Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Emelt fővel - Visszavágó
- Viasat Film, 16:45
Állj, vagy lő a mamám!
- Prime, 16:45
Szupersuli
- AXN, 17:05
Made in Italy
- Filmbox Premium, 17:10
A Nílus gyöngye
- SuperTV2, 17:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Örömködő topik - közkívánatra!
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ne add fel! aaaaa
Mauricio Ochmann aaaaa

 

Audry0001 hozzászólásai

Ugrás Audry0001 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

47 Ronin - Vélemények

2014-01-21 03:19.52
Vegyes érzésekkel hagytam el a mozit. Keanu kamaszkorom első számú bálványa volt, de ebbe a közegbe sehogy sem illett bele. Még félvér japánnak sem. Hiába félvér a valóságban, azért kína és japán nagyon nem ugyanaz. A meghajlásai is rettentően műviek voltak számomra, bár talán ez annak tudható be, hogy túl sok japán cuccot nézek.
Viszont nagyon tetszett a képi világa a filmnek. A hangulata teljesen jó volt. A jelmezek, a tájak... Nekem a színészekkel sem volt gondom.
A történet már nehezebb kérdés. Olvastam a könyvet, azt mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy abból hogy lehetne történethű jó filmet csinálni, de nekem ez a fantasy megoldás sem volt teljesen okés. Ha már fantasyt csináltak, akkor nagyobb hangsúlyt kellett volna rá fektetni, mert így olyan feleslegesnek éreztem. Nem adott semmi pluszt hozzá. A boszorkány egyetlen értelme az volt, hogy ő robbantotta ki a konfliktust, de igazából ez meg az eredeti történetben is teljesen korrektül meg van oldva fantasy nélkül is, így emiatt kár volt beletenni. A sárkányos rész meg kifejezetten zavart, pedig alapjáraton szeretem az ilyesmit, de valahogy annyira nem illett bele az egészbe ez sem.
A legjobb része a filmnek az lehetett volna, amikor a kardokért mennek (ott tetszett a misztikum), de iszonyatosan elrontotta a rendező vagy a forgatókönyvíró. Pont akkor szakítják félbe az egészet, amikor Oishi a legnagyobb próbatétel elé kerülne. Amikor Chikara a levegőbe emelkedik, én nem állítottam volna le a cselekményt, helyette pont, hogy rajtahagytam volna a kamerát, ahogy kétségbeesetten haldoklik az apja szeme láttára. Mi lehetett volna nagyobb próbatétel egy szerető apa számára, mint tétlenül nézni, ahogy a fia az életéért küzd? Ez nekem egy megbocsáthatatlan hiba volt.
A végéhez annyit fűznék, hogy szerintem tökéletes volt. A könyvben emlékeim szerint mindenki meghal a végén, még a tizenhárom éves legfiatalabb szamuráj is, de nekem tetszett, hogy a vérvonal miatt Chikara kegyelmet kapott. És az hülyeség, hogy akkor mindenkinek azt kellett volna kapnia, hiszen csak Oishi vérvonala a lényeg, mert ő volt a róninok vezetője. Az igaz, hogy a fiú is elkövette a bűnt, amit a többiek, de ugye a shógun elismerte, hogy azt tették, amit tenniük kellett, és azt is, hogy emiatt tiszteli őket. Ezért engedélyezte, hogy Oishi vérvonala fenn maradjon. Nekem ez tökéletes vég. Jobban tetszett, mint a könyvbeli (bár nem teljesen emlékszem már rá, hogy ott hogy volt, nem most olvastam).
Amúgy, ezt miért kellett ezt szinkronosan adni? Kínzás volt számomra, és semmi sem indokolta. Még angolul is fura japán filmet nézni (oké, hogy amerikaiak csinálták, de attól még japán közeg), de magyarul aztán fájdalmas. Biztos vagyok benne, hogy még angolul is jobb lett volna. Amúgy én is olvastam, hogy japánul is felvették. Hát úgy nézném legszívesebben.
A másik pedig, hogy hogy lett a róninból ronin a magyar címben. Ha már lefordítjuk, akkor az eredeti kifejezést kellene alapul venni, nem? Az pedig nem ronin, hanem rónin, mivel japán, és nem angol kifejezésről van szó. Ez olyan, mintha egy film címében szerepelne, hogy kóla, és úgy fordítanák le a film címét, hogy minden szó magyar benne, de a kólát colának írják. Fura lenne, ahogy nekem ez is az volt.
Összességében, ha újra meg fogom nézni, csakis a szereplők miatt fogom, és semmiképpen sem szinkronnal.
Jah, és jó volt újra látni Jint filmszerepben, kár, hogy főleg az arcjátékára hagyatkozhatott, tekintve, hogy alig volt szövege. Csak nekem tűnik úgy, hogy egyre több japán színész (énekes) kap szerepeket amerikai filmekben? Oguri Shun, Gackt, Akanishi Jin, idén pedig Miyavi. Kíváncsi vagyok, folytatódni fog-e ez a tendencia.


Alkonyat - Vámpírtörténetek (film, könyv, zene) csere-bere, info, dumcsi

2011-01-13 13:19.09
Nagyon örülök, hogy tetszik, akkor már megérte feljönnöm ide. :)


2011-01-12 23:06.15
Sziasztok!

Ha már a fórum témája Alkonyat, és vámpírtörténetek, szeretném a figyelmetekbe ajánlani a weboldalunkat, ahol többek között Alkonyat fic is olvasható (több is), más sajátszereplős történetek mellett. Mivel annak idején itt a Filmkatalóguson született meg az oldal ötlete, és mert innen indult minden két évvel ezelőtt, gondoltam, most újra benézek, hátha, mint akkor, most is van itt olyan, akit érdekelne a dolog. Szívesen mutatok részletet a történetekből, ha bárki kíváncsi rájuk. A részleteket csak azért ajánlom, mert abból leszűrhető, hogy nálunk a szerzők mennyire írnak igényesen, ami számomra például elég fontos szempont, ha belekezdek egy sztori olvasásába. Ha gondoljátok, nézzetek be, vagy katt a nevemre, és kérjetek bemutatkozó részletet.

Az oldalunk: [link]

További szép napot!

Audry


Alkonyat - New Moon (Újhold)

2009-02-09 16:06.23
A fordítók kaptak egy szívhez szóló levelet a kiadótól. Ez volt a kopp. A következő fordító aki lebukik, lehet hogy kap a levélke mellé egy meghívót is a bíróságra, mivel a szerzői jogok a kiadónál vannak, nem lehet fordítást terjeszteni a kiadó engedélye nélkül.


2009-02-09 15:50.36
Hát mi legutóbb már elég durván lehordut azokat, akik nem olvastak vissza. Amúgy egyszerű megoldás annyi, hogy egy kommentbe le kell írni, és mindenkinek aki beír, válaszul megadni a hozzászólás számát. Ennyi. Én is ezt csináltam. Nem kell többet válaszolni, csak annyit, hogy olvasd el az X számú hozzászólást. És kész. Semmi privi, meg akármi. Ha kell neki olvasson vissza, ha meg annyira nem fontos, akkor így járt. Ez a legegyszerűbb megoldás.


2009-02-09 15:19.06
Kedves fórumozók!
Ti semmiből sem tanultok? Nem hiszem el, hogy még a történtek után is itt vitatjátok meg a fordításos dolgokat. Nagybetűvel kiírod, hogy fordítod, mikor a másik társaságnak most lett ebből gondja? Szeretnél egy kártérítési pert? Vagy arra játszotok, hogy ne adják ki magyarul, mert ez lesz a vége. Bármilyen jól fordítotok, nem pótolhatjátok az eredetit, szóval be lehetne végre fejezni azt, hogy itt beszélitek meg ezeket a dolgokat. Még annyit sem kell ide írni, hogy küldtem a fejezeteket, meg mikor lesz már következő, meg meddig van lefordítva? Ezt privátban is lehet intézni. Miért csináljátok ezt? Én speciel szeretném, ha kijönne magyarul az összes rész, de a kiadó nem fogja kiadni, ha úgy véli majd, hogy már mindenki olvasta. Nem baj, ha fordítjátok, de ne itt beszéljétek már meg. Hihetetlen, hogy ezt nem lehet megérteni. Mi is tudjuk ezt néma csendben csinálni, ti sem halnátok bele. Légyszíves legyetek már másokra is tekintettel. Sokaknak nincs nete, és lehet, hogy miattatok ők sosem fogják tudni magyarul olvasni. A HP-t emiatt majdnem nem adták ki. Ennek is ez lesz a vége. Milyen nyelven kell beszélni veletek, hogy végre megértsétek? (Tisztelet a kivételnek, akinek nem inge, ne vegye magára).


2009-02-09 00:53.46
Semmi baj :) Előfordul :)


2009-02-09 00:21.42
A másik fórumnak tényleg a moderátora vagyok, de ennek nem...


2009-02-09 00:02.20
Melyik fórum mellett?


2009-02-08 23:39.36
Én nem vagyok itt moderátor. :)


2009-02-08 23:31.28
Persze. Ez a lényeg, hogy bárki írhat. Csakannyi a feltétel, hogy csak az kerül fel, amit igényesnek vélek. Az egyik sztori pl nem az enyém. A kritikát sem én írtam. Olvasd majd el az Egy csepp vér című novellát. Nem túl hosszú, és én imádom. Egy lányzó írta, és nagyon jó lett. Jobban is tetszik, mint a sajátom. Most győzködjük, hogy írjon még hasonlókat :)


2009-02-08 23:23.19
Igazából akkor már hat fejezet volt meg, csak akkoriban még mailben kapták. Most meg már nem kell küldözgetni, mert kint van az oldalon :) Különben az a legjobb, hogy minden korosztály fellelhető a fórumon, sőt, még két fiú is van, és az egyikük öccse ír éppen egy nagyon jó kis sztorit, a felét olvastam már. Ha kész lesz azt is fel fogom majd tölteni.


2009-02-08 23:21.39
Köszi. A fejlécet nem én csináltam, az oldal meg adott sablon, de szerintem illik a témához :P Most már kilenc fejezet van, és igyekszem sűrűn frissíteni :)


2009-02-08 23:19.13
Nézzetek majd be egy nappali órában a fórumra :) ó a hangulat, és a könyvekről külön is lehet beszélgetni. Az alap fórumban nem szoktunk spoilerezni, de a könyvek külön fórumán természetesen lehet beszélgetni arról is. Azért szedtük külön, mert pl engem is idegesít, ha olyat spoilereznek, amit még nem tudok. Így ez senkit nem fenyeget :)


2009-02-08 23:17.26
Megnéztem, jan 30-dikán hoztam létre az oldalt, a fórumot néhány nappal később, mert nem találtam megfelelő motort hozzá. Jah, és a fórum tele van tök jó képekkel. Meg már a galéria is készülőben van. Épp ma választottuk ki hol lesz majd :D


2009-02-08 23:15.07
Örülök :) Viszont szerintem még nincs két hetes az oldal :) Tényleg nem régi. Azért hoztam létre, mert idegesített minket a sok kéregetés. A történetet meg egy itt átdumált éjszaka ihlette, mikor azon poénkodtunk, mennyivel jobban meg lehetett volna írni a New Moon-t :)


2009-02-08 23:08.24
[link]

Erről az oldalról érhető el. A fórumon kívül van alternatív folytatás is, és egy novella is, de lesz még elvileg más témába vágó történet is. Már dolgozik rajta valaki :) A szabályokat olvassátok el előbb. Nem sok, kb három szabály van :)


2009-02-08 23:02.33
Én már nem foglalkozom ezzel igazából. Most is csak azért néztem fel, hogy mekkora visszhangja lett annak ,hogy abbahagyták a fordítást. A saját fórumunkon egyszerűen a szabályzatban tiltottam meg a kéregetést. Még ha szó is esik a dologról, moderátorként törlöm a kommentet, és kész. Különben ha csak beszélgetni akartok a filmről, vagy a könyvekről ,akkor szívesen látunk titeket. Kb egy, talán másfél hetem a fórum, de már mint mint 7000 hozzászólás van. Innen az egész akkori társaság átjött ide, és ma már annyira jóban vagyunk, hogy voltunk is együtt megnézni a filmet páran. És később is tervezünk közös programot.


2009-02-08 22:53.31
Egyébként nem emberek keresik a mail címeket, hanem programok, és azok nem nézik, hogy miért van megadva. Ezt már ezen a fórumon is ezerszer próbáltuk mindenki tudomására adni. Ez nem jó játék.
A mi fórumunkon tilos az ilyesmi. Mind a kéregetés, mind a mail címek nyilvános dobálása. Mi csak beszélgetünk, a filmről, könyvről, és minden másról is. Azért hoztuk létre a fórumot, mert untuk, hogy öt percenként kell ugyanazt elmondanunk. Most nyugisan cseveghetünk bármiről. :)


2009-02-08 22:51.14
Nem az a baj, hogy elolvassák a leveleidet. Aki kiteszi nyilvánosan az email címét, annak feltörhetik a fiókját, és utána arról küldözgetnek spameket. Ez azért gáz, mert ezért még az IP címet is letilthatják, és azt nem érdekli a szolgáltatót, hogy feltörték a fiókot. Ezért nem szerencsés megadni a mail címet.


2009-02-08 22:47.02
Hát majd meglepődik mindenki, akinek feltörik a fiókját. De még most is van, aki annyira hülye, hogy nem veszi a lapot. Íme az előző hozzászóló. Ennyi ésszel szabadlábon. Én szerettem ezt a fórumot, sokat dumáltunk itt, de már nem is jövök ide a sok nyávogás miatt. És nagyon sokan nem jönnek már ide.


2009-02-08 22:40.40
Kb ezer éve ezt próbáltuk az értésetekre adni (nem rád célzok, kizárólag általánosságban írok), hogy az lesz a vége, hogy nem fordítják majd tovább. Jah, hogy most mindenki meglepődött? Min? Lehetett tudni, hogy ez lesz. Gratula! Mondjuk én úgyis mindet meg fogom venni, ahogy gondolom sokan mások is, de legalább most néhányan, akik nem értették meg, hogy ez nem játék, pofára estek, és én ennek nagyon örülök :) Főleg azért, mert sokan még ránk voltak kiakadva, amikor szóltunk, hogy ez lesz a vége, ha mindenki nyilvánosan kéreget. Remélem most kaparják a falat az érintettek...


2009-02-05 15:23.38
Már ugyis mindegy lenne, mert a 9000 hozzászólásból 4000 ez. Szóval nem oszt, nem szoroz már, csak nem értem az embereket. HP-t emiatt majdnem nem adták ki. Itt is ez lesz a vége. A kiadó besokall, és nem fogja lefordíttatni a többi részt, aztán mindenki fel lesz majd háborodva.


2009-02-05 15:19.53
Azt sem kéne írni, hogy ok, küldöm. Ezt lehet szép csendben is csinálni. Ha valaki csak annyit ír, hogy küldtem privit, a kutya sem fogja tudni mi volt a privát üzenetben. De már úgyis mindegy, mert ez a topic másról sem szól, ezért se járunk már ide :(


2009-02-05 14:59.25
Az, csak nem hívja fel a kiadó figyelmét a fordítókra, akiket be is perelhetnek a fordítás miatt. Ezért jobb a privi. Mert aztán ha beperelik őket, vagy emiatt nem adják ki a könyvet, akkor mindenki siránkozhat majd :S


2009-02-05 14:49.24
Hát nem tom. Azért erre én nem vennék mérget. Amúgy meg miért nem privit írsz? Ez illegális, nem sokan fognak rá reagálni.


2009-02-05 14:41.06
Photoshop csodákra képes :P LOL


Alkonyat - Keresem

2009-02-02 00:14.53
KEDVES EMBEREK! A KÖNYV FORDÍTÁSA ILLEGÁLIS, TEHÁT TÖRVÉNYSÉRTŐ. A FORDÍTÓKAT BEPERELHETIK MIATTA. JÓ LENNE, HA NEM TERJESZTENÉTEK A FORDÍTÁSOKAT NYILVÁNOSAN, MERT EMIATT LEHET, HOGY KI SEM FOGJÁK ADNI MAGYARUL. MÁRPEDIG BÁRMILYEN JÓ IS A FORDÍTÁS, NEM AZ IGAZI, ÉS NEM IS EMLÍTHETŐ EGY NAPON A KÖNYVVEL! EGYSZERŰEN NEM ÉRTEM MIÉRT CSINÁLJÁTOK EZT?! EGYRÉSZT A FORDÍTÓK SOHA TÖBBÉ SEMMIT NEM FOGNAK FORDÍTANI, HA BEPERELIK ŐKET, MÁSRÉSZT MEG MIÉRT JÓ NEKTEK AZ, HA EMIATT NEM JELENIK MAJD MEG MAGYARUL A KÖNYV? TÉNYLEG ERRE HAJTOTOK? MERT AKKOR REMEKÜL CSINÁLJÁTOK. AKI MEG OLYAN IDÍÓTA, HOGY MÉG FEL IS TÖLTÖTTE A NETRE, AZ KURVA GYORSAN SZEDJE LE, MERT KOMOLY BAJBA SORORJA VELE AZOKAT A RENDES EMBEREKET, AKIK CSAK AZÉRT FORDÍTJÁK LE, HOGY SZÍVESSÉGET TEGYENEK AZOKNAK, AKIK NEM TUDNAK ANGOLUL!!!!!!!!!!!!!!!!
ENNÉL SZEBBEN NEM TUDOM MÁR MEGFOGALMAZNI, ÉS NEM HISZEM EL, HOGY NINCS ANNYI AGYATOK, HOGY FELFOGJÁTOK VÉGRE, HOGY EZ NEM JÁTÉK!

TOVÁBBI SZÉP NAPOT!!!!!


Alkonyat - New Moon (Újhold)

2009-02-02 00:06.37
Tünci miért nem jössz hozzánk beszélgetni? Elküldtem neked a fórum linkjét :(Hiányzol ám) :S


2009-01-31 19:45.06
Minek adtad meg? Rákattint a nevedre, és ott van, hogy mail küldés. A privát fiókodba megy. :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk