Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börtönvonat Yumába
- M5, 21:00
Drágán add az életed!
- Mozi+, 21:00
Kényszerleszállás
- Paramount Network, 21:00
Halálra jelölve
- Moziverzum, 21:00
Fantomszál
- HBO2, 21:27

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Sose fagyunk meg - Vélemények
Só Mihály kalandjai - Vélemények
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A három testőr: Milady aaaaa
Jennifer O'Neill aaaaa

 

Bodhiszattva hozzászólásai

Ugrás Bodhiszattva adatlapjára

1 2 3

Árnyékhadsereg - Vélemények

2015-12-26 11:47.34
Ez az összefoglaló erősen spoileres.


Ötödik pecsét - Vélemények

2015-07-18 20:37.07
Most, amikor ezt írom, itt a Filmkatalóguson minden idők 43. legjobb filmje és a legjobb magyar játékfilm. Grat!


Eszeveszett mesék - Vélemények

2014-12-27 01:05.07
Szenzációs film, egyszerre komoly társadalomkritikus szatíra és fekete humorú tragikomédia. Nem túloztak a kritikák, tényleg az év egyik legjobb filmje. A legsikerültebb sztem a harmadik epizód, mikor a két autós halálosan megorrol egymásra.


A szent hegy - Vélemények

2014-01-06 00:28.09
Túlzás nélkül mondhatom, hogy ez a filmtörténet egyik legnagyobb alkotása. Óriási szürreális látomás, egyszerre brutális és pofátlanul humoros. Mintha Tarantino rendezett volna Bunuelt. Zseniális!


A piszkos tizenkettő - Vélemények

2013-05-31 21:42.24
Boldogult kamaszkorom egyik legnagyobb élménye volt ez a film, és felnőtt fejjel, már harmadszorra is nagyon-nagyon tetszett. Charles Bronson, John Cassavetes, Telly Savalas és persze Donald Sutherland a legjobb formájukat hozzák, mindegyik egy-egy nagyon erős egyéniséget tud hozni, és akkor még ott van Lee Marvin és Ernest Borgnine is. Sokkal több ez, mint egy sima háborús film, manapság kevés hasonlót készítenek Hollywoodban.


Bizalom (1980) - Vélemények

2013-05-31 21:34.52
Szerintem meg épp a kamaradráma-jelleg miatt jó. A külvilágot azért nem mutatja meg szerintem, mert nem elsősorban a korszakról kíván szólni, ugyanúgy játszódhatna az ötvenes években is. A külvilág itt mint fenyegetés van jelen, és a néhány katonai és nyilas egyenruha önmagában is nagyon jól jelzi ezt a fenyegetettséget. A több már kevesebb lenne. Pont a kamaradráma-jelleg miatt nagyon sok múlik a színészeken, s Bánsági Ildikó és Andorai Péter minden pillanatban fantasztikusak. Én szeretem Szabó epikusabb filmjeit is, de a Bizalom mindenképpen az egyik legjobb filmje.


Macbeth (1971) - Vélemények

2013-04-14 00:04.02
A legjobb Shakespeare-adaptáció, amit valaha csináltak. Egész egyszerűen tökéletes. Ha Polanski csak ezt az egy filmet rendezte volna,akkor is a legnagyobbak között lenne a helye.


Szex felsőfokon - Vélemények

2013-03-19 13:32.25
Meglehetősen semmitmondó film, egy kiégett feleség, két fiatal kurva és néhány érdektelen szexjelenet. Olyan érzése van az embernek, hogy valamit nagyon akartak mondani, de nagyon nem sikerült. De legalább Juliette Binoche még a régi.


A szerelem rabja (1976) - Vélemények

2013-01-07 23:49.37
Ez a film még akár jó is lehetett volna, de valahogy mégsem volt az. Pedig érdekes az alapszituáció: egy a fehérek által ellenőrzött orosz városban filmet forgatnak 1918 táján, miközben az operatőr titokban a fehérek rémtetteit veszi filmre. Közben beleszeret a nagy filmszínésznőbe, aki már menekülne Párizsba, végül marad. A filmnek egyszerre kéne kibontania a szerelmi szálat és a történelmi szálat, de valahogy egyik sem sikerül neki igazán. A szerelmi szál nagyjából kimerül a klisékben, a történelmi szál pedig elnagyolt és vázlatos marad. Nincs igazán bemutatva az a közeg, amelyben a stábnak dolgoznia kell, csak néha tűnik fel a fehérek parancsnoka, aki inkább látszik valami ütődött katonának, mint vérmes gazembernek. Nem igazán alakulnak ki a konfliktusok, minden csak úgy mintegy véletlenszerűen, tessék-lássék módon történik. A rendezés jó, csak a forgatókönyvvel kellett volna még babrálni. De úgy látszik, úgy íródott, mint a filmbeli film forgatókönyve, melyet bolondos írója a forgatás közben írogat, de a rendező mindig széttépi.


Szinglik éjszakája - Vélemények

2013-01-07 23:39.00
A minap néztem meg a közszolgálatin ezt a filmnek nem nevezhető förmedvényt. Szerencsére rögzítettem, így gyorsítva tudtam lejátszani ezt a másfél órás valamit, ami így bő egy órába belefért. Bár már az első öt perc után legszívesebben kinyomtam volna, de aztán gondoltam, csak azért is megnézem, ennyi mazochizmus belefér. De csak gyorsítva bírtam ki.
Sas Tamástól nem sokat vártam, de ez a film még legrosszabb várakozásaimat is alulmúlta. A giccs, a gagyi és a gejl ("a három G") olyan elképesztő elegyéről van szó, amit tényleg csak egy magyar közönségfilmes műhelyben tudnak kiszenvedni. A 17. századi Londonból származó gyűrű, az angol lord, a vidéki kastélyszálló, a Tarantino-filmek gengsztereinek szánalmas paródiáját adó rosszfiúk már egyenként is a legordasabb klisék, amiket magára valamit adó író és rendező csak akkor használ fel, ha kellően ironikusan, szarkasztikusan tudja őket ábrázolni. Ez a film azonban komolyan veszi ezeket (talán a gengszter-klisé kivételével, de ez így is szörnyű volt), ettől az egész olyan végletesen hiteltelen lesz, hogy minden művészi értéket kénytelen vagyok megtagadni ettől a filmtől. Ehhez képest egy Barátok közt-maraton maga a filmtörténeti kánon. Szomorú, hogy jobb sorsra érdemes magyar színészeknek (Hámori Gabi, Scherer Péter, Szávai Viktória) ebben a szemétben kell turkálniuk a puszta gázsiért, mert hogy erre büszkék nem lehetnek, az biztos. Nem is nagyon gyötrik magukat mondjuk, de a szarér' én se tenném. Hogy ez után a film után Sas Tamás még egyáltalán a kamera mögé állhatott, az pedig az egész magyar filmgyártás szégyene. De inkább szégyellje ő magát.


California Dreamin' - Vélemények

2012-11-25 23:21.41
Meglep, hogy alig három és felesre jött ki ez a film. Pedig szerintem kiváló alkotás, 10 pontos skálán 9-es lenne nálam, itt meg jár neki az öt csillag. Kiválóan festi le a balkáni hangulatot, a zavaros viszonyokat, a kiskirályok, korrupt rendőrfőnökök világát, és persze az amcsik csetlését-botlását. Mindezt közhelymentesen, didaktikusság nélkül, a legkisebb részletekre is odafigyelve. Nagyon jó film.


A vizsga (2011) - Vélemények

2012-11-05 12:37.46
Szerintem meg jobb, mint A mások élete, mert hiányzik belőle az a giccses mellékzönge, ami annak a filmnek a hatását lerontotta. Ez egy rendkívül szikár kamaradarab, kiváló színészi alakításokkal, kiemelve Kulkát, akit még soha nem láttam ilyen jónak. Arról a légkörről szól, amely belengte az forradalom utáni Magyarországot, s megmutatja, hogy az állam elnyomó gépezete nem csak az egyszerű embereket, hanem még saját embereit is sakkban tartotta. A mából nézve csak örülök, hogy nem éltem akkor.


Az oberwaldi titok - Vélemények

2012-10-09 23:14.44
Meglehetősen unalmas és semmitmondó film, messze a legrosszabb, amit Antonionitól láttam. Kár volt megcsinálnia, és Monica Vitti is jobbat érdemelt volna, ha már a Vörös sivatag után újra Antonioni-filmben szerepelhetett. Borítsa a feledés homálya.


A sötét lovag - Felemelkedés - Vélemények

2012-08-02 23:55.07
Kicsit erősnek érzem, hogy itt minden idők nyolcadik legjobb filmjének jött ki. Szerintem a történet teljesen össze lett csapva, egyébként is sablonos, kiszámítható és unalmas. Persze elsősorban a látványnak meg az akciójeleneteknek kell mindent vinnie, de hol van ez az előző rész színvonalától? Sehol. Ez - minden látványossága ellenére - egy közepes, átlagos akciómozi szerintem, több nézést számomra nem is ér meg.


Amit tudni akarsz a szexről - Vélemények

2012-04-30 00:44.01
Szerintem ez kevésbé ütős film Woody-tól, a középkori történet illetve a spermás mindazonáltal nagyon jók. Az epizodikus szerkesztés tetszett, csak sajnos a közbenső sztorik inkább csak skiccek voltak, mint kidolgozott történetek. A vándorló csöcs története illetve a transzvesztita történet nem elég poénos, a bárányos viszont vicces, az olasz történetben pedig az tetszett, hogy Woody olasz macsónak öltözött - jól állt neki. A fekete-fehér epizód jó kis stílusparódia. Az utolsó, spermás történet önálló kisfilmként is megállná a helyét, a többi nem.


A zöld sárkány gyermekei - Vélemények

2012-04-16 00:22.52
Lassan folydogál a történet, de Hatos megjelenésével aztán belejön. Két ember, akik alig értik meg egymást, érdekeik ellentétesek, mégis barátság szövődik közöttük. Mindketten magányosak, Hatos nem kevésbé, egymásra találnak, majd előjönnek a konfliktusok, és szétválnak. Ha az ember engedi magát átadni a történetnek, de főleg a film hangulatának, kellemes másfél órát szerezhet magának. A film hatása mondjuk nem nagyon terjed tovább ennél a másfél óránál, de ezt megéri vele tölteni.


Millió dolláros bébi - Vélemények

2012-04-15 23:25.59
Szerintem ez a film is bizonyítja, hogy Eastwood ma az egyik legjobb rendező Amerikában. Nagyon könnyű lett volna elérzelmeskedni ezt a filmet, de Eastwood tűpontosan érzi az arányokat, semmit nem ront el. Mint színész hozza a megszokott magányos figurát, ebben talán ő a legjobb, s itt méltó társra lel Freeman-ben. A forgatókönyvírótól jó ötlet volt, hogy az általa játszott karakterrel mesélteti el a történetet.

Az edző és a lány kapcsolata a film lényege, a boksz csak a keretet adja ehhez. A lány korán elvesztette apját, s most keres egy apafigurát, az edző viszont a lányát vesztette el, aki bár él, de nem akar többet apjával még csak levelezni sem. Nem tudjuk meg, miért, de ez nem is fontos. A közös munka során viszont a két magányos ember egymásra talál. A kapcsolatnak ez a fejlődése a film első része, a második pedig annak a határhelyzetnek a bemutatása, amikor fény derül rá, hogy mennyire szoros ez a kapcsolat. Döbbenetes a film vége, mikor injekciót ad be a lánynak, de előtte megmondja neki, mit is jelentettet az a bizonyos kelta kifejezés. Ez a film legszebb része.

Egyszerűségében is zseniális ez a film, azon kevés amerikai filmek egyike, amelyik hatásvadász eszközök nélkül tud elmondani egy drámai történetet. És ezzel gyakorol igazi hatást.


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2012-04-15 23:06.09
Nem rossz film, de a sorozatnál - hosszánál fogva - kevésbé tudta kibontani a történet finomságait. Én a Sutherland által játszott apa szerepét éreztem kicsit elnagyoltnak, az ő és Elizabeth kapcsolatát a sorozat sokkal érdekesebbnek ábrázolja. Pedig ha már egy Donald Sutherland formátumú színészt felkérnek, kicsit kidolgozottabb szerepet is adhatnának neki. Más kifogásom nincs, végig élvezhető film, ugyan nem túl emlékezetes, de nem is szánták annak.


Milk - Vélemények

2012-04-08 22:50.54
Bár egy kissé egyoldalúan mutatta be a témát, de összességében egy izgalmas és elgondolkodtató filmet hozott össze Gus Van Sant. Persze nehéz is pártatlanul nekiállni egy ilyen film elkészítésének, mert az indulatok annyira erősek mindkét oldalról, és sajnos nincs közös platform a problémák józan megtárgyalására. (Mondjuk olyan emberekkel nem is lehet vitatkozni, akik mindig Istenre mutogatnak, ha igazukat akarják bizonyítani, miközben nem derül ki, ők honnan a fészkes fenéből tudják, hogy Isten mit gondol a melegkérdésről.) Úgy látszik, ez a film itt a fórumon is nagy indulatokat váltott ki, de ezek az indulatok nem a film erényeire vagy hibáira vonatkoztak, hanem a melegproblémára magára, és ennek filmes bemutathatóságára. Ha viszont van valami tanulság, amit Harvey Milk történetéből levonhatunk, az az, hogy a dogmatikus, bigott és indulatos hozzáállás sok jóra nem vezethet, hanem tényleg meg kell próbálni előítéleteinket félretéve beszélni erről a kérdésről.

Maga a film szerintem hozta a tipikus életrajzi filmek jellegzetességeit a műfaj szabályai szerint. Jól bemutatta, hogy a politikusi-aktivista munka hogyan tudja szétrombolni a magánéleti kapcsolatokat, ugyanakkor persze elsősorban Milk polgárjogi tevékenységére és nem magánéletére fókuszált. A film egyértelműen emlékművet kívánt állítani Milknek, és ez sikerült is neki. Ugyanakkor legközelebb szívesen megnéznék egy melegellenes politikus életpályájáról szóló filmet is, ezúttal kissé pártatlanabbul.


Van pápánk! - Vélemények

2012-04-05 21:53.00
Nagyon eredeti ötlet, de valahol a forgatókönyvnél kicsit elcsúszott a dolog. Hiába látunk bele a pápaválasztás rejtelmeibe, egy idő után ez már elveszti az érdekességét, és sajnos a groteszknek szánt röplabdamérkőzés sem lesz eléggé groteszk, így nem tudja feldobni a pápa unalomba fulladó sztoriját.Ez utóbbi sztori elég sekélyes, nem igazán kerül hozzánk közel emberileg a pápa, nem igazán tudjuk átérezni érzéseit (A magam nevében beszélek persze.) Igazából valami Menzel-típusú rendezőnek kellett volna odaadni a történetet, mert az a groteszk megközelítésmód, melyet ez a film igényelt volna, egy ilyen rendezőt kíván. A film sajnos ott csúszott el, hogy egyszerre akart komoly és komolytalan lenni, de sem külön-külön nem sikerült a kettő, sem az összehangolás nem ment.


A némafilmes - Vélemények

2012-04-01 23:11.48
Nagyon jó ötlet volt feleleveníteni a némafilm műfaját, és valószínűleg úgy lehetett ezt a leginkább megtenni, ha egy 21. századi némafilm a némafilmről min olyanról szól. Ezért nagyon jó ötlet volt azt a korszakot bemutatni, amikor a két filmtípus közötti váltás megszületett, méghozzá egy olyan valakinek az életén keresztül, akinek ez a váltás kettétöri az életét. Forma és tartalom tökéletes egységbe került így, és nagyon jók voltak azok a részek, amikor a némafilm túllépte saját határait: az álomjelenet, amikor megjelennek a hangok, illetve a vége, amikor megjelenik az emberi szó. A némafilmes hős sorsának bemutatása nagyon hiteles volt, a szerelmi szál sokkal kevésbé. Persze egy ilyen filmhez egy ilyen romantikus sztori illik, nem is ez volt a problémám, egész egyszerűen kicsit szirupos volt számomra, de ez már tényleg ízlés kérdése. A lényeg, hogy a halott műfaj feltámasztása nagyon jól sikerült, bár szerintem ezután a film után visszatér Csipkerózsika-álmába.


Őszi almanach - Vélemények

2012-04-01 22:56.57
Én nagy rajongója vagyok Tarr Bélának, de ez a film annyira nem bűvölt el.


Ötödik pecsét - Vélemények

2012-03-26 23:56.39
A legjobb magyar film - szerintem. Mikor évekkel ezelőtt először láttam, órákon keresztül nem tudtam szabadulni a hatása alól. Sánta Ferenc regénye igazából filmen működik, de ott nagyon. Őze, Márkus és Latinovits felejthetetlen alakításokat nyújtanak, Fábri rendezése is nagyon jó. Ezt nehéz lesz felülmúlni (nem csak itthon, az egész világon is).


Éjfélkor Párizsban - Vélemények

2012-03-26 23:42.16
Valóban igazi hangulatfilm, s akit elkapott, az nehezen tud szabadulni a varázsától. A stáblista alatt csak néztem magam elé, és úgy éreztem, ez igen, ez film. Pedig maga a történet nem tartogat nagy csavarokat, az úgynevezett mondanivaló is sekélyes (bár szerintem ez csak kötelező penzum, a filmnek nincs "üzenete"). Megtalálhatóak a tipikus woody-s elemek (először azt hittem, majd arról fog szólni, hogy a csaj belezúg a szakállasba, és tönkremegy a házasságuk - ez valóban megtörtént, de teljesen lényegtelen volt), de ez nem az a tipikus Woody-film, így a "mester" át tudta lépni a saját árnyékát, amely az utóbbi filmjeire kissé rátelepedett. Jót tett neki, hogy átjött Európába, de Barcelona és London után igazán itt Párizsban sikerült megtalálnia valamit. Száz szónak is egy a vége: ez a film egyszerűen zseniális.


Kárhozat (1987) - Vélemények

2012-03-26 00:01.53
Nem Tarr Béla legjobb filmje, de fontos előképe a későbbi mestermunkáknak: a Sátántangónak, a Werckmeisternek és a Torinói lónak. Nagyon lassú film, és sokkal történetszegényebb, mint a későbbi filmek: végeredményben egy vázlatról van szó. De nem is a történet a lényeg, hanem a film hangulata: a bányászváros lepusztultsága, a kocsma a körbe-körbe táncoló emberekkel és a ruhatárosnéni apokaliptikus víziói. Ebben Tarr tökéletes, ez ő maga: a szerencsétlenség és nyomorúság, amely azonban mélyebb tartalmakat közvetít. Itt azonban a korábbi filmek (Panelkapcsolat, Családi tűzfészek) mikrorealizmusa és a későbbi filmek filozofikussága még nem kapcsolódik szervesen, így az apokaliptikus szövegek kicsit rajta ülnek a filmen, és egyetértve az előttem szólókkal, kissé mesterkéltek. Tarr Béla-rajongóknak ugyanakkor kötelező film, hiszen itt látszik a legjobban, hogy hogyan talált rá Tarr az igaz hangjára. A következő filmje pedig a Sátántangó.


A vér és méz földjén - Vélemények

2012-03-25 23:47.06
Nem tudom, miért nem sikerült igazán ez a film, talán mert Jolie kisasszony nem elég tehetséges író és rendező. Ebből a történetből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, persze lehetett volna sokkal giccsesebb filmet is csinálni belőle. Azért adok négy és nem három csillagot neki, mert szerencsére elkerülte azt, hogy nyálas-giccses legyen, és külön bátorságra vall Jolie részéről, hogy azzal fejezi be a filmet, hogy a férfi lelövi a nőt. De, egyetértve az előttem szóló Atzellal, azt kell mondanom, hogy már négy nappal a film megnézése után sem emlékszem belőle semmire - háborús filmnek nem volt elég megrázó, és szerintem egyáltalán nem volt kidolgozva ez az úgynevezett szerelem kettőjük között. Nekem ez amolyan semmilyen kapcsolatnak tűnt: "a háború előtt diszkóztunk együtt, most meg jól jön egy nő a harcok után" - én kábé ennyit tudtam leszűrni a pasas hozzáállásából. A nő meg valahogy úgy fogja fel, hogy "mázlim van, hogy csak ez kúrogat, és a többivel nem kell". Úgyhogy ezt a filmet a feledés jótékony homálya fogja beborítani: ha csinál Jolie ennél jobb filmet, azért, ha nem, akkor meg azért. (Kár érte, mert egyébként statisztáltam benne: én vagyok az egyik bosnyák fogoly a gyűjtőtáborban, de csak a lábam látszik. Hát ezzel a filmmel sem fogok dicsekedni.)


Werckmeister harmóniák - Vélemények

2012-03-25 23:30.12
Krasznahorkai regénye (Az ellenállás melankóliája) zseniális: igazi apokaliptikus atmoszférát teremt, miközben csak egy kisváros (a regényben nincs kimondva, de tudható: Gyula) egyszerű lakói a történet szereplői. A bálna egyébként valóban volt Gyulán a hatvanas évek elején, apám látta is gyerekként. Ez az eset indította Krasznahorkait ennek a furcsa műnek a megírására. A regény nagy erejét a történeten és az atmoszférán kívül a posztmodernnek nevezhető nyelvi megformáltság adja, ezt természetesen nem lehet átvinni filmre, ugyanakkor tökéletes adaptációról van szó: Krasznahorkai és Tarr együtt írták a forgatókönyvet, mint mindig. A film egészen magával ragadja az embert, a hosszú beállítások, a különleges, eredeti figurák, az éles fekete-fehér kép, a fantasztikus zene és természetesen a bálna maga. Igazán különleges, nem mindennapi élmény. (Zárójelben jegyzem meg, a regény prológusát önmagában is érdemes lenne filmre vinni, ebbe a filmbe azonban ez nem illett volna bele.)


Manhattan (1979) - Vélemények

2012-03-19 15:29.32
Hamisítatlan Woody Allen, a pszichés problémákkal küzdő átlagértelmiségi Bergman és a szex között. Allen annyira egyedi, annyira sziporkázóan szellemes, hogy még a legrosszabb filmjeit is érdemes megnézni. Pláne a legjobbakat. És ez az utóbbiak közé tartozik. Különösen tetszett, hogy merte fekete-fehérben leforgatni, ez külön ízt adott a filmnek. A legeleje pedig, amikor megpróbálja elkezdeni elmondani a történetet, de sehogy sem sikerül neki, az egyik legjobb filmkezdés,amivel valaha találkoztam.


Madarak - Vélemények

2012-03-19 15:23.15
Mivel sok jót hallottam róla, nagy elvárásokkal ültem le a filmhez, és bár ezek a nagy elvárások nem teljesültek, azért nem rossz film. Lehet, hogy kicsit vontatott, de olyan jól van felépítve dramaturgiailag, hogy ez egyáltalán nem zavaró. Az ember várja már, hogy legyen valami, és lesz is. De meg kell mondjam,a Psycho, a Gyilkosság telefonhívásra vagy a Hátsó ablak mérföldekkel jobbak, mint a Madarak, de még az angliai évekből is láthatunk érdekesebb filmeket (39 lépcsőfok pl.) Ennek ellenére mégis érdemes megnézni, mert minden benne van, ami jó a Hitchcock-filmekben.


Marnie - Vélemények

2012-03-19 15:14.39
Szerintem ez a film a gyengébb Hitchcock-munkák közül való, én elég közepesnek éreztem. Az zavart benne elsősorban, hogy egy klasszikus "fogjunk tolvajt" sztorit akart ötvözni egy freudizáló lélektani drámával, de az ötvözet szerintem nem sikerült: a kettő valahogy nem passzol össze, ezért az egész film elcsúszik. Nem a rendezéssel volt probléma, Hitchcock most is megtette a magáét, én a forgatókönyvet tartom elsősorban kidolgozatlannak. Velem nem igazán tudja elhitetni, hogy ennek a mindenki eszén túljáró femme fatale-nak ilyen pszichés gyötrelmei vannak, pedig maga ez az ötlet önmagában nem rossz. Tehát nem az a baj, hogy két dolgot akar összehozni,hanem szerintem az, hogy nem sikerül összehoznia. Ugyanakkor a színészek zseniálisak, Connery és Hedren is, én külön bírtam a Struttot játszó Martin Gabelt is. A film egyik legjobb jelenete is hozzá kötődik, bár ez Hitchcock zsenialitását dicséri: a fogadásra érkeznek a vendégek, állandó csöngetés, a lakáj nyitja az ajtót, a kamera egyre közelít, majd mikor a legközelebb ér, az ajtóban megjelenik Strutt... Ezért a jelenetért már érdemes volt megcsinálni a filmet.


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk