Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi kell a nőnek?
- AMC, 13:15
Oszkár
- Film Mánia, 13:55
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 13:55
Feledés
- HBO, 14:10
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 14:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Milli Vanilli: Az évszázad botránya - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Penélope Cruz - Vélemények
97 Minutes - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szemtől szemben aaaaa
Reese Witherspoon aaaaa

 

Fórum - Salvador (1986) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Mclane 2 (2021-08-24 18:39.28)   - (válasz Bdt 6. hozzászólására)
Én is ma láttam a filmet délután hát igen jó film volt, bár az alkotók beismerik hogy félig meddig a történet mese de realitásból merít konkrétan. De ettől függetlenül mint film elég jó volt szerintem is és eléggé nyersen és kegyetlen képet ad, az akkori Dél-Amerika felforrósodott politikai jellegéről és arról a fejetlenségről amit abban a régióban lezajlott. Úgy hogy így mindent egybevéve nekem is tetszett a film talán nem mindenkinek a legtökéletesebb film de egy eléggé jó, és nézhető film lett amire érdemes volt időt szánni szerintem is mindenképp.


7. Rudicus (2016-07-12 14:30.30) aaaaa
Megnéztem és már töröltem is a filmet, nem szeretném mégegyszer megnézni és az időmet erre pazarolni.
Minden előttem szóló igazat beszél: a hullahegyek és megcsonkított emberek és embertelenség, meg vér meg fájdalom...meg brutális meg drámai...
Én valahogy nem tudtam elhinni, hogy a riporterek és a tábornokok, diktátorok ilyen bratyizós, bulizós kapcsolatban vannak egymással... Minden filmben ezt látjuk, amikor az önfeláldozó hősies riporterek, akik mellesleg hektoliternyi szeszes italt fogyasztanak mindenhol, füves cigit szívnak és kuplerájokba járnak, baromi nehéz munkának tartják, mikor napi 1 óra hosszat fotóznak, aztán fogadásokon koccintanak a titkosszolgálatok vezetőivel, az ellenség diktátoraival... és már halálra unják ugyanazokat a halottakat fotózni, már másra vágynak....és akkor elmennek egy másik régióba egy másik országba más halottakat fotózni, más diktátorokkal megismerkedni....egyetlen céljuk a pulitzer díj.... mint valami öncélú végállomás.... amit persze nem mernek kimondani, így aztán azt mondják, a "független tájékoztatás"... ami aztán már nem is független, mert egy csomó kényes megállapodás része és kérdése... Nekem ez valahogy annyira hollywoodi stílusos, bulvár felpörgetett... amugy pedig nagyon utálom azt, amikor valaki nem a saját véleményét mondja el, hanem filmkritikusok hozzászólásait ollózza ki.... olvastam legalább egy tucatnyi olyan film ismertetőjét, amelyik halálosan izgalmasnak hangzott...aztán akkorát bukott, mint az ólajtó....egy hétvége alatt 35 dollár hasznot húzott összesen!!!! mert összesen 7 nézője volt. Szóval nekem ez a filmbéli pörgés mesterkélt....
Ha csak kismértékben is hasonlított a valóság a filmbélire, akkor nagyon hálás vagyok a sorsra, hogy engem ennyire nagyon messzire vetett ezektől a dolgoktól, hogy minket ennyire meg sem legyintett ennek a szele....
Annak ellenére, hogy nem tetszett a film, én is azt mondhatom, hogy "pedig tetszenek Oliver Stone filmjei....."
(képzeljük el a világ kegkedvesebb és leggyönyörűbb nőjét.... lássuk a szemeinkkel......és aztán képzeljük el, hogy neki is ki kell mennie a WC-re....)



6. Bdt (2011-05-28 05:22.45) aaaaa
Fúú ezt a filmet én imádom. tökéletes, és bőgtem rajta, csak régen láttam, de emlékszem, hogy többször megnéztem. ez most egy kora reggeli, nagyon értelmes hsz volt.XD
mindegy a film nagyon jó!


5. Norbitzki (2011-05-28 02:13.14) aaaaa
Oliver Stone korai munkája figyelemre méltó darab az embertelenségről, a mérhetetlen korrupcióról és természetesen a politika ezek feletti hatalmáról. A mozi sikere véleményem szerint két dologban rejlik: a nyílt, mindent feltáró, brutális képsorokban, illetve magában James Woodsban.
Először is azzal, hogy Stone hullahegyeket, megcsonkított embereket -köztük gyerekeket- vonultat fel, sokakból ellenszenvet válthat ki, ám egyszerre teszi ezzel moziját véresen komollyá és kicsit dokumentarista jellegűvé, melyet csak erősítenek a bejátszott valós felvételek. James Woods pedig tökéletes szerepében, ahogy Neil írta: "egyszerre tüzes és olykor elképesztően drámai tekintete" nos valahogy így van, valóban élmény nézni őt. Belushi már más tészta, néha olyan érzésem volt, mintha valami kellékes lenne akit valahogy mindig megtalál a kamera... hiába ő nekünk már csak Dooley marad egy életre.
Egyértelműen pozitívumként megemlíteném még Georges Delerue zenéjét, mely jól illet a filmhez és kellő feszültséggel látta el azt.

Kemény sőt brutális mozi ez, de a világunk is ilyen, és úgy érzem nem árt szembesülni azzal a nyomorral, továbbá politikai ill. társadalmi állapottal, melyek Amerikának ezen a részén és a világ más tájain jellemzőek.


4. Godric's Hollow Man (2011-05-03 21:24.29)  
Nem igazán kötött le, de nagyon rossz passzban voltam vagy fáradt voltam, nem tudom.

De Stone filmjeit pedig szeretem, de nem hiszem, hogy újra előveszem. Sajnálom, de ez van.


3. Vbacs (2011-02-11 22:20.01) aaaaa
AZ igazat megvallva nem igazán tudott lekötni ez a film a jó színészek és a nem hétköznapi téma ellenére.Egyszer bőven elég volt.


2. Neil McCauley (2008-08-26 13:18.57) aaaaa
1986-ban Oliver Stone elkészítette rendezői munkájának eddigi csúcsát a Szakasz című világsikert,mely mellett elszürkűl szintén akkor készített alkotása, a Salvador.
Tény,hogy jelen film nem veheti fel a versenyt a Szakasz-szal és szerintem még csak megsem közelíthetné színvonalát,ha nem James Woods játszaná a főszerepet,kinek egyszerre tüzes és olykor elképesztően drámai tekintetei az egész történetmenetet uralják.James Belushi pedig kellemes meglepetést okozott számomra a Kutyám Jerry Lee óta.Nem rossz film,de ha nem lenne Woods mindössze három csillagot érene nálam!


1. El Condor (2007-12-08 00:58.19) aaaaa
Nagyon jó film, mint általában minden, amit Oliver Stone rendezett.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-08-24 18:398 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk