Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 15:40
Beépített szépség
- Film+, 16:00
Dunkirk
- HBO, 16:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat3, 16:20
Excsajok szelleme
- Cool TV, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kopók (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Good Morning aaaaa
Antony Byrne aaaaa

 

Fórum - A halál napja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Chris Co (2022-12-20 08:14.20) aaaaa - (válasz Angelsoul 25. hozzászólására)
Szerintem ebben az esetben a Videodrome lesz az, amit nem biztos, ajánlanék. P.K. Dick kamerás filmje? Animált egy picit (nagyon is, és mesterien), de lehet, szintén vontatottnak fog tűnni. Van az, amikor egy filmes ötlet túltesz az íráson. Több lesz belőle. A Scanner Darkly ilyen. Igaz, nem fogsz tőle pörögni (az más szer, mint amit a filmben látsz). Engem azonnal megragadott az a mocskos, jövőbéli világ, mint ábrázolás. Hátha nem ilyen lesz. Ami tetszetős, van a filmben néhány utalás is (írásokra), de ezt nem árulom el. Szerintem a keresőben is rájuk lehet lelni. Errefelé Az Ötödik Elem nem működött (pedig az egy tényleg szuper cyberpunk sci-fi vígjáték). Blade Runner hosszú téma (nekem mindkettő okés), Brazil (művészfilmes, szintén zenész), a mesterséges intelligenciással nem vagyok kibékülve (esetleg egy picikét - olvasva sokkal inkább), THX-1138 sem rossz (bár felvetődik a kérdés, mit sorolunk ide, mint cyberpunk, mivel lehetne olyan is, mint Robocop), Mátrix (ja, ezt kifelejtettem - direkt, pedig az :)), Ghost in the Shell (itt az eredeti a tuti), ez meg a : http://www.filmkatalogus.hu/Robotok-haboruja--f4018
Robotok háborúja ;) Tökös mozi, csak olcsó, és nagyon buta (pedig telis-tele klassz ötletekkel).
Hosszú a lista, mert ott van mondjuk Tom Cruise is, mint főszereplő a híres rendezővel. Különvélemény, ami egynek szintén nem rossz. Ne már, mindig csak az USA, meg Japán! Van ruszki is. ;) Legyen még egy japán anime is (nem az Almamag lesz, azt sokan ismerik) : Jin Roh (1984 - nem a gyártási év). :)


25. Angelsoul (2022-12-19 21:22.08) aaaaa
Borzalmasan hosszú, már-már vontatott film még 2 részletben is. Ralph Fiennes csodás arcéle, szeme bilincselt csak a képernyőre. Utálom az ilyen jellegű "cyberpunk" filmeket.Persze az brainrecord ötlet jó, vannak benne jól kivitelezett jelenetek, de sajnos a fölösleges túlzásoktól sem retten vissza. Összességében nem nyerte el a tetszésem.



24. Lifeisamovie (2020-02-16 18:51.13) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=oYeb0f4BBuU
technoir24 - Strange Days


23. Anzsi72 (2016-11-29 09:42.17) aaaaa
Anno - a 90-es évek második felében - teljesen véletlenül bukkantam a filmre egy tékában. Amolyan "egynek jó lesz" alapon kezdtem nézni, aztán csak néztem, mint a moziban. :)
Hatalmas filmélmény volt akkor (olyan fiatalon, hehe), és imádtam a film témáját, hangulatát, megspékelve sok kedvenc színészemmel.
Mai szemmel, fejjel nem tudom, milyen hatással lenne rám, de anno telitalálat volt.


22. Chris Co (2013-06-12 04:28.58) aaaaa
Hát ez kellemes meglepetés volt. Nagyon faja kis cyberpunk filmet láthattunk a már jól bevált stílus elemekkel, mint például gothic, industrial és egyéb hatások, sci-fi elemek, krimi, thriller, anti-utópia illetve a már megszokott társadalomkritika, amely természetesen nélkülözhetetlen ebben a stílusban. Sokat nem hiszem, hogy hozzáfűzhetnék még a lentebb leírtakon kívül. Talán annyit még, hogy az első first person jelenet szenzációs volt. Sajnos a film végére azért egy-két tipikus filmklisé is becsúszott, de sebaj, ezek még nem voltak akkora hibák, amiktől a hajamat kellett volna tépnem. A magyar szinkron viszont borzalmas. Én nem sokáig bírtam. Mindenképp eredeti nyelven (felirattal) érdemes végignézni. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik rajonganak ezért a stílusirányzatért. Akik nem, viszont szeretik az akciófilmeket vagy a sci-fit, mint műfajt illetve a disztópikus filmeket, érdemes tenniük egy próbát.


21. Randal (2013-05-04 18:58.18) aaaaa
Néhol túl sokat tököl a film szerintem, más fontosabb dolgokat pedig kapkodva eldarál. Nekem hol kaotikus volt, hol unalmas, így annak ellenére, hogy az alaphangulatot jól eltalálták benne, alig vártam hogy véget érjen.


20. Ystee (2012-11-25 15:08.16) aaaaa
A kilencvenes évek feelingjét adja a film, szerintem indokolatlanul hosszan. Gyakran unalomba fullad, sokszor értelmetlenül el vannak nyújtva a jelenetek, nem tudom ez mire volt jó. Másfél órába be lehetett volna zsúfolni az egészet és akkor egy pörgős kis akció mozit kaptunk volna.


19. Scal (2012-04-27 14:07.05)  
Hogy ez a film mennyire ismeretlen, szerintem kiválóan példázza, az is, hogy legalább két órámba telt egy normális elfogadható képet vadásznom hozzá, ami azonban még így is csak arról árulkodik, hogy Ralph Fiennes a főszereplője. És mennyire jó ebben a szerepben, az hihetetlen. Az utolsó amire gondoltam volna ezzel a faszival kapcsolatban, hogy sci-fiben játszott a kilencvenes évek közepén. És igen, ilyen egy színész, minden szerepében hiteles, felolvad bennük, majdnem egy félórán keresztül agyaltam honnét olyan ismerős. Mindehhez ha hozzátesszük, hogy a Strange Days - nem vagyok hajlandó leírni a semmitmondó idióta magyar címet - egy izgalmas, elgondolkodtató, több rétegű mozi, akkor igazat kell adjak egyik barátomnak, egy kis kincsre bukkantunk rá.

[link]


18. Jason13 (2011-03-26 16:25.44) aaaaa
Remek film.Kathryn Bigelow nő létére elég tökös filmeket szokott összehozni.Ez is egy ilyen mozi.
A történet jól megírt,végig fent tartja a feszültséget és kisebb fordulatokkal is szolgál.Bár én kifejezetten hamar rájöttem a gyilkos kilétére.Ennyi baj legyen.
A színészek a maximumot hozták ki magukból,az én kedvencem a zsarupáros volt,akiket William Fichtner és Vincent D'Onofrio alakítottak.Tom Sizemore is remek volt,Juliette Lewis se volt rossz és a főszereplő Ralph Fiennes is hozta a formáját.
A filmben nem kevés társadalomkritikát találhatunk,amik még ma is megállják a helyüket.Akciók is vannak,ezekkel sincs baj,látványosak,pörgősek.
Az operatőr is érdemel egy piros pontot,a kamerakezelésre panasz nem lehet.A kézi kamerás jelenetek fantasztikusak lettek,a legemlékezetesebb pont a film legelején van.
Ütős kis akció/thriller ez,mely végig feszült,rendkívül hangulatos,van mondanivalója és tartalmaz kifejezetten látványos jeleneteket.
Csak ajánlani tudom a filmet.


17. Nyolcadik utas (2010-10-31 14:46.25) aaaaa
Kellemes meglepetés lett számomra ez a film szuper szereposztással és hibátlan alakításokkal. Valahogy mindig kimaradt eddig, de örültem, hogy pótoltam Bigelow filmjét. Stílusos és hangulatos.


16. Vbacs (2010-08-09 10:14.42) aaaaa - (válasz Shikaka 15. hozzászólására)
Azt tudom, de én kifejezetten azokat a számokat szerezném meg, amelyek a filmben voltak.


15. Shikaka (2010-08-09 09:24.02) aaaaa - (válasz Vbacs 14. hozzászólására)
"Juliette jól tud énekelni, meg is nézem, hogy le lehet-e szedni a zenéjét:) "


Van saját együttese, Juliette & the Licks.

Élőben láttam őket, nagyon jó hangja van, és nagyon jól flörtöl a közönségével. Szerintem érdemes rákeresni.


14. Vbacs (2010-08-07 23:47.21) aaaaa
No azért ez nem volt rossz film. És ahogy a stáblistát nézem itt még Bigelow bőven együtt volt Cameronnal. Hát ez a második Bigelow film amit látok, és azt kell hogy mondjam, hogy ez se valami nőies. Ami egy jó pont!
Remek kis sztori, ez a "agydrog"(nem tudom, hogy nevezték a filmben) nagyon ötletes volt. Bár láttam már jobb Fiennes alakítást, itt sem volt rossz. Csak fura volt ilyen szerepben látni őt.
Itt nem volt probléma egyik szereplővel sem. Mondjuk Fichtner itt még nagyon taknyos volt, meg is mosolyogtam. A nők is jók voltak, főleg a fekete. Mondjuk én már az elején sejtettem, ki lesz a köcsög, és emiatt kapott csak 4*-ot. Sajnos erre is rá lehetett jönni. Juliette jól tud énekelni, meg is nézem, hogy le lehet-e szedni a zenéjét:)
Vincent is jó volt, bár csak az utolsó jelenete utolsó kockájában volt igazán D'Onofrios azzal a beteg fejével, reméltem, hogy ezt elsüti.Mondjuk itt is nem normális volt, de ezért szeretjük:)


13. Chris92 (2010-01-08 19:53.57) aaaaa
Kathryn Bigelow 95-ös filmje a sci-fi műfaj egyik méltatlanul elfeledett gyöngyszeme, viszont akinek van esélye a megtekintésre az nem mindennapi filmélménnyel lehet gazdagabb. Kiváló története (nem más mint James Cameron tollából) nem más, mint egy "bele-a-pofádba" stílusú rendszer és társadalomkritika. Itt Los Angeles a megtestesítője minden emberi lezüllésnek és egy összeomlás szélén álló világnak, ahol az emberek a valóság elől menekülve mások vágyait, álmait, emlékeit szívják magukba mint valami tech-drogot. Ebben a világban él Lenny Nero az egykori zsaru, aki ilyen klippek üzérkedéséből keresi meg a napi betevőt. Egyik nap olyan klippet lát, melyre egyik ismerősének halála lett fölvéve. Az áldozat pedig bedrótozva szemtanúja volt egy hírhedt radikális politikai nézeteiről ismert rapzenész meggyilkolásának. A kivégzésről készült anyaggal a zsebében, Lenny egy élet-halál harc kellős közepén találja magát, ahol a szálak bármerre vezethetnek és csak régi barátaira számíthat a túlélés érdekében.
Bigelow fantasztikus rendezői eszközökkel olyan hangulatot ad a filmnek ,ami rögvest beszippantja a gyanútlan nézőt. Nagytotálok, hosszú snittek (a filmeleji különösen telitalálat) egy mocskos és romlott társadalom fészkéről, a 92-es lázadások ügyes beleszövése a történetbe és a realisztikus atmoszféra még némi valóságalapot is ad. Nyers és brutális akciók, csúcsteljesítményt produkáló színészi gárda, legyen az Fiennes kiégett főhőse, Angela Bassett kemény, de érző szívű testőrnője, Tom Sizemore mint laza haver, de a mellékszereplők (Lewis, Wincott, Vincent D'Onofrio és William Fichtner brutális zsarupárosa) is briliánsak. És a remek zenei aláfestésről meg nem is beszéltünk.
Egy igazi remekmű, ami kemény morális kérdéseket, húsbavágó ma is igaz témákat is feszeget ,de nem lesz egy percre se művészfilm vagy művészieskedő. Maximálisan teljesíti, amire befizet az ember de nemcsak szemünket, fülünket hanem agyunkat is munkára készteti. Vagy ahogy Duke és Szamuráj mondá: alapmozi.


12. The Duke (2009-08-19 18:18.33) aaaaa
Hát én tegnap este nézttem meg Cameron produkcióját és ahogy Szamúráj irta ahoz képest bukás nem kicsi bukás volt akkor hanem nagy akkor is kötelező darab.


11. Shikaka (2009-07-10 11:21.15) aaaaa
hát az előbb sikerült négy helyett hármat adni...


10. Shikaka (2009-07-10 11:20.53) aaaaa
Megnéztem tegnap.


Ami elsőre beugrik így egy kis átgondolás után, hogy fura, hogy egy 95-ben aktuális témát a közeljövőbe helyezni:
92ben volt az elhíresült eset, mikor egy fekete srácot a Los Angeles-i zsaruk lelőttek, és valaki felvette videóra. A rendőröket a bizonyíték ellenére felmentették. Ebből lett a hírhedtté vált 92es gettólázadás, ahol a South Central lakói kábé egy hétig verték egymást (latinók és feketék),a koreaiakat, raboltak, és persze (ebben az egy esetben nagy egyetértésben a feketék és mexikói 'ese'k) vadásztak a zsarukra, mint semmi másra. Persze a téma nem süllyedt el, aki szereti a rap vagy rock zenét, az tucatnyi számot tud mondani, ami ezzel vagy tágabban a 90es évek eleji rendőri brutalitással foglalkozik*

A film másik témája, az elérhető pornó és erőszak, valamint ez a besugárzásos technológia valahonnan szintén ismerős volt, és reggeli fogmosás közben beugrott: a Végtelen határok című kult sci-fi sorozatban volt egy ugyanilyen rész, ott azzal a végkicsengéssel, hogy a szereplők teljesen paranoiások lettek, és nem tudták eldönteni, hogy jelenleg most a valóságban, vagy egy besugárzáson vannak. (ezt a magaslabdát a Halál napja nem üti le)


Szóval ez egy jó körítésű akciófilm jó színészekkel. Nekem leginkább Michael Winkott tetszett, bár Ralph Fiennes is halál laza volt a szerepében.

Ha a színészek, és a körítés a plusz oldal, akkor a minusz oldalon meg ott van a történetvezetés...

Szerintem tényleg gáz, hogy 2 jelenete után lehet tudni hogy ki lesz a Dr. Genya a filmben, a film legelején csak egy sejtés, a film közepétől kb. (mikor Thick - tick? - megnézi a felvételt, egyértelmű).

A másik bajom pedig a film hossza. Nem lenne baj, végülis 2 óra az nem sok, de ebből bizony kellett volna vágni itt-ott. Főleg az olyan jelenetekben tudom ezt elképzelni, ahol Juliette Lewis énekel, vagy még inkább ahol egy lényegtelen mellékszereplő énekel, vagy ahol - egyébként nagyon jó zenék mellett, pl. Skunk Anansie - mutatják lassítva, hogy igazoltatnak a zsaruk vagy valakit megvernek a suhancok.


Nagyon jó ötlet, világkép, színészek, zene ötös, de mégsem tudok négyesnél jobbat adni. Egyszer mindenképp meg kell nézni, de kizárólag feliríttal.
A SZINKRON NAGYON SZAR!




Ice Cube: We Had to Tear This Motherfucka Up, Dr. Dre's: The Day tha Niggaz Took Over, Rage Against the machine: the battle of LA, Body Count: Cop killer, Offspring: LAPD, és még sok másik


9. Antikex (2009-07-06 16:55.38)  
A kecskeméti Tescoban ma vettem meg 299ft-ért


8. Shikaka (2009-05-29 11:11.45) aaaaa
OFF

(nem tudom sehol megvenni ezt a filmet, hihetetlen! Pedig minden helyen amit ajánlottak - tesco, mediamarkt, cora, stb - többször próbálkoztam)


7. Sötétszív (2009-05-29 02:36.45) aaaaa
Gát Kathryn Bigelow 1995-ös filmje rendkívül alul van értékelve. Oedig egy nagyszerű filmről van szó, zseniális színészi alakításokkal. Rendkívül feszült, mozgalmas, és izgalmas ez a mozi. Szerintem ezt mindenkinek látnia kellene, mert tényleg remek.


6. Loin (2008-08-21 16:31.04)  
megjelent és az auchanban 950 ft-ért árulják:)


5. Csupi1 (2008-06-07 19:27.00) aaaaa - (válasz Duran duran 3. hozzászólására)
Megjelent májusban.


4. Csupi1 (2008-06-07 19:25.28) aaaaa
Igazából 3,5 csillagot adtam volna rá(Ha lehetne). Engem annyira nem fogott meg, annak ellenére hogy remek története van.A vége egy kicsit kiszámítható volt, gondoltam rá hogy Tom Sizemore lesz a gyilkos. Sztem kicsit elhúzták az egészet.A szinészek viszont nagyon jók voltak. Ralph Fiennes-nek jól állt ez a szerep, és jól is alakította.


3. Duran duran (2008-04-01 16:07.26) aaaaa
A korabeli kritika szerint Bigelow atomjaira szedte a műfajmozit (a krimit) és újra összerakta.Találó!Hihetetlen atmoszféra,KIVÁLÓ színészek,remek soundtrack (ami naponta pörög nálam),Bigelow meg jó rendezőnő!ADJÁK MÁR KI DVD-N!!!!!



2. Heni.74 (2008-03-02 19:00.35) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Tegnap este néztem meg, videora vettem fel, és sajna lemaradt a vége... addig van meg, addig láttam, már a végkifejletben, mikor az egyik rendőr öngyilkos lesz, a másik hadonászni kezd, de végülis lelövik. Elmondanád mi lett a vége, mi van még utána? Előre is köszi !!!
Amúgy maga a film tetszett, (ötletre, színészekre, képi megjelenítésre, mindenre) bár féltem tőle az elején egy kicsit, mert azt írják rá, hogy sci-fi, de én nem tartom annak. Inkább virtualitással vegyített akciófilm. :))


1. Az utolso szamuráj (2007-10-17 11:02.00) aaaaa
Kathryn Bigelow rendezönő filmje bukása ellenére kötelező darab.A századfordulón járunk,káosz,az értékek pusztulása,anarhia,korrupt állam,az emberek pedig saját nyomorult életük helyet egy virtuális életben találnak megnyugvást,más életét élve ,annak vágyait,élményeit magukba szivva:egyfajta drogként tulajdonképp. Fiennes karraktere is ezen klippekkel üzletel,csak egy tabu van számára,a Halál-klippek.Ám egy ismert zenész halálát egy véletlen során rögzitik,a vele lévő fiatal lány be volt drótózva:és hamarossan Lenny-nek is mentenie kell életét,mikor megnézi a klippet...Zseniális rendezés,értő akciójelenetek,egy szenvtelen világ arculcsapása,végig ott lebeg a kérdés elöttünk:effelé tendálunk?Kritika a rendszerről,elgondolkodtató kérdések,hogy mivé fajul a világ,ha már saját életünket is úgy éljük,hogy az élményeket más szemén át akarjuk átélni-akár a szexet is!-és fricska a médiának a halálklippekkel,hisz mennyi hiradóban hangzik el a következő mondat:figyelem,megrázó képek következnek,és lőn,valóban,halál egyenes adásban,mindez fél hétkor......Bigelow olyan egyéni feelinget varázsol egy téma köré,mint tette anno a Holtpont mozi köré,az operatőr olyan totállokat készit a városról,amit Michael Manntól látunk,aztán hirtelen lecsap az utcára a kamera,szemünk elé tárva egy rút és mocskos világ müködését.Szinészei zseniálissak,Ralph Fiennes a cinikus kiégett virtuális-drognepper szerepében telitalálat,Juliette Lewis és Michael Wincott zseniálias-utóbbi miatt érdemese a mozit angolul nézni,hihetetlen orgánima van,-Tom Sizemore pedig örök kedvencem.Az idióta magyar forditás ellenére jóval több van ebben a moziban,mint azt elsőre gondolnánk,olyan akciómozi,mely erőteljes társadalomkritikát takar,és mindezenközben nem felejti el,mivel tartozik közönségének.Alapmű.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2022-12-20 08:1426 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk