Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Parányi varázslat: Bűbáj aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Kétely - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
217. Gabroca (2018-02-28 08:42.16) aaaaa
PSH filmjei ( 4 éve halt meg) között utolsónak hagytam ezt a darabot. Pályafutása alatt sokféle embert játszott és mindegyik figurának más-más ízt tudott adni - valljuk be őszintén, egy Piedone sorozatot könnyebb megcsinálni, mint PSH életművét . Sajnáljuk halálát, még ha sokan nem is ismerik, hiszen nem az akciófilmek sztárja, filmjeinek stilusa inkább európainak tűnik.


216. Vbacs (2014-02-08 13:28.07) aaaaa - (válasz Csabaga 213. hozzászólására)
Szerintem ez most nem is lényeges. Illetve a nézőre van bízva, hogy mit hisz el és mit nem. Ez benne a legjobb.



215. Az utolso szamuráj (2014-02-08 12:13.34) aaaaa
csak épp a lényeg mellett megy el:))


214. Kamatláb (2014-02-08 06:33.16) aaaaa - (válasz Vbacs 212. hozzászólására)
Gratulálok, nagyon jól összefoglaltad a film lényegét minden szavaddal egyetértek.


213. Csabaga (2014-02-06 16:44.22) aaaaa - (válasz Vbacs 212. hozzászólására)
SPOILER

A filmhez csak annyit,a papnak a gyerekkel szerintem nem,csak korábbról egy apácával lehetett kapcsolata.Ezzel fogják meg,ugratják be...


212. Vbacs (2014-02-06 00:53.47) aaaaa
Hogy én miért nem ezzel a filmmel zártam a Hoffman memorial maratonomat, annyira feltette volna az i-re a pontot.
Egyértelműen ez az alakítása a legjobbjai között van, már ha egyáltalán lehetne őket így rangsorolni, talán nem is lehet. Na lássuk.

Talán SPOILERES

Végre egy olyan filmcím, ami rátapint a lényegre. Nem szimbolikus, nem félrevezető, hanem ez az egy szó mindent tartalmaz, ami ebben a filmben megfogalmazódott. A Kétely.
Egy katolikus iskola apácái és parókiája. A konfliktusok már rögtön a film elején felütik a fejüket. De ezek a konfliktusok még nem tettben nyilvánulnak meg, hanem pusztán az emberi természetben. Gyakorlatilag minden innen indult ki. A haladó, modern szellemiségű pap, aki "jó fej" és a szívtelen, erkölcsös, rideg főnővér. Mondhatjuk, hogy ebből az egy ütközőből generálódik sok-sok másik, ami majd a filmet egyre előrébb viszi. Vádaskodások (hogy a pap viszonyt folytat a ministráns fiúval). Ez csak az érme egyik fele persze, a másik fele, a nagy világból jövő ellentétek és feszültségek: színes bőrű gyerek, bizonytalan idők, bizonytalan környék, stb.
Minden két oldalra van szedve, és ránk van bízva, hogy melyik oldalt támogatjuk, kinek hiszünk, ki cselekszik jól és ki nem. De ami a legszebb az egészben, hogy maguk a szereplők is ki vannak eme választásnak téve, nemcsak mi, nézők. Az erkölcsöknek vagy a szívnek kell nyernie, ez itt a nagy kérdés. Ki ítéli meg azt, hogy egyáltalán mi a helyes és mi a helytelen?
James nővér egy remek karakter, aki nekünk azért nagy segítség, mert ő is a két szék között a pad alá esett ebben a történetben. Mindkét oldalt igyekszik támogatni, hagyja magát meggyőzni, de a kételyeit sem rejti véka alá.

Fenomenális eme összefüggések rendszere ebben az alkotásban, feltépni mindegyik ragtapaszt számomra olyan nagyon nagy élményt nyújtott, hogy egy pillanatra sem tudott elkallódni a figyelmem. A szerkesztésének meg külön örültem, hisz ez inkább egy párbeszédekre épített melodráma volt, a film 90% mindenképp, ami forma megkerülhetetlen velejárója, hogy itt minden a színészeken áll vagy bukik. ÉS ÁLLT! De csodálkozunk ezen? Két akkora név képviselte a két pólust, akiknek minden egyes arcrángását is dalba kéne önteni, minden egyes pillantásuk a zsenialitás jegyében születnek és fel nem fogom, hogy miért nem kapta meg itt senki a neki nagyon is kijáró szobrot, de ez más tészta. P.S.Hoffman és Meryl Streep, kell-e többet mondanom.... + Amy Adams, akinek szintén járt volna szobor, bár még nem tehető egy szintre ezzel a két (most már sajnos csak egy) óriással.
Meryl Streep még egy szerepében sem utáltatta meg magát ennyire velem, ezt nevezem ám teljesítménynek, ilyenre csak a legnagyobbak képesek. Ezt csak pluszban tettem hozzá.


Nagyszerű filmélmény, még néha meg is könnyeztem. Igaz ez....nem csak maga a filmnek köszönhető. Aki a pszichológiai hadviseléseket szereti, az ne hagyja ki ezt a művet. De szerintem senkinek sem kéne.


211. DInnyetimi (2014-02-03 19:42.56)  
Kezdetnek ezzel emlékezem meg Hoffman munkásságáról.

(Felfoghatatlan...)

Érdemes pótolni, ha valaki nem ismerné a filmet.


210. Bigacsiga és Batkamanó (2013-04-09 11:56.22) aaaaa - (válasz Csabaga 208. hozzászólására)
Anyám....
Tudod, nem véletlenül hangos a sajtó a katolikus egyház disznóságaitól. Évtizedeken keresztül rontották meg gyermekek sokaságát, de az egyház berendezkedése, eljárásrendje miatt képtelenség volt megfelelően kezelni a helyzetet. Maradtak az "unorthodox" módszerek, trendi kifejezéssel élve. Az apácának választania kellett két rossz között. Lehet, hogy ártatlanul bevádolt egy papot, de ezzel megmenthetett egy gyermeket. Nem összevethető a két dolog.


209. Plunket (2012-12-11 21:11.12) aaaaa - (válasz Csabaga 208. hozzászólására)
Köszönjük Emese


208. Csabaga (2012-12-11 17:11.11) aaaaa
Sajnos ez a film nem a kételyről szól,hanem a gonoszságról.
Ráadásul egy apáca gonoszságáról.A másik apáca pedig egy besúgó.
Mindez igencsak ellentétes a hivatásukkal.


207. Kamatláb (2012-08-20 12:56.02) aaaaa
Zseniális film, zseniális főszereplőkkel. Már minden jót leírtak előttem nem akarom túlragozni. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a tartalmas filmeket és Meryl Streepet. Bár akármelyik más szereplőt említhetném, mert mindenki nagyon jó, de én Őmiatta néztem meg.


206. Diablo24 (2012-07-20 22:14.41) aaaaa
Szerintem a történet maga inkább színházba való, darabnak tökéletes lenne! Meryl Streep annyira itt nem tetszett, lehet h a karaktere miatt is, de nekem túl szinpadias volt.
Amy Adams és Viola Davis remekeltek P.S. Hoffmann-nal együtt, miattuk különösen érdemes megtekinteni eme filmet!
Amúgy különösebb problémám nem volt a filmmel, tetszett, hogya !!SPOILER!! azt a bizonyos kérdést lezáratlanul hagyták, ennek tényleg így kellett töténnie!


205. HMáté33 (2012-01-24 13:31.35) aaaaa
A tökéletes film. Jó témaválasztás, remek forgatókönyv, értő rendezés, egy halom kivételes színészi teljesítmény, és minden egyéb szempontból is tökéletes megvalósítás. A Doubt az a fajta film, ami minden fronton jelesre vizsgázik, kikezdhetetlen. Jó ha pár készül ebből a fajtából évente.
A mozi nem meglepő módon a kételyekről, bennünk élő kétségekről szól, ezt a címen kívül a remek felütés is jelzi, és ami külön öröm, hogy bennünk, nézőkben is sikerül elültetni ezt a kételyt, éberen figyelünk minden részletet.
Mindenképpen egy jó film lenne a Kétely, ez nem kérdés, de a színészei játéka az, ami az egekbe emeli. Meryl Streep tökéletes, mint mindig, akárcsak Philip Seymour Hoffman, ők ketten bármit vállalnak is el, a lehető legtöbbet hozzák ki az adott szerepből, bármit eljátszanak, maximális hitelességgel. Korunk legnagyobbjainak szűk elitjébe tartoznak. Streep önfejűen harcol az újítások ellen, igazáról rég meggyőzte magát, a sikerért pedig félresöpri erkölcsi korlátait. Hoffman szimbolizálja az újítást, ahogy azt ő maga többször meg is fogalmazza. Egy vibráló jelenség, pont olyan, aki az útjában állhat Aloysius nővérnek. Kulcsszerep jut Amy Adams-nek is, aki az egyik személyes kedvencem, imádnivalóan sokoldalú, itt éppen az ifjú, ártatlan, naív tanárnőt hozza, de olyan tökéletesen kivitelezett módon, hogy az ember képtelen megállni, hogy beleessen, reverenda ide, vagy oda... És Viola Davis. Viola Davis, aki 10 perc alatt olyan alakítást pakol le elénk, amiért sok színésznő a fél karját odaadná, ha egyszer elérne ilyet karrierje során, és nem kell feltétlenül Kristen Stewart-i, vagy Megan Fox-i mélységekbe süllyedjünk, hogy találjunk ilyet.
A film tökéletes minden ízében, mint említettem, pont ez az a fajta, amiért megéri moziba járni, betenni egy lemezt a lejátszóba, vagy egyáltalán az ilyenek miatt van értelme a filmgyártásnak. Pont.


204. DInnyetimi (2011-10-12 10:02.22)  
Mindig is tetszettek az összetett filmek.
Kis közösség, egy épületbe zárva és megannyi örökös fészültséget kiváltó téma, mindez egy filmben kerül terítékre, hibátlanul felépítve, tálalása pedig fejedelmi.
Remek az időzítése (kor amelyben játszódik) a történetnek.
Az alaptörténet valóban lezáratlan marad - zseniális az ötlet.
A film címéül szolgáló kétely ellentéte is megtalálható a filmben: a bizonyosság. Az ember kialakított értékrendjében elítélendő dolgok például, hiszen vannak ezek közt kétséget kizáróak.
Megint visszakanyarodok oda, hogy számomra még mindig nem az alapsztori és a hozzá kapcsolódó kétségeink, hanem a körítésen túl van a lényeg: azok a problémás témák, melyeknek egy része örökösen különböző nézeteket állít egymással szembe, van aki látszólag elhatárolódik, viszont mindannyian határozott véleménnyel rendelkezünk ezeket illetően.
Alig tudok színészt a kedvenc jelzővel illetni (általában egyet), de Hoffman lassan célba ér.
A tökéletesen összeállított film megérdemli a dícséretet.


203. Hajrá KTE (2011-08-21 16:28.00) aaaaa
Nekem annyira nem jött be,viszont ami tetszett benne,h még a film után se lehet tudni,h mi is az igaztság,mindenkiben benne van az a bizonyos kétely :D


202. Csernakakos (2011-08-08 16:23.38) aaaaa - (válasz Weser 199. hozzászólására)
Ölég érdekes megközelítés és sunnyogó szőnyeg alá seprése a témának.


201. Plunket (2011-08-08 16:02.42) aaaaa - (válasz Weser 199. hozzászólására)
Más is felháborítónak tartja,hogy ilyesmik történnek,sőt kényes témának is tarthatja,mégis képes elvonatkoztatni szubjektív,önös véleménytől,és azt osztályozni,amit látott.Én se a pedofil papokat értékelem,hanem amit lekommunikáltak felénk a film myelvére fordítva.
A legtöbb véleményezőnél ugyanez a helyzet Pasolini Salo-jával,undorító a téma és kész,az már mellékes,hogy a film ez is az is nagyszerű.:(((


200. Chans (2011-08-06 15:17.13) aaaaa
Fantasztikus film. Igaz nem egy pörgős alkotás, de a mondanivalója miatt nem is lehet az. Aki ezt unalmasnak találja az tényleg nem érti a lényeget. Részemről nem értem miért nem söpört be pár Oscart. Meryl minimum megérdemelte volna. Bár az Oscar osztogatáson többnyire meglepődök. Mindenesetre érdemes megnézni a filmet, már csak a színészi alakítások miatt is.


199. Weser (2011-06-22 20:56.04)  
A film alaptémáját mélységesen elutasítóan kezelem. Sajnos manapság rendszeresen lehet hallani efféle pederaszta viselkedésű papok és fiatalkoróak eseteiről, az egyház pedig próbálja eltusolja a dolgot, mintha mi sem történt volna. Ezért tartom szörnyűnek az alapkoncepciót, hogy ebből a kényes és felháborító dologból még filmet is készítenek és nem elég, hogy a hírekből hallunk az efféle esetekről.
Hiába alakítanak a filmben nagyszerűen a szereplők, ez nem elég indok arra, hogy tetszen egy film, ha a történet pedig ilyen borzasztó és ellenszenves számomra. Bánom, hogy megnéztem.


198. Todem (2011-01-16 16:30.06) aaaaa
Fantasztikus alkotás. Szenzációs színészi munka, korhű ábrázolás, és erős párbeszédek jellemzik.


197. Grusoldier (2010-12-18 17:20.17) aaaaa
bocs, 2 csillag


196. Grusoldier (2010-12-18 17:20.05) aaaaa
Számomra ez borzalmasan unalmas film volt. A színészi játékra és a korhű ábrázolásra és mondanivalóra nem lehet panasz, de ha elalszom rajta, akkor nem tudok 3 csillagnál többet adni rá.


195. Comarca Lagunera (2010-11-27 12:57.05) aaaaa
Akkor is elég beszélni, mikor az ember már bizonyos magában. Furcsa játék az , mikor ki kell találni, hogy ebben már biztos, vagy mondjuk ez az , amit szeretne. A csendet követő bizonyosság jótékonyabb, mint a végigbeszélt botorkálás.


194. Dzsuppi (2010-07-16 18:29.44) aaaaa
Ez az a film, amelyet annak ellenére lepontoztam, hogy elég jól sikerült. A két főszereplő zseniálisan játszik benne, amit az anya mond a nővérnek egyszerre vérfagyasztóan meghökkentő és igaz. A befejezés pedig megint csak jól sikerült... filmes szempontból. Ami miatt mégis aláosztályozom a filmet, az inkább belőlem adódik és nem a filmből, ugyanis személyes tapasztalatból adódóan borzasztóan utálok kételkedni, mert általában kétkedésemnek megvolt az oka. Az egész film, főleg a vége olyan emlékeket ébresztett fel bennem, amit jobb szerettem volna elfelejteni. Jobban örültem volna, ha a végén kiderül valami, persze ez a film pont ettől jó, hogy olyan amilyen.


193. Dmitrij816 (2010-07-04 19:20.20) aaaaa - (válasz Vérbeli 191. hozzászólására)
A szívemnek aligha van köze a filmekhez!


192. Dmitrij816 (2010-07-04 19:18.36) aaaaa - (válasz Plunket 177. hozzászólására)
"egyetlen" filmben ...
Yeap! Az értékelés bármi alapján történhet!
Pláne, ha szubjektív/független, mint ez a Fórum.
Ha valaki 20 percbe süllyeszt bele 2 órányi mondanivalót, akár értékeset is, az nem készíthet tökéletes alkotást. Érezni fogja belefullad a sok anyagba. Csak elkezdhet valamit. Ennél a filmnél a folytatás vagy következő lazán kapcsolódó történet kizárt, így nem is lehet teljes.
Ezt a hiányt, vagy ürességet, vagy akár unalmat(egyeseknél) mínusz egy csillag tükrözi nálam.


191. Vérbeli (2010-07-03 10:43.04) aaaaa
Dmitrij816 látom nagyon szíveden hordod John Patrick e kételyes alkotását...


190. Kattantka (2010-05-21 15:50.21) aaaaa - (válasz Plunket 189. hozzászólására)
Na majd megnézem még egyszer, akkor már más szemmel látom a barna hajút. Nagyon félre sikerült érteni:)



189. Plunket (2010-05-21 15:26.43) aaaaa - (válasz Kattantka 188. hozzászólására)
nem,a szőke srácról nincs vita,de míg ő sokkal kifejezettebben,sokkal utcaibb stílusban utálta a papot,addig a kis barna nagyon felnőttesen,nagyon inteligensen reagálta le a dolgokat.hihetetlen okos szemei voltak annak a gyereknek,öröm volt nézni a játékát


188. Kattantka (2010-05-21 15:17.14) aaaaa - (válasz Plunket 186. hozzászólására)
Nekem más jött le, talán az, hogy akkor is mondhatta féltékenységből, de most elgondolkoztam azon, amit mondtál, kételyeim támadtak a fiúval kapcsolatban:)
A szőke fiú viselkedése viszont előbb meggyőzött, és amellett még kitartok. Valaki győzzön meg arról is..:)


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGabroca, 2018-02-28 08:42217 hsz
KeresemMnemosyne, 2013-08-22 14:361 hsz
DVD megjelenésHMáté33, 2012-02-02 21:4711 hsz
A legjobb jelenetekBarzsol, 2010-01-08 09:5116 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk