazok: ez nem egy köszönőlevél…


Filmkereső

2009-03-01 17:16.50
Újra bedobom a kérdést, talán erre jár valaki, akinek ismerős.

Már régóta keresek egy - ha jól emlékszem - kanadai filmet. Talán a kilencvenes évek második felében készült, de az is lehet, hogy már 2000 után. A története a következő:
Egy jólszituált üzletembert fiatalok egy csoportja egy parkban felkerget egy nagy fára. A férfi azt hiszi, megmenekült, de a fiatalok elhatározzák, hogy ott maradnak, míg le nem jön. Rájuk esteledik, közben beszélgetni kezdenek. Eljön az éjszaka, és kiderül, hogy van egy másik, igazán veszélyes banda is a parkban. Az éj folyamán ők is előkerülnek, sőt egy hajléktalant le is fejeznek. Amúgy nem thriller a film, de ahogy a hajléktalan fejét viszi az egyik csuklyás bandatag a kezében, és közben nincs semmi hang… húú, hát az mesteri!


Nap, széna, eper - Vélemények

2009-02-26 17:27.25
A Nap, széna trilógia első két része nekem a gyerekkoromat idézi. Akkoriban voltak azok a jó kis csehszlovák vígjátékok… Aki érti, mire gondolok, annak nem kell magyaráznom, miért jó ez a film. Akinek viszont koránál fogva ez nem jelent semmit, kifejtem egy kicsit bővebben: kedves, emberi történetek, esendő, bohókás figurák és rengeteg röhögés.
Ja igen, és egy felejthetetlen, mindennél többet mondó kijelentés a család kövér mamájának szájából: „Nálunk a peresztrojka olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap.”
Kell ennél többet mondani?


Filmkereső

2009-02-25 17:31.29
Sziasztok!
Már régóta keresek egy - ha jól emlékszem - kanadai filmet. Talán a kilencvenes évek második felében készült, de az is lehet, hogy már 2000 után. A története a következő:

Egy jólszituált üzletembert fiatalok egy csoportja egy parkban felkerget egy nagy fára. A férfi azt hiszi, megmenekült, de a fiatalok elhatározzák, hogy ott maradnak, míg le nem jön. Rájuk esteledik, közben beszélgetni kezdenek. Eljön az éjszaka, és kiderül, hogy van egy másik, igazán veszélyes banda is a parkban. Az éj folyamán ők is előkerülnek, sőt egy hajléktalant is lefejeznek.


Filmet keresek

2009-02-23 23:45.06
Sziasztok!
Már régóta keresek egy - ha jól emlékszem - kanadai filmet. Talán a kilencvenes évek második felében készült, de az is lehet, hogy már 2000 után. A története a következő:

Egy jólszituált üzletembert fiatalok egy csoportja egy parkban felkerget egy nagy fára. A férfi azt hiszi, megmenekült, de a fiatalok elhatározzák, hogy ott maradnak, míg le nem jön. Rájuk esteledik, közben beszélgetni kezdenek. Eljön az éjszaka, és kiderül, hogy van egy másik, igazán veszélyes banda is a parkban. Az éj folyamán ők is előkerülnek, sőt egy hajléktalant is lefejeznek. Amúgy nem thriller a film, de ahogy a hajléktalan fejét viszi az egyik csuklyás bandatag a kezében, és közben nincs semmi hang… húú, hát az félelmetes!


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk