Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Volpone
- Duna World, 02:15
Száguldó erőd
- Film4, 02:30
A holtak nem halnak meg
- HBO2, 02:33
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 03:05
John Rambo
- Film+, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Nikolaj Lie Kaas (51)
Richard Benjamin (86)
Maggie Q (45)
Michael Kelly (55)
Karoline Herfurth (40)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Darabokban - Vélemények
X vagy Y
Harmadik tipusú találkozások - Vélemények
Földi űrutazás - Vélemények
Volt egyszer egy Kína 6. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Koldusbottal Beverly Hillsben aaaaa
Letizia Toni aaaaa

 

DonDraper hozzászólásai

Ugrás DonDraper adatlapjára


Oscar Díj 2015 - Díjszezon 2014/15

2014-09-28 16:59.49
Akkor tehát vegyük sorra újra a legjobb film díj esélyes jelöltlistáját. Azonban ezúttal azokat a filmeket is beveszem a sorba, amelyeket még nem vetítettek le sehol. Hiába, így is komoly esélyesként fogalmaz róluk megannyi nemzetközi szakmai oldal, szóval nem mehetünk el mellettük szó nélkül. Valaki azért csak látta, ha ennyire meggyőződésük a jelölésük a sok erős már bemutatott filmek ellenére is. Fene tudja.
Mindenesetre zárójellel jelzem a még nem vetített filmeket. Plusz a címek mellé írok rendezőt is a könnyebb memorizálás kedvéért:)
Akkor tehát alább a JELENLEGI állás...

Legjobb Film:
1.BIRDMAN - A.G.Inárritu
2.BOYHOOD - R.Linklater
3.FOXCATCHER - B.Miller
4.(FURY - D.Ayer)
5.GONE GIRL - D.Fincher
6.THE IMITATION GAME - M.Tyldum
7.(SELMA - A.DuVernay)
8.(INTERSTELLAR - C.Nolan)
9.THE THEORY OF EVERYTHING - J.Marsh
10.(UNBROKEN - A.Jolie)
11.(INHERENT VICE - P.T.Anderson)
12.(A MOST VIOLENT YEAR - J.C.Chandor)
13.(INTO THE WOODS - R.Marshall)
14.WILD - J-M.Vallée
15.MR.TURNER - M.Leigh
16.WHIPLASH - D.Chazelle
17.(BIG EYES - T.Burton)
18.(AMERICAN SNIPER - C.Eastwood)
19.THE GRAND BUDAPEST HOTEL - W.Anderson
20.ROSEWATER - J.Stewart

Az igazság az, hogy bár a sorrend még nagyon soakt változhat, a benne szereplő filmek már igen keveset. Szinte biztos hogy ebból a húszból kerül ki a végső jelölt lista. Még persze kihagytam pár filmet, amit a nemzetközi latolgatók még felsoroltak ezek után (pl.The Gambler, Still Alice, The Homesman, St. Vincent), de az már gondoltam nagyon sok lenne... Egyelőre ismerjük meg ezeket a címeket. Fogjuk még hallani őket az elkövetkező félévben sokszor, ezt garantálhatom:)


Oscar Díj 2014 - Díjszezon 2013/14

2014-09-28 11:48.09
Na tessék, most is becsúszott elgépelés:)


2014-09-28 11:46.51
Hasznos, konstruktív komment, köszönjük:) És te ezt minden évben idebiggyeszted? Múltkor is megtetted. Múltkor is volt erre egy tök logikus válasz, most is lesz. Anno ezt a topicot elindította valaki, aki nem ismerte annyira a magyar nyelvtan szabályait - van ilyen. Megjegyezném, én is szeretem betartani a grammatikai szabályokat, engem is zavarnak az ilyen apróságok (pl. az is, hogy te nem teszed ki helyesen a vesszőket, vagy hogy nem ismered a hivatalos idézőjelet).
De:
1 - Az idők során elfogadtam hogy az online világban muszáj toleránsabbnak lennünk. Persze vannak határok, de az azért nem itt húzódik.
2 - Mióta ezt valaki egyszer elb_szta, azóta rá van kényszerülve minden topic-indító, hogy ugyanígy nevezze el az új topicot. Hogy megtalálják az emberek.

Idén talán már átmegy ez a magyarázat minden szórszálhasogató, ráérős kommentelő számára:)

TOVÁBBRA IS VÁROK MINDENKIT AZ IDEIBE, PRÓBÁLOK FOLYAMATOSAN FRISS INFÓKKAL SZOLGÁLNI. (Lesznek ott is elgépelések, stb., főleg mert angol billentyűzetem van, de ha ezen felülemelkedtek, akkor élvezni fogjátok.)


Oscar Díj 2015 - Díjszezon 2014/15

2014-09-25 14:18.44
Ebben sajnos nincs igazad:) Szerintem a korábbi csalódásaid miatt túltoltad az empátia- és a leszarom-mérleget, és közben kihagytad a lényeget:)) Ugyanis 1. létezik objektivitás a filmművészetben is, akármilyen nehéz is elismerni. ha nem létezne, nem lennének Fellinik, Hitchcockok, Altmanok, Bergmanok, satöbbi. Akkor csak mindenki tolná ki magából amit gondol, és nem ismernénk ezeket a neveket. Ugyanis nem a veresegyházi fonókör mondja meg, mi az amire érdemes odafigyelni a jelen filmművészetében. A különbség tehát az, hogy az ő véleményüknek nincs súlya. A miénknek sincs. A súly pedig hatalommal jár. A hatalom pedig szakmai felelősséggel. Ezért pedig igenis nyugodtan lehet mondani, hogy nem jó helyre ment egy díj. Ugyanis a komoly szakmai megítélést sem fedi le az Oscar, sokkal közelebb áll az átlagközönség ízléséhez, elvárásaihoz. Igenis felleősségrevonhatók. Az lene a baj, ha nem lennének azok. Vagyis akik utálják, joggal utálják. Teljesen igazuk van. Én csak elfogadtam hogy ez ilyen:) És örülök, amikor nagy ritkán olyat jelölnek vagy akár díjaznak, ami érdemes rá. Mert az akkor eljuthat legalább nagyobb közönséghez. És talán - talán - az a nagyobb közönség is felfedezi az igazi értékeket egy filmben. És talán így fejlódhet az ízlésük. Ennyi:) Akármilyen nehéz is belátni, az pl. egy tény, hogy a legjobb forgatókönyv két éve a Nader és Simin forgatókönyve volt. Lehet, hogy ezt fáj belátni, de hidd el, ez egyszerű tény. Rengeteg szakmai szempont alapján ki lehet jelenteni. Ki is lett jelentve:) Nem feltétlenül a legszórakoztatóbb, a legérthetőbb, a legbefogadhatóbb, de a LEGJOBB volt. És örülhetünk, hogy legalább jelölve volt. Ez csak egy példa volt.Tehát ki lehet jelenteni, hogy általában nem a legjobb helyre mennek a díjak. Gyakran mennek a legközérthetőbb, legsikeresebb, legbámulatosabb helyre. De nem a legjobbra. És nem, se te, se én nem jelenthetjük ki, hogy ez vagy az a legjobb. Ahhoz rengeteg ismeret kell és rutin, hogy kijelenthesd. Én ezért egyes filmeknél meg merem tenni. Amiról te beszélsz az nem a legjobb, hanem a kedvenced. És a két fogalom nagyban különbözik. Ezt kéne az Oscarnak is felfognia. Szerintem csak akkor van szerencsánk, amikor ez a kettő néha egybeesik. mikor a legmagasabb színvonal nagy ritkán a legközérthetőbb, legbefogadhatóbb filmben van jelen.


Oscar Díj 2014 - Díjszezon 2013/14

2014-09-24 18:56.47
Sziasztok! Elindítottam az idei Oscar topicot, ahova már írtam is pár érdekességet, infót. Az alábbi néven találjátok:Oscar Díj 2015 - Díjszezon 2014/15


Oscar Díj 2015 - Díjszezon 2014/15

2014-09-24 14:33.02
Nem olyan halvány az a körvonal:) Toronto után már bizony beindult a hivatalos szezon, és én ahhoz képest írtam csak hogy meg vagyok lepve az általános inaktivitáson a téma kapcsán, hogy korábbi években már ilyenkorra bóven mentek a latolgatások itt. Amúgy az indiewire hivatalos megfogalmazása szerint: "Awards season is less a season than the half of the year between September and March". Ettól függetlenül abban igazad van, hogy fog itt még bőven alakulni az állás, de az vitathatatlan, hogy a Gála főszereplőit már most ismerjük. Birdman, Boyhood, Foxcatcher, Imitation Game, Gone Girl, The Theory of everything - ezek a filmek vitathatatlanul versenyeznek az Oscarért, méghozzá a fókategóriákban. Hogy mely filmek viszi majd el a főbb díjakat? Igen, jogos, az még kérdéses bőven, de találgatni lehet már most is:)
Ami az eddigi döntéseket illeti: nem kérdés, hogy az Oscar az esetek túlnyomó részében nem jó helyen landol. A filmtörténet remekei, melyek javarészt bátor, saját korukban rendhagyó alkotások (még a zsáner filmek esetében is), nem a biztonsági játszmát kedvelő, konvencionálisabb ízlésű Oscarnak lett kitalálva. De: elvitathatatlan a díj, sőt, már maga a jelölés szakmai tekintélye. Az az alkotó-alkotás, aki részesül benne, a jövőben szélesebb spektrumon mozoghat. Éppen ezért megéri drukkolni az olyan egyedülálló alkotásnak, mint nemrég Haneke-től az Amour, Farhaditól a Nader és Simin, melyek például csodák csodájára komoly jelölésekhez jutottak. És ez örvendetes. Nem fogok fanyalogni, hogy Farhadi nem kapta meg az Oscart a Nader és Simin forgatókönyvéért (ami szakmai k9r9kben köztudottan minden idők egyik legerősebb scriptjeként van azóta számon tartva), mert tudom, hogy itt még nem tart Hollywood. Inkébb örülök annak, hogy főkategóriában jelölték. És bizony előfordul még díj is ennyire értékes alkotások esetében: tavaly a Her forgatókönyv győzelme volt erre a ritka és felemelő példa. És ezért a pár pillanatért már megéri. Ha pl. idén korunk egyik legnagyobb rendezóje, P.T. Anderson újra díjközelbe kerül, akkor már megérte megrendezni a Gálát:) Vagy ha a Boyhood projekt bátorságát és kísérletező kedvét méltatják, az is örvendetes lenne. Reménykedjünk. Jópár filmben bízom idén. Nyilván nem a legszínvonalasabb, legbátrabb fog nyerni. de ki tudja, a remény hal meg utoljára:) Utoljára a hetvenes években mertek erős filmeknek legjobb film Oscart adni (pl. Annie Hall, Francia kapcsolat). Hátha eljün még ez az idő.


2014-09-24 13:49.43
Az inkább főszerep, nem? Azért az alakításért ő kapta idén Cannes-ban a legjobb színésznőnek jár díjat! Amúgy ráéreztél, hiszen ő az egyik legnagyobb díjesélyes idén, de a vicc az, hogy nem a Térkép a csillagokhoz c. filmmel, hanem a Still Alice-szal. De erről majd később, részletesebben, ha a női fószereplő kategóriánál tartok majd:)


2014-09-23 17:16.05
Délelőtt véletlenül elküldtem, aztán meg limitálva lettek a hozzászólásaim, mert új vagyok. Szóval akkor még egyszer:)

A már valahol levetített filmek jelenlegi állása:
1.BIRDMAN
2.BOYHOOD
3.THE IMITATION GAME
4.FOXCATCHER
5.THE TEORY OF EVERYTHING
6.GONE GIRL
7.WILD
8.WHIPLASH
9.MR. TURNER
10.THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Nyilván az itt felsorolt filmeknek kb. a fele ki fog esni a végső jelöltek listájából, mert ott van még az a jópár látatlanban nagy esélyesnek tartott alkotás, amiket még senki sem látott... Azokról is írok hamarosan.


2014-09-23 11:20.36
Terveim szerint a következő napokban az öt főkategória (aki nem tudná: film, rendezés, férfi és női főszereplő, forgatókönyv), valamint az egyéb két színészi kategória (férfi és női mellékszereplő) esélyeseit fogom sorra venni, az általános szakmai vélekedés-esélylatolgatás alapján. A nemzetközi szakmai sajtó és az eddigi fesztiváleredmények (Sundance, Cannes, Velence, Toronto) által körvonalazódott jelenlegi állást megpróbálom minél pontosabban visszaadni. Kezdjük rögtön a legfontosabb kategóriával...

LEGJOBB FILM
Mivel a komoly esélyesek jelentős hányadát még nem mutatták be szakmai körökben sem, szerintem az a legjobb, ha a jövőben külön sorolom a már bemutatott esélyeseket és a még nem bemutatottakat. Ez azért is cészerű, mert túl sokszor éltük már meg, hogy egy filmet komoly esélyesként vagy akár lehetséges befutóként emlegettek, aztán lement belőle egy sajtó vagy egy fesztiválvetítés és mindenki fanyalgott. Meg persze fordítva is, nem egyszer rendezte át egy későn érkező a rangsort. Ráadásul most elég sok későn érkezőre számíthatunk. Tehát, először a már vetítettek (ezalatt tehát nem a mozis premiert értem, hanem azt, hogy legalább egyszer-kétszer lement már itt-ott szakmai ítészek előtt):

Ha hihetünk a pletykáknak, egyelőre nagyon úgy fest, hogy Birdman-Boyhood párharc lesz a Gálán. Ez azért is különösen érdekes, mert két rendhagyó, több szempontból kísérletező alkotásról beszélünk, vagyis két olyan filmről, ami Hollywood és a szerzőiség peremén táncikál...

A már valahol vetített filmek jelenlegi állása:
1.BIRDMAN
2.BOYHOOD
3.
4.
5.
6.


2014-09-23 10:51.31
Na, ezennel megnyitom az idei díjszezon topicot. Egy ideje várok arra, hogy valaki megtegye, és elkezdődjön a diskurálás az igencsak izgalmasnak ígérkező Oscar-szezonról, de mivel ez nem történt meg (pedig már nyakig benne vagyunk a szezonban), gondoltam meglépem én. Ami infóm van a téma, az esélyek kapcsán, azt itt megosztom veletek. Várok mindenkit szeretettel:)


Oscar Díj 2014 - Díjszezon 2013/14

2014-09-23 00:33.31
Jogos:) Örülök akkor, hogy nincs harag! Szerintem holnap nyitom a topicot!


2014-09-22 20:36.21
Jaj már, nem kell hiperézékenynek lenni:) Főleg felesleges ilyen nőiesen fenyegetőzni, tök nem konstruktív:) Láthatod, hogy a jószándék vezérel. Beugrott két név, akikre emlékszem korábbról, olyanokat nyilván nem fogok leírni, akik látom, hogy jelenleg is aktívak. Te 7.25-én hozzászóltál, nem aggódtam az aktivitásod miatt. De most ezzel az antihumánus hozzászólásoddal neked is sikerült kicsit elvenned a kedvem a szocializálódástól. Ne támasszuk alá, hogy csak a megafrusztrált geekek fórumoznak, mert nem így van. És ayt se támasszuk alá, hogy a fórumozás vadidegen hülyegyerekek vitatkozásából áll. Tessék, most én is egy vadidegen hülyegyerek lettem miattad, aki vitatkozik:) Szóval....
1. Kifejezetten érdekel a véleményed.
2. Ne kutassuk a lehetőséget a konfrontálódásra, mert nem az a cél.
3. Csukjuk ki a túlérzékenységet, mert senki nem akar bántani senkit, hisz senki nem is simer senkit.
4. Legyen ez egy oscar témájú fórum, ha nektek is van kedvetek hozzá. Egy olyan fórum, ahol ez volt az utolsó hozzászólás, ami offtopic volt:)

Persze a válaszodra még kíváncsi vagyok, mert az is érdekel. Tényleg. Hagyjuk a személyeskedést.


2014-09-22 19:24.57
Apropo: HMáté33 merre leledzel? Te is sokat tettél anno a fórum aktivitásáért. Szedjük már össze magunkat, srácok:)


2014-09-22 19:23.57
De hogy kell?:)


2014-09-22 19:09.50
Hát, nem tudom... Én szkeptikus vagyok. Az előző években bőven időben elindult a latolgatás, információ osztogatás, stb., sőt, még korán is. Ehhez képest idén már most megcsúsztunk. Vektor pl. nagyon hiányzik innen, ő ennek az egésznek a gerince. Vektor, ha hallasz, térj vissza közénk:) Eleve indítani kéne egy Oscar Díj 2015 fórumot, az lenne az első lépés. Akár én is vállalom a kezdőlökéseket, mert eléggé képben vagyok a jelenlegi állás kapcsán, de csak ha van rá igény. És ha valaki megindítja a fórumot, én új vagyok itt, eddig csak olvasó voltam.


2014-09-22 15:05.24
Na most mi van? Évek óta figyelem hogy milyen lelkiismeretesen diskuráltok itt az adott év Oscar esélyeiről, a többi fesztiválról, stb. Most meg már szeptember vége és semmi. Pedig többek közt Vektor kifejezetten lelkiismeretesen informálta eddig itt a népet. Most mi lesz? Bőven elindult a 2015-ös Díjszezon, ráadásul az eddigi hírek alapján kifejezetten izgalmasnak ígérkezik. Ugye nem akarjátok idén kihagyni az esélylatolgatást??? Nekem beleszakadna a szívem:)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk