Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
A vílágítótorony őrei
- Filmbox Extra HD, 07:10
Nem beszélek zöldségeket
- Moziverzum, 07:10
A szív hídjai
- Viasat Film, 07:25
A cég
- Mozi+, 07:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Isteni szikra - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Csk1 (2017-08-10 16:25.11) aaaaa
Két magyar vonatkozás jutott eszembe a film kapcsán. a különleges bordázatú futtball cipő és az átlátszó beton.


10. Vmiso (2016-07-20 11:42.33)  
Pazar dráma.

Azt hiszem nem érte meg ez a 12 év, de az igazságérzete egyszerűen nem hagyta nyugodni.
Az élet más-más területein, de mindenkiben van ilyen, ami egy életen át elkísér, és bár jobb lenne elfelejteni sem sosem fog menni.

Kinnear hatalmasat alakít, nagyon nagy színész.



9. Angelsoul (2014-08-17 01:21.05) aaaaa
Tetszett. Szeretem az igazságharcosokat. Akik klisékre panaszkodnak a film kapcsán, reklamáljanak odafent, az élet ugyanis ennyire klisésen rohadt.


8. Yosihiro (2013-07-21 01:59.51) aaaaa
Sziasztok!
Tanulságos film. sajnos az életben van rá példám, hogy ez igen is megtörténhet és meg is történik. Az anyagi és pénz világunkban semmit nem lehet elképzelni csak a rosszat és ez az igazság. A film jól sikerült az szereplők alakítása is elérte a 4-es osztályzatot igazából az a "kis isteni szikra" hiányzott a filmből meg talán a zenei aláfestést hiányoltam.

Üdv Yosi


7. Queen's Cross (2010-12-23 20:48.45) aaaaa
Véletlenül kapcsoltam oda rá a tévében, de nem tudtam otthagyni. Az alapkoncepció nem egyedülálló, viszont a kivitelezés tényleg egészen életszerű. Ez a film is megerősített abban, hogy Greg Kinnear -bár eddig nem sok szerepben láttam-, bizony tehetséges színész. Kevésbé jó filmeket is képes élvezhetőbbé, érdekesebbé tenni, talán ez az alkotás is szegényebb lett volna nélküle.


6. Kisjon (2010-12-15 16:32.37) aaaaa
Egy kisember elkeseredett harca egy autóipari mamutvállalattal. Főhősünknek 12 évébe telik mire elismerik találmányát, közben a kitartó pereskedése miatt elveszíti feleségét, gyógykezelésre szorul, de nem adja fel és ahogy az egy amerikai filmben lenni kell győz az igazság. Nem az első ilyen film ami egy kisember harcáról szól és borítékolható, hogy nem is az utolsót láttuk, de ez a történet engem teljesen lenyűgözött. Egy mozdulat amikor beülünk az autóba, csepergős időben szinte rutinból kapcsoljuk a törlőlapátot és állítjuk szakaszos üzemmódba és nem is gondolunk rá, hogy ember egy évtizednyi pereskedése áll míg elismerik, hogy ez bizony a te gondolatod, munkád volt. Greg Kinnear remek színész, most is a maximálisat nyújtja. A mellékszereplők szinte jelentéktelenek a játéka mellett. Marc Abraham rendező tökéletesen megkomponált dialógusokkal dolgozik, semmi felesleges melléduma nincs a filmben és főszereplőjét mindenféle giccs nélkül mutatja be. Nem lesz hős a film végére sem belőle, egyszerűen egy győztes ember aki le tudja győzni a világ egyik legnagyobb cégét mindezt pedig mindenféle jogi segítség nélkül. Tökéletes szórakozást nyújtott az egész film, minden héten készülhetne egy ilyen mozi.


5. Sötétszív (2009-10-25 00:56.43) aaaaa
Szerintem egy átlagos film egy kisemberről, akit átvernek, és ezért bepereli a világ egyik legnagyobb autógyárát, de azért sok mindent el is veszít közben. Nos, sok ilyen filmet láttunk már. Ésd túl sok újdonsággal nem szolgál ez sem sajnos, ugyanazokat a kliséket vonultatja fel, mint a hozzá hasonló filmek. Bár a színészek egészen jók benne, Greg Kinnear zseniális Robert Kearns szerepében. Mintha csak rászabták volna a szerepet. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy ez egy igaz történet, de ez sem menti meg a filmet a középszertől.


4. Kmacko (2009-10-05 11:14.16) aaaaa
Minden eredetiséget mellőző, (már csak a témája miatt is)de jól sikerült film,megható befejezéssel.


3. Darienlelo (2009-08-12 09:37.31) aaaaa
Hasonlóan hozzátok, én is szeretem az ilyen filmeket. Ez jó film.



2. Nyenye28 (2009-08-08 21:46.31) aaaaa
Egyszerűen nem lehet nem élvezni az ilyen típusú filmeket(főleg ha igaz alapjai vannak).Legnagyobb kedvencem Utolsó Szamuráj hozzászólásában említett Erin Brockovich cimű film Julia Roberts főszereplésével!
Legalább 1000-et megtudnék nézni az ilyen filmekből.
Ami viszont nem nagyon értek a filmmel kapcsolatban,hogy amikor a Ford visszatáncolt miért nem "fenyegette" meg a Ford vezetőit azzal,hogy ha nem hozzák nyilvánosára,hogy ez az ő találmánya akkor szépen elmegy más autógyártó cégekhez is mert a szabadalom már akkor az övé volt.Nem beszélve arról,hogy a Fordnak is igen erős konkurencia lett volna ha egy másik márkán előbb kijön ez a fajta ablaktörlő és nem csak a Ford tudhatta volna magáénak ezt a fajta újítást.


1. Az utolso szamuráj (2009-08-06 16:19.24) aaaaa
Amerikai mozik közül van egy olyan tipusú,amúgy igen jószándékú darabok összesége,ahol szimpatikus kisemberek szállnak szembe valami hatalmassal,mammutcéggel,óriáskonszernnel,fegyver-dohány-gyógysze rlobbival,ilyen film adott Julia Roberts kezébe Oscart,Grisham vesszőparipái és lelkesebben utáljuk bennük az ügyvédeket,mint az áremeléseket hetente.Szimpátiánk eleve eldöntött és azon oldalon,ahová mi is tartozunk,bár illik a filmmel kritikailag megjegyezni,semmiben nem tér el a többi,ilyen témájú alkotástól,mégcsak dramaturgiáját tekintve se.
Van egy férfi,akinek felesége minden második peteérésnél megtermékenyült,szép nagy alom kölök, amúgy átlag amcsik persze az értelmesebb formából.A férfi feltalálja az ablaktörlők új generációját-manapság anyira természetes , ki gondolná hogy régen ez problémát jelentett gépkocsikban?-amit a Ford lenyúl.Ő nem adja fel,12 év allatt sokminden történik vele de győz az igazság, a készítők javára irandó,minden pátosz,giccs nélkül,a tények figyelembevételével.
Bob Kearns története ugyanis valós alapokon nyugszik és valahogy jó volt végignézni,mert nem emelték az urat pajzsokra,azt is bemutatták,saját büszkesége ,igazságkeresése hogy eltávolította családjától,az a 12 év sokmindent elrabolt életéből.Ám mégis,én tiszteletet éreztem iránta:egy férfi volt,aki hit valamiben,nem hátrált,nem fogadta el a felajánlott 30 millió dollárt sem-ma is gigászi összeg nemhogy akkor!-voltak elvei,becsülete és volt bátorsága.Talán vannak,akik ostobának gondolják,és igen,máshonnan nézve megérte a dolog vajh?....de az emberek kívülről itélkeznek, ha meg benne vannak többségük csak hápog és toporog tehetetlenül.A film a küzdelem krónikáján túl ezt a dilemát is feladja nézőinek,feleletet hál isten egyértelműt nem gyárt.
"Ebben az országban bankjegyekkel mérik az igazságot" hangzik el egy ügyvéd szájából,azon gondolkodtam,hol nem.A Greg Kinnear-ez a szimpatikus színész ismét remekel-karrakterének harca talán pont ezért méltó a figyelemre,mert emberi hibái mellett épp a pénz volt az,ami szemlátomást annyira nem volt fontos számára,magasabb-és esetleg megmosolyogtató-értékek vezették.Szeretném felhívni a figyelmet jónéhány dialógus tökéletes voltára,a bírósági összecsapás izgalmas és néha vicces pillanataira-mikor önmagát képviselve saját magát kérdezi és válaszol rá,hatalmas-és a múlt remek felidézésére,igen jól sikerült.
Nem fontos film,nem alapkő:de valahogy jó nézni az ilyesmit,egy kicsit visszaadja az emberi méltóság,akarat mostanság leforgácsolt érzetét,meg az igazságba vetett hít kisemberek felé kacsingató voltát.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsk1, 2017-08-10 16:2511 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk