Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Transformers: Az utolsó lovag
- Moziverzum, 15:50
A lelkedbe látok
- HBO2, 16:10
A közellenség
- Mozi+, 16:20
Utánunk a tűzözön
- Film Café, 16:30
Amikor minden változik
- Paramount Network, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
David Suchet (78)
The Rock (52)
Christine Baranski (72)
Vincent Tong (44)
Elliot Goldenthal (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Tippjáték (Foci)
Tinifarkas 2. - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Egy nő láthatatlan élete - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Légy jó mindhalálig aaaaa
Beyoncé Knowles aaaaa

 

Anonym9 hozzászólásai

Ugrás Anonym9 adatlapjára


A kedvenc (2018) - Vélemények

2019-06-20 19:49.03
Utáltam a filmet. Egy ezerszer elcsépelt témát elevenít fel a rendező, ráadásul meglehetősen mesterkélt és buta módon. Nem érdekelt a három nő viszonya, egyszerűen csodálkozom, hogy valaki képes volt nevetni ennyi ocsmány és összecsapott jeleneten és karakteren. Történelmi tablónak sem lehet nevezni a számlálhatatlanul sok anakronizmus miatt. Struktúrájában a film annyira béna, hogy azt tanítani kellene. A filmbe erőltetett fejezetcímek mind elhangzanak valamely karakter szájából, ráadásul a cselekményhez vagy a morális mondanivalóhoz (van egyáltalán ilyen?) egyáltalán nem illeszkedő módon. A rendező félreérti vagy egyszerűen nem vesz tudomást a dramaturgia íratlan szabályairól, ezzel együtt a filmjét is elgáncsolja. A kameramunka botrányosan rossz, sokszor a fényeffektek nélkülözése miatt percekig nem látjuk a karakterek arcát, ill. végig tolják az arcunkba a halszemoptikát, mindezt bármi funkció nélkül. A dialógusok humor helyett a közönségességet választják, meglepő, hogy sokan hangosan nevettek rajtuk. Én utáltam. Emma Stone és Rachel Weisz átlagos alakítást nyújtottak, egyszerűen nem tudtam velük mit kezdeni. Olivia Colman borzalmas volt, ahogy a férfi szereplők is. Minden önfegyelem nélkül ripacskodták végig a filmet, az ember legszívesebben egy bombát hajított volna közéjük. Egy jó rendező arról ismerszik meg, hogy a kellő pillanatban vissza tudja fogni a színészeit. Lanthimos nem ilyen. A leszbikus téma és a feminista hangvétel miatt, meg azé', hogy mennyire durvaaa(!!!), a filmet szinte az egekig magasztalták. Mankiewicz sokkal emlékezetesebb darabot tett le az All About Eve-vel 1950-ben. Ez a film 0.


Egy kis előkelőség - Vélemények

2016-04-23 14:56.14
Ez a film, amely nálunk Egy kis előkelőség címen futott, nem tudom, mi okból, de egyszerűen megragadt bennem. Olyannyira bájos, olyannyira szerethető karakterek, és olyan kedves és felhőtlen humor jellemzi a filmet, hogy ha a mai romantikus vígjátékok fele ilyen minőséget produkálnának, felállva tapsolnék. Különösen jó elgondolásnak tartom a végkifejletet, ezáltal maga a film mellőz minden felesleges pátoszt és giccset, amelynek határát néha jócskán átlépik a hozzá hasonló célzattal készülő romkomok. Glenda Jackson és George Segal párosa rendkívül passzol egymáshoz, szinte izzik köröttük a levegő.


Háború és béke (1965) - Vélemények

2016-04-23 14:46.30
Pedig szerintem igazán az orosz művek hozzák azt, amit minőségi filmművészetnek lehet nevezni. Kár, hogy ezeknek a klasszikus daraboknak párjuk sem akad. Manapság a mennyiség a minőség rovására megy, és nem tudnék egy olyan filmet sem mondani, amely ennyire hű, ennyire precíz és ennyire professzionális pontossággal megszerkesztett lenne. Így hát maradnak a régiek, akik még értettek a filmcsináláshoz, és a lelküket beletették egy-egy ilyen darabba. Tökéletes mestermunka.


Moszkva nem hisz a könnyeknek - Vélemények

2016-04-23 14:40.26
Megérdemelte az Oscar-díjat. Remek film.


Fekete fülű fehér Bim - Vélemények

2016-04-23 14:38.08
Még egy film, amiért megéri szeretni a szovjet filmes kultúrát. Tökéletesen kivitelezett, pátosztól mentes gyerek-felnőtt film mindenkinek.


Steve Jobs - Vélemények

2016-01-17 16:12.18
Engem pedig pont a teatralitása nyűgözött le. Nem egy szokványos életrajzi film, inkább a fő karakter jellemére fokuszál.


2016-01-16 07:35.18
Szerintem egész jó mozit csináltak belőle. Igaz, nem az az akciódús film, szappanopera-szerű szerelmi szállal, és néha kicsit sok a rengeteg dumából. Azonban mindenképp visszaadja Jobs szellemiségét, intellektualitását, ellentmondásos jellemét. Michael Fassbender kedvenc mai színészem, itt ismételten bizonyságot tesz zsenialitásáról. Kate Winslettel remek párost alkotnak a filmben, amely első és utolsó sorban is színészeire támaszkodik.


Glenda Jackson - Vélemények

2015-04-10 13:47.16
A Szerelmes asszonyok és az Átkozott vasárnap című filmekben is felejthetetlen.


Átkozott vasárnap - Vélemények

2015-04-10 13:46.09
Egy kiváló film a 60-as/70-es években tomboló szexuális forradalom korszakából. Zseniálisan mutatja be az angol kultúrában létező kifejezés, a "sexual entanglement" lényegét.


Alan Bates - Vélemények

2015-04-10 13:43.15
Rendkívüli jelenléttel bírt a Szerelmes asszonyok című filmben. Szenzációsan karizmatikus színész volt.


Szerelmes asszonyok (1969) - Vélemények

2015-04-10 13:42.00
Kiváló film a fantasztikus Alan Bates és Glenda Jackson alakításában. Tökéletesen átadja Lawrence világát, és olyan költői hangon szól a testi és a lelki szerelemről, ahogyan azt film addig és azután sem tette. Igényes szellemi erotikára vágyóknak különösen ajánlott.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk