Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20
Gilbert Grape
- AMC, 06:50
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 06:55
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 07:30
Elpuskázva
- RTL Három, 07:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kifacsart filmcímek - szójáték
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rejtélyek professzora aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Kék kereszt adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 3979 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 15 aaaaa, 1995 aaaaa, 1117 aaaaa, 445 aaaaa, 407 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Az átok aaaaaTükörálarc aaaaaSolomon Kane aaaaa
Pancserock aaaaaA rózsa vére aaaaaKull, a hódító aaaaa
Párbajhősök aaaaaAz elveszett Jézus-videó nyomában aaaaaA 13. harcos aaaaa
Éjféli leszámolás aaaaaTiltott dolog: Kinjite aaaaaSzörnyszakik aaaaa
Űrkamionosok aaaaaAz ifjú Sherlock Holmes és a félelem piramisa aaaaaA préda aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 1401.
Utolsó hozzászólások:

A balszerencse áradása (sorozat) - Vélemények (2020-04-17 22:02.47)
Memento mori..

Daniel Handler / Lemony Snicket - A balszerencse áradása című könyvsorozata 13 részt élt meg. Hazánkban elég foghíjasan jelent meg..

Anno, amikor még javában aktuális volt, már megpróbálkoztak az adoptálással. A 2004-es mozi kezdésnek az első 3 történetet turmixolta össze. A végeredmény Tim Burton zsenialitását megidéző, egyedi, sötét, gótikus látványvilágú, jó humorú, igazán szemtelen film lett, amiben Jim Carrey csak úgy lubickolt Olaf gróf szerepében.
Sajnos akármilyen jópofa és szórakoztató is volt, a folytatás hamvába holt ötlet volt csupán.. 

Sok sok évvel később jött a Netflix és a rajongók végre megkapták azt amire oly régóta vártak. Láthatták a Baudelaire árvák teljes történetét. 

Ez a sorozat olyan élményt nyújt, mintha egy temetésen hirtelen előtörne belőled a nevetés.. 

Már maga az intró is zseniális. Azonnal megvett kilóra. Ne is nézd, ne is nézd, ne is nézd..Fülbemászó..Rögtön a kezdésnél a Beatrice-nak címzett kedves és morbid mondatok..megalapozzák a hangulatot..

Bár kifejezetten nem egy darálós sorozat, de rendesen nézeti magát, így hamar felfaltam az egészet..Részről részre egyre jobban elmerülünk ebben a csodás világban és még többet akarunk látni belőle. Kapzsik leszünk és mohók akárcsak a gróf..Ahogy a könyvek okosan vannak megírva, úgy a sorozat részei is okosan vannak felépítve.

Ambiciózus vállalkozás volt a Netflixtől, hogy adoptálták a teljes regényfolyamot.Mind a 13 részt kellő hozzáértéssel nagy precizitással készítették el. Az utolsó részt leszámítva, minden történetre két epizódot szántak, hogy bőven legyen idő részletesen elénk tárni minden huncutságot. Itt nincs kapkodás, nincs rövidítés, sem pedig túlzsúfolás. Minden megy szépen a maga útján úgy ahogy kell. Jó látni, hogy a készítők tényleg tudják mit csinálnak.
 
A szövevényes, rejtélyekkel teli történet meglepő mód olykor valóban izgalmas tud lenni, még úgy is, hogy nyilvánvalóan a fináléra tartogatja a legnagyobb durranásait..Olykor bevisz minket az erdőbe..máskor meg a homályban hagy bennünket..miközben szépen halad a végzet felé..Minden rész egy kirakós darab a nagy egészhez..Egyes elemei néha meglepően merészek és zavarba ejtőek..főleg a halálesetek és azok körülményei..
Bár elvileg a gyerkőcök lennének a célcsoport, de igazából sosem nekik szólt elsősorban, hanem a nagyobbaknak és nem utolsó sorban a felnőtteknek..

Nem egy szitkom, hogy sírva neves, de a legváratlanabb pillanatokban azon kapod magad, hogy szélesen vigyorogsz..És vannak benne olyan abszurd jelenetek, hogy hirtelen le se tudod reagálni őket..és csak visítasz a röhögéstől..

Minden történet egy teljesen új abszurd helyszínt tár elénk és ezzel együtt egyre jobban tágul ez a fantasztikusan csodálatos és baljóslatú világ..Itt tényleg minden a helyén van. Nem találunk bennük semmi oda nem illőt. A kivitelezés részletgazdag és aprólékos. Minden részletre nagyon odafigyeltek. A látványvilágot annak a Bo Welch-nek köszönhetjük aki több kultikus Tim Burton filmben is dolgozott. Nem mellesleg 5 epizód rendezését is bevállalta.A játékidőnek és a látványnak hála, minden résznél megkapjuk a filmes élményt.

A 3 évad együtt alkot egy teljes egészet, így a magas színvonal kitart egészen a végéig.
Az 1. évad kezdése a film fényében biztonsági játéknak tűnhet, amiben van is valami, de hamar rájövünk, hogy itt minden úgy van, ahogy annak lennie kell..A direkt az önismétlés hibája felé zakatoló kicsi gőzös pont időben tér át a megfelelő vágányra..
A 2.évad tovább emeli a tétet és még sötétebb és gonoszabb..akárcsak a gróf rothadó lelke..Ez az évad tetszett a legjobban. A kórházas rész horrorhangulata nagyon adta. A Ragyogás egyik legikonikusabb jelenetének megidézésért jár a pacsi.A cirkuszi finálé meg a kedvencem. Madam Lulu hmmm..
Ahogy az árvák a gróffal közösen borítják lángba a világot..az egész sorozat egyik legerősebb jelenete..
Valahogy a 3. évad nem kezdődött olyan jól, mint ahogy a 2. évad véget ért..de aztán hamar beindultak az események. 
A befejezés pedig olyan amilyennek lennie kell..Több kérdés marad mind válasz..

Neil Patrick Harris érdekes választás volt Olaf gróf szerepére. Jim Carrey elég magasra tette a lécet, így nehezen bírtam elképzelni, hogy feltud nőni a feladathoz. NPH = Barney. Csinálhat ő bármit, bandázhat a törpökkel vagy bármi mást, ő mindig Barney marad..Ennyi..Így nem is fűztem hozzá túl sok reményt, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez az Olaf gróf egy teljesen más kávéház..
Amit Harris itt leművel a 3 évad alatt az valami zseniális..Olyan természetességgel hozza a karaktert és építi szépen lassan fel, mintha mindig is erre a szerepre készült vagy született volna..Bebizonyította milyen tehetséges és sokoldalú színész. Olyan jól játszotta ezt a rohadékot, hogy azonnal a szívembe zártam..NO1, nincs mese..Rég kedveltem meg ennyire egy sorozatos gonoszt. Mellette Jim Carrey grófja rendesen eltörpül..pedig..tudjuk, hogy ő is milyen jó volt..és mégis..
Ezek után Neil Patrick Harris = Olaf gróf..

A sorozat másik aduásza egyértelműen Patrick Warburton, aki jó szokásához híven, ezúttal is fapofával tolja végig az egészet. A sorozat egyik legnagyobb erőssége a narráció. Lemony Snicket-ként egy laza mozdulattal ledönti a 4. falat és az elmesélés egy új szintjét mutatja be nekünk. Végig dumálja a sorozatot és kéretlen leskelődőként..minden fontos helyszínen feltűnik az adott szituáció közben és után is, hogy kedvére állítsa meg a jeleneteket, hogy levonja a következtetéseket és próbáljon lebeszélni bennünket a folytatásról..
És teszi mindezt olyan rezzenéstelen arccal és fekete humorral, hogy csak na..Klasszikus Warburton..Zseniális a pali..

Mr.Poe karaktere meg hab a tortán..Ilyen képességekkel és hozzáértéssel nálunk simán lehetne miniszterelnök..Az árvák is rendben vannak. A babucika zabálnivaló kis cukorborsó. Érdemes odafigyelni, mert a legkisebb mellékszerepekben is sok ismerős arc tűnik fel, akik tovább fokozzák a hangulatot.

A sorozatot 6 Emmy díjra jelölték, de végül egyet sem húzott be..    

Remélem ez nem csak csepp lesz a tengerben, hanem jó példaként szolgál a jövőre nézve, mert sok hasonló könyvsorozat vár még az adoptálásra, melynek gondos otthona lehetne a Netflix. 

Karácsonyi ének (sorozat) - Vélemények (2020-01-04 22:09.32)
A halott fenyőfák énekét csak te hallod..

Charles Dickens téren és időn átívelő örökérvényű klasszikusából számtalan feldolgozás készült már az elmúlt bő 100 évben, de ilyen mint ez, még nem volt..Most nem csak arról van szó, hogy a kóros ötlettelenség közepette leporoltak egy régi sztorit, hogy a szeretet ünnepén újra lenyomják a torkunkon..Ezúttal egy jó nagy marék kreativitás is párosult a leporolás mellé. Scrooge megváltástörténete a mai napig fontos mondanivalóval bír, melyet a szeretet és a béke ünnepe tesz teljessé. Nos, ez most kicsit más..

A kezdőjelent a lehugyozott sírkővel..és az annak hatására történő "tudatra ébredés"..egy józanító pofonnal ér fel..mellyel a készítők lényegre törően tudatják a nézővel, hogy ez a Karácsonyi ének nem gyerekeknek való..Ez most nekünk, megkeseredett felnőtteknek készült..Dickens lidérces lázálmának amúgy se a fikások a célközönsége, csak az idő és a kor alakította úgy, hogy dalolászós matiné legyen belőle..

Az eredeti műtől való eltérés a legtöbb esetben gyalázkodásra ad okot..jogosan..mert a változtatások legtöbbször csak elvesznek a mű értékéből, ezúttal viszont a nagy nevű, hozzáértő személyek képesek voltak hozzá adni és újat mutatni úgy, hogy végig hűek maradtak Dickenns szellemiségéhez. Nagyon sok mindent megváltoztattak és újraértelmeztek, ami némi aggodalomra adhat okot, pl néhány szereplő színesebbé tétele..de mindenki nyugodjon le a picsába..A végeredmény jól sikerült. Eléggé darkosra vették a figurát, ami nagyon jól áll neki. Konkrétan harapni lehet benne a sötétséget..Végre kellő komolysággal nyúltak a történethez és megmutatták nekünk azt az ünnepi köntösbe bújtatott rémálmot..amire mindig is vágytunk..

Ez a sorozat konkrétan megöli a karácsonyt..Itt a szellemek jelentik a legkisebb gondot..Olyan múltbéli démonok szabadulnak ki..hogy öröm nézni.. 
 
Sötét, borongós, nyomasztó és fojtogató atmoszférája van ami az első pillanatban beszippant és el sem enged. Még a végén sem..Az egészben az a legjobb, hogy tudod mi fog történni, hisz jól ismered a sztorit, de még sem azt kapod amire számítasz, és ez a káoszba hajló kiszámíthatatlanság teszi különlegessé..
Fontos tényező a legváratlanabb időben felbukkanó fekete humor..ami minden alkalommal mosolyra húzta a szám és még pikánsabbá tette az élményt..

Mindig is kíváncsi voltam a történet mögötti misztikumra. Arra, hogy mi történik a kulisszák mögött..és hogy verték láncra Jacob Marleyt..Most ezt is megkaptam..és igencsak tetszett, ahogy a merészebb megközelítés is. Tökös egy sorozat annyi szent..
Az Ali babás rész kissé kibillentett a hangulatból..és kezdetben teljesen idegenül hatott és sehogy sem illett oda, de szépen felvezette az iskolás rettenetet..

Andy Serkins tökéletes választás volt a múlt karácsony szellemének. Minden feltűnésénél tiszteletet parancsoló a jelenléte. Néha lopta is a showt. Ahogy rezzenéstelen arccal égeti el Jacob Marley emlékeit..az ő szeme láttára..A hideg is kirázott..

Első ránézésre Guy Pearce főszerepe teljesen félrecastingolásról árulkodik, de hamar rácáfol erre. Meglepően jó volt. Kezdetben kicsit modorosnak és ripacsnak tűnhet, de aztán hamar bevisz a málnásba..A megszokottól merőben eltérő Scrooge az övé.Már a filozófiája is arra enged következtetni, hogy a morcosságon túl komolyabb bajok is vannak vele..A múltja sötétebb mint megannyi magányos karácsony éjszaka..

Eddig úgy tűnt, hogy Scrooge karaktere minden rákfenéjével együtt is képes előcsalogatni az emberből az együttérzés, megértés és az elfogadás apró szikráját, mely a fináléban lángra lobban. Nos, a történet előrehaladtával semmi ilyet nem éreztem..sőt..Ahogy szépen lassan, mélyrehatóan megismerjük a múltját, úgy tudatosul bennünk, hogy nem érdemli meg a megváltást..Konkrétan egy bizonyos idő elteltével és sok láncszem kovácsolásán túl..a szemünkben már nem csak egy gonosz, megkeseredett ember, hanem egy olyan mocskos rohadék, aki azt sem érdemli meg, hogy az élettelen testét betakarja az anyaföld..

A gyerekkori traumája, a négy fal közé zárt borzalom..és a mögötte rejlő tragédia..behozása nagyon merész ötlet volt, de még ezt is tudták űberelni Mary megszégyenítésével..ami a sorozat legerősebb pillanata..Scrooge tette és a mögötte rejlő gonoszság messze túltesz a karakter eddig ismert oldalán..

A sok szörnyűség fényében hiába kapja meg a 2.esélyt a megváltás személyében, a film végén mégsem költözik a szívükbe melegség és boldogság, mint a korábbi adaptációk esetében..Hiába kapjuk meg látszólag a megszokott befejezést azzal a bizonyos csavarral..Nem kapunk mást, csak egy happy end nélküli happy endet..ami után nem marad más, csak a tátongó üresség és sóvárgó szomorúság..És ez olyan..ez olyan..jó..

Ha idővel majd elkap a Karácsonyi ének láz, újra meglesem a 99-es filmet amit úgy imádok, hogy utána ezt a sorozatot is újranézem, mert szükségem van a karácsonyi sötétségre.. 

Az ember, aki megölte Don Quixote-t - Vélemények (2019-07-08 16:28.54)
Néha jobb ha az álom, álom marad..

Manapság kicsit abszurdnak tűnhet ez a 20 éve tartó nagy felhajtás egy látszólag kisebb kaliberű film esetén, főleg úgy, hogy bárhova néz az ember, azt látja, hogy mindenről, de tényleg mindenről filmet csinálnak és a legtöbbször a pénz se számít..de minden hihetetlensége ellenére ez egy true story..

A sok szenvedéssel és küzdelemmel teli időszakról egy dokumentumfilm is készült La Mancha elveszett lovagja címmel, mely részletesen és mélyrehatóan mutatja be Terry Gilliam pokoljárását..Érdemes meglesni.

Végül az Úr 2018. évében, megannyi kudarc, feladás és újrakezdés után, végre eljött az a pillanat, amiben szinte csak ő hitt. Elkészült a film, melyet az akarat diadala jellemez.

Terry Gilliam egy őrült zseni, akinek a makacssága, megszállottsága, kitartása és a szakmai elhivatottsága minden filmes számára megsüvegelendő és követendő példa. Mindent megtett azért, hogy valóra váltsa az álmát. Bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Ahogy a búsképű lovag, úgy ő is egy álomvilágban él és rég elfeledett eszméket kerget..de végül sikerült legyőznie az összes óriást..

Akarva és akaratlanul is olyan magasra tette a lécet, hogy az elvárások az eget nyaldosták..Mivel az utóbbi filmjeinek nem sikerült megidézniük fénykorát..így erre a megvalósult álomra nem pusztán egy újabb Terry Gilliam filmként tekintettünk, hanem a rendező nagy visszatérésére is. Ez a film hivatott megkoronázni az őrülten csodálatos életművét, mellyel elakarta nyerni a megváltást..és mellyel a mennybe ment volna..

Végül nem ment a mennybe..és csak részben nyerte el a megváltást..

Gonoszul úgy lehetne jellemezni a filmet, mint 20 év szenvedés + 2 óra ráadás..

Számomra borzalmas filmélmény volt..és hatalmas csalódás...Talán azért is, mert nagyon vártam. Túlságosan is..Pedig a filmjei mindig egy különleges és rémisztő utazásra invitálnak, aminek a végén, ha pár kivételtől eltekintve, mindig teljesen elégedetten és átszellemülve térek vissza..Minden alkalommal ad egy nagy +t ami hosszú idő után is érződik..Itt ilyenről most szó sincs..

Hiába adta bele a szívét és a lelkét, hogy megvalósítsa álomprojektét, a végeredmény kiábrándítóra sikerült..Az a hatalmas tűz és szenvedély, mely az elmúlt 20 gyötrelmes évet jellemezte számára, egyáltalán nem jött át a kész filmből..Végig hiányérzetem volt..

Egy önismereti utazás, egy vallomás, egy tabló.. A film nem akar többet mutatni, csak többnek akar látszódni..Az elmerengős első óra még egészen kellemesnek mondható, de utána szépen fokozatosan magát falja fel..és az apró földre hulló darabok nem képesek újra összeállni és egy teljes egészet alkotni..
A történetvezetése és történetmesélése mindig zseniális, de ezúttal nagyon szájbarágós lett..Még a nyilvánvalót is megmagyarázza..Néhol konkrétan hülyének is néz minket ezáltal..Igen, ez róla szól..igen..

Leginkább az erőlködés és a megfelelési kényszer érződik..melyet nem csak a nézők igényeivel szemben, de legfőképpen saját magával szemben támasztott..A rendezői stílusjegyei vissza-vissza köszönnek, még ha ezúttal nem is ejtenek ámulatba..Kifejezetten untam és vártam, hogy vége legyen..És amikor végül eljött ez a pillanat, megkönnyebbülten sóhajtottam fel..

Adam Dumbo Driver gyenge Johnny Depp pótlék volt csupán..Előfordul, hogy amikor épp nem a hisztis Kylo Ren-en ként picsogja tele a messzi messzi galaxist..akkor még színészkedni is tud, ha kell, de itt kissé gyengének és oda nem illőnek éreztem. Jonathan Pryce viszont több mint remek volt.

Megnéztem volna az eredeti elképzelések alapján, a tervezett időben elkészülő filmet, mely biztosra vehetően 150% Terry Gilliam-et tartalmazott volna..

Örülök, hogy végül valóra váltotta az álmát, csak azt sajnálom, hogy a végeredmény ilyen felejthető lett..

Kék kereszt összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk