Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Flash - A Villám
- HBO2, 09:15
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 09:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- AMC, 09:40
A nagy dobás
- Viasat Film, 09:45
RRRrrrr!!!
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A holtak nem halnak meg aaaaa
Kathryn Newton aaaaa

 

Fórum - A szégyentelen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
188. Cthulhu6 (2017-02-23 18:41.07) aaaaa - (válasz Independence 187. hozzászólására)
"...a punciról-puncira vándorlás nihilje..."

- Hát ezen kacagtam egy jót.


187. Independence (2017-02-23 18:37.10) aaaaa
Ez így gyér! Kár érte, mert a téma izgalmas, a megvalósítás mikéntje – fényképezés, hangulat,tempó, színészi játék – baromira rendben, csak bizony, kellett volna egy életképesebb forgatókönyv.

Szenvelgés, lírai zenével aláfestett önmarcangolás, tétován bágyadt szembenézés az élet tartalmatlan ürességével..., a punciról-puncira vándorlás nihilje, a prostikkal való kapcsolat, sőt, ha más nincs, férfi is jöhet..., tankönyvi körbeírása a „betegségnek”, de ezzel nem „vagyunk beljebb”, várnánk valami izgalmas többletet, ám helyette zsibbadt unalom, s rendezői gyávaság – hisz az utolsó negyed órát leszámítva, még csak a szexualitás nyílt, kendőzetlen ábrázolása sem pukkasztja a polgárokat- , én inkább szunyókáltam, mintsem pukkadoztam volna, lehet, mert az átlagnál némiképp merészebb spektrumú a témára való rálátásom, s nem mellesleg, igyekszem nem ítélkező mód hozzáállni az emberi gyengeségekhez.

Igaz, van néhány pazarul fényképezett szexjelenet – tegyük hozzá, elég mesterkélt s pornó filmes szemszögből forgatva, Kovi elégedetten csettintett volna láttukra -, van öncélú, minden értelmes magyarázatot nélkülöző péniszlengetés..., de most tényleg ennyi elég lenne, ennél szókimondóbb filmeken edzett ingerküszöbünk átugrásához? Láttunk mi már filmen ábrázolva, a fia farkát kiverő anyát..., akkor meg ez mozi, mitől is lenne meghökkentően szembesítő, egyfajta a többségi társadalom által deviáns viselkedési formával szemben?

Fassbender férfiasságának mérete, valóban tekintélyt parancsoló, de ezen látvány élvezetének ínyenc mivoltát, meghagynám a hölgyeknek, ellenben be lehetett volna ezt a jelenetet úgy is illeszteni a moziba, hogy funkciója legyen...
A szexfüggőség bemutatása, még a Pink által fémjelzett Thanks for Sharing- ben is kidolgozottabb s mélyebb tartalmú!
A sztori – már, ha ilyen fellelhető egyáltalán – lebeg a levegőben, a motivációk háttere, s a szexfüggőség ,az egyén egzisztenciális létére való súlyos következményekkel járó kihatása, finoman szólva is el van mismásolva...- a munkahelyi számítógép „szemete” elég gyengécske kísérlet arra, hogy ezen szenvedélybetegség az élet minden terén való teljes eluralkodásának valós veszélyeit, életszerűen bemutassa.

Persze értem én, hogy a mozi a lélektani síkkal operál, de minden összefügg mindennel, sok apró momentumot bele lehetett volna szőni történetbe, mely tovább árnyalja s realisztikusabbá tehette volna az összképet.

A főszereplő vérfertöző viszonya testvérével, némiképp a képzeletünkre lett bízva..., igaz, ez még nem volna akkora probléma, nem kell mindent aprólékosan kiszálazni, de mégis, ez is jelzi, hogy minden olyan óvatoskodó, gyenge, kevés, alulrajzolt, ki merem jelenteni: unalmas!
Az egyetlen számomra meggyőző jelenet, a néger lánnyal való kudarc..., nos igen, ebből kellett volna több..., tökéletes bemutatása volt annak, milyen az, mikor csak kefélni/dugni vagy képes..., szeretkezni nem.Mohón hajszolsz valamit, aminek a tényleges csodáját, felismerni nem tudod, s ha mégis rád talál, megélni sem vagy képes. Ördögi kör ez, melyből ugyanúgy nehéz kilépni, mint bármely más szenvedélybetegségből – legyen az alkohol, játék, kábítószer függőség. Fassbender a felismerésig már eljutott, de tovább lépni, pokoljárás..., ám többé válhat attól, ha végig járja a keservekkel kikövezett utat!

A mozi befejezetlen, s döntse el mindenki maga, van e kiút számára?



186. Béte-Noire (2015-09-25 01:26.55) aaaaa
Na, végre megnéztem a filmet. Eddig úgy éreztem, hogy nélküle is tudok élni, de mostanában valahogy többször is belebotlottam a neten abba, hogy hű, milyen jó a filmben a M. Fassbender teste – értsd pénisze -, hogy elhatároztam, megnézem – a filmet. ;))
Meg kell állapítanom, MF megérdemelten lett körberajongva – minden tekintetben. :)) Bár igazán ehetne egy kicsit többet.
Szóval MF tényleg nagyon jól játszott, de a film egyáltalán nem volt nagy hatással rám. Nem hiszem, hogy szegényebbek maradtunk volna – pl. súlyos társadalmi jelenségek megismerésével -, ha ez a film nem készül el. Ahhoz túl kevés volt, hogy a szexfüggőséget mélyebben is bemutassa, mint romboló szenvedélybetegséget. Sem az okokat nem boncolgatta, sem kiutat nem kínált fel, és a következmények bemutatásával is jócskán adós maradt - vagyis az egész probléma megértéséhez nem sok támpontot adott. Ugyanakkor ahhoz is kevés volt, hogy egy történet vagy bármilyen jellemfejlődés kirajzolódjon belőle. Két elveszett ember elveszett napjai a jövő kilátástalanságával.
Azon kívül, hogy lássa MF-t meztelenül, nem tudom, Steve McQueen pontosan mit akart ezzel a filmmel. Nekem ez a film csak a felszínt karcolta - pedig a téma fontos lenne. Főleg a mai nyugati társadalmakat látva.
Fassbender alakítása egy sokkal ütősebb, mélyebb filmet érdemelt volna. Például bemehetett volna néha egy-egy patikába kiváltani a gyógyszereket, amiket nemi betegségre írtak föl neki. Mert ezzel az életformával gyakran szokták látogatni a bőr- és nemibeteg gondozókat. (Milyen kihagyott lehetőségek egy film számára!) Vagy a kokainfogyasztás és a fizetős és egyéb pornóoldalak is szoktak különféle gondokkal járni. A prostituáltak használata is csak érintve volt. A munkahelyen sem 10 év után jönnek rá, hogy tele van a dolgozó gépe pornóoldalakról letöltött vírussal, ami tönkrevágta az egész rendszert. Egyébként a rejtett életvitelt fenntartó emberek, ha már droghoz nyúlnak az ezzel járó sok stressz miatt, akkor nem csak néha tolják a kokót, hanem rendesen együtt élnek vele - a többi drogról nem is beszélve. A film egy rózsaszín lányregény volt ahhoz képest, aminek lennie kellett volna. És ebből a szemszögből nézve a temérdek pornót idéző szex jelenetet teljesen feleslegesnek érzem.
Szerintem Fassbender ezúttal túl olcsón adta magát. Ő mindent odaadott, de a film messze nem érte meg ezt a nagylelkűséget. Kár.


185. Entersp (2015-06-07 15:50.03) aaaaa - (válasz My name is.. 184. hozzászólására)
Szombat délután volt. Klassz film, de választhattam volna valami mást.
Frank Drebin az aduász - már, ha éppen nem lő le öt tehetséges színészt a Julius Cézár szabadtéri előadásán.:))


184. My name is.. (2015-06-07 09:56.51)   - (válasz Entersp 183. hozzászólására)
Frank Drebin pisált a Csupasz piszolyban,pl.. :)

Amúgy meg min akadtál fent ezen a filmen?


183. Entersp (2015-06-07 08:20.14) aaaaa
Ejha! Ez beborította a hétvégémet. Egyelőre azt sem tudom, hány csillag, írni meg nincs is kedvem róla.
Mindenesetre, gyerekkorom nagy kérdése merült el: miért nem pisálnak a filmekben?
Kemény darab a lepedő alatti szerelem száműzésével.


182. Krisz papa (2015-02-23 15:48.47) aaaaa
S. M. és M. F. nagyon egymásra éreztek, legalábbis ezt bizonyítják az eddigi munkásságaik, amelyeket együtt alkottak. Ez a film is jóval túlmutat azon a témán, amit boncolgat, és még napokig agyalok rajta.
Ennyire előítéletmentesen, letisztultan, átérezhetően, sallangmentesen, és tabumentesen nem is láttam még bemutatni, egy szexuálisan aberrált férfiról szóló törtènetet. Kényes téma, és nehéz a maga valóságában így megfilmesíteni. Hihetetlen, hogy a társadalmi korlátok, elvárások, milyen hatással vannak emberek életére. Annyira meg akarunk felelni a külvilágnak, hogy elfelejtünk önmagunk lenni, félünk devianciánkat megmutatni, saját magunkat rombolva ezzel. Frusztráció, depresszió, szorongás mindez azért, mert az általánostól eltérő nemi szükségletei vannak. Az elfogadás szabadíthatja fel a belénknevelt görcsöket. Természetesen számomra is csak addig elfogadott, amig nem sértünk más embereket, de a legtöbb esetben erről szó sincs. Inkább csak egyházi, és különböző hatalmi érdekek kiszolgálásának eszközéről beszélünk, ami megnyomorít embereket.
Visszatérve a filmre, (spoiler) a szexmánia minden létező rombolása megmutatkozik. A család esetén a húgnak, akit egyértelműen iszonyatosan kíván, az eltaszítása, a munkahely esetén a pornóoldalak a gépen, illetve a magánéletben pedig az, hogy képtelen a normàl, megszokott szexuális kapcsolatra. A hideg képek jó alapot adnak, a karakterfejlődés fokozatos, és a történet csúcspontjáig tart, minden a helyén van. Nincs igazán lezázás, kicsit olyan, mintha bemutattak volna egy ember életéből pár hetet, és a végén minden folytatódik tovább.


181. Emylio (2014-12-28 14:36.38) aaaaa
Nagyon lassú, néha unalmas volt. Kicsit sem vagyok prűd, de az efféle csöcs és pöcshalmokkal televágott drámák, nem igazán érintenek meg.


180. Enzsu17 (2014-02-02 00:53.29) aaaaa
Michael Fassbender hatalmasat alakít ebben a filmben! Imádtam!!!


179. Mozsika (2014-01-20 21:58.42) aaaaa
Teljesen életszagú!

Steve McQueen második mozija az emberi kapcsolatok mélyére néz. Szerelem, szex, kapcsolatok hiánya és sorsok alakulása. Mindez egy 30-as agglegény életén keresztül. Habár élet? Milyen élet? Milyen élet az, amikor túl a harmadik x-en valaki egyedül él , munka és otthon között ingadozik és néha-néha beiktat egy szexet? Elismerem valami, de nyilván nem sokan vágyakoznak ilyesmiről. Maga a szexfüggőség Brandon esetében árulkodhat valamiről. Valamit nem kapott meg , valami nincs rendben vele. Amikor pedig randira kerül sor elárulja: minek a kapcsolat? úgyis szarság az egész... és ez a világnézet hathatott ki igazán a magánéletére is. Láthattuk nővel, nőkkel, fehérrel, brazillal, de láthattuk férfival is. Nem semmi amiben ő mozgott. A változást pedig húga hozta, de nem is kicsit. Vajon ez a Brandon milyen ember lehet belülről?
Filmes szemmel nézve most sincs probléma. A rendezésben nem látok hibát, a szövegkönyv ég a szósztól, a képek pikánsak, mint a chili paprika. És McQueen ismét olyan témát feszeget, ami manapság nem valami gyakori.
Ez a mozi jó húzás volt. És egyre kíváncsibb vagyok az új filmjére a rendezőnek.


178. Cthulhu6 (2014-01-02 11:49.53) aaaaa
A film túl lassú, és ha jobban belegondolunk, semmiről sem szól... de 5 csillag, mert nagyon érett, mert a színészek nagyon jól alakítanak, és mert a befejezés sok tekintetben elgondolkodtató. Ez egy értékes film, nem úgy, ahogyan egy jó akciófilm vagy egy vígjáték, de akkor is az.


177. RVIN73 (2013-04-04 13:36.40) aaaaa
Yoooooooo film!!!!!


176. Colby86 (2013-01-25 14:28.16) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
de hülye vagy:))


175. Colby86 (2013-01-25 14:17.59) aaaaa - (válasz Pro360 137. hozzászólására)
No meg egy minimális értelmi szint sem árt...nem is értem hogyan jön ide az Amerikai pite, teljesen más kategória. Kissé eltévedtél öreg!:)


174. Bdt (2013-01-06 18:29.32)   - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Hát Szamukám, eskü nem olvastam a véleményed, csak most.:)


173. Az utolso szamuráj (2013-01-03 16:38.21) aaaaa - (válasz BenceFaterYoO 172. hozzászólására)
bence!
én így írok 6-7 éve.
mi a ráknak olvasol vissza?hm??amellett,ott titkok nincsenek kiírva,ez nem krimi.
az intel...az más,öregem.ne karcolgasd,neked oda más vésője kell!!


172. BenceFaterYoO (2013-01-03 16:29.35) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Azért ha szét SPOILEREZED a mondanivalódat, tehetnél valami figyelemfelkeltést az elejére a szövegednek, mint bárki más, aki egy kicsit is tiszteli a többieket, alapintelligencia!


171. Bdt (2012-12-31 13:02.31)  
Azért jó, hogy van egy Ellisünk,aki annak idején megírta a fantasztikus Amerikai Pszichót, mert ez a film ,mind képi, mind mondanivalójában, többször emlékeztetett magára a filmre és nem a könyvre, csak ez letisztultabb volt. Nem volt annnnyira brutális, de lényegében sokszor lehet párhuzamot venni a két film közt. Az, hogy előttem elsétál, h már rögtön egy kuki 4x, pont mikor eszem, hagyjuk. Igazából nekem ez a film sokat nem nyújtott, mert és igen azért MERT a vége olyan volt, amilyen. Bár, ha jobban belegondolok, tök mindegy mi lett volna a vége, ua. Sok vizet nem mozgatott meg bennem, pedig rengeteg jót olvastam róla. Közben, pedig rossznak sem mondanám, így nem osztályozom, mert nem tudom mennyi csillagot adjak rá.


170. Miszter88 2 (2012-12-29 22:42.56)   - (válasz Miss bambi 169. hozzászólására)
Lehet , hogy egyszer megnézem
ha már nem tudok mit választani estére
bár azt kétlem , mert van elég filmem a polcon , meg alatta is :)


169. Miss bambi (2012-12-29 16:57.52)   - (válasz Miszter88 2 168. hozzászólására)
Ok,azért ha meggondolnád magad,ajánlom ezt a filmet,nem rossz ez.:)


168. Miszter88 2 (2012-12-29 15:34.00)   - (válasz Miss bambi 165. hozzászólására)
Igazad van
amúgy kb 3 szor regeltem újra
de többször nem fogok
Ahogy titeket is , engem is idegesít sok hülye
de már nem állok le vitatkozni velük , mert nem bírom magam türtőztetni
Bambi ezt te tudod a legjobban :) Hál istennek mára már rendeztük a dolgokat :) ugye ?
Mégegyszer mondom nem zavar maga az írásod , örülök , hogy vannak ilyenek


167. Az utolso szamuráj (2012-12-29 15:20.17) aaaaa - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
de,te biztos mást csináltál.

amúgy,rólam úgyis tudják,ilyen film,ilyet fog írni:))ezért érdekes ennek a kinek...valami ettejnek a hozzászólásai,érdemben vélemény nulla,sehol,semmihez,fóruméletről is nyente,de azért...leolvas nem keveset hátra:)
ugyan.


166. Az utolso szamuráj (2012-12-29 15:16.49) aaaaa - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
én írtam ennél durvábbat,jóval.mintahogy irodalmit is.
nem hinném,hogy amit ide,egy FELNŐTT!! filmhez írtam volna,azon egy felnőtt!! megbotránkozhatna.nekem,hogy őszinte legyek,itt pont a képmutatásból van elegem.egy szexfüggő filmhez ezek a kifejezések-szerintem-hozzátartoznak,nem gyerektémáról írunk,beszélgetünk...akkor meg??


165. Miss bambi (2012-12-29 15:09.39)   - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
Szamcsi nem anyázott,te meg igen,nagy különbség.
Egyébként is filmes véleményértmég nem tiltottak ki úgy hiszem senkit,ha annak volt értelme,mondanivalója.
Ti viszont lassan csúcsot állítotok az újraregelésből.


164. Miszter88 2 (2012-12-29 15:00.25)  
Engem nem botránkoztatott meg az írásod , félreértés ne essék .
Tetszik , hogy nem köntörfalazol
de itt azért van moderátor (elvileg)
és nem minden esetben látom , hogy igazságos döntéseket hozna .
Mert ha én 2 éve egy másik nicknévvel azt írtam az Avatar topicba , hogy leszarom ....
Nos ki lettem tiltva
Ha Én anno emiatt tiltólistára kerültem , akkor Téged emiatt az írás miatt ki kéne ,hogy végezzenek (elvileg)
Nem személyeskedni akartam , és mégegyszer mondom , tetszik , hogy nyíltan leírtad a dolgokat .


163. Az utolso szamuráj (2012-12-29 14:49.53) aaaaa - (válasz Miszter88 2 162. hozzászólására)
talán mert annak,amit leírnak,van értelme.ez gyerekfilm?nem.nyílt?igen.
akkor minek kerülgetni a dolgokat??túl azon,nem hinném,botrányos dolgok lennének leírva.

ezen kicsit gondolkodj.


162. Miszter88 2 (2012-12-29 14:46.15)   - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Nem láttam a filmet , nem is érdekel
de ez a hozzászólásod nem semmi
Miért van az , hogy csak bizonyos egyéneket cenzúráznak itt is , míg mások azt írnak és olyan hangnemben amilyenben és ahogyan csak akarnak .
Szóval ez érdekes dolog .
De őszintén szólva nem is nagyon érdekel már :)
heheh


161. Miss bambi (2012-12-29 14:35.53)   - (válasz Ettej 159. hozzászólására)
Ahelyett,hogy itt bólogatsz és helyeselsz mint a farbacsapott tehén,inkább írnád le a SAJÁT véleményed a filmről!
Na de választékosan kérlek,nehogy legyen benne:punci,farok,ondó,ánusz meg ilyenek,mert még el találok pirulni,kedves Aludtej.



160. Az utolso szamuráj (2012-12-29 10:36.14) aaaaa - (válasz Ettej 159. hozzászólására)
észt úgyse tudnál.


159. Ettej (2012-12-29 02:10.53) aaaaa - (válasz Jabba-movie 154. hozzászólására)
Osztom a véleményed.


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCthulhu6, 2017-02-23 18:41188 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk