Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Majdnem házasok
- Film4, 12:20
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 12:35
A sellő és a Napkirály
- SuperTV2, 13:20
A végzet órája
- Filmbox Premium, 13:25
Dolittle
- RTL, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Muge aaaaa
Jennifer Carpenter aaaaa

 

Fórum - Red Tails - Különleges légiosztag - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Az utolso szamuráj (2014-10-16 10:22.30) aaaaa
A szép látvány,a politikai pozitívum és üzenet értékelhetősége-és pont emiatt a film olyan fokú kiherélése,hogy a néző takarja el néha a szemét.
És,nem csak azért,mert a németek naná!!hogy csak szemetek,mocskok sőt még fajgyűlölő kijelentéseket is tesznek,hát nem megérdemelték a halált???
Lucas ezt a filmet már több évtizeddel ezelőtt,1988 felé el akarta készíteni,ám akkor képtelen volt átvinni tervét az álomgyáron(Pedig a Star Wars ugye már megvolt az első trilógiával,képzelhetitek azt a farkasvermet odakint)Ami zavaró,1999-ben már készült egy TV film szintén Cuba Gooding Jr. aktív részvételével,ami bár nem ilyen látványos,de tiszteségesebb munka,értve ez alatt a motivációkat,a történelmet és nagyjából mindazt,amivel a Red Tails nem rendelkezik.
A 2012-es film ugyanis látvány tekintetében valóban első osztályú-még akkor is,ha bizonyos mozgásokat harci gépek nem tudtak volna megtenni,és emiatt persze többen -köztük az ehhez értők-fel is szólaltak.Persze,a művészet:)))??? nem egyenlő a filmmel,és lehet,elnézőbbnek kellene kicsit lenni,persze mikor a film elkezd hasonlítani az X-szárnyúak meg Tie vadászok csúcstalálkozójára,nehéz nem mérgesnek lenni.
Engem mégis jobban idegesített az a végtelenül kínos ,lehet jószándékú,de kretén elképzelés és megvalósítás,miszerint a fogolytáborból csak a fekete fiú önfeláldozása miatt keveredhetett ki valaki-és később a fekete pilóta csak úgy varázsütésre megjelenik..- az a sok üres szólam,ami ezeket a férfiakat a mennybe menesztette,és hogy a németek ugye már megint micsodák...hát,azok.Kétség kívüli negatívabb szerepük ha lehet így fogalmazni,a második világégésben,de adjuk már meg azt is nekik,hogy nem csak őrjöngő mészárosok,habzó szájú gyilkosok voltak köztük-és az álomgyár is tudta őket másként is ábrázolni,lásd Sas leszállt vagy a Híd túl messze van.
Mikor pedig a néző felesleges tömjénezést,túlzott mennybemenesztést lát,mikor valamit így túlerőltetnek,hülyén érzi magát a képernyő előtt,és pont a kierőszakolandó érzések ellentettjét kezdi el magán megfigyelni.A Red Tails szirupos,buta,manipulatív,emiatt hiteltelen és üres-még dacára annak is,hogy a filmben elhangzott számok amúgy igazak.
Szikárabb,keményebb rendezéssel lényegesen jobb mozi lehetett volna,hisz a technikai háttér vitán felül elsőosztályú-és ezért közepes.


23. Tjunior (2014-05-28 19:09.02) aaaaa
Ezt a filmet lehetett volna jól is csinálni. Mondjuk úgy hogy hitelesen bemutatják a valós történelmet.
Ehelyett kapunk egy végtelenül primitív filmet, ahol a feketék mind fasza gyerekek, a fehérek nagy része meg keresztbe tesz neki....és kb ennyi is a jellemük a szereplőknek fekete=fasza gyerek, fehér=rasszista.
Van még egy érdektelen szerelmi szál, meg egy még érdektelenebb fogolytábor szál.
A harci jelenetek inkább bohózatok, kb. annyira hitelesek mint a Csillagok háborújában csak itt kicserélték az X-szárnyúakat és a Tie vadászokat, kicserélték messerekre, mustangokra.
Szánalmas hulladék egy film.



22. Kirschakos (2013-03-06 21:48.58) aaaaa
Nagy kár, hogy itthon nem vetítették a mozik. Végre sikerült megnéznem. Én nem igazán kedvelem a II. Világháború idején játszódó filmeket, de mivel ez légi csatákról szólt, valamint a Lucasfilm műhelyéből került ki, ezért megnéztem. Lenyűgözően látványos volt. Hangulatilag is jól teljesített. Remek kis film :)


21. Geah (2012-09-02 17:39.48) aaaaa
szerintem nagyon jó kis film volt.kicsit hosszú de nem baj.vicc hogy még nem jelent megnálunk


20. Jan3sz (2012-07-25 19:45.03) aaaaa
Végigszenvedtem. Na, szerintem így nem kell háborús filmet csinálni. A légi csaták minden realitást mellőztek, azért mikor a végefelé lövöldözték a Me-262-eseket mint a legyeket... na akkor már átcsapott sci-fibe. A P-51es meg repült vígan a 30 mm-es ágyútalálatokkal. Ennyi pénzből már egy nagyon jó filmet is csinálhattak volna.


19. Don Levente (2012-07-19 11:43.45)  
Ez meg fog jeleni Magyarországon?


18. AlekSeJ (2012-06-11 12:11.02) aaaaa
Nem mondom, hogy ez életem legrosszabb háborús alkotása, de nem is lesz a polcomon, az tuti, tipikusan egyszer nézős repülősdiről van itt szó. Vannak benne hiteltelen ábrázolások, bár tény, annyira nem rágtam még magam bele a 2. világháborús légierő történetbe, de kétségeim vannak, hogy a fenébe ér utol egy p51-es 262 sugárhajtásút emelkedéskor. Az is igaz, hogy az akkori messerschmitt kiforratlan (?) technológia volt még, de gyorsaságban magasan verte az összes létező típust (ha nem, akkor javítsatok ki). Majdnem felrobban egy csatahajó, szétlőnek egy vonatot, ami jó pár tonna, de a pilótafülkéről pattannak le a harminc millis lövegek, légpuskával nagyobb lukat ütöttem volna a mellkasába némelyiknek. Aki jobban ért hozzá bizonyára sok hibát fedez fel, szőrszálhasogatóbb, mint én, de én csak szórakozni ültem le, hitelességeknek nem néztem utána, a valóság torz mivolta csak pár helyen ütötte meg jobban a szemem. A karakterekkel nem tudtam azonosulni, kibontatlan marad mindegyikük személyisége, talán az olasz luvnyát tudtam kicsit sajnálni a végén. Kicsit belecsöppentünk az afroamerikai katonák, pilóták világháborús szerepébe, az irántuk támasztott alulértékelt mivoltába, kevésnek éreztem ezt a ’se eleje, se vége” forgatókönyvet, de valahol meg nem, kaptam is, meg nem is. Egyszerűnek véli a film után az ember, hogy igen, ők megmutatták, de azért ők is emberek voltak, vesztettek pilótákat ott is. Megnéztem volna több csatát, mert látványra tetszett, de egyszerű volt, felejthető, alig szerethető. Egy közepest megér, egyszeri szórakozásnak elmegy.


17. Zolika-72 (2012-05-12 20:58.13) aaaaa
Azt tudni kell, hogy ez egy re-make, 1995-ben csinálták meg ennek az eredetijét több híres színésszel is (Cuba Gooding abban is játszott, L. Fishburne is), szerintem az sokkal jobban sikerült (imdb: 7,1). Ez egy kicsit összecsapottnak tűnt, szerencsésebb lett volna igénybe venni katonai (repülős) szakértőt, hogy a csaták valósághűbbek legyenek. Amúgy a látvánnyal nincs gond, hisz a 21. században vagyunk... A történet kissé zavaros, a jellemábrázolás kicsit B kategóriás filmhez méltó. Jóra értékeltem, mert háborúsfilm "fan" vagyok.


16. Törölt felhasználó (2012-05-11 16:21.52) aaaaa
Elég kevés repülős film szokott napvilágot látni mostanság, de azért akad néhány említésre méltó, a Flyboys és a Vörös Báró nálam valahol testvérfilmek a minőség/témaválasztás/hangulat alapján, a Red Tails azt kell mondjam, minden területen elmarad a két előd mögött, ugyanakkor mégis egész szórakoztató film.

Ez egy látványfilm, egyértelműen, nem kapunk túlzottan kidolgozott karaktereket, a szerelmi szál is lapos, de legalább nincs Pearl Harbourosan elnyújtva 1 órában, a történet főbb mozzanatai is kiszámíthatóak, de mégis megfelelő egy délutáni szórakozásra.

Cuba Jr.-t a férfibecsület óta nagyon csípem, de itt annyi szerepet kapott csupán, hogy a neve éppencsak ráférjen a stáblistára... A többi alak elég feledhető volt.

Szépek a repülős jelenetek, szépek a gépek, a realisztikára volt panasz, látom, nem vagyok szakértő, de egy-két dolog nekem is szúrta a szemem, nem baj, nem is ezért néztem meg a filmet.

A közepesnél jobb, de a másik két film mellé sehogy sem fér be, egy gyengécske négyes.


15. Álfrödulson (2012-05-09 19:25.40) aaaaa
No, két részletben sikerült megnéznem, annyira nem kötött le a dolog. Egyébként filmnézés közben bennem is felmerült, hogy esetleg fantasy-ba is be lehetne kategorizálni a dolgot.
Hogy miért? Mert tényleg alig van köze a valósághoz, azon kívül, hogy voltak ilyen repülők, meg valami második világháború, ami csak háttérként villan meg a filmben.
Ugyanakkor a néző megtanulhatja a filmből, hogy egy repülő teljes sebességgel képes szinte önmaga körül megpördülni (keresztben persze), miközben a benne ülő repülős vidáman nevetgél cseppet sem érintve őt az a bizonyos G erő. Sőt igazából az egész filmben, nincs semmi jele annak, hogy a fekete és vörös vakság zavarná őket az akció során, könnyed csevejeket folytatnak a leghúzósabb akció közben is.
Aztán azt is megtanulhatjuk, hogy gépágyúkkal fel lehet robbantani nem csak egy mozdonyt, de még egy _páncélozott_ rombolót is! Nem semmi! Én meg a rendező helyett is szégyelltem magam kicsit.
Aztán arról ne is beszéljünk, hogy normandiai partraszállásnál fele annyi német repülő sem szállt fel, mint amennyi abban a jelenetben egyszerre, egy helyen felbukkan.
Aztán minden egyes légi harcban, lezuhan egy(!) amerikai gép, miközben 8-10-et lelőnek az amcsik, és ez az arány akkor sem változik, amikor megjelennek a sugárhajtású német gépek, amik gyorsabbak, és erősebb fegyverekkel ellátottak. Ennek ellenére mondjuk, az utolsó jelenetben csak enyhe perforációt szenvedett el hősszerelmesünk, akit pár 30mm-es (!) lövedék trafált telibe.
A ,,drámai" jelenetektől meg ne is beszéljünk...


14. Nyenye28 (2012-05-07 15:24.34) aaaaa
Talán nem túlzás azt állítanom,hogy ez életem legrosszabb háborús filmje.A legnagyobb hibája,hogy abszolúte hiteltelen.Pedig egy háborús filmtől azért elvárna az ember némi realitást.Bárgyú monológok és soha meg nem történt röhejes légi csaták paródiája ez az alkotás!
A rendező: Anthony Hemingway gondolom azt hitte,hogy elég csak a látványra építeni...Hát tévedett mert ez a film baromi nagy bukta lesz.(ez már az imdb 5.8-as átlagból most is sejthető)
A Film műfaji behatárolása: Akció,Kaland Dráma.(Szerintem Fantasy-t is nyugodtan oda írhatták volna)


13. Az utolso szamuráj (2012-03-31 20:55.16) aaaaa
gondolom,pont ezen fájdalom miatt mondd ez a név többeknek sokat,E. Hartman...Rall....vagy az elsőből a Báró,nekem meg hirtelen nem sok amcsi ugrik be...


12. NS88 (2012-03-31 20:30.45)   - (válasz Álfrödulson 9. hozzászólására)
Teljesen korrekt amit írtál. Köztudott hogy a német, magyar és angol pilóták mennyire lovagiasak voltak, az amcsikról meg a ruszkikról ez nem igazán mondható el, előszeretettel lőtték le a gépükből kiugró pilótákat. De a történelmet a győztesek írják és ebben sosem lesz helye lovagias németnek csak felkent keresztes vitéz hős misosekövettünkelháborúsbűncselekményeket amcsiknak:(
ui.: Erich Hartmann: 352 légi győzelem:)


11. Johann Wind (2012-03-31 02:10.56)  
Ez egy nagyon tré film..........


10. Lucky13 (2012-03-21 22:45.24)  
A trailer alapján förmedvény öntömjénező amerikai maszlag kategória, bár tény, hogy látványos. Könyörgöm a 109- esekre honnan szedték ezeket a kamu festésmintákat? Semmi köze a valósághoz, mint ahogy a szinte helyben megforduló Mustangnak sem. Azt nem értem ha már a technikai háttér adott a profi megvalósításra, miért nem lehet a történelmi hűségre is figyelni legalább egy kicsit? Nálam ez a film a várólistán volt, de a trailer láttán biztos nem ülök be a moziba miatta. Ettől függetlenül mint könnyű kikapcsolódást nyújtó mozi biztos jó lesz, főleg azoknak akik nem ismerik az események történelmi hátterét.


9. Álfrödulson (2012-03-21 17:25.27) aaaaa
Trailer alapján ütős látvány tárulhat a nézők szeme elé, és akiket amúgy is érdekel a második világháború légi csatái vagy repülő, igen jó szórakozást nyújthat, de előre látom, hogy ez önajnározó film lesz az amerikaiak részéről, hogy ők mekkora ászok már, csak sajnos a tömör igazság az, hogy a német pilóták között voltak a legjobbak számszerűen is, a technikáról nem is beszélve. Jó lenne már, ha egyszer rájönnének arra is, hogy nem bűn bemutatni a német katonák helyállását is, ahogy pl az U-Boot filmmel sincs semmi gond.


8. XXX007 (2012-01-02 20:42.54) aaaaa
Leszámítva hogy utálom Cuba-t és nem azé me fekete de olyan vér szar filmjei vannak hogy annál még a Bartátok közt is ütősebb. Ennek azé adnék egy esélyt .


7. Dzsuppi (2011-12-14 16:14.16) aaaaa
Én már csak Cuba Gooding miatt is remélem, hogy jó film lesz. Jó lenne, ha visszakapaszkodna a mélyből.


6. Cantri (2011-11-27 18:10.56)  
Nem tűnik rossznak, habár ez az előítéletes dolog kicsit elcsépelten hangzik, remélhetőleg nem mennek át giccsbe. A látvány tuti rendben lesz, ez nem csak a képkockák alapján tűnik nyílvánvalónak, hanem mivel Lucas produkcióról van szó, így minden bizonnyal az ILM volt a háttérmunkálatokért felesős.


5. Lilgun (2011-11-26 12:08.58)  
A trailer megtekintése után egy nagyon látványos film előképe jelent meg bennem csak attól tartok hogy tele fogják nyomni a filmet unalmas, semmitmondó jelenetekkel. Nem zavar egy filmben ha nem akcióból áll az egész csak legyenek a párbeszédek jól kidolgozva. Lényeg a lényeg várós film.


4. Schott (2011-11-10 21:51.46)   - (válasz Jason13 3. hozzászólására)
De legalább nem volt kiírva a végén, hogy "imax" vagy "3d in theater". :)


3. Jason13 (2011-09-28 20:54.36)  
Trailer piszok látványos,de félek,ez egy újabb giccs-parádé lesz.Azért felkerült várólistámra.



2. HMáté33 (2011-09-28 20:23.04)   - (válasz Sötétszív 1. hozzászólására)
Az első mondatot azért gondold át mégegyszer...


1. Sötétszív (2011-09-28 07:44.01)  
George Lucas első olyan filmje, amely nem köthető sem a Star Wars, sem pedig az Indiana Jones filmekhez. Egy elsőfilmes rendezőnek adott esélyt Lucas, remélem, hogy jó lesz. Kíváncsian várom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2014-10-16 10:2224 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk