Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kém a szomszédban
- AMC, 13:15
Kém a szomszédban
- Filmbox Premium, 13:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 14:00
Rent - Bohém élet
- HBO, 14:15
Lány a tenger fenekén
- Film4, 14:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
A hülye - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ida regénye aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

AndrewPrice hozzászólásai

Ugrás AndrewPrice adatlapjára


Időbűnök - Vélemények

2020-03-09 18:59.16
Írtál valamit, egy filmre utaló dolgot, amit én nem láttam nem abból származott a véleményem, ezt leírtam kultúráltan nem is értem ezután miért kellett ide benyögni ezt a bunkóságot. balfék


Derült égből apu (2016) - Vélemények

2020-03-09 18:27.18
Szerintem a mexikói verzió a jobb, de sokkal (szubjektív vélemény következik): Eugenio Derbez kiváló színész, a rendezéssel sem volt baj, a kislány is nagyon aranyos. Kettejük közti kapcsolat ábrázolása jelenti a valódi drámát. Nem csak a vígjátéki elemek hanem az annál erősebb drámai elemek kapnak nagy hangsúlyt amely kivételessé teszi. Vicces mikor kell, melankólikus ahol illik, és szívszorító ahol nagyon aktuális. nincs benne ripacskodás, legalábbis nem zavaró, kellemes sztori ízlésesen tálalva, az aláfestő zenék nagyon el lettek találva. Méltatlanul elhanyagolt filmről van szó: sajnos :(. Kivéve Latin Amerikában kapott megfelelő elismerést & bírálatot, pedig megérdemelné. többször láttam, mindannyiszor hatásos. A francia feldolgozást ajnározzák, és emelik magaslatokba, pedig szerintem az jóval gyengébb. Nem! nem azért mert az Omar Sy verzió remake, vagy feldolgozás, hanem ott megy az igazi elmismásolása egy olyan témának amire már a Kramer Kontra Kramer óta érdemes figyelni na meg sok hasonló filmben. Francia verzióban alig kap hangsúlyt az egyedül gyereket nevelő apuka küzdelme, hányattatása, a körülményes erőfeszítés hogy minden eszközzel azon legyen az apa, hogy a gyereknek bármi áron megteremtse a legjobbat. tipikus vígjáték, ott egyedül ez működik. nagy ugrás lesz és elröppen az a keserves 8 év ami alatt felcseperedik a gyerkőc, pedig a Derbez féle Mexikói filmben ez elképesztően jól van felvezetve, elénk tárva. Omar Sy egy egy nyári csoda, az életrevalókban brilliáns, tökéletes és utánozhatatlan, viszont neki mindene abban a filmben volt. nem sikerült dramaturgiailag megfelelően kihozni belőle azt amit ez a szerep, mármint a derült égből apu film megkövetelne. Sajnos. Ott csak a virgonckodás megy, giccsesen, szinte amerikaizáltan és a végén a történtek épp ezért nem teljesednek ki, azaz nem váltják ki a kellő hatást. Erőlködik a film, vannak jó ötletei, ám drámában kéne a filmnek helyt állnia ahol keservesen nagyot bukik. Nem akarom bántani Omar Sy-t, de őt kizárólag az életrevalókra találták ki és nem többre( a filmben az anya eltűnése, gond nélküli konfliktusoktól viszonylag mentes visszafogadása szinte röhej. Viszont Eugenio Derbez nemcsak jól játssza a filmes karaktert, hanem megfelelő csomagolásban tárja elénk mint rendező. A kislánnyal vászonra vitt története nagyon emberi, hihető, édes, és szomorú. hatásos, erős, és meglehetősen jól formálja a realitást. ezért a 2013-as verziót én 8/10-re értékelem, míg a francia alkotást 5/10-re; mert néha tényleg vicces; bár ennek a filmnek nem ez kéne hogy legyen az egyedüli erőssége, főként, hogy abban sem jeles.


Derült égből apu (2013) - Vélemények

2020-02-24 20:05.17
Szerintem egy kiváló film. Jó lenne többet látni Eugenio Derbezt, remek színész; kiváló rendezés. vicces ahol kell, drámai ahol úgy kell lennie és mozgalmas amikor úgy kívánja a sztori. Méltatlanul nem ismert filmről van szó. Sajnos. Remek dráma, egyben vidám és lebilincselő, ám szomorú és megnyugvás jellegű. Ki sem jött dvd-n, s ez nagy hiba, ugyanaezen címmel Omar Shy nevével fémjelzett ezen film remake-je, hasonmása jóval szarabb. Eugenio Derbez alakítása, filmbéli lányával prezentált kapcsolata igazán alapos, és kitűnő. Nagyon kedvemre való volt: egy pillanat unalom nem volt bennem. az egyik legerősebb motívum a bíróság, mikor majdnem átmegy Kramer contra Kramerbe. Feszeget olyan témát amik fontosak, beszélni kell róla, mind az ilyen elbírálásról mind a perről úgy általában.


Időbűnök - Vélemények

2020-02-24 19:56.33
nem tudom, nem követtem az általad említett sorozatot, nem is tudom mi az a watchmen. amit írtam az az én véleményem volt.


2020-02-23 11:56.34
Egyetértek azokkal akik azt mondják a történések kulcsfontosságának nincs kezdete. Vagy talán mégis: tegyük fel, hogy az idő egyidejűleg létezik. Vagyis nincs kiindulópontja az időutazásos motívumnak, hiszen elviekben a múlt/jelen/jövő egyidejűleg létezik. Azaz ne nevezzük Hektor 1-2-3,-nak (hiszen azon a napon, mert egy napot ölel fel a sztori és ismételteti több főszereplővel)mert az elméletem szerint azon a napon végbe megy minden. Nincs értelme számozásnak az csak a tény megértésében segít(het). Spoiler::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Az a nap így megy végbe, hisz mikor elkezdődik a film telefonhívást kap Hektor, szintén önmagától mint kiderül. Ezáltal ez egy paradoxon hisz még nem utazott a gépben mégis felhívja az eseményeket átélt önnön valója. ez egy végtelen eseménysor, melynek elkezdéséről pontos adat nincs, ám a befejezéséről gondoskodott Hektorunk. A paradoxonok minden időutazós filmben fellépnek, ez szinte kötelezvény: Hasonló mint a Terminatorban mikor John Connor visszaküldi a nála fiatalabb vagy vele egyidős Kyle Rees-t, titkon hogy védje meg (kettyintse meg az anyját) ami által ő létrejön. Ám a paradox az ebben, hogy született meg legelőször? A válasz, hogy nincs legelső alkalaom, hanem a múlt, jelen, jövő egyidejűleg létezik és ez körforgást képez. nincs kiút belőle, hanem ez a veleje. Vagy az eredeti majmok bolygója trilógia. Mikor a harmadik részben Zira és cornelius visszarepül Taylor gépével, s ott a hetvenes években hozzák össze és szülik meg Cézárt. kérdés, hogy a lázadó majom vezér legelőször hogy készült, mert ugyebár Taylor jó sokára ért a majmok világába legelőször, s azok csak úgy tudták használni az űrhajóját mikor ő megérkezik. csakhogy mire megérkezik a majmok már felcserélték az emberekkel a helyüket. ez ugyanaz a paradoxon amit nem érdemes boncolgatni. így egybe olvadva az idősíkok hozzák létre, mert nem történhet másképp. Azok a kulcsfontosságú időpontok egyszerre, egymás nélkül nem létező elemei a kirakósnak. Múlt egy szegmense, a jelené amiben beágyazódik, (mert gondoljunk bele a jelen másodpercről másodpercre kitolódik az aktuális személynek, azaz mire ezt elolvasod az már múlt), a jövő pedig a faktora ami lehetővé teszi. Visszatérve az időbűnökre: kiváló alkotás. nem cécózik, frappáns. Hektor azon napja a világ mindenség óta így viszi végig azt a napot, nincs belőle kibújás csak mikor a bekötött fejű utazik még egyet és ráébred amire kell. és ne számozzuk be, az ismétlem csak a megértésében játszik szerepet. hiszen annak az aktuális óminózus napnak a Hektorja mindig végig kell, hogy élje ezt az eseményt. végtelen számú lehetne, mert az idő mindig odaér ahhoz a naphoz: mármint ha az időutazás eme feltételeit be tudjuk fogadni. hisz a mi jelenünk se biztos, hogy a jelen, mert lehet valakinek a múltja, és jövője. ilyen alapon pedig ez folytonossági átéléshez vezet.


Emily Perkins - Vélemények

2019-11-12 17:13.18
Egyetértek. nagyon tehetséges, és fiatalos is tud lenni. méltatlanul elhanyagolt színésznő, bár ez rajta is múlik. Lehengerlő, és rám is nagy hatást gyakorolt.


Tiszta lappal (2013) - Vélemények

2019-11-12 17:07.52
Érdekes "időutazós" film amiben inkább a tudományos okfejtésé a hangsúly, mint a tényleges utazásért, bár az is elég jól prezentálta a régi időket. a megoldás drasztikus és kellőképpen odaillő volt. 7,5/10


Joker (2019) - Vélemények

2019-10-14 17:05.00
A film szerencsére nem akar egy univerzum szelete lenni, azokból már herótom van. A marvel filmek nagy részét láttam, kb 60 %-a tetszett is, ám az utolsó darabokhoz nélkülözhetetlen látni minden spinoffot, mellékszálat, egyéb történet részeket amik élvezhetetlenné tehetik és teszik is az összképet. Ez egy önálló film, megtekinthető dc fanoknak, a joker karakter kedvelőinek, és előismeret nélküli egyaránt. Phoenix zseniális, a szinkron megfelelő, bár én megnéznék egy Csőre Gábor féle változatot is; mivel az ő hangja játékosságot kölcsönözne a karakternek, mármint számára mókásabbá tenné az elme leépülését. Rátóti hangja megidézte a Taxisofőrt, persze a film önmagában is. Phoenix jokere kézen fogva járhatna a Taxisofőr antihősével vagy akár az éjjeli féreggel is. Nem feltétlenül kell ehhez folytatás, joker megszületett, bár az újabb moziban elmélyülhetne az őrület. A film több szálon fut, már ami a végét illeti. Elgondolkodtató a film, mert nagyszerűen bemutatja miképpen kerülhet valaki az elme kóros állapotainak valamely színterére. A trailer nem árult el sokat, ami nem baj, csak néhány jelenet hiányzott belőle vagy éppen jobban kifejtésre szorult volna, sebaj a filmet nagyon megérte elkészíteni. 8,5/10


2019-10-14 16:53.34
Igen a korkülönbség némileg sok, de tekintsük úgy mint egy képregény adaptációt, nem vonható párhuzam közte és a Nolan féle verziók közt, ami szerintem az erőssége. hisz nem akar görcsösen egy univerzumba férkőzni, oda bepréselődni, aminek mondjuk ez lenne a 32-ik adaléka és csak arra legyen jó hogy előkészítse a következő darabnak a színteret csakúgy mint a marvel filmek nagyrésze. Ez egy jó film akar lenni, nem társulni vagy kilógni szándékozik a többiből, mindössze egy jó film ami kitűnik majd sok egyéb film közül. Phoenix zseniális; Bruce Wayne meg egy lurkó, akinek a film végén kezdhet formálódni az alteregója, persze évekkel későbbi kiteljesedéssel. Anno Jack NIcholson & Michael Keato közt 14 év korkülönbség volt, ami lehetett volna több is, mivel Nicholson néhol idősebbnek látszik mint amennyi, én ezt jelen esetben és persze akkoriban, abban a filmben sem találtam hibának.


Al Pacino - Melyik a legjobb/legrosszabb filmje?

2019-08-09 19:04.24
Legjobb Sebhelyesarcú/Serpico- legrosszabb Jack és Jill és a Bobby dierfield


Madárijesztő (1973) - Vélemények

2019-08-09 18:50.28
Érdekes film, remek alakításokkal. Pacino különös szerepben tűnik fel, néha olyan mint egy Martin Shortra ráillő szerep, máskor meg drámai. Hackman brilliáns. tényleg kicsit olyan mint az egerek és emberek párosa, csakhogy ott Lenny szellemi fogyatékos és bikaerős, míg itt Hackmann csak bárgyú.Érdekelne a véleményetek: vajon hogyan folytatódna? mivel kicsit lassú volt a film eleje a lezárás meg nagyon hirtelen jött el méghozzá kérdés halmazt hagyva maga mögött. Lion rendbe jön-e; s Sam vajon vissza megy-e érte. A kocsi mosóból nem hinném hogy lesz valami. Vajon Hackman karaktere tényleg ennyire elválaszthatatlanná vált pacinoétól hogy mindent feladjon érte, mert kicsit úgy tűnt. számomra a film 7,5/10


Végtelen nap (2010) - Vélemények

2018-09-10 22:46.23
Ez egy érdekes film, még az ismétlődő idő kategórián belül is. Azt hogy miért, miért ők kapják meg a lehetőséget azt nem vizslatják,. Jó áramütés, de könyörgöm ez olyan röhejes, ezt már a kizökkent idő filmben is elsütötték, ez olyan ötlettelenség szerintem. A film abban remekel, hogy itt egymásnak feszülő akaratok,dilemmák, erkölcsi vonulatok vannak és az emberség hol kezdődik és hol ér véget íratlan szabályát boncolgatja a film. Itt felmerül olyan ami máshol nem: mi lesz ha holnap újra rendbe jön az idősík és megy tovább a helyes mederben, nem tehetünk meg akármit mert ez esetben a következmény súlyos lehet. Továbbá azt veti fel a film, hogy egyedül a következményektől való félelem tart vissza attól hogy ne tegyünk törvénytelent? Ember ellen vallót? Érdekes mit ne mondjak. a film több eshetőséget felvet nem is rosszul megközelítve.


Spoiler::::::
a film végén vagy az van, hogy egyedül Mike az aki ott ragad a szerdában és addig míg nem rendezi a sorsát ott is marad, bár nem valószínű. Mert akkor alternatív idősík keletkezik és akkor melyik a valós? Hiszen Kyle és Sonia számára van csütörtök, az ő valóságukban Mike kinyírta magát és nem halad velük az élet ösvényein. A másik opció ami a film utolsó kockáinál merült fel, hogy Mike felriadt álmából ami azt sugallja, hogy az utolsó ismétlődést Mike csak álmodta, a félelemből fakadó lázálom miszerint rosszat tesz nap-mint nap. A lelkiismeret még nála is üzemelhet. Vagyis szerintem ez az igaz, és nem jutottak ki, talán nincs is feloldozás, és az örökké valóságig tarthat a lidércnyomásos szerda. Mert az egyetlen ami mondjuk 5000 ismétlődés után maradna az a görcsös remény, hogy hátha holnap csütörtök lesz...


Út a mennyországba (sorozat) - Vélemények

2018-08-31 22:56.16
Én kedvelem. nagyon régen láttam. méltatlanul elhanyagolt sorozat. egyszerűen nem is értem, pedig páratlan a maga nemében, és hihetelenűl tanulságos


Vérszomj - A kezdet - Vélemények

2018-08-31 22:54.47
Kifejezetten kedvelem a Gingersnaps trilógiát, ez a darab a kedvencem. Elvégre 1800-as évek, kAnadai vadon az erdők a ködös fennsík és miegymás, és itt sokkalta jobb a farkasember ábrázolása mint az elsőben. mondjuk ott meg más volt igazán hangsúlyos. Volna mit javítani a vérfarkasokon, de még a jobbak közül való így is. Élethűbbek sok másikhoz képest. Pl az üvöltés második részétől ami van egészen a 6-ig. vagy a cgi gagyi szörnyeknél, de még sok másiknál. Amerikai farkasember londonban-tól mérföldekre van mínuszban, de abból csak egy van, az megismételhetetlen a gingersnaps meg olyan amilyen. Én szeretem mindegyiket, főleg a a karaktereket amik 3 epizod alatt kiforrják magukat, akár egy idősíkon mozognak akár nem. Brigitte jobb karakter szerintem, testvérként, emberként, empátiaként, gondviselésből is jeles. Bár ebben a film végén rosszul dönt...szerintem... bár akkor a legjobb testvér titulust nem kapná meg...Ginger is hozza a formáját, bár tévedése és hibája jóvátehetetlenül magával vonzza azt amit végül lehetetlen elkerülni. Az indián vadász is nagyon érdekes karakter, csak néha indokolatlanul hülyeséget csinál, a többiek meg pont arra megfelelők amire kitalálták őket.


A hallgatag bunyós - Vélemények

2018-08-31 22:35.20
Nehéz erről a filmről objektíven beszélni, hiszen Christopher Walken színész zseniális (más filmekben) Mickey Rourke sem rossz, sőt megmutatta, hogy jól is tud ő színészkedni és ha akarja van karaktereiben élet. Itt ezt nem jelenthetem ki ilyen határozottan. Annyira érződik rajta, hogy a Rocky sorozat nagy részének elkészülte merőben hozzájárult eme film létrejöttéhez. Persze Rourke saját maga visszatekint a cowboy karakterén át több szempontból nagyon lejön róla az is, hogy egy nem IQ bajnokot imitál, aki Rocky lenne hisz ő sem iskolázott túlságosan és ez látszik rajta, viszont Rourke által játszott Johnny karaktere analfabéta és autista beütésű. Fingja nincs a világról, már-már azt várja az ember mikor vizel be. Stallone jól eltalálta Rocky-t és azt a határt ami még elfogadható a jámbor hallgatag kissé együgyű fickónak, amivel azonosulni tud a néző. Rourke vontatott, erőltetett néha, alig van ami pozitívumként említhető a fickóban. A járása mint a ki beszart, a ringben úgy mozog legtöbb esetben mint egy félnótás amatőr. Leginkább az eszeveszett boxolóra hasonlít a mozgása, arra a kis nyápic alakra aki az eszeveszett boxoló c.mű filmben parádézik. A dráma nem teljesül ki és úgy meg elvész a jelentősége. A pasassal nem egyszerű dűlőre jutni, a vívódása olyan szánalmas mintsem ember közeli. A butaság süt róla, és olyan mint egy gyerek, egy duzzogó gyere hozd vissza a labdát gyerek típus. A végén meghal vagy nem? talán nem hisz megjelenik a körhintánál, de ezt úgy kellett volna befejezni. Ráadásul a vége, egy négerrel küzd az esélytelen boxoló és veszít. Szintiszta Rocky. Többször néztem meg a filmet az évek során, és ez azok közé az alkotások közé tartozik amiket szinte legbelül várok, hogy megmásuljon a végkifejlet. Nem rossz film, kedvelhető, de üres. A magyar hangok főleg a hallgatag bunyósnál megy át röhejesbe. Hogy választhattak ki neki ilyen hangot, jesszus. Lényegében Rourke gyengén sikerült próbálkozása ez a film ami előrevetíti a zseniális alakítását a pankrátorban. Olyan ez mint De Niro szia, anyu! mozija ami nem túl sikeres és érdekes, de nem egy kimondott jó film ami meglebegteti a szárnyait és a Taxisofőrben lesz iszonyú jó alkotás. A hallgatag bunyós 5/10


Miami ügy - Vélemények

2018-08-11 00:30.57
Ez egy remek része a sorozatnak. Nekem kifejezetten a kedvencem. Nem gyenge véletlenül sem az. Ezt ne csak Bud Spencer miatt nézzétek meg, ez vérbő krimi. A régi filmjeivel ellentétben (ahol a karakter volt a legfontosabb, a banális terence hill féle közös vígjátékokban a szórakoztatás, vérmentes verekedés és a humor volt fókuszban) itt teljesen másról van szó. Halálos lövések, halálozások, gyilkosságok és akció a hol töményebb hol vérszegényebb fajtából. Itt szakállas főhősünk detektívet alakít aki csetlő botló társával igyekszik felgöngyölíteni a szövevényes bűneseteket. A szóban forgó epizód igencsak zavaros, ám nem hagy elvarratlan szálat. Bonyolult és akkoriban ilyesmiről kevés vagy szinte semennyi film nem készült. A sztori kezdetlegesen átlagos, majd feszültséggel, izgalommal telivé válik. A nyomasztó hanghatások és jelenetek követik egymást. A színészekre nincs panasz, ennél mélyebb karakterek krimibe nem kellenek hiszen ettől rejtély a rejtély. Mindent nem kaphat meg a néző sült galambként. Engem meglepett a végkifejlet, ahogy a bátor és sikeres próbálkozás eme ritka elmezavarral amit napjainkig ritkán sikerül jól adaptálni. Itt nincsenek klisék és unalom, a hatás ott bujkál minden jelenetben. A kik nem értik azok nyilván csak Bud Spencer miatt neveztek be rá, ám mint mondottam ehhez a sorozathoz az kezdjen hozzá akinek van érzéke a krimihez és felkészül a zűrzavaros és lassú megoldás felé vezető út kibogolyázásához. A sok félrevezető karakter és jelenet a megzavaráshoz kellenek a krimiben( poirot, marple, columbo, gyilkos sorok stb...) Szerintem remek, bár a végén kicsit lehetett volna hosszabb a végjáték, és jobban behülyülhetetett volna a tettes. Ennyi a negatívum mindössze. Szóval jó film, remek epizód ahogy a legtöbb, mindegyik okoz meglepetést és kedvelhetőek. 9/10


Emily Perkins - Vélemények

2018-08-10 00:38.47
Nagyon egyetértek veled. nekem is szimpi és kedvenc


Egy amerikai farkasember Londonban - Vélemények

2018-08-10 00:14.50
Zseniális film. A korát megelőző és ezzel egyidejűleg időtálló. Évtizedekkel később sem veszített a hatásából, mitöbb újra nézve megfigyelhetők rejtett utalások, érdekességek, társadalom kritikák. A jelmez és a maszk mesteri munka kifogástalan. A rendezés hibátlan ahogy a fényképezés is. A színészek is rendben vannak, egyikük sem kapott a kelleténél több, vagy kevesebb játékidőt. A rendőrök, a vicces beszólások, helyzetkomikumok alaposan ott vannak a szeren. Viccesek, és a mi a rendőrfőnököt illeti, első kézből tapasztalhatta meg tévedésének súlyát. A misztikum és a hiedelemvilág remek összhangban van az angliai légkörrel.A helyszínválasztás is kiváló amely szinte végig Londonra tagolódik. A zenei betétek is passzolnak, nem idegesítőek, hanem kiegészítik a sztory alakulását, előkészítve egy újabb jelenetet. A történet voltaképpen magában hordozza a film velejét és eszenciáját, méltóképp adaptálták minden idők talán legjobb,leghitelesebb és legerőteljesebb farkasember moziját. A farkas jelmez, az átalakulás és a lény megjelenése, mozgása annyira fantasztikus, amit azóta sem voltak képes felülmúlni. Egyetlen méltó párja az üvöltés első része szintén 1981-ből. A mostani rém filmek klisések, sablonosak és az a fránya CGI amit csak nagy költségvetésű filmeknél kellene ennyire bátran alkalmazni, mert über ciki és gáz lesz a film ha nem kellő a felkészültség. Amatőrök kezében pláne rosszul működik. David Naughton jól hozza a figurát, kezdetben kalandvágyó ifjú, majd túlélő, később szerelmes mártír, majd egy átok materializálódása. Fókuszban lévő nőalanyunk szemrevaló, nővérke szerepe még ad rá egy pluszt, minden férfi vágyálma lehetne(akár). A főhős barátjának karaktere halála után válik kulcsfontosságúvá érdekessé, szinte a főszál gerince lesz. A többi szereplő is abszolút rendben van, kellően rideg, kellően angol és kellően 80's évekbeli. A tombolás és amit a vérfarkas jelenlét képezhet egy városban az megjelenik a filmben. A farkasember motívumok egytől egyig. Számomra egyetlen negatívuma van a filmnek (illetve kettő, de a másik nem a film hibája) az pedig a lezárás, kissé hirtelen következik be, nem feltétlenül nevezném összecsapottnak, mert elvarrja a szálakat, hanem túl gyorsan következik be. Sokkal többet kihozhattak volna az amúgy méltó és fenkölt lezárásból. A játékidő alig haladja meg a 90 percet, de ebből kijöhetett volna akár 2 óra is, vagy több, ám akkoriban ez nem volt divat, és pénz kérdése volt. Szóval remek film, a lezárás ellenére ami nagyon hangsúlyos, csak visszatérve a negatívumokhoz: általában a nézőre hárítanak olyan terhet, hogy hogyan folytatódhatna közvetlenül, itt is felmerül, pedig itt azt mondom jó lenne kapni valamivel többet. akár sokkal többet is. Elvégre olyan letaglózó ténnyyel szembesülnek a londoniak amire nem számítottak, nem is gondolták hogy létező lehet. És ezt ki hogy fogja fel, hiszen szemtanú lettek a lehetetlennek és elképzelhetetlennek. A lány szerelme elvesztésével miképpen néz szembe, vagy avval, hogy mi is volt a barátja... Ebből több kellett volna, vagy az amerikai szülők értesülése fiúkról, hiszen x idő eltelik a film eleji eset és a film befejezése közt, majd a végkifejlet történéseit hogyan adják tudtukra, vagy a média reakciója. Elvégre farkasember tombolt Londonban. Lehetne kukacoskodni, hogy az orvos és még ki hiszi el Davidnak ezt a mesét, igazából senki. A nővérke megrészegül, szerelmes lesz, a doki meg az igazat akarja tudni. A sztory irreális lehetne bonyolult történetvezetéssel, így ahogy van közérthető és könnyen fogyasztható, kellően nyomasztó. Főleg a kétely, vajon tényleg történik valami a telehold alatt... Szóval szerintem remek film, ennél összetettebb csak nagyon nagy talánnal lehetne. Én kedvelem a filmet, minden perce jó kedvvel múlik számomra. De azért jöjjön még valami: a másik negatívum ami nem a film hibája az a folytatás lehetőségének ki nem használása: ugyanis a történet után van egy holt farkasemberünk, egy összetört szívű ápolónőnk és egy rakás mellékszereplő, na meg a megválaszolatlan kérdések... A folytatás alap koncepciója 97-ben felmerült, de silány rossz kivitelben, semmi kapcsolódással ehhez a filmhez. MÁs asztori, szereplők, helyszín, rendező stb... megbocsájthatatlanul gagyi lett. Én ennek a közvetlen folytatását latolgattam magamban: a nővérke akár teherbe eshetett volna a néhai Kessler farkasembertől, világra hozva egy másféle farkas populáció jöhetett volna létre, ami születésétől hordozza az átváltozás képességét és nem sebzés által. A Hely London és cseperedő farkaskán anyjával éldegélhetne( Jenny Agutter-el). MAjd különböző érdekes jelenetekkel felhevíteni ami merítkezhetne az eredetiből.Bámulatosan sokat ki lehetne hozni belőle, illetve lehetett volna pár évre rá természetesen John Landis rendezésével és korrekt költségvetéssel és megfelelő időt biztosítva a forgatókönyv elkészülésére. Sajnos ez nem történt meg, mérhetetlenül sajnálom ezt. Mindenkinek ajánlom a filmet aki szereti a horrort, a fekete humort a farkasembereket és/vagy a 80's éveket. 10/10



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk