Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 02:45
Stone
- Film+, 03:05
Nyomodban a halál
- Mozi+, 03:25
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 03:30
Párcserés játszma
- HBO3, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Fűrész X. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Empire (2023-12-19 10:05.28) aaaaa
A régi fűrészeket nem láttam, majd pótolom de ez azok nélkül is élvezhető film volt meg hát nagyjából ismerem a sztorit. Jó film lett bár néhol kicsit logikátlan vagy nem életszerű de egynek bőven jó volt.


18. Arash (2023-12-07 09:21.53) aaaaa
Egész jó. Kellemes csalódás az utóbbi két rész óta



17. Krisz361 (2023-11-11 13:53.58) aaaaa
Tetszett. Most Kramer igazán főszerepben volt.
Azt kaptuk amit egy fűrész filmtől várni kell. Szépen föl lettek vezetve a játékosok. A csabdák hozzák a kellő brutalitást a Spirál spin offot simán veri.


16. Vescod (2023-11-09 08:40.17) aaaaa - (válasz Bertó!!! 15. hozzászólására)
Ja, tök életszerű az időzítés :D


15. Bertó!!! (2023-11-09 08:31.44)   - (válasz Vescod 14. hozzászólására)
Spoiler

Amikor a kiscsávó megjelenik focizni hajnalban, akkor már a fejemet fogtam...


14. Vescod (2023-11-09 06:54.45) aaaaa
Fura mód nekem ez a karakterközpontú stílusváltás bejött, talán az első olyan fűrész film, amiben tényleg látjuk a megbüntetendő karakterek részletes előtörténetét. Ami furcsa, hogy itt a totális ellenszenv kiváltása volt vele a cél, ami maradéktalanul sikerült. Ilyen undorító féreg bandát amelyik komolyan rászolgált a csapdákra idáig nem prezentált a széria. Viszont ezzel kilövik a szimpatizálható karaktereket, mert azzal, hogy a nyúzott haldokló Jigsaw ezúttal tényleg gonoszokat szadiz még nem teszi a karakterét sajnálhatóvá és a korábbi/későbbi tetteit igazolhatóvá…Az ellentmondásosnak tartott bepalizása nekem belefért, egy jó emberismerőben is az élni akarás elhomályosíthatja a józan észt. A gondok szerintem a csapdás résszel kezdődnek. Valahogy nem érződik rajtuk a folytonosság, egy két csapda közt simán van idő percekig moralizálni+ leegyszerűsítettebbek mint a korai részekben, bár valóigaz némelyik iszonyat véres és akadnak jó ötletek is de az ilyen

[spoiler]

kanalazd ki az agyad' és vágd le tőből a lábad' féle feladatoknál összetettebb megoldások voltak anno.Vicces, hogy utóbbit egy huszadrangú segítő kapja míg a terv szülőanyjának meg csak egy elgázosított szobára futja, amit megúszik néhány keléssel …Nyilván egy esetleges folytatás megágyazására kellett túlélnie a karakternek de azért, hogy pont a legg*cibbnek jut a leglightosabb.. A Kissrác Vs. Jigsaw a csapdában jó ötlet volt, talán ott éreztem valami feszültséget, bár a gyermekbarátnak beállított Jigsaw szintén érdekes annak fényében , hogy Matthews fiát mindenféle erkölcsi aggályok nélkül tartotta fogva.. de oké, ott a cél szentesítette az eszközt, az itteni körülmények mások voltak..


[/spoiler] vége

Az utóbbi pár etapot szerintem simán veri, már csak az ambiciózusabb első fele miatt is, viszont maga a lényegi rész még a tényleg véres volta ellenére is erőtlen, feszültségmentes… De jah, a Spirállal ellentétben ez legalább fűrész film, meg a színészi alakítások is azért helyükön voltak. 6/10


13. Bertó!!! (2023-11-07 16:16.14)  
Valóban jobbra sikerült, mint az előzőek, de mennyenek már a picsába, hogy Kramerből egy moralizáló hőst csináltak.
Egy pszichopata öregnek kellene szorítani, a még rohadékabb csalókkal szemben...
A kurva anyá....


12. Evile-Elvis- (2023-10-23 08:14.18)   - (válasz TrollH 11. hozzászólására)
Még jó, hogy kiírtad a SPOILER-t! Mivel lelőtted a poént, és ki olvassa eme lényeget, már meg sem nézné a filmet:)


11. TrollH (2023-10-23 02:39.19) aaaaa - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
Én valószínűleg ebbe a kategóriába tartozom, de

SPOILER

Ez egy szar... Nem szabadna már erőltetni ha ennyire nem megy.


10. Emylio (2023-10-21 11:01.08) aaaaa
Nálam ez a jobb részek közé tartozik.


9. Semprini (2023-10-08 19:01.51) aaaaa - (válasz Miss Angel 8. hozzászólására)
Igazad van, mindenki annyi csillagot ad a filmekre, amennyit nem szégyell. Abban is készséggel igazat adok, hogy a horror műfaja rendkívül felhígult és nem is csak mostanában. Rengeteg közepes és rossz filmen át kell verekednie magát az embernek, hogy találjon egy-egy jót, és ha végre talál, azt értékelni kell. Ezért is adtam a Fűrész első részeire 4 csillagot és nem hármat vagy kettőt, mint a horrorok nagy többségére. :)

Viszont az is igaz, hogy a Fűrész 4. utáni részei nem mérhetők a korábbiakhoz, óriási szakadék van köztük (és ez csillagokkal is kifejezhető az 5-ös skálán is). Persze, a csapdák furmányosak, viszont a sztori annyira agyon van tekerve, hogy talán már maguk az írók se tudják követni, hogy ki kicsoda.
Most végre készült egy olyan rész, ami a gyengébb epizódokat felülmúlja, ennek ha úgy vesszük, akár örülni is lehet, de ettől még a Fűrész első 7 része nem egy színvonal. Ezt azért nem árt észrevenni... :)


8. Miss Angel (2023-10-08 18:52.00) aaaaa - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
elfogutlság? nem jellemző rám.Mindenki másképp látja -ha azt nézem,hogy a műfajon belül mennyi a "gagyi"alkotás,akkor simán megadhatom a Fűrész filmekre az öt csillagot.


7. Johnny Saiper (2023-10-08 16:58.12) aaaaa - (válasz Vincenzo 4. hozzászólására)
Nem tudom konkrétan melyikre gondolsz, de legyen akkor így.


6. Semprini (2023-10-08 15:06.12) aaaaa - (válasz Miss Angel 5. hozzászólására)
Rettenetesen elfogult rajongás kell ahhoz, hogy valaki az első 7 részt egy kalap alá vegye (pláne, hogy mind 5 csillag??) Az első 3 teljesen oké volt, ha nálam nem is 5, de 4 csillagot megértek, viszont a 4. résztől kezdve egy elég meredek zuhanás volt színvonalban, érzékelhető, hogy egyre jobban elgurult a készítők gyógyszere, a 9. pedig nem szimplán a legrosszabb rész volt, hanem NEM VOLT Fűrész film (még a címében sem).
Ez a X. rész most nem hozta ugyan az első 3 rész szintjét, de az 5.-6.-7.-től simán jobb volt, bár ez azért nem egy nagy durranás önmagában. Tehát végülis igaz, hogy jó ideje ez az első viszonyag tűrhető folytatás, ezért egy nem túl erős közepest megér. :)


5. Miss Angel (2023-10-08 14:50.53) aaaaa
Tetszett,hozta azt ,amit az első 7 rész /a 8. már nem volt az igazi,a 9. egyenesen szörnyű/, jó volt a két főszereplőt újra látni :) Smith nem megcsúnyult,egyszerűen csak megöregedett,pont úgy,mint T.Bell.
Megadtam az öt csillagot,ugyanúgy,mint az eddigiekre ;)


4. Vincenzo (2023-10-07 21:34.37)   - (válasz Johnny Saiper 2. hozzászólására)
Hosszú idő után a legértelmesebb hozzászólásod, ami nem provokatív.


3. Semprini (2023-10-07 10:09.45) aaaaa
Számomra az a legmeglepőbb, hogy "még CSAK" a tizedik résznél tartunk. Ahogy belekezdtek, készülhetett volna duplaennyi is. 2004 és 2010 közt elkészült 7 rész, azaz minden évben kijött egy új, aztán 6 évre jegelték a szériát és csak 2017-ben jött az újabb folytatás, a 2021-es Spirál: Fűrész hagyatéka című nézhetetlen förmedvény pedig semmilyen szempontból nem érdemli meg, hogy Fűrész-filmnek tekintsük. Egyszerűen bűn volt elkészíteni, a legfőbb bűn pedig Chris Rockot felkérni a főszerepre. Azt gondoltam, ezzel végképp reszeltek a sorozatnak, ennyi volt. De hát nem is lenne Hollywood az, ami, ha megálltak volna 9 résznél, ráadásul úgy, hogy a 9.-es a vitathatatlan mélypontot képviselte.
Megérkezett tehát a tizedik rész, melyről több vélemény is azt írja, hogy hosszú idő óta ez az első viszonylag nézhető Fűrész-film. Ezzel azért nem sokat mondtunk, ez önmagában még nem dicséret, csak egy kijelentés, amivel akár még egyet is lehet érteni. A nagy kérdés, hogy függetlenül a nézhetetlenül pocsék 9-es résztől vajon sikerült-e úgy folytatni a szériát, hogy méltó legyen legalább a 3.-4. rész 'színvonalához', azaz felülmúlja-e az azóta készült epizódokat?
Az biztos, hogy aberráltságban, szadizmusban, gore-ban ez az egyik legdurvább rész, ezt nem lehet elvitatni tőle. A hosszú és meglehetősen unalmas felvezető után nem finomkodik a film, hanem valósággal tobzódik a kegyetlenkedésben. Aki emiatt nézi, az a film második felével bizonyára elégedett lehet. Aki viszont az első rész thriller-szerűségét, csavarosságát, "hűha"-élményét várná el, annak ez is csak egy rész lesz a sokból, egy amolyan "átlagos" gore-fesztivál, egy szélsőségesen beteg és aberrált, vérben tocsogó "torture-porn". De hát lehet-e mást várni egy tizedik Fűrész-filmtől?
Becsületükre legyen mondva, a készítők is belátták, mekkora bakot lőttek a Chris Rock-féle 9. résszel, annyira azért nem, hogy azt nyíltan kitudják a kánonból, és ezt nevezzék el az "igazi" 9-esnek, de annyira igen, hogy visszatértek a Jigsaw-sztorihoz, azaz Tobin Bell karakteréhez, mi több, itt tényleg ő az abszolút főszereplő, nem csak a háttérben megbúvó titokzatos főgonosz, hanem végig ott van és szemtől szemben szadizza áldozatait. Azazhogy szadiztatja őket saját magukkal. A csapdákból gyakorlatilag lehetetlen megmenekülni, itt olyan dolgokra kényszeríti őket, amiket nem igazán lehet túlélni.
A régi szereplők közül Tobin Bell mellett visszatér Shawnee Smith is, akin ugyancsak nyomot hagytak az eltelt évek. Míg Bell már a legelső részben is egy rozzant, vén öregember benyomását keltette, tehát nem sokat változott 19 év alatt, addig Smith rettentően megöregedett és megcsúnyult, először azt hittem, másik színésznő játssza, de nem, ez tényleg ő. A baj csak az, hogy ez a rész valahol az első és második rész közt helyezkdeik el az idővonalon, tehát Amandának ténylegesen sokkal fiatalabbnak kéne kinéznie. De hát így jártunk, ez van.
Mint film, közepestől ez sem érdemel többet a szememben, de a nézhetetlen 9-estől fényévekkel jobban megérdemli a Fűrész címet. Pontosabban EZ megérdemi, azt pedig felejtsük el örökre. Mintha meg se történt volna.
5,5/10



2. Johnny Saiper (2023-10-03 23:55.13) aaaaa
Hosszú idő óta a legjobb Fűrész-film.


1. Vescod (2023-09-29 21:24.37) aaaaa
[link]

Lol :D



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2023-12-19 10:0519 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk