Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Semprini adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 3889 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 181 aaaaa, 1133 aaaaa, 1659 aaaaa, 772 aaaaa, 144 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Az első ómen aaaaaSzellemirtók - A borzongás birodalma aaaaaEszeveszett küldetés aaaaa
Madame Web aaaaaZuhanás aaaaaSzeplőtlen aaaaa
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom aaaaaA kukkolók aaaaaLelki ismeretek aaaaa
Danielle és a süvet aaaaaPofozóklub a gimiben aaaaaÚtmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz aaaaa
Gyilkos a múltból aaaaaKung Fury aaaaaTurbo Kid aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 2450 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 44 aaaaa, 586 aaaaa, 871 aaaaa, 625 aaaaa, 324 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Rebecca Hall aaaaaNell Tiger Free aaaaaCamilla Belle aaaaa
Ayo Edebiri aaaaaDagmara Dominiczyk aaaaaHermányi Mariann aaaaa
Havana Rose Liu aaaaaMolly Gordon aaaaaTroy Leigh-Anne Johnson aaaaa
Rachel Sennott aaaaaKelcey Mawema aaaaaKiernan Shipka aaaaa
Laurence Leboeuf aaaaaUzo Aduba aaaaaDascha Polanco aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 28204.
Utolsó hozzászólások:

Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények (2024-04-16 12:56.32)
Nem túl vicces, de viszonylag pörgős és szerethető folytatás

Idén 40 éves az első Szellemirtók-film, ennek örömére megkaptuk a 2021-es Örökség folytatását, melyben természetesen a Spengler-família kalandozásait láthatjuk, a korábbi epizódban megismert mellékszereplőkkel kiegészülve és persze a régi filmek szellemirtói is visszatérnek, méghozzá a korábbinál jóval hangsúlyosabb szerepekben.
Sajnos azonban a film humorfaktora meglehetősen alacsonyra lett tekerve. Ha vannak is poénok, azok zöme inkább kínos és elnéző mosolygásra késztet, én egyszer sem tudtam rajtuk nevetni. Persze ez csak egy vélemény, másnak meg nyilván más a vicces.
A szereplőgárda teszi a dolgát, de mivel a párbeszédek sokszor elég döcögősre sikerültek, nehéz dolguk van. Néha bizony leül a film, de amikor pörög, akkor nagyon pörög. A karakterek pedig ha nem is viccesek, de legalább szerethetőek. Elsőként most is Mclenna Grace-t kell említenem, aki ezúttal is fölényesen lopja el a show-t, bár a gyerekkori cukiság lassan kezd eltűnni belőle, de még mindig elég aranyos karakter. Paul Rudd hozza, amit szokott, de az ő karakterével látványosan nem tudtak mit kezdeni. Bill Murray és Dan Aykroyd sokkal többet van jelen, mint az előző filmben, de ezzel arányban nem sokkal viccesebbek. Finn Wolfhard, Celeste O'Connor, Carrie Coon vagy a Podcast-ot alakító Logan Kim jók lennének, csak sajnos a párbeszédeik nekik sincsenek a topon, úgy en bloc lehetne az egész sokkal de sokkal viccesebb. De hangsúlyozom, nem a színészeken múlott, ők megteszik amit tudnak, csak hát a forgatókönyv gyengéit nem tudják feljavítani.
A sztori egynek oké, persze vannak logikai bakik, de egy ilyen filmen ez szinte már megszokott. Ezúttal ismét New York-ban járunk, ami szintén erősíti a nosztalgiafaktort, amire igen nagymértékben építenek.
Látványban egy átlagos szintet hoz a film, a nyitó autósüldözős jelenet rögtön belecsap a közepébe, viszont a trükkök sokszor olyanok, mintha még mindig a 80-as évekbeli technikát használnák a szellemek megjelenítésére. Azt viszont el kell ismerni, hogy a főgonosz viszont elég ütős lett, akár még egy Hellboy-filmbe is el tudnám képzelni antagonistának. A finálét elég gyorsan lezavarják, a világméretű fenyegetés végül egy garázsban megoldódik, de ez legyen a legnagyobb baj.
Szóval vannak bőven hibái a filmnek, én egy kicsivel azért jobbat vártam, de nem tudok rá így se haragudni. Mindent összevetve egy erős-hármas gyenge négyes lenne, de felfelé kerekítek, végülis el lehet rajta szórakozni, akinek bejött az előző rész, az ezzel is nyugodtan tehet egy próbát, szerintem megéri. Remélem, a következő rész még jobb lesz majd...
7/10

Eszeveszett küldetés - Vélemények (2024-04-12 11:18.05)
Elég nagy tévedésben vagy. Francia vígjáték fronton jelenleg többféle stílus és jelleg megtalálható, és természetesen mindegyikben más főszereplők vannak. Ott van egyszer ez a Philippe Lacheau és Tarek Boudali-féle vonal, aztán a veterán Christian Clavier is előrukkol időközönként valami új filmmel, illetve Dany Boon-tól is jópár igényes vígjátékot láttam az utóbbi időben, ezek jó részét ő is rendezte. Illetve van még ott is a "feminista vonal", a kimondottan női főszerepolőkre építő francia vígjátékok, ezek közül az egyik (Micsoda nők) pont tegnap ment le a tévében, sajnos nem egy nagy eresztés.

Szeplőtlen (2024) - Vélemények (2024-04-03 23:02.07)
Sidney Sweeney állítólag már 10 évvel ezelőtt bejelentkezett a szerepért. Nos, a színésznő akkor volt 16-17 éves, a forgatókönyv pedig elmondása alapján akkor még teljesen más volt, mint most. Tehát ha a film akkor készült volna el, aligha ő játszaná a főszerepet és igazából nem is ez a film lenne, úgyhogy ezt inkább hagyjuk.
Viszont alighanem tényleg fontos lehetett számára a projekt, hiszen produceri teendőket is vállalt a főszerep eljátszása mellett. A filmet abszolút ő viszi a vállán, a többiek csak a körtést adják, zömmel ismeretlen, olasz színészek. Feltűnik egy rövid szerepben a Fehér lótusz-sorozat 2. évadából megismert Simona Tabasco is, és az általam eddig nem ismert Benedetta Porcaroli nevét is megjegyeztem, kifejezetten jó karakter volt, kár, hogy neki se volt túl nagy szerepe.
Sweeney viszont tényleg brillírozik, kifejezetten jól áll neki az apácafityula, és főleg a film második felében ad bele mindent, rajta tehát nem múlt semmi. A sztori elég kusza, zagyva, nem magyaráznak meg szinte semmit, jóval több a kérdés, mint a válasz, mintha így akarnának rejtélyesek maradni, de ez szerintem inkább forgatókönyvírói lustaság, hiba.
Láttunk már apácás horrorokat, nem is olyan régen, azoknál ez azért mindenképp jobban sikerült, kár, hogy a sztori kidolgozásába nem fektettek több energiát, mert kis odadigyeléssel sokkal jobb film is lehetett volna ebből, az alapanyag meglett volna hozzá. Sajnos gore tekintetében sem mertek elég messzire menni, van ugyan pár véres és gusztustalan jelenet, de ez bizony már 40 éve sem számított volna egy kemény horrornak.
Elég felemás tehát az eredmény, nem lett rossz, de azért erős hiányérzetem van, tényleg kicsit jobbra számítottam. Részemről egy nem túl erős közepest kap, egyszer meg lehet nézni, de nem kell sokat várni tőle.
5,5/10

Semprini összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk