Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Külvárosi mulató
- Filmbox, 07:35
Brad helyzete
- Filmbox Premium, 08:00
Jól áll neki a halál
- AMC, 08:20
Állati szövetség
- Moziverzum, 08:35
A lehetetlen
- TV4, 08:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Richard Riehle (76)
Ving Rhames (65)
Gabriel Byrne (74)
Bruce Boxleitner (74)
Stephen Baldwin (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás
Rock zene
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Zuhanás a szerelembe aaaaa
Rhiannon Fish aaaaa

 

Leon-Mathilda hozzászólásai

Ugrás Leon-Mathilda adatlapjára

1 2

A sötétség után - Vélemények

2015-07-07 00:21.55
Hagyjad. Az ő agya csak annyit képes feldolgozni egy-egy filmből, hogy lövöldöznek, és hogy látványos a CGI. És ezek az emberek köztünk élnek!


2015-07-07 00:12.48
A kommenteket olvasva látom, hogy senki sem értette a filmet, vagy a mondanivalóját. Érdekes módon ezek az emberek húzzák le (hiába, egyes filmekhez átlag feletti IQ is kell, erről nem az ilyen típusú filmek tehetnek...)

A mondanivalót a lány választása és az apokalipszisek kapcsolatában kell keresni. Ugyebár az volt az utolsó órája a tanárnak az osztállyal. Kellett szerintem egy keret neki abban, hogy valamiben megmutassa, hogy több mint az az elkéső srác, hogy megmutassa, hogy ő inkább illik az okos csajhoz. Ezért hangsúlyozta mindig a logikát… az ésszerű döntést. Ezért volt kiakadva a tanár, amikor a harmadik apokalipsziskor a csaj a saját szájíze szerint hozott döntést, és nem a logika és az ésszerűség szerint (csakhogy megértesse a tanárával, hogy a fiú melletti döntése sem ezen alapult). Ebben pedig a mondanivaló az lehet, hogy az ember embersége miatt ember. Ezt pedig az erősíti meg, hogy a tanár valahol azt mondta, hogy "a szerint választottak amit nem ismertek" így tehát ahhoz, hogy jó és emberi döntést csak önmagunk ismeretében a biztos dologra támaszkodva tudunk hozni, úgy ahogy a lány is tette. Ha a döntés nem is jó legalább becsülettel és kihúzva, egyenes háttal várhatjuk a véget.


Csillagok között (2014) - Vélemények

2015-01-31 21:53.19
Ha tizenévesen láttam volna ezt a filmet, a kedvenceim között lenne, de sajnos fizikus-csillagászként végeztem az egyetemen, és ilyen szemmel nézve a film hemzseg a bődületes baromságoktól, az érzés így nagyjából olyan lehet, mint amikor egy orvost egy kórházas filmjelenet elé ültetnek. De ha minden meseszerű elemet félreteszek, mindent ami fittyet hány a fizikának, egy égész jó kis Sci-Fi volt, de azért többet vártam a nagy hype után.


A végső állomás 3D - Vélemények

2014-07-28 00:05.02
Ez mekkora szar film volt. Egy hatalmas 1-est adok rá. Annyira bugyuta az egész, hogy talán a bőven 100 alatti IQ-val rendelkezőknek bejön, de amúgy egy hatalmas karó az egész, mint horror és mint film egyaránt! Nem részletezném, mert erre már tényleg nem lehet mit mondani.


Paul Walker - Vélemények

2013-12-01 21:29.50
Basszus, mikor először olvastam, azt hittem a szokásos kacsa, majd mikor jobban utánanéztem, és kiderült, hogy nem az, percekig nem tértem magamhoz, hogy ez tényleg megtörtént. Meg úgy egész nap többször eszembe jutott. Egyike volt azon kevés tehetséges és befutott színészeknek, akik emberileg is értékesek voltak, nem csak a munkájukban. Nagy veszteség... Nyugodjon békében!


Keresek egy régi Scifi-Horror filmet

2013-08-15 20:07.12
Predator (Ragadozó)?


A bolygó neve: Halál - Vélemények

2013-08-13 14:54.38
Tegnap kinéztem mind a négy Alien rész rendezői változatát. Mind közül ez lett a legmesteribb rész, nincs kétség.


Scott Pilgrim a Világ ellen - Vélemények

2013-01-23 09:17.40
Szerelmes lettem Ramona Flowersbe, én is megküzdenék a 7 gonosz exével :DDDD


K-Pax - A belső bolygó - Vélemények

2011-06-13 16:47.52
2002-ben láttam először a filmet, már gyerekként is nagyon tetszett, közben eltelt évek alatt elmentem magam is csillagásznak tanulni, és 9 év után ismét megnéztem a témája miatt a filmet, már majdnem el is felejtettem ennyi év alatt a sztoriját, de ennyi év után ismét lenyűgözött a film.

A film kielemzése az én szemszögemből:
- Prot Földön kívüli volt, a tudata költözött bele egy gyilkossági trauma hatására egyébként is skizofrén (katatóniás) emberbe, azért a tudata, mert valószínűleg így tudott csak ekkora távolságot a legkisebb idő alatt megtenni, mert az anyagi részecskék a fény sebességét nem érhetik el, hiszen a tömegük a végtelenhez közelít a fénysebesség 99.99 százaléka felett elég gyorsan.
Azért is volt Földön kívüli, mert egyrészt a legfrissebb tudományos tényt, miszerint bolygórenszer lehet abban a rendszerben nem tudhatta csak azért, mert volt egy távcsöve... Egy amatőr csillagászati távcsővel csak a Naprendszer bolygóit lehet látni, még a legközelebbi csillagrendszerét sem... Sőt, még a világ legynagyobb Földi csillagászati obszervatóriumok távcsöveivel sem lehet ellátni 1000 fényévre levő bolygókhoz, a bolygók felfedezése teljesen más úton zajlik. Az, amit Prot tudott, a világ legynagyobb emberiség által alkotott távcsövével, az űrben keringő Hubble-el volt a legfrisebb felfedezés, amit a világ legjobb asztofizikusai tudtak csak, annyira friss volt. És ők sem a bolygót látták, ekkora távolásból a Hubble is csak a csillagokat látja, a bolygót a csillag imbolygásából lehet ekkora távból meghatározni, semmint látni. És mint mondták, a sok milliárd dolláros Hubble-el is egy nem túl tiszta képük volt az ottani csillagokról.

Másodszor Prot meglodotta az égi mechanikai egyik több test problémáját, amit azok az emberi tudósok sem tudtak, fizikusok, csillagászok, akik az életüket ennek szentelték, egy amatőr csillagász sosem fog megoldani egy ilyen problémát
, ehhez évtizedek szakmai tapasztalatai, és kutatása kell.

Szóval a film elég egyértelmű, skizofrén volt a test, de a tudatába egy ideig más tudat költözött be kívülről.


Én kicsi pónim (sorozat) - Vélemények

2010-12-05 16:23.26
Érdekes, hogy senkinek nem tetszik, nekem 25 évesen is bejön :DDD


Manhattan kicsiben - Vélemények

2010-03-27 18:06.48
ezt a kiscsajt úgy megdugnám a filmből...


Híd Terabithia földjére - Vélemények

2010-03-27 18:06.13
ezt a kiscsajt új megdugnám a fimből...


Sliders (sorozat) - Kérdések

2010-02-13 17:27.26
Erre én is gondoltam már, mármint a profról kiderül, hogy csak az alteregója volt, és az igazit hagyták ott. :)

De van még jobb történet kiötlésem is. Emlékeztek a 2.évad 8.részére? Mikor olyan világba érkeznek, ahonnan a négy alteregójuk csúszott el, és csak a Goldengate híd színe, meg valami futballmeccs végeredménye nem stimmelt, minden más igen.
Na, abban a négyesben biztos nem halt meg a prof, a Wade és a Quinn se. Mondjuk az nem a mi világunk története volna, de mondjuk a 4.ik és 5.ik évadokat úgy elkúrták (zereplőcserék, hótgagyi történetek) hogy végül is az se a miénket meséli már el, mert minket pl sosem támadtak meg a kromagok :)
Szóval négyük (az eredeti csapat) még mindig utazgat, egy alternatív történetben :DD


Sliders (sorozat) - Vélemények

2010-02-06 21:05.59
Jah, és a legjobb befejezés ez lett volna: harmadik évad 18.részében Bekett százados átkültözteti a telepeseket az új világukba, és mikor már csak Rickam ezredes van és dulakodik Quinn-el, nem lövi le az ezredes a professzort, hanem legyűrik az ezredest, és mind a négyen a terv szerint az evakuált új világba mennek, ahová tartottak, mert csak onnan tudtak volna tovább menni haza, legalábbis ezt mondták (ezredes időzítőjében benne voltak az otthoni koordináták). Nem kellett volna az ezredesnek lelőni a professzort, hanem inkább legyűrniük négyüknek az ezredest, és az időzítőjével hazacsúszni, és happí end. Ehelyett megölték a professzort, elgagyisodott a harmadik évad utolsó pár része, a negyedikben Wade se volt, ötödikben meg már Quinn se, abszolút ott baszták el, hogy kinyírták a profeszzort és folytatni akarták...
A csúcson kellett volna abbahagyni, és úgy befejezni, ahogy írtam. Vagy ha annyira meg akarták ölni a professzort, akkor dráma sírós véggel és ugyanez, legyűrik az ezredest egyből ezen felbőszülve, és hazacsúsznak hárman. Mindegy, nálam így ért véget, a többi rész számomra nem létezik. :)


2010-02-06 20:42.29
Sliders:
Nem is tudom, kb olyan 1997-et írhattunk, amikor az RTL elkezdte vetíteni, emlékeim szerint, voltam olyan 6.as általános iskolás kb. Imádtam, magával ragadott (fizikusnak mentem egyetemre is sokkal később) egyszerűen imádtam, azt hiszem a professzor halála után nem bírtam nézni, nagyon szerettem azt a négyest amit alkottak ők, utazgattak, a kalandjaik magával ragadott, de a harmadik évad vége felé professzor meghalt, és azt a katonacsajt is utáltam, aki a helyére lépett, gondoltam miatta történt minden, így utáltam azt a nőt.Aztán az RTL abbahagyta a harmadik évad végén a sugárzást, sok évvel később, olyan 2005 fele láthattam részeket a negyedik évadból (alig párat) és nem hittem el, hogy Wade sincs benne, meg olyan gagyi lett, számomra a 4.évad már nem létezett, aztán most, 2010-ben belenéztem az 5.évadba egy rész erejéig, hát már zsenike se volt, nézhetetlen szemét volt, számomra 4.évad és 5.évad nem létezik, sőt, már a 3.ik évad vége sem, a prof halála utántól...

Úgy olvastam más fórumokon, hogy a 3.évad végén azért írták ki a professzort, mert a főnöki székbe a stúdióban új fejes ült, és korábbról haragudott a prof-ot alakító színészre, rosszban voltak, és kicsinyes bosszúból írták ki, ez volt a sorozat kegyelemdöfése, ekkor indulhatott el a lejtön, ezt jól mutatja, hogy a 3.évadnál a FOX abba akarta hagyni, és a SciFi channel vette meg, feleslegesen létrehozva 4.ik és 5.ik évadot...
Wade (Sabrina Lloyd) meg állítólag Maggie-t alakító színésszel nem szimpatizált, nem bírtak együtt dolgozni, ezért lépett ki a 3.ik évad végén. (tehát gyerekkoromban úgy néz ki nem is jogtalanul utáltam Maggie karakterét, most is útálom)

Egyébként elmúlt pár napban újra kinéztem az első három évadot, most is a prof haláláig tetszett, utána már nem!!
Sőt, most még Wade-be is kissé beleestem, tudom nevetséges, de olyan szép lány, és épp velem egykorú most, már amilyen 1995-ben volt 25 évesen...

Szóval volt egy szuper sorozat 1995-ben, szuper ötettel, és egy kicsinyes bosszú 1997-ben a 3.évadban a prof meggyilkolásával idáig vezetett, hogy csináltak két gagyi évadot.

Egyébként egy észrevétel így felnőtt fejjel: a párhuzamos világegyetemek, és a dimenziók két különböző fogalom, a sorozatban nem dimenziók között, hanem párhuzamos világegyetemek között utazgatnak, ezt elszúrták a filmkészítők, mondjuk ők nem fizikusok, így ezt nem tudhatták. :)
Dimenziók közt nem igazán lehet utazni mai ismereteink között, tudomásom szerint a mi 4 dimenziós (3 térbeli+ 1 időbeli) vilgunkból nem hiszem, hogy 3 dimenziós világba lehetne utazni, pl hogy egy papír síkjára utazzak, ahol nincs három térbeli kiterjedésem, csak kettő, plusz az idő. 5 dimenziót meg el se tudunk képzelni, mert még sosem láttunk. A húrelmélet szerint egyébként nem 4 dimenziós a mi világegyetemünk, hanem 11, a plusz többletdimenziók az elemi részecskék szintjén játsszhatnak szerepet.
A párhuzamos világegyetem teljesen más. Egy párhuzamos világegyetemben pl lehet, hogy az univerzum fejlődése másként zajlott, és pl abban a világegyetemben több dimenzió van, mint a miénkben, vagy kevesebb.

Végül: Wade olyan szép fiatalon! :) (sajna mára 40 éves már :(


Reszkessetek, betörők! 3. - Vélemények

2009-12-30 21:06.49
Az eredeti Reskessetek betörök két részes, ez meg a negyedik rész csak egy rossz kópia, semmi közük az ereetihez, alik felülmúlhatatlanok


Reszkessetek, betörők! 4. - Vélemények

2009-12-30 21:05.54
Az első rész a legjobb, második is nagyon jó, a harmadik meg ha más címe lett volna akkor oké, de az nem méltó folytatásnak! Semmi köze nincs az első kettőhöz, és még szar is. A négy meg egyenesen bortány, egy szar kópia!
A reszkessetek betörők 2 részes, a három meg a négy egy elfuserált kópia!!!!


Reszkessetek, betörők! 3. - Vélemények

2009-12-30 21:03.23
Az első részhez meg a másodikhoz képest ez sehol sincs!!!!
Ha más lett volna a címe, akkor oké, de ez nm méltó a folytatásnak!!!
A négy meg egy borány.


Alice csodaországban (1999) - Vélemények

2009-02-22 13:26.16
Kb 7 évvel ezelőtt teljesen bele voltam esve a kiscsajba a filmből. :)
Gyerek voltam még, vagy 16 lehettem :)
Bárcsak le lehetne szedni valahonnan HD minőségben. Még akkoriban széttúrtam a netet, de se VHS-en, se DVD-én nincs meg sehol.


Híd Terabithia földjére - Vélemények

2009-02-22 13:17.40
Nem sok filmet nézek egyetem mellett mostanság, de sikerül kifognom a legjobbakat általában. :)

Nagyon tetszett ez a film, az elejétől kezdve magával csábított a történet, a végét Leslie halála utántól végigsírtam, alig akartam elhinni, hogy ez történt, és vártam, hogy ne legyen igaz, de sajnos igaz volt. Nagyon szívhez szóló történet a két úgymond a korosztályából "kitaszított" fiú-lány gyermek barátságáról.
Talán azért is érintett meg annyira a film, mert én is vidéken élek szinte a természet közepette, szerettem csatangolni, és én is eléggé magamnak való voltam barátok nélkül, legalábbis nem sokkal, sokszor saját álomvilágomban élve. És bárcsak lett volna ilyen lány barátom nekem is akkoriban, mint Leslie.
Napokig toszta kész voltam a filmtől, akkora hatással volt rám.


Harmadik típusú emberrablások - Vélemények

2008-08-25 16:02.25
Ha vkinek megvan ez a sorozat teljes egészében, szinkronosan DVD rip képminőségben (TV rip nem kell), akkor azért nem kis pénzt fizetnék!!! De tényleg.
ide irhattok: automobililamborghini@gmail.com
Köszi!


X-akták - Hinni akarok - Vélemények

2008-08-07 12:14.10
Kedves Duran duran.
Elég viccesnek tartom eddigi megnyilvánulásaid: a rajtad kívül mindenki buta ember, csak te nem hozzáállásod. Holott az intelligencia részben ott nyilvánul meg, hogy mennyire vagy képes tolerálni más emberek faszságait. Másrészről az értelmes ember nem is próbálgatja bizonygatni, hogy neki több esze van a többinél.
Remélem ezért nincs harag :)
Üdv.


Harmadik típusú emberrablások - Vélemények

2008-07-31 14:55.15
"a Harmadik tipusú találkozásokkal nem lehet egy napon emliteni"
Szerintem meg ez sokkal jobb volt, mindkettőt végignéztem már egy párszor, ennek legalább reálisabb a mondanivalója.


X-akták - Hinni akarok - Vélemények

2008-07-31 14:51.05
én már csak abban reménykedem hogy csinálnak a közeljövőben egy 3. mozifilmet, és David Duchovny és Gillian Anderson lesz abban is, és végre kapunk egy UFO-s sztorit...


2008-07-30 23:49.01
Most jövök a moziból. Hatalmasat csalódva. Végre, 6 évet vártam erre a filmre, végre ismét Mulder ügynök és Scully ügynök volt a vásznon, úgy, mint a régi X-Akták sorozatrészekben (az uccsó pár évadban már nem nagyon voltak, azok nem is tetszettek annyira, Mulder és Scully ketten a kultuszfigurák). És még a haverjaim is elrángattam, hogy hú de jó volt 10 évvel ezelőtt az első mozifilm: földönkívüliek, emberi civilizáció titkainak fejtegetése, stb nyalánkságok. Erre, jött a hatalmas csalódás, már a film háromnegyedénél tudtam, hogy átvertek. Az előzetes fogalmazhatott volna konkrétabban, mert akkor nem úgy ülök be, hogy látok egy legalább olyan jó filmet, mint az első mozifilm, de most láttam egy szinte átlagos X-Akták "sorozat" részt. Persze örülök, hogy ez is van, mert 6 év után már az átlagosnak is örülök, de akkor is sokáig megmarad bennem ez a mozi-béli csalódás emlék...


Manhattan kicsiben - Vélemények

2008-07-10 23:50.53
Hű de jó film volt, jó történet, ráadásul Rosemary egy nagyon aranyos kiscsaj, én is elfogadnám barátnőnek :D :D


Csúcskölykök (2007) - Vélemények

2008-07-10 23:46.30
Tetszik a film, aranyos kiscsajok vannak bent, ráadásul a történet is bejön :D


Knight Rider (sorozat) - Vélemények

2007-09-21 22:23.33
Egy Pagani Zonda sosem verne rá K.I.T.T.-re semmit, mert ha SPM fokozatra kapcsol, úgy felugrik 300 mph-ra, hogy csak na :) Aztán ott van még a Turbo hajtás is :D


A remény rabjai - Vélemények

2007-08-31 10:59.51
Eszméletlen jó a film


Cukorfalat (2005) - Vélemények

2007-08-23 23:50.13
Hánynom kell ettől a filmtől, felfordul a gyomrom. Remélem jó sokat bukott rajt a stáb. Ez volt az első film, amit megnézése után kidobtam a kukába, előtte ilyenre még sosem volt precedens. Bővebben nem fejteném ki. Nézzétek meg a Leon a profi c. szeretetre méltó filmet és felejtsétek el ezt a szemetet.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk