Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A kezdő
- Cool TV, 15:50
A Föld után
- HBO2, 15:55
Kínzó közelség
- Film Café, 16:15
Exférj újratöltve
- AXN, 16:45
A nyár királyai
- Paramount Network, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Gogol: Holt lelkek - Vélemények
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Jim Carrey - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Micsoda nő! aaaaa
Szilágyi Fanni aaaaa

 

Nathaniel Richards hozzászólásai

Ugrás Nathaniel Richards adatlapjára


szólánc zenékkel

2013-11-20 19:32.56
Óriások és törpék (Bikini)


Az ígéret megszállottja - Vélemények

2013-11-18 04:36.01
A valaha volt legjobb filmek egyike. Az első 10-ben nálam ott van, ahogy a színészek között Nicholson is. Egyszerűen zseniális.


Csengetett, Mylord? (sorozat) - A legjobb jelenetek a sorozatból:

2013-11-14 22:41.20
A Lavenderes részek szerintem nagyon jók. Pl. mikor mindenki hálóköntösben ül az asztalnál, erre benyit Lavender, és azt mondja: - Óhh... Pizsamapartit tartunk? Milyen izgalmas. Hol a pia? :D


Beavatás (2003) - Vélemények

2013-11-14 22:37.11
Az igazság az, hogy csak Pacino miatt tudtam végignézni, habár meg kell hagyni, a szálak a filmben érdekfeszítőek. A többi színész játékát, különösen Farrellét inkább nem minősíteném. Egyfolytában azt figyeltem, már-már önkéntelenül is, mikor fakad sírva a csávó...


Ki tudja melyik ez a film?

2013-11-06 23:54.55
Üdv!

Elég nehezen fogom tudni elmagyarázni azt, amit keresek, mert 1. Kb. 1993 környékén láthattam, 2. ekkor voltam 10 éves, szóval csak néhány pillanatkép ragadt meg bennem a filmből.

Úgy kezdődött körülbelül, hogy van egy szőkés hajú fazon, és a szobája falán van egy - talán - papírra rajzolva egy szem, és ezt lefekvéskor nézi folyamatosan. Aztán valahogy elkeveredik valami vidéki házba, amelynek az ablakain ki igen, de be nem lehet látni. Többen is vannak bent, s még viccelődnek is vele, amikor érkeznek vendégek, néznek be az ablakon, az orrukat az üveghez nyomva. Bentről pedig valaki odanyomja az ujját, szóval ezen mókáznak. Gyakorlatilag ennyi, amire emlékszem. Furcsa hangulata volt a filmnek, nem mondanám, hogy horror volt, mert simán nézhettem. Ami talán még kapcsolódik hozzá, s sajnos nem vagyok biztos benne, hogy ez az emlékképem is ebből a filmből származik, de mintha a szőkés hajú fazonnak ilyen emlékképek ugrottak volna be, s üldözte volna, miszerint még gyerekkorában hagyta vagy az öccsét, vagy valami haverját megfulladni a víz - vagy jég?? - alatt, aki ugyanis beleesett. Arra sem emlékszem tisztán, hogy a végén most ez a szőke pók is beleesett-e a vízbe, és megfulladt-e, ott az említett ház környékén, de lehetséges. Simán megtörténhet, hogy két filmre emlékszem... sajnos.

Ami a szőke pasast illeti, az emlékeim szerint hasonló arctípus, mint Klaus Schulze (szintetizátoros tag), vagy Paul Nicholas.

Tehát, aki a fenti káosz ellenére emlékszik erre a filmre, és tud, segíthetne. :)) Előre is köszönöm.


Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke - Vélemények

2013-10-07 19:59.09
Az egy jópofa dolog volt a filmben, hogy az államtitkár Szabó Géza Béla (Tuza Bálint) a Hamis a Babában is szerepelt, mint a gyerek Ricsi. :)


Sylvester Stallone - Stallone vs. Schwarzenegger

2013-09-27 12:44.44
Hali!

Jaja, bizony, a párosok sok esetben érhetnek el nagyobb sikereket, mint önállóan, bár kétség kívül mindenki nagy volt a saját, egyedülálló filmjeiben is. Én személy szerint nagyon kedvelem Bud Spencer, valamint Terence Hill filmjeit is, amelyekben külön játszanak. De ezt el tudom mondani Walter Matthau és Jack Lemmon párosról is. Ha időben tesznek róla, Arnold és Sly hatalmas páros lehettek volna, de én örülök, hogy még így, öregebben azért bepótolják ezt a hiányt. Kíváncsi leszek a Szupercellára, a trailert nézve jónak ígérkezik...


Família Kft. (sorozat) - Vélemények

2013-09-11 11:38.46
Igen, s ez mondjuk eléggé rajzfilmes vonás. :)


Piszkos Harry - Vélemények

2013-09-08 23:00.23
Nem tudom, ez a neandervölgyi ősbunkó hasonlítás honnan jön, de egyszer sem bizonyította egyik részben sem (mármint Harry Callahan), hogy gyűlölné a kisebbséget, vagy a nőket. Az elsőben is csak cukkolják vele az új spanját. Sőt, az Igazságosztóban is elég jól összejön a társával, aki egy újonc rendőrnő, s még söröznek is együtt. A végén persze - sajnos - kinyírják. Egyébként valóban elég cinikus és öntörvényű figura, de sosem éreztem bunkónak, vagy ilyesmi.

Egyébként van olyan, aki a Def Leppardot nem szereti?? :)))


Família Kft. (sorozat) - Vélemények

2013-09-08 22:52.12
Az lehet, de pl. a Pasik nem idegesített ennyire. Persze ez személyes vélemény, valaki meg azt nem szereti.


Egy rém rendes család Budapesten (sorozat) - Vélemények

2013-09-08 22:48.12
Akkor miért nem forgatták le az összes évadot?


Sylvester Stallone - Stallone vs. Schwarzenegger

2013-09-08 22:44.32
"AZért játszik mostmár arnold és stallone együtt mert arninak már nincs akkora sikere a filmjeivel és együtt több pénzt hoznak"

Bírom az ilyen szubjektív rajongói feltételezéseket. Főleg, hogy még a kedvencednek is kisbetűvel írod a nevét. Bár a megfogalmazásod, és az elég együgyű érvrendszered is mutatja, hogy nem vagy komolyan vehető. Szóval... Schwarzenegger biztos csak a pénzért nyomja, de Stallone nem, á, dehogy. Nem is kell neki a gázsi... meg gondolom ismered az összes ember véleményét, onnan tudod, ki, milyen hatással van a nézőkre.

Egyébként pedig az ilyen, ki a jobb dolgoknak nincs semmi értelme. Számomra pont attól voltak színesek és izgalmasak a 80-as 90-es évek akciófilmjei, mert volt jó néhány markáns színész, nem egyet kellett lesni minden filmben. Olvastam már sok olyan véleményt is, hogy de mert Stallone mennyivel jobb lett volna a Terminator szerepére, meg ilyesmi, pedig ez úgy hülyeség, ahogy van. Ezzel az erővel Dolph Lundgren is jó lett volna, megvan hozzá a felépítése, meg a feje is, ha érted, miről beszélek.

Egy korábbi véleménnyel viszont teljesen egyet értek. Régebben is összehozhatták volna, hogy készítsenek közös filmeket. Szerintem nagyon ütős mozik lehettek volna.


Sztálin - Vélemények

2013-09-03 01:25.07
Jó film, de rövid és valóban hiányos. Csinálhatták volna kétrészesre is. A legnagyobb pozitívum a számomra az, ahogyan Robert Duvall alakította Sztálint, egyszerűen fantasztikus.


Angyalbőrben (sorozat) - Vélemények

2013-09-03 01:16.53
Nem lett volna rossz sorozat, de Usztics keménykedésétől csak nevethetnékem van, pedig elég markáns karakter. Jezsovként az 1992-es Sztálin c. filmben félelmetes volt.


Egy rém rendes család Budapesten (sorozat) - Vélemények

2013-09-03 01:12.58
Szánalmas, erőltetett, fárasztó utánzat. Nekem volt kínos, ahogy néztem. Két kézzel kellene tiltakozni a magyar színészeknek az ilyen borzalmak ellen, erre sorra a nevüket adják ezekhez. Szégyen...


Família Kft. (sorozat) - Vélemények

2013-09-03 01:08.50
Gyerekként szerettem nézni, s voltak is benne egészen jó részek, de ma már nem értem, hogy ezt az állandó rohangálást, ordítozást, visítozást, idegbajt - ami egyáltalán nem volt humoros -, hogy a jó fenébe tudtam elviselni. Különösen a vége felé mentek el ebbe az irányba. Ez a senki nem bír megülni fél percig sem egy helyben, mert felpattanva üvöltenie, és veszekednie, és futkároznia kell stílus borzalmas.


Egy rém rendes család (sorozat) - Vélemények

2013-09-03 01:01.26
Jó és vicces sorozat, viszont az utolsó 2-3 évad kezdett elég fárasztó lenni.


Megy a gőzös - Vélemények

2013-09-03 00:57.01
Körülbelül ötször próbáltam végignézni ezt a... filmet, de fél óránál tovább nem jutottam. Úgyhogy a véleményem csak erről a fél óráról szól, addig csak néhány következtetést vonok le. Az már alapból is megdöbbentő, hogy a magyar tahóságot és bunkóságot készakarva, a legnagyobb erőlködések közepette filmre kényszerítik, de hogy erre még büszkék is. Nesze magyar, eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Tele vagyunk viszonylag jó színészekkel, lehetne nívós krimiket, úgy, ahogy kalandfilmeket, elgondolkodtató drámákat, vagy magyarosabb vígjátékokat is írni, készíteni. Ehelyett ilyen iszonyatokkal rukkolnak elő... mondjuk Koltaitól nem is vártam mást, az utolsó film, ami tőle tetszett, a Sose halunk meg volt. De ez, a legnagyobb mélypontnak tűnik. Végig fogom nézni, de gyanítom az egész film olyan lesz, mint ez a fél órányi métely...


Óriási nyomozó (sorozat) - Vélemények

2013-09-03 00:43.39
Kiváló sorozat volt, kiváló történetekkel.


Renzo Montagnani - Vélemények

2013-09-01 17:28.23
Jó színész, de a filmlistából kimaradt a Jákob Rabbi, amelyben Fares szerepében játszott!


A Pogány Madonna - Vélemények

2013-08-30 02:31.33
Mármint, kihez és kit? Na mindegy, nem tudom miért kell mindenkihez, mindenkit hasonlítani valahogy. Eléggé egyediek a magyar színészek - még a maiak közül is vannak bőven -, nem kell őket senkihez hasonlítani. Ez az örökös "hasonlítsunk valakihez, érjük be a nyugatot", stb. erőlködés a szocializmusból maradt ránk... azóta csak erősödött, és nevetséges. Meg is látszik a magyar filmeken. Számomra a magyar filmipar, főleg 89 előtt, tele volt profi és zseniális színészekkel. Ott van Őze Lajos, az egyik - számomra - valaha volt leghatalmasabb színész. Őt például lehet akárkihez is hasonlítani? És ha lehetne is, minek? Mondjuk azt nem mondom, hogy mázsaszámra gyártották az utánzat filmeket, mert rengeteg jó és ötletes film készült, amelyek méltatlanul alá vannak ma már becsülve. De ott van pl. az Oroszlán ugrani készül, ami tagadhatatlanul James Bond utánzat volt. Mondjuk nagyon szeretem, szó se róla. De nagy hiányérzetem van a magyar filmmel kapcsolatban. Hiányoznak a jó "akciófilmek" (nem a mai értelemben vett okádék, vérontással teli agyatlan lövöldözésekre gondolok), a krimik, az eastern (és nem a western mintájára, ugyanis a betyárvilágból is akadt volna bőven sztori). Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.


Piszkos Harry - Vélemények

2013-08-29 03:24.28
Még taknyos kölyökkoromban láttam először ezt a filmet, és teljesen lenyűgözött Harry Callahan, a kőkemény, komisz és öntörvényű zsaru. Végig drukkoltam az egész filmet, hogy elkapja és alaposan helyben hagyja azt a mocskos pszichopatát. Egyébként annyira eltalálták azt az ellenszenves karaktert, hogy szinte nehéz elhinni a film nézése közben, hogy csak egy színész. :) Eastwood többi Piszkos Harry filmje is jó lett, de ez az alap. A legjobb krimi, amit valaha láttam, és változatlanul favorit maradt. Számomra igazi kultuszfilm. Meglehet, hogy a mai akciófilmek pörgősebbek, akciódúsabbak, látványosabbak. Viszont lévén, hogy a hetvenes évekről van szó, ez a korában szerintem elég kemény film volt, ráadásul azért még ma is megállja a helyét. Sokkal vontatottabbnak érzem pl. Charles Bronson Bosszúvágy sorozatát, ami egyébként szintén kultikus a maga nemében.


Nico - Törvényen kívül - Vélemények

2013-08-29 03:06.55
Akinek a Shrek nevű förmedvény öt csillagot ér, annak nem csodálom, hogy szörnyű megnézni egy jó filmet. Bírom az olyan csókákat, akik nem bírják megállni, hogy ne szarozzanak le valamit, amit utálnak. Kényszert érzel, hogy jelöld, s tudasd a világgal, hogy nem szereted? Egy szaros sor erejéig, amiben nulla érveid vannak? Miért érzed azt, hogy a csatornából feltörő névtelen szennyhez kell hasonlítanod, ami elárasztja lassan az egész netet?


Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke - Vélemények

2013-08-29 02:56.16
Sajnálom ezt a filmet - a többi résszel együtt-, hogy ennyire nyers, ennyire erőltetett és gyenge lett. Nem tudom, miért nem tudott néhány másfél órás, komoly krimit összehozni Bujtor, amíg lehetett volna. Ha már ő volt a magyar Bud Spencer, amit persze sokkal egyedibben is elő lehetett volna adni, akkor Ötvös Csöpi is kaphatott volna komolyabb filmeket. Ezt hiányoltam mindig is a Bujtor filmekből, a komolyabb krimi vonalat. Ha már annyira tisztelte és szerette Bud Spencert, akkor hozzá hasonlóan összehozhatott volna néhány igencsak ötletes és lényegesen hosszabb filmet, mint anno az Óriás Nyomozó sorozat volt. Spencer is jóval a "fénykor" után forgatta le a Big Man-t, és bőven elfért benne a könnyedség, a humor még akkor is, ha egyébként sokkal komolyabb filmek voltak, mint a Hillel közös vígjátékaik. Igazából, és sajnos Bujtornak az volt a fő hibája ezzel a Zsaruvér sorozattal, hogy köze nem volt a valósághoz. Mintha önmaga paródiája lett volna, és nem is nagyon törekedett másra. A rendőrlányokról meg inkább szót sem ejtek többet, csak annyit, hogy nagyon szánalmas volt az egész.


Csak semmi pánik! (1982) - Vélemények

2013-08-29 02:46.14
Jó film, viszonylag komolyabb történettel, mint a Pogány Madonna. Kicsit jobban ráfeküdtek a krimi vonalra, mint az előző részben, ami tetszett. Ebben még a verekedések is jobbak voltak, mert megmondom őszintén, a Madonnában, inkább mint röhejes paródiát tudtam értékelni. Hiányolom a magyar filmekből az ízes bunyókat. Mondjuk nem tudok olyan magyar filmet, amiben csak egy percnyi érdekes, és ötletes verekedés lenne... de mindegy. A bűnözők itt sem lehetnek mások, mint külföldi magyarok, külföldi főnökükkel, és ez nagyon szánalmas hangulatot adott ennek az egésznek. Pedig nagyon, de nagyon jó sztori lehetett volna. Az öreg Bánhidi profi, mint mindig, hatalmas karakter volt...


A Pogány Madonna - Vélemények

2013-08-29 02:35.39
Jó kis film ez, szórakoztató és megfelelően humoros. Jól el vannak találva a karakterek, különösen az egyik kedvencemé, az öreg Bánhidi Laci bácsié. Az öregúr nélkül a magyar filmipar jóval szegényebb lett volna, és ezt elfogultság nélkül ki merem jelenteni. A film története egész ötletes lehetne, lentebb majd kifejtem, miért nem az. A verekedések inkább viccesek, mint komolyak - mondjuk magyar filmben olyan verekedést még sosem láttam, ami komoly lett volna - de ez illik is bele. A balatoni hangulat is sokat dob az egészen, még nosztalgikus érzésem is lehetne, ha sokat éltem volna az előző rendszerben, s jártam volna a Balatonnál valaha is. Ami még tetszik, az a csomó Zsiguli (nekem is volt), az üldözések, a helikopteres jelenet, és a film zenéje...

Az egész produkció viszont mindezeken kívül több szempontból is gyenge. Először is a nevetséges szocialista rendszer, még nevetségesebb követelménye, hogy ne lehessen magyar állampolgár a bűnöző, ha már krimit kell csinálni. A bűnöző csakis egy disszidens gazfickó lehet, a bandájával együtt. Aki disszidens, az csakis bűnöző lehet, ugye. Aztán ott van az, amitől később sem akart elszakadni Bujtor, hogy vele együtt bővüljön a külföldi hírességek magyar megfelelőinek a listája. Így lett Bujtorból a magyar Bud Spencer. Vannak még egy páran ezzel így. Például Koncz Gabi, mint a magyar Kojak (ezt sokszor hallottam, és képtelen vagyok felfogni, hogy miért), Cserhalmi, mint a magyar Belmondo, stb. Ezt sosem néztem jó szemmel, de egyáltalán. Sokkal többre tartottam Bujtort (meg a többi, igazán jó színészt is) annál, minthogy utánzatokkal pakolja tele a filmjeit, és nagyon ő akarjon lenni BS magyar utánzata. Még akkor is, ha teljességgel illik rá a szerep, mert a hasonlóság valóban egyedülálló. Szeretem a Pogány Madonnát, s a négy Csöpi film közül talán ezt tartom a legerősebbnek (a Zsaruvér filmeket nem számoltam bele, annyira kilógnak a sorból), mégis hiányérzetem van, ha megnézem.


Ki tudja melyik ez a film?

2013-08-24 00:04.22
Neked is köszönöm! Pontosan ez az... és tényleg Ice-T játszott benne, pedig őt ismerem.


2013-08-24 00:01.01
Ez az, köszönöm! :) Azt teljesen elfelejtettem, hogy egyenruhások voltak...


2013-08-23 23:20.39
Sziasztok!

Van két film, amelyeknek a történetére nagyjából, de a címére egyáltalán nem emlékszem, aminek az oka az, hogy kb. 15, vagy 20 évvel ezelőtt láthattam őket.

Az első arról szól, hogy egy vadászcsapat - amolyan baráti társaság - egy (rasztahajú, ha minden igaz, de nem biztos) néger pasast elvisz valami jó elhagyatott erdős helyre, s egy vadászházban töltik az első éjszakát azt hiszem, esznek, isznak, stb. Aztán másnap kiderül, hogy a négerre fognak vadászni, aki persze elkezd menekülni a rengetegben. Túl sok minden másra nem emlékszem belőle, de az egyik vadásznak azt tudom, hogy megbabrálja a quadját - vagy valami négy kerekű ATM - és mikor az ráülve beindítja, lerobbantja róla a csókát.

A másik filmre még kevésbé emlékszem. A lényege az, hogy egy kocsival megy három ember, egy nő, két férfi (az egyik talán egy idősebb fickó), és belehajtanak - vagy esnek - egy ilyen gödörbe, vagy föld alatti raktár, nem tudom igazán. Lényeg az, hogy eltöltenek itt egy csomó időt, várnak a a segítségre. Valamilyen sivatagos, vagy hasonló helyen játszódik egyébként. Ez kb. egy vígjáték volt, és a végén tán a fiatal pasas meg a nő egymásba szeretnek, de ez sem biztos.

Köszi a segítséget előre is, és bocs, hogy ilyen felületesen tudtam csak előadni. :)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk