Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 17:45
Az öldöklés istene
- Filmbox Premium, 18:40
Életrevalók
- Prime, 18:40
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 19:00
A tűzben edzett férfi
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az erdő kapitánya - Vélemények
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Micimackó: Vér és méz aaaaa
Zomborácz Virág aaaaa

 

Fórum - Hologram a királynak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Mclane 2 (2023-03-30 18:08.57)  
Én napokkal ezelőtt láttam a filmet úgy hogy előtte olvastam az alapkönyvet is: [link] amiből ki indult a film, és alapjában véve eléggé egyszerű regény volt egy olyan emberről akinek mindene meg volt stabil talaj volt a lába alatt, de idővel minden kicsúszott alóla család pénz és a további nagy karrier lehetősége is elég rendesen. Minden egybevéve könnyen vihető regény volt és tudott működni, aztán jött a film is és nagyobb szinten visszaadták ugyan azt az egyszerűbb érthetőbb vonalvezetést amit a regény is adott, itt ott kicsit variáltak a dolgokkal néhol de nem annyira teljesen és így nagyrészt a könyv stílusát kaptuk vissza a filmből is, aminek örültem személy szerint eléggé rendesen. És mindent egybevéve nekem kellemes csalódás volt nem tökéletes teljesen meg talán kicsit olyan amilyen néhol, de nagyrészt elműködött adta amit akart hogy miként is próbál valaki visszatalálni a korábbi sikeres jellegéhez, és mivoltához amit valaha kézben tartott de elveszítette úgy hogy nem bánom a rászánt időt, érdekes történet volt és tetszett végig mind a 2 formában könyvben is és filmben is egyformán.


5. Langelus (2020-10-04 09:38.45) aaaaa
Kíváncsi leszek, vajon a jemeniekről vagy a palesztinokról mikor készít a pedosátán Hollywood ilyen "elit" sztárszínésszel fémjelzett produkciót.



4. Delpiero (2018-12-25 15:07.53) aaaaa
Tom Tykwertől ez picit kevés, különösen a film első fele.
Az utolsó fél órára szépen magára talál a történet, de addigra mi kicsit már ellaposodunk, de legalább a vége rendben van.


3. Daniella001 (2018-12-17 08:35.49) aaaaa
Tény, hogy nem rágtam le a körmömet izgalmamban, de ettől függetlenül nekem tetszett a film. Volt mondanivalója, szépen bemutatta Szaúd-Arábiát és a humor sem hiányzott belőle.


2. Kék kereszt (2017-01-04 21:13.03) aaaaa
A hologram a királynak önismereti bolyongás a sivatagban,ami Dave Eggers bestsellere alapján készült.Nem olvastam így nem tudom mennyire könyvhű és mennyit változtattak rajta az alkotók.A film nem túl eseménydús,szépen lassan csordogál mint a szaudi kőolaj..Nélkülöz minden nemű izgalmat és fordulatot,nagy csattanó sem várható a végére..sőt,eléggé kiszámítható a végkifejlet,de azért jól elvoltam rajta.Kicsit Elveszett jelentés feelingje volt.
Bepillantást nyerhetünk Szaúd-Arábia csodás mindennapjaiba..ahol a gazdag ember egyik reggel egy vidámparkra gondol,a másik nap meg már ebéd előtt a hullámvasúton sikítozik..természetesen felfelé..A kis kalifa álmai..című mesekönyvben..olvashatunk erről és más érdekes történetekről bővebben..pontosan a Dubai fejezet előtt..A film valahol a humor és a dráma vékony határvonalán próbál egyensúlyozni a homokdűnék között..több kevesebb sikerrel.A társadalmi különbségek itt is jól kijönnek ami főleg a jópofa sofőr személyében elevenednek meg.Vannak benne jobb poénok,helyzetkomikumok és érezhető nééémi társadalomkritika és kisebb fricskák is,de csak szépen finoman adagolva,mert odaát a gondolattól is gyorsabban repkednek a levágott fejek..Az emberünk kálváriája,pokoljárása nem elég mély,hogy megérintsen minket,de ahoz elég,hogy működőképes legyen.A film utolsó szakaszában a romantikus szál behozása új lendületet adott a filmnek.Ez a lendület féltávnál kellett volna igazán.A csaj szemrevaló teremtés,főleg amikor fedetlen mellekkel pancsizik.
A filmet Tom Tykwer,a Lé meg a Lola rendezője készítette.Ő már korábban is dolgozott együtt a druszijával a Felhőatlaszon.Érezhetően jóval több volt ebben a sztoriban,mint amennyit kihozott belőle.Igazából Arábiai Tom Hanks az aki a "sérült" hátán vitte el az egész filmet.Mos is jól játszott.Nélküle még ennyire sem működött volna az egész.Bár a film így is megbukott,de ez mellékes..Ezek után kedvet kaptam a könyvhöz.


1. Langelus (2016-10-14 19:15.05) aaaaa
[link]

Úgy szerettem volna, ha jó filmnek nevezhetném, de egyszerűen nem elég tömör, fókuszált vagy fantáziadús.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2023-03-30 18:086 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk