Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Halál a tengeren
- TV4, 22:30
Tejben, vajban, szerelemben
- M5, 22:55
Életrevalók
- SuperTV2, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:10
A harag tüze
- Paramount Network, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Oliver Masucci - Vélemények
Nézd, ki van itt - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyilkos aaaaa
Filippo Bologna aaaaa

 

Fórum - Éjfélkor Párizsban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
128. Baryll (2023-12-29 07:07.51) aaaaa
A művészetekért rajongókhoz akart szólni ezzel a filmjével Woody. Főleg az irodalom, de a festészet kedvelőihez is.

Az előttem szólók áradoztak a színészekről, hát engem úgy egyik sem érdekelt igazán. Owen viszont tűrhetően alakította Woody-t. Rá is leginkább csak azért volt szükség, mert a rendező úr már túlságosan megöregedett egy házasság előtt álló férj szerepének eljátszásához.

Megérdemelte-e az Oscar-t a film? Erről csak annyit, hogy ebben az évben volt jelölt pl Az élet fája című nyáltenger is.

BulVármegyés spoileres szekció!
Nem igazán kedvelem az időutazós filmeket. Vannak ezek a gagyi lovagos baromságok, halálosan untatnak. A Vissza a jövőbe filmek meg baromi hosszúak, ezért nem nézem azokat. Ami ebben a filmben volt, az bőven elég is nekem a témában.

Woody rajongóknak erősen ajánlott ez a film is, nem kell megijedni a szereplőgárdától. Owentől nekem ez az első filmem, mert annyira ellenszenves a karaktere, hogy nézni sem bírom. Vannak még ilyen színészek egy páran nálam, pl Adam Sandler, Jennifer Aniston, Sandra Bullock, Meg Ryan, stb..stb. Bocsi ezért a bulvármegyés részért, de előttem szinte egy oldal szólt egyes fórumtársak egymás közti fikázódásáról, mocskolásáról, stb úgyhogy akkor most már én is ide borítom a lelki szemetesemet.😛


127. Kilok (2021-03-22 19:02.58) aaaaa - (válasz Diablozoll 114. hozzászólására)
Egyre jobban kezdem gondolni, hogy ez a film anno semmi másért nem tetszett meg, csak Adrien Brody miatt. :D Gyakorlatilag ellopta a showt pár percben. :D



126. somliv (2020-05-17 20:25.39) aaaaa
Fotózása, absztraktabb látásmódja révén megközelíti az elfogadható mozit, és egy színésznő miatt, akit Marion Cotillardnak nevezünk. Ő oltárian más szintű létezést mutat a többiekhez képest, kár hogy kevésszer lép itten a kamera elé.
Woody Allen szerelmi afférja Franciaországgal. Kapod a bevillanó éles képsorokat Párizsból, ebből-abból a szögből, esti fényekben úszik az utca, a terek, a bódék, csepegő esőbe burkolózik a főváros, ahogy azt kell, francia zenével átitatva, hogy minél hatásosabb legyen. A harmonika megszólal (Szikora Robi ugyancsak alkalmazta az R-GO-ban, kiválóan játszott rajta). Úgy érzed mintha ott lennél, beleolvadsz a moziba ezekben a képsorokban- hihetetlenül villantották a képeket az első 5 percben, sőt szinte megállás nélkül ügyesen dolgoztak a kamerával, fotósoknak egyértelműen kalaplengetés. Owen Wilson és Rachel McAdams már játszott együtt korábban az Ünneprontók ünnepében, egy párt alkottak nehéz procedúrákon átvergődve. Kritikusok azt mondták, hogy Wilson egyik legpatentosabb alakítását hozta ide. Nem vitatom adott bele játékot, ám azért a beskatulyázott vígjáték szerepeiben egysíkúan mozog úgy általában. Párizson végigmegyünk körutazás során, pezsgők ivászata, festők, gondolkodók, szobrászok hazája, a felsőbb rétegekbe utazunk el. Az 1920-as évek Híres szellemi és művészi jólétét mutatja be, a soundok ugyancsak ebből fakadnak, Cole Portertől, Sidney Bechettől hallhatunk számokat. A kor festőit említi: Pablo Picasso, Modigliani- g betűt nem ejted, az utcán fetrengett éjszakánként az üveg borával- elvont, beszámíthatatlan művészfickó volt, Picassóval versenyre kelt, hogy összemérjék tehetségüket, film szintén készült róla: Andy Garcia alakította modit, így becézték, festészetében szenvedélye volt a hajtómotorja. A művész meglátja azt, amit az átlagember nem venne észre. Ha egésznap festegetsz, akkor másnap a kanál kieshet a kezedből, olyan izomlázat idézhet elő benned- őket ez nem érdekelte, mert a fájdalom átmeneti, ám a festmény SZÉPSÉGE maradandó. Szürrealizmusra, mint stílusirányzat, amire kooperál a mozi, no meg hát ez egy fantasy is, mely elrugaszkodik a valóságtól, és visszalép jelenből a múltba.
Enyhén sznobizmusra hajladozik a mű, én nem vagyok az, még ha annak is tituláltok, ez azért nincsen így, csak talán egy hangyányit, annyira meg ki nem az ?! Belelátok ebbe a másfél órába, tudok azonosulni a környezettel, a magasabb társadalmi rangú egyének életfelfogásával, intelligenciájával, parti rendezéseivel, elhatárolódva a lentebb eső, züllöttebb világtól. Erről fontos beszélni, merthogy ez okozza Owen kisember karakterének álmodozását, nem a párja fennkölt elvárásainak szeretne megfelelni, hanem a saját képzeletvilágát szeretné megélni. Az író ezekkel a művészekkel partizgat, köztük Ernest Hemingway-el Amerika legismertebb regényírójával, akinek beszédeiben érezhető a háború gyötrelmei, ám élmény fülelni mondatait, mert a realisztikusság is tiszteletet tesz bennük.
Nem nélkülözhetetlen mozi, a régimódi aranykor kutyulva a maival, ennek kedvelőinek tetszhet.


125. Kilok (2017-03-16 00:12.11) aaaaa
Látni kell! Remek kikapcsolódás, kiváló színészi játékok, Brody-n sokadjára is majd' behugyoztam, Cotillard nélkül az egész fele ennyire sem lenne jó, bár mindenki hozzáteszi a magáét, és úgy kerek az egész. A zene, a város, a fények, no meg Woody Allen. :)


124. Ügy (2016-12-08 17:28.57)  
Tökéletes film!!
Szerelmes lettem Marion Cotillarba!!!!
Oh Yeah!!


123. Captain Al (2014-09-01 18:12.27) aaaaa
érdekes történet na, nehéz volt eldöntenem, de végül sikerült.


122. Az utolso szamuráj (2014-07-20 19:16.46) aaaaa
Talán már nem olyan remekműveket csinál,mint a Fogd a pénzt és fuss!,de minden filmje élmény.
Woody Allen elkezdte bejárni a világot,és remélem,egyszer eleszi a penész mondjuk Budapestre is.Az Éjfélkor Párizsban kedves,bájos mozi néhol kimondottan ütős poénokkal és némi elgondolkoznivalóval:no meg azt is megkérdezhetjük,még a sci-fit is értené a mester??(Nem)
Hogy Owen Wilson jó színész,ezt Wes Anderson filmjeiből tudhatjuk:kár,hogy beleragadt sokak számára az idióta szerepkörbe,persze erről nagyban tehet ő is.Itt számomra olyan volt,mintha Allen-t magát játszotta volna,naív,kedves figurája a rendező régi szerepeit juttatta eszembe.A történetbe végigrobog nem kevés hatalmas név különböző "alkotói területekről",és tanulságként az is kiderül,mindig az ember a múlt éveiben látja az "Aranykort",hogy akkor minden mennyivel jobb volt.Ha jól belegondolunk,mi is ezért sipákolunk itt a fórumon akár...
Szóval,lehet,hogy csak az emberi természetünk a hibás:))
Jó kis film ez,benne van az,amiért szeretem azt a kis embert.


121. Tarkak (2014-03-20 01:08.32) aaaaa
Csodás képek, elbűvölő hangulat. Woody Allen kései filmjei lebilincselőek. Ideális tempóban fejlődik a történet, mágikusan idézi meg a korszellemet és a karaktereket. Érezhetően vett át régebbi filmekből, de még nem zavaróan. Számomra közel tökéletes film.


120. Jutaka (2014-02-09 00:22.05) aaaaa
Tetszett nagyon, engem megnyert. Gil karakterét nem tudom nem szeretni, a sok hülyeség ellenére is. Egyszerűen elkapott a hangulata, egy kis álmodozó, érző ember.
A zene, filmezés, mondanivaló mind-mind ott voltak, szvsz. Az ilyen filmeket át kell érezni, meg kell érteni. Nem lehet úgy leülni, hogy bitang nagy akciót és brutális végjátékot vár az ember.
Korrekt mű, nálam max pontszám.


119. Zotya810118 (2014-01-06 08:30.48) aaaaa - (válasz Zoli27 96. hozzászólására)
Nem értek egyet veled,ez a film zseniális,messze a legjobb amit mostanában láttam.Könnyed, szórakoztató,bohém alkotás.Woody Allen szenzációsat alkotott!


118. Törölt felhasználó (2013-12-25 22:13.07) aaaaa
Ki ne szeretne a húszas évek könnyed erkölcsű, zseniktől hemzsegő Párizsában legalább egy sétát tenni? Az első világháborún túl, még félúton a második felé, amikor a felszabadulás már nemcsak a határokon, hanem a fejeken belül is bekövetkezett, amikor a kiábrándultságot felváltotta a minden mindegy euforikus érzése és két pezsgőbe fojtott baráti összejövetel között egész új művészeti stílusjegyek láttak napvilágot...

Az embernek pedig, főleg, ha arról ábrándozik, hogy kisstílű hollywoodi forgatókönyvíróból igazi regényíróvá növi ki magát, a tetejébe meg egyenesen odavan a francia fővárosért, ajándék egy ilyen szédült időutazás.

Az egyik ámulatból a másikba ejtő találkozások során aztán bebizonyosodik annak a kijelentésnek az igazsága is, hogy a nosztalgia az olyan emberek elvágyódása, akik nem tudnak mit kezdeni a saját jelenükkel.

A kor nagyjait életre keltő színészgárda valami egészen pazar volt (leginkább Brody Dalija tetszett), Owen Wilson, aki valahogy mindig egy eltévedt cowboy-ra emlékeztet, most is szépen belesimult a vászonba, a barátnő szerepében "tündöklő" szőke fúriáról meg azt hittem, hogy valaki más, de ez sem vont le sokat a film élvezeti értékéből.

Bájos és kellemes, ám kissé keserédes történet Woody Allen kezéből, aki megsejteti velünk azt, hogy ha ott és akkor élünk, amikor kell, valamennyiünknek esélye van arra, hogy megtaláljuk azt, aki szívesen sétál velünk az esőben, még akkor is, ha ronggyá ázik, mert vannak városok, amelyek pont akkor különösen szépek, amikor zuhog, és ráadásul, ha jól sáfárkodunk a tehetségünkkel, egyszer talán, a messzi jövőben lesz olyan, aki miattunk akar majd visszajönni ebbe a korba. Mert a nosztalgia bizony halhatatlan műfaj...:):)


117. Imre 007 (2013-08-23 18:22.52)  
Tegnap láttam és nagyon jó!
A díszlet, a színészi alakítások, minden!!!


116. Éponine Thénardier (2013-08-12 13:02.28) aaaaa
Nem volt rossz film. Egész kellemes kikapcsolódást nyújtott. Valahogy nem éreztem ennél a filmnél Woody Allen tipikus rendezői sajátosságait, olyan volt az egész film, mintha a rendező túl drámaira akarta volna venni a figurát. A színészek tényleg nagyon jók, még Owen wilson is, pedig ő nem igazán szokott jól játszani. Rachel McAdams néha kissé idegesítő volt, de ettől függetlenül jól játszott, Marion Cotillard szintén remek alakítást nyújtott, és a kisebb mellékszerepekben feltűnők (Tom Hiddleston, Adrien Brody stb.) is remekek. A mondanivalója, miszerint mindenki menekül a jelenből és mindenki egy másik korba vágyik, nagyon érdekes és elgondolkodtató. Szóval ez egy jó kis filmecske, ha valaki nem vágyik nagyon mély és különleges filmekre, akkor ezt unaloműzőként érdemes megnézni.


115. Csabaga (2013-03-21 17:34.25) aaaaa
Ezt 30 éve kellett volna,mikor még Woody játszhatta volna a new yorki értelmiségit a neurotikus stílusában.A 30-as évekbe,művészek közé visszakerülve ez nagy poénlehetőséget tartogatott volna,Mára ez elolvadt a jelentéktelen főszereplő miatt.


114. Diablozoll (2012-11-07 17:51.57) aaaaa - (válasz Vbacs 113. hozzászólására)
Egyetértek, és itt van magyarul is:

http://www.youtube.com/watch?v=svXmF-jdPzI


113. Vbacs (2012-11-03 20:43.01) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=4BEf2nRwKX8

A film legjobb jelenete.:))
Adrian Brody fantasztikus volt Daliként.


112. Lifeisamovie (2012-11-03 20:27.04)  
[link]
Marion


111. Susurrus (2012-11-01 03:53.43) aaaaa
Érdekes, kedves film volt. Át tudtam érezni a főszereplő nosztalgiázását, én is ilyen vagyok :)


110. The Duke (2012-10-12 00:56.38) aaaaa
Az Annie Hall, Hannah és a nővérei és a Rádió aranykora után a legjobb film Woody Allen-től.


109. Gagamania (2012-09-04 14:23.42) aaaaa - (válasz Lizzy000 107. hozzászólására)
Szerintem, és persze ez lehet nem a helyes meglátás, de ha nem jöttek volna el Párizsba, valószínű, hogy egy ideig még együtt lettek volna. Gil mélyén addig is ott lapult az a "párizsi én", de ott abban a városban kiteljesedett rajta, és félresodorta őket. Gyanús volt, hogy éjszakára kimarad, egyedül hagyta a menyasszonyát, és így az jobban összemelegedhetett Paullel. Mikor visszautazott az időben, beleszeretett Adrianába, és ez elbizonytalanította másik világi szerelméről. Amikor egyébként Hemingwayjel ül a kocsiban, meg is mondja neki, hogy nagyon csinos a párja, és mellesleg jó az ágyban. Az is lehetséges, hogy a szex tartotta csak őket össze. Amúgy, mint láthattad a filmben, a szülők is elég ártalmasak voltak. Ez egy soktényezős dolog.


108. Convar (2012-09-04 12:30.36) aaaaa - (válasz Lizzy000 107. hozzászólására)
Jó neked hogy te olyan hamar kiismered az embereket. Nekem/nekünk is volt hogy fél év kellett hozzá hogy rájöjjünk nem vagyunk egymáshoz valók.

Bár a filmbeli pár nem emlékszem hogy mióta volt együtt, az lehet hogy több volt mint fél év :) De ezek szerint Gil még nálam is vakabb :)


107. Lizzy000 (2012-09-01 01:10.09) aaaaa
Eleve elfogultan kezdtem a filmhez. Párizs, imádom. Vissza a '20-as évekbe, szintén. Aztán ahogy néztem, jó-jó, de valahogy annyira mégsem. És egy kérdés mai napig foglalkoztat: Hogy a francba tudott összejönni a Gil azzal a sznob menyasszonyával???? Eleve teljesen más a világról alkotott képük...


106. Convar (2012-08-31 17:39.52) aaaaa
"És szeret sétálni az esőben. Most komolyan, ki nem?!"

Pl. én :D

Gilben én nem láttam semmi összevisszaságot ill. igen, de csak pont annyit amennyi mindegyikünkben van amikor őrlődünk két dolog között.


105. Lollipop3 (2012-08-31 15:02.38) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, mivel én is nagyon szívesen utaznék régebbi korokba. Párizs ("a divat fővárosa") engem se mozgat meg annyira, de a filmnek szerintem szép helyszínei voltak (már ha tényleg az egészet Párizsban forgatták...). A színészi játékról annyit, hogy Marion Cotillard nagyon tetszett, mint minden filmjében, de Owen Wilsonnak vagy a magyar szinkronja volt borzalmas, vagy ő játszott pocsékul, nekem legalábbis valami nagyon zavaros volt. Vagy csak maga a karakter volt ilyen kész összevisszaság?
A történet maga jól ki lett találva, olyan tipikus *a forgatókönyvíró álmodozós kedvében volt*, de a végén átjött a tanulság, hogy "akármilyen korban is vagyunk, a jelen unalmas, és inkább visszamennénk pár évet" - és ez legtöbbször tényleg így van.
A főszereplő művészlelkű karaktere is tetszett, csak közben kiderült, hogy elég felszínes...na így ugrott a "vannak még normális pasik" gondolatom. És szeret sétálni az esőben. Most komolyan, ki nem?! Egyértelműen látszik, hogy valami egyedit akartak létrehozni, és pontosan emiatt lett az egész egy pöppet klisés...
Mindegy, összességében jó volt. :)


104. Gagamania (2012-08-31 12:38.30) aaaaa
az a rész a mosógépekkel mire akar utalni? visszaakart menni a szállodába? vagy vissza Hemingwayhez?


103. KicsiRéka (2012-08-15 12:31.36) aaaaa
Olyan vegyes a film, 3-4 között áll nálam, de talán legyen egy 4es alá.

Párizs mint város, sosem vonzott igazán, jobban tetszenek a mediterrán stílusú városok. Sosem éreztem hatalmas vágyat mint annyi mindenki, hogy elmenjek oda. Simán kihagyható számomra. Viszont Párizs, a művészeti oldaláról nézve, nagyon is izgató. Egy hely van ahol szívesen elidőznék és abban a korban mint a főhős, az a Montmartre. Szóval azért nem lehet semmi együtt inni, beszélgetni az akkori bohém művészvilág krémjével, el sem tudom képzelni azt a légkört, hangulatot...Szóval a francia fővárosból mindössze ennyi izgat- ennyi- a lényeg.
Az Eiffel torony, Notre Dames, Sacre Coeur, Champs Elisée is biztosan nagyon érdekes, de akkor már inkább a Santa Maria Del Fiore, a Ponte Del Vecchio stb..ugyanis nekem a Nbr1 Firenze, a Mediciek Firenzéje, Michelangelo Firenzéje...de ez már egy másik történet :)

A filmet két, nem túl bonyolult részre osztanám úgy mint múlt és jelen. A napjainkban játszódó részek nekem annyira nem jöttek be, olyan gyenge közepest adnék rá, a múlt viszont nagyon is jó volt, az 4-5 között van nálam.

Az esetlen, sete-suta de nagyon jólelkű és rokonszenves írót hamar meg lehet kedvelni, a menyasszonyát pedig u.ennyi idő alatt lehet megutálni. Azt mondjuk nem értem, mért kellett Párizsba jönnie Wilsonnak ahhoz hogy rájöjjön, a leendő neje egy kiállhatatlan, egoista, önző, újgazdag picsa. Szóval kb annyi közös van bennük mint egy narancsban és egy uborkában. Nem tudom Woody Allen is ennyire megveti a jelenkor társadalmát és annak értékrendjét, hogy telenyomta idegesítőbbnél idegesítőbb személyekkel ezeket a jeleneteket? A múlt előtt ő is tiszteleg, és szerintem nem igen van ember, aki ne hajtana fejet a megjelenő nagy nevek előtt: Dalí, Hamingway, Bunuelle, Picasso, Tolouse-Loutrac, Fitzgerald..és az előtt amit ők képviseltek, amit alkottak.

Cotillard annyira bájos volt! Nem csodálom hogy ennyien beleszerettek. Nekem a romantikából volt túl sok a végére, és az eleredő eső miatt meg -1 pont, na nee!!! Egy átlag alatti romantikus komédiában még elmegy..bár ha W.A ezt is egy fricskának szánta a mai romkomok felé hát legyen.

A színészek hozták a kötelezőt, szerintem senki nem volt átlagon felüli, viszont rossz se. A sztori ötletes, de néhol eléggé felszínes.
Olyan gyenge 4es ahogy az elején is írtam.


102. Kimikem (2012-08-08 22:21.36) aaaaa - (válasz Wave 47. hozzászólására)
Latin zene?
Nézz utána..., a filmben, amikor a jelenben játszódik a legtöbbször gypsy jazz szól- segítségül ideírok egy nevet: Django" Reinhardt...
Amikor meg időt utazunk, akkor meg a korra jellemző zene szól..
Bicskanyitogató zene? Komám! Amit itt hallhattál, a manouche jazz, az az egyik legszínesebb, legvarázslatosabb irányzata a jazz zenének.
Bár ízlések és pofonok tudom..., te kis Kazinczy!


101. N.Kriszta (2012-07-28 00:46.55) aaaaa
Owen Wilson sosem volt a szívem csücske,de most annyira jól játszotta a szerepét,hogy elhittem neki mindent amit mondott.Az írók műveit nem nagyon ismerem,akiket emlegettek a filmben.De nem is ezen volt a hangsúly.A lényeg lejött így is.
A '20-as évek tényleg csodásak lehettek - bár akkor beleesek abba a hibába amibe a Marion Cottilard által játszott karakter-
A nyomozó-elveszése-a-korokban jelenet nagyon kellett,feldbta a végére a hangulatot,és a sétálás az esőben is.
Sajnos negatívumot is meg kell említenem,a film egyszer nézhetős kategória,mivel a mondandója túl egyszerű és néha erőltették a nézőre.Az okoskodó Paul,pedig számomra idegesítő volt.
Tom Hiddleston elnézegettem volna még egy picikét,azért.



100. Miss bambi (2012-07-25 17:13.56)   - (válasz Ef 99. hozzászólására)
Most tényleg eljött a megvilágosodás,látom a fényt az alagút végén,juppijé.


99. Ef (2012-07-25 13:20.37)  
Aki nem tudja miről is van szó, olvassa el ezt a filmkritikát a filmről: [link]


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2023-12-29 07:07128 hsz
KérdésekEntersp, 2016-12-31 10:252 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk