Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Életrevalók
- SuperTV2, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:10
A harag tüze
- Paramount Network, 23:20
Gyilkos a galériában
- HBO, 23:55
Godsend - A Teremtés klinikája
- Film4, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Pókok (2023) - Vélemények
2022-es választás
Oliver Masucci - Vélemények
Nézd, ki van itt - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Maga a pokol aaaaa
Brandon Roberts aaaaa

 

Fórum - Che - Az argentin - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
85. Brundle (2017-12-26 10:20.50)  
Én ma délelőtt láttam a filmet nem volt rossz, idővel bontakozott ki és ez még csak a történet első fele de tetszett eléggé, talán amiatt mert kedvelem ezeket a valamennyire lassabb filmeket amik nem pörögnek mindenáron mint a megkergült villanyóra. Szóval érdekes film volt ez ugye már a kezdő forradalmárra fókuszál, nem az ifjú álmodozóra akit az egy motoros naplója című történetben mutattak be, aki bebarangolta Dél-Amerikát keresztül kasul mielőtt egy szinttel tovább lépett volna és tettek mezejére lépett. Szóval nekem nem volt gondom a filmmel, ma délután jön a 2. fele a történetnek remélem az is jó lesz épp úgy mint ez volt.


84. Oliwaw (2017-02-04 13:19.50)   - (válasz Roszner 81. hozzászólására)
Tetszenek az ilyen 1 bites emberek (könnyű velük az élet)
(egyébkén még a tömeggyilkosság is üdvözölhető, sőt ödvözíthető (mert keresztények vogymuk) a nagy-nagy jó érdekében (pl. a 2 atombomba)



83. Chris Co (2017-02-04 11:00.05)  
És még : ami eszembe jutott, számomra a legszembetűnőbb, hogy ha nyilvános vitáról van szó, hirtelenjében még a legradikálisabb, legszélsőségesebb nézeteket vallók is rögtön toleránsakká, elfogadókká válnak az által, hogy ejnye, fogadjuk már el a másik véleményét is (persze legtöbbször abban az esetben, amikor az illető kinyilatkoztatja a sajátját, de azért vitázik egy bizonyos pontig, majd valamely oknál fogva már liberálisan elfogadásra buzdít).:)


82. Chris Co (2017-02-04 10:39.40)   - (válasz Roszner 81. hozzászólására)
Akkor a "falhoz" :
Ha látod "a szarvat és a patát" is (sztem csak egy oldalról, elfogult szűrőn keresztül), miért nyugodsz bele (pedig te voltál más topikban a büszke lázadó, aki a múlt rendszerben is annyira ellenálló volt, hogy nem vették volna fel a KISZ-be:)) és miért nem cáfolsz rá pl. arra, amit én is írtam, mint Pinochet és a vele szembeni magasztalásod általam vélt ellentmondásaira.
Arra érdekes mód mindenkinek van ideje, hogy kijelentse az "igazát". Arra viszont nem futja már (a szegény dolgozó népnek), hogy másokéit is megismerje, akár csak egy fórumos vita során.

Írtam, miért emlékszem rájuk (nem ellenségeskedések végett veled ellentétben - mint direkt, "kísértésből" - nem miattad, mert számomra közel sem vagy annyira fontos, mint pl. a Másfél Millió Lépés sorozat, vagy Rajnai tévéjátékai és a többi olyan dolog, mely számomra figyelmet, vagy netalántán értéket jelent).

A leglesújtóbb ebben az, amiről te írtál, hogy valakik csak a saját igazuk ismerik el és nem kíváncsiak másokéra...


81. Roszner (2017-02-03 15:41.21)  
Gratulálok, amiért végig silabizáltad a hozzászólásaimat, csak hogy fogást keressél rajtam. Én nem fogom követni az erőlködésed, bár először abba a kísértésbe estem. Belelapoztam a Donald Trump témába, (utolsó két oldal) és olvasva csörtédet Cthulhu6-tal, úgy döntöttem: köszönöm, de ilyen emberrel nem fogok meddő vitát folytatni, csak elbeszélnénk egymás mellett, arra nekem se kedvem se időm. Nagyon emlékeztetsz arra a típusra, aki csak a maga igazát ismeri el. A kommunistákhoz és a kommunizmushoz való hozzáállásom sem fog változni. Van akit Che a ma divatos pólókon szereplő "angyali" pofija el tud varázsolni - én látom a szarvat és a patát is!
De te nyugodtan írogassál, (a falnak) ha kedved úgy tartja, látom időd van bőven.


80. Chris Co (2017-02-02 13:32.18)   - (válasz Roszner 79. hozzászólására)
Miben is kellene, hogy magunkra ismerjünk? A célzás szimplán bunkó, ami nem összekeverendő azzal, hogy például te már másokat is leminősítettél amiatt, mert oltári nagy marhaságokat írtál és ezt többen is meg merték jegyezni más topikokban egyaránt.

"Che ettől még egy tömeggyilkos" - de Pinochet a te kommunistaellenes nézeteid miatt magasztalást érdemel (olvashattuk korábban és ehhez aztán tényleg csak gratulálni tudok). Te panaszkodtál arra, hogy jaj, téged a múlt mennyire érint, de ha például tízezrek életéről van szó (több, mint negyvenezer áldozat, amit ott hivatalosan is elismertek a "dicső" hatalomátvételt követően történtekkel) elintézed egy vállrándítással, mert azok az áldozatok kizárólag a kommunizmus kártékony embertípusai lehettek, akiket meggyilkoltak, eltüntettek.

Részemről senki felé nincs felmentés e tekintetben, legyen az bármely oldalhoz tartozó, azonban azt leszögezném, hogy kevésbé elfogultan kellene többet olvasni, megtudni, utánajárni az említett személyek történelmi, társadalmi körülményeiről, majd amit itt is megemlítettek egy hozzászólásban, a tettek mellett az indítékokat sem ártana alaposabban megvizsgálni. Még egyszer azért leírom, számomra nincs felmentés és megint egy hozzászólásra hivatkoznék, azaz, sokan nem azért haragszanak rá, mert, hanem : mert...

Érdekes, te utánad valaki mindig koslat. Emlékeim szerint nem csak nekem írtad ugyanezt. Attól, hogy valaki emlékszik arra, kitől mit olvasott, szerintem nem kellene, hogy üldözési mániád legyen (láttam, hogy írtál az Orion-hoz is, de csak azért, bizonyára, mert követtelek és még véletlenül sem amiatt, hogy a főoldalon feltűnt az ismerős cím...). Az is szembetűnő, ha valaki nem ért egyet egy vitában a hazaárulás vádjával, akkor ő már csak a múlt, amikor még "szimpatikus" volt (ide sem miattad néztem be, mert ha hiszed, ha nem, nem vagy az esetem:)). Sőt, gondolom még, hogy hazaáruló mindenki, aki nem hasonlóan vélekedik, mint Roszner. Én a keserűséget és a gyűlöletet érzem inkább annak ellenére is, hogy téged itt, fórumon a buta egyetemisták amúgy csak szórakoztatnak (azt is láttam, de majd írj listát, hová, mely fórumokba ne nézzek be:)).

Akármennyire is fáj az igazság, nemcsak a számodra ellenséges baloldal (nem a ballib, amit megint szeretsz, mert benne a van a szóban, hogy "bal" - különben a balkezeseket is csonkítani kellene:)) illetve "buta" latin-amerikaiak milliói, hanem még világszerte sokan tekintenek úgy Che személyére, mint a szegények pártfogoltjára (lásd, például a jobboldal számára talán legkedvesebb, revizionista keresztény egyházfőjét is.

És végezetül :

"Nemcsak szocialista vagyok, de enyhén baloldali is, tehát kommunista"
(A dalai láma)
Nem találom ki, de ő is hazaáruló volt, amikor elhagyta a szülőföldjét, ugye?:)

Tudom, Hitler és Pinochet is jót tett a gazdaságnak, Che is a szegényekért öletett meg sokakat azon forradalom után, mely a diktatúrát váltotta egy újabb diktatúrára, de akárhogy is nézzük, az író idézete elfogult (ide meg nagyon nem passzol), mert nem tesz különbséget egy rendszer és annak vezetői illetve azok közt, akik egy olyan ideológiában hittek, mely az ember és ember közti egyenlőséget tartották volna a humanizmus és a társadalom, a nemzet, nép alapvető pillérének.


79. Roszner (2017-02-01 10:11.40)  
Hát arról beszélhetnénk, hogy ki az aki gyűlölködik. Talán aki koslat mások után. (Három és fél év szünet után írok és te alig három óra elteltével már durcáskodsz is.)
Mindegy! Che ettől még egy tömeggyilkos kommunista őrült volt és marad. (Lásd 74.hsz.)


78. Chris Co (2017-01-31 20:19.33)   - (válasz Roszner 77. hozzászólására)
Menj, nézz bayer filmeket, gyűlölködj és örülj magadnak! :)


77. Roszner (2017-01-31 17:47.18)  
"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja."

Chris Co, Szencsike magatokra ismertek?
Különösen az utolsó mondat után.


76. Szencsike (2014-04-28 13:22.35) aaaaa - (válasz Roszner 74. hozzászólására)
Te olyan sötét vagy ehez a témához, mint a filmhez.Inkább maradnál csöndbe és a hülyeséget ne terjesszed!


75. Chris Co (2013-10-26 13:23.46)   - (válasz Roszner 74. hozzászólására)
"Nem láttam a filmet de erről a jómadárról elég sokat tudok" - Kurucinfót vagy a C.I.A.pontkom Che a tömeggyilkos, antikrisztus topikot olvastad? A kubai rakétaválságról is nagyon sokat tudsz (mint újszülött a kvantum mechanikáról). Nem láttad a filmet, de "habzó szájjal, őrjöngve" bizonygatod azt, amiről fingod sincs.:))


74. Roszner (2012-11-29 16:46.30)  
Nem láttam a filmet de erről a jómadárról elég sokat tudok.
Vagy mégsem?
Nemrég olvastam, hogy a kubai rakétaválság idején ő és a hasonszőrű Castro habzó szájjal, őrjöngve követelték Hruscsovtól: indítsák el a szovjet rakétákat, hadd törjön ki a III. világháború. (Ami szerencsés esetben leradírozta volna az emberiség nagyobb részét a földről.) Hruscsov emberebb ember volt és politikailag érettebb magatartást tanúsított: bár a rakétaválság a szovjetek szégyenletes meghátrálásával végződött, mégsem nyomta meg az atomrakéták indítógombjait...

Ez vajon benne van a filmben?


73. Vbacs (2012-11-03 10:23.19) aaaaa - (válasz Anitabagwell 70. hozzászólására)
Szerintem mindenkinek így kéne, már ha a két úriemberről beszélünk. Almát a körtével hülyeség összehasonlítani:)


72. Vbacs (2012-11-03 10:20.19) aaaaa - (válasz Esza 69. hozzászólására)
Kölcsönkaptam DVD-n.


71. Anitabagwell (2012-11-03 09:08.34) aaaaa - (válasz Esza 69. hozzászólására)
Filmbox HD adja.


70. Anitabagwell (2012-11-03 09:08.05) aaaaa - (válasz Vbacs 68. hozzászólására)
Így van!!!
Nagyon köszönöm (főleg) a legutolsó részét az írásodnak, végre valaki, aki ennyire normálisan látja! :)


69. Esza (2012-11-02 22:12.05)   - (válasz Vbacs 68. hozzászólására)
hol nézted?


68. Vbacs (2012-11-02 20:06.10) aaaaa
Azt hittem, hogy a magam jóindulatú 5 csillagával itt nagyon egyedül leszek, tekintve a 3.99-es átlagot, de aztán megnéztem, hogy mely értelmi szint húzza le ezt a filmet és rögtön megnyugodtam:)

Igen, ez tipikusan az a politikai film, aminek szinte kötelező megosztania az embereket. Én nem vagyok se kommunista, se fasiszta, egyszerűen csak szeretek történelmi embereket és gondolatokat megismerni. Che Guevara ezért is tetszik, mert neki rengeteg gondolata volt és nem az a fajta volt, aki csak a levegőbe beszél, hanem tett is érte és én hiszek abban, hogy ő a jó ügyért harcolt, még akkor is, ha sokszor nem választott ehhez jó eszközöket. De a tömeg mögötte állt, a mai napig milliók rajonganak érte....úgy gondolom, hogy ehhez nem kell magyarázat, ez magáért beszél.

Térjünk rá a filmre.
Kizárom azt, hogy ebbe bármi ferdítés is lenne, mert ebből az interjúból láttam részleteket, és erről az ENSZ gyűlésről, ami keretet adott a filmnek. A forradalom történetét csak nagyobb vázlatokban ismerem és szerintem ezzel sem volt gond.
Életrajzi filmekhez képest ez nagyon az élmezőnyben volt, mert ez a filmműfaj az, ami vagy nagyon érdekes, vagy nagyon unalmas, kevés mű fér be a két véglet közé. Ez az, ami befért.
Ami a film legnagyobb pozitívuma volt, az Benicio Del Toro. Mert nem csak, hogy kísértetiesen hasonlít az eljátszott személyre, de látszik, hogy teljesen át is adta magát neki. A viselkedése, a mozdulatai, az artikulációja, mind, mind, mind profi munka volt, le a kalappal. Zseniális munka.
De a casting remek volt, mert minden ismertebbre hasonlított a maga színésze. Aki Fidelt alakította, azt is dicsérni lehet, mert ha valakit nehéz eljátszani, akkor az ő. Nem kevés munkája lehetett benne a színésznek.
Egy valamit hiányoltam a filmből és ez nem más, mint az igényes zene. Szerintem ez minden filmnél szükséges, a történelmieknél meg kiváltképp. Így is átjött a hangulat, de nagyon jó egyveleget adott volna vele. Persze volt egy kevés, de az tényleg édeskevés volt. Iglesias mondjuk nem is a legigényesebb zeneszerzők egyike, de ennél csak jobbakat hallottam eddig tőle.

Nagyon fura, hogy itt alattam egy lapon volt emlegetve Bin Laden és Che Guevara, mert épp egymás után vettem őket górcső alá. És azzal értek egyet, aki azt mondta rájuk, hogy ég és föld. Ne csak a tetteket nézzétek emberek, hanem az indítékokat és meglátjátok, hogy náluk nagyobb ellentét talán nem is létezett a történelemben. És, hogy ezt hány dolog befolyásolta, azt alig lehet összeszámolni, olyan sok. Két teljesen más világ gyermeke, teljesen más milyen problémával küszködtek.


67. Roszner (2011-09-24 15:47.46)  
"...iskolákért ill kórházakért hajtatta végre a terror cselekményeit..."

Köszönöm, de nem kérnék az olyan iskolákból, kórházakból amik terror által lettek létrehozva.
Egyébként honnan vetted ezt a badarságot? Mármint azt, hogy a tömeggyilkos Che ezekért küzdött volna?

"Ez a két ember ég és föld,egymás tökéletes ellentéte."

Ezt azért nem állítanám ennyire biztosan. Minden csak a médiától függ. Meg az éppen uralmon levőktől.
Anno - de régen volt szerencsére! - Leninről kellett dalolnunk, tele volt szobraival, (nagyot)mondásaival a város, stb. Pedig csak egy szifiliszben elpusztult tömeggyilkos volt, semmi több.
Na, ennyit a Che-mítoszról!


66. Nyenye28 (2011-09-21 10:10.22) aaaaa - (válasz Roszner 65. hozzászólására)
Csak éppen nem mindegy milyen eszméért!vagy Oszama is iskolákért ill kórházakért hajtatta végre a terror cselekményeit szerinted?Ez a két ember ég és föld,egymás tökéletes ellentéte.


65. Roszner (2011-08-24 22:07.27)   - (válasz Nyenye28 53. hozzászólására)
"Én nem mondanám,hogy rossz ember volt hisz ő csak az alapvető emberi jogokért küzdött,kórházakért,iskolákért stb...Mi sem bizonyítja ezt jobban,hogy megfordult Kongóban,Bolíviában és más országokban ahol szintén a diktatúra és az elnyomás ellen küzdött...pedig kényelmes életet élhetett volna Kubában Castró oldalán de ő inkább a Dzsungelekben kúszott-mászott,éhezett egy eszméért és próbált az egyszerű embereken segíteni."

Na, és Oszama bin Laden?
Élhette volna a milliárdos arab aranyifjak életét, két kézzel szórhatta volna a pénzt, naponta merülhetett volna az élvezetek özönébe - ehelyett szegényesen élt, bujkálnia kellett csak azért mert hitt egy eszmében és a saját elgondolása szerint tett is érte.
Holnaptól minden Che-imádó kötelezően bújjon Oszama képével díszített pólóba!


64. Giotti (2011-05-20 10:11.26) aaaaa - (válasz Mangilla 63. hozzászólására)
A kis Adolf, amikor először kimondta az első szót, ami az volt, hogy "Lebensraum"...


63. Mangilla (2011-05-20 09:46.47)   - (válasz Giotti 57. hozzászólására)
Kétévesen biztos Hitler, vagy Pol-Pot is zabálnvaló volt... ;)


62. Giotti (2011-05-20 09:14.13) aaaaa - (válasz Bdt 61. hozzászólására)
Ja, ha "kifulladásig" mókáztok, akkor nem kell letörölni... :)


61. Bdt (2011-05-20 08:59.23) aaaaa - (válasz Giotti 60. hozzászólására)
nem törölgetnék, ha együtt mókáznánk az ágyamban, csak mókázgatnék, kifulladásig, aztán megint.....♥ Love Benicio!


60. Giotti (2011-05-20 08:37.09) aaaaa - (válasz Bdt 59. hozzászólására)
Aztán törölgetnél a pólójával... :)


59. Bdt (2011-05-20 08:34.12) aaaaa - (válasz Giotti 55. hozzászólására)
Én is így gondolom, ahogy te, pedig marhára komcsi ellenes vagyok.:) de azért egy Che pólóval inkább csak törölgetnék. Beniciochet, meg haza hoznám, az ágyamba.:))))


58. Bdt (2011-05-20 08:32.57) aaaaa - (válasz Mangilla 56. hozzászólására)
itt nem motorozgat Benicio.:)



57. Giotti (2011-05-20 08:32.14) aaaaa - (válasz Mangilla 56. hozzászólására)
Ez valószínűleg így van. Fura dolog ez. Vannak tömeggyilkosok, akiket gyűlölnek, és vannak, akiket pozitívan ítélnek meg.
Nagy Sándor szívfájdalom nélkül leöletett Perzsiában egy egész várost, gyerekestül, asszonyostul, mégis pozitív figuraként tartjuk nyilván. De napjainkban is van példa. Másokat meg megbélyegeznek ezzel.


56. Mangilla (2011-05-20 08:15.21)   - (válasz Giotti 55. hozzászólására)
Ezt a "Che"-t még én sem láttam, de tartok tőle, hogy az "Egy motoros naplója" (ami egyébként egy nagyszerű film) Ernestója marhára távol áll a késsőbbi Che Guevarától, illetve későbbi dolgaitól - a világ ugyanis nem a békésen motorozgató, identitását kereső, szimpatikus ifjúra haragszik...


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrundle, 2017-12-26 10:2085 hsz
KeresemBurnley, 2009-07-18 15:111 hsz
KérdésekKormoran, 2009-06-08 09:421 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk